Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.700.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ljudi zna netko neki dobar low-carb recept, danas sam trebam skuhat nesto pojam nemam sto? Vase ideje.

In absolute terms, I am the most legally persecuted man of all times, in the whole history of mankind, worldwide. Silvio Berlusconi 2009.
15 godina
protjeran
Re: Rast mišića i visina
Trustek kaže...

Ljudi zna netko neki dobar low-carb recept, danas sam trebam skuhat nesto pojam nemam sto? Vase ideje.

ne znam ovako pa kad trebam proguglam i ima zanimljivih stvari valjda ćeš ovdje nać nekaj http://www.genaw.com/lowcarb/main_dish_recipes.html

14 godina
neaktivan
novak92 kaže...
Trustek kaže...

ne znam ovako pa kad trebam proguglam i ima zanimljivih stvari valjda ćeš ovdje nać nekaj http://www.genaw.com/lowcarb/main_dish_recipes.html

puno hvala

problem je sto ja trebam nesto jendostvano

tako da ce vjerkjatno zavrsit sa 100g integralne tjestenine, 125 grama posnog sira i 70 grama light namaza. 

In absolute terms, I am the most legally persecuted man of all times, in the whole history of mankind, worldwide. Silvio Berlusconi 2009.
13 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...
R4zOR229 kaže...
mar123 kaže...

kako ti preporucas radit mrtvo dizanje? ja trenutno radim 4 serije po 5 ponavljanja tako da mi je tezina taman, niti se previse ne namucim niti mi nije prelagano.

nemam ja u treningu previse izolacija, vecina vjezbi pogada vise misica pa sad gledam dal bi iso na to smanjivanje broja serija i ponavljanja a povecanje tezine.

Ja radim 5 serije i ok pogodi

1.serija 20 ponavljanja cca 40kg

2.serija 15 pon. 40kg

3.serija 12 pon. 50kg

4.serija 8 pon. 60kg

5.serija 3-4 pon. 90-100kg

Radije napravi 2 serije zagrijvanja sa 60%RM 5 ponavljanja. I onda 3-5 serija sa nekih 85%RM max 5 ponavljanja. Mrtvo dizanje nema bas koristi od puno ponavljanja pogotovo "obicno". Za druge varijacije se moze i vise ponavaljanja tipa RDL...

Ima koristi ako furaš trap. Znam tipa kojemu su trapovi buknuli od mrtvog na 20 ponavljanja, ali to zahtjeva dobru tehniku. Ako imaš dobru mobilnost radi Snatch Grip Mrtvo Dizanje. Veoma dobra vježba za gornja leđa. Šema 5x8 ili 10 je dobra.

Može raditi i obrnutu piramidu gdje se zagrije do teške serije onda radi lagane serije gdje spušta težinu nakon svake serije.

http://evilcyber.com/fitness/straight-sets-reverse-pyramids/

17 godina
Rast mišića i visina
5 serija po 10 puta? Jel dobro radit ovako kako ja radim 4x5 ili ne?
15 godina
Rast mišića i visina

Što je sa tricepsom? Ako se ne varam, treba ga raditi sa malo ponavljanja (5-6)

http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Što je sa tricepsom? Ako se ne varam, treba ga raditi sa malo ponavljanja (5-6)

Ja sam radio po 10 ponavljanja 4 serije, nisam nigdje vidio da ljudi napominju da se on radi u manje ponavljanja?

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja sam čitao ove brojke:

3-8 snaga

5-12 hipertrofija

5-8 mix

vidio sam i ostale, ali sve se temelji na sličnim intervalima.

manji repovi daju snagu i hipertrofiju, veliki daju izdržljivost.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
protjeran
djdomi kaže...

ja sam čitao ove brojke:

3-8 snaga

5-12 hipertrofija

5-8 mix

svi preveliku važnost daju samo broju ponavljanja, a glavne su težine.. velke težine su za hipertrofiju i one imaju veze s brojem ponavljanja samo utoliko što nećeš ni moć radit puno ponavljanja s velkom težinom, ako slučajno možeš radit puno ponavljanja s nekom težinom onda je ona premala za hipertrofiju i služi za povećanje izdržljivosti

17 godina
neaktivan
novak92 kaže...
djdomi kaže...

ja sam čitao ove brojke:

3-8 snaga

5-12 hipertrofija

5-8 mix

svi preveliku važnost daju samo broju ponavljanja, a glavne su težine.. velke težine su za hipertrofiju i one imaju veze s brojem ponavljanja samo utoliko što nećeš ni moć radit puno ponavljanja s velkom težinom, ako slučajno možeš radit puno ponavljanja s nekom težinom onda je ona premala za hipertrofiju i služi za povećanje izdržljivosti

yup, ja radim do max. 8 s većim težinama. (tek sam krenuo u teretanu, pa sam još dosta nisko, al bude to išlo kroz tjedne)

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
protjeran
Rast mišića i visina

pa naravno ak si redovit brzo si na čak duplo većim težinama.. samo jako {#}

15 godina
neaktivan
novak92 kaže...
djdomi kaže...

Velika istina :)

djdomi kaže...
novak92 kaže...
djdomi kaže...

...

yup, ja radim do max. 8 s većim težinama. (tek sam krenuo u teretanu, pa sam još dosta nisko, al bude to išlo kroz tjedne)

S kojim težinama radiš kolega? Bar nisam jedini ovdje koji je tek počeo :) {#}

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

dupli post

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 16:29 (makaweli).
17 godina
Rast mišića i visina
Evo ja radim 3 mjeseca pa se mogu nazvat pocetnikom. Radim s ovim tezinama, biceps-25kg(sipka ravna), triceps-13.5 kg(bucica), deadlift-30 kg, bench-30 kg, military-22 kg, cucanj-30 kg, listovi-30 kg. Kao sto mozete primjetit nemam vise utega od 30 kg pa sad moram nabavit jer mi je deadlift lagan i cucanj a i bench mi postaje lagan. Sto mislite jel za triceps bolje radit s bucicom iznad glave ili one ostale vjezbe?
17 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...
novak92 kaže...
djdomi kaže...

Velika istina :)

djdomi kaže...
novak92 kaže...
djdomi kaže...

...

S kojim težinama radiš kolega? Bar nisam jedini ovdje koji je tek počeo :) {#}

bio sam tek koji put u teretani, pa jedino što mogu znati je bench, malena kilaža, 50kg.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Evo ja radim 3 mjeseca pa se mogu nazvat pocetnikom. Radim s ovim tezinama, biceps-25kg(sipka ravna), triceps-13.5 kg(bucica), deadlift-30 kg, bench-30 kg, military-22 kg, cucanj-30 kg, listovi-30 kg. Kao sto mozete primjetit nemam vise utega od 30 kg pa sad moram nabavit jer mi je deadlift lagan i cucanj a i bench mi postaje lagan. Sto mislite jel za triceps bolje radit s bucicom iznad glave ili one ostale vjezbe?

Po ovome što sam ja gledao, čitao, observirao i raspitivao se kod "stručnijih" buildera sve je važno, što više raznolikosti i šokiranja mišića to ćeš ga više poticati na rast.... Samo treba pametno kombinirati da uvijek iznenadiš mišić

edit: Pa čovječe, to i nije baš tako malo jbg, ja npr mogu 35 ali nemogu odraditi 4 serije sa tim nego 1 eventualno 2 po 8 ponavljanja..... Pa radim na 30 kg da odradim taman seriju

A recite mi koje je vaše mišljenje u vezi ovoga, tj što bi po vama bilo bolje uzimajući u obzir to da sam tek počeo i da praktički nemam snage kao što i jest:

- Više ponavljanja sa malom kilažom, tj da se lako izguraju serije ILI

- Veća težina da se jedva odrade serije dakle da zadnja serija bude skoro otkaz mišića takoreć, tj da se jedva odradi zadnja serija

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 16:48 (AbeDomeNuS).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo i ja sam počeo u ponedjeljak, 18 god, ~185cm / 89 kg, endomorph, pa ćemo vidjeti na što će to izaći.

Plan rada mi je dobar, prehrana relativno sređena (pijem samo vodu, ne pijem alkohol niti pušim, slatko rijetko do nikako, jedino što me je*e je unos proteina tokom čitavog dana tako da planiram uzeti whey kada počnem ''ozbiljnije'' raditi).

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 17:12 (PLASMAorLCD).
17 godina
Rast mišića i visina
Pa nisam ja krenuo s tim tezinama, ja sam poceo cucnjeve bez utega, onda sam krenuo s 25 kg i sad doso na 30, u nekih 4 tjedna. Bench sam odma poceo s tom tezinom, bicepsi na pocetku nisam mogao dic 18 kg a sad evo 25. Tricepsi da ne govorim, oni su doslovno buknuli u ova tri mjeseca, pogotovo lijevi kojeg uopce nije bilo. Evo kako ponavljanja radim, deadlift-4 serije 5 puta, bench-4serije 8 puta, biceps- 3 serije 5 puta, triceps-3 serije 5 puta, military-4 serije 5 puta, cucanj-4 serije 12 puta, listovi-4 serije 20 puta, jos odradim 4 serije sklekova po 20 puta(siroki), 4 serije zgibova po 6 puta, podlaktica s 12.5 kg 4 serije 8 puta. Neznam jesam sto zaboravio.
16 godina
Rast mišića i visina

moj full body je totalno drukciji od tu napisanih, ja radim svaku vjezbu 1 ili 2 serije samo i gotovo.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Znači vi radite sve serije sa istim težinama? Mjesec dana idem u teretanu i odmah na početku mi je voditelj rekao da prvu seriju odradim s malom težinom što više puta i kako radim dalje da dižem težinu i spuštam broj ponavljanja.

Recimo na benču sam počeo sa 20kg - 15 pon, 2. serija 40kg - 12.pon., 3. serija 60kg 8-9 pon.(zadnja 3 jedva) i 4. serija isto 60kg - 8 do 9 ponavljanja ali mi je frend pomogao zadnja 2-3 kad nisam mogao.

Sad me zaniam da li mi je bolje radit tako ili da svaka serija bude s istom težinom?

battlelog: Xtream_Nick
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

Znači vi radite sve serije sa istim težinama? Mjesec dana idem u teretanu i odmah na početku mi je voditelj rekao da prvu seriju odradim s malom težinom što više puta i kako radim dalje da dižem težinu i spuštam broj ponavljanja.

Recimo na benču sam počeo sa 20kg - 15 pon, 2. serija 40kg - 12.pon., 3. serija 60kg 8-9 pon.(zadnja 3 jedva) i 4. serija isto 60kg - 8 do 9 ponavljanja ali mi je frend pomogao zadnja 2-3 kad nisam mogao.

Sad me zaniam da li mi je bolje radit tako ili da svaka serija bude s istom težinom?

Bolje je raditi tako ko što ti radiš "do otkaza".Samo neznam čemu 15-12-8 ponavljanja? Kreni prvu sa 8-10max,i onda dizi kilazu pa koliko mozes,znaci do maksimuma.Kad radiš neka ti uvijek netko stane iza da ti ako stavis previše ili nemogneš više ne padne na prsa...

Sharing Is NOT Stealing!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 19:25 (Mamic).
14 godina
protjeran
mar123 kaže...

za triceps je sve bolje od bucice. i bodyweight i skull-crushers, sve samo ne bučice

Mamic kaže...
nick54312 kaže...

Bolje je raditi tako ko što ti radiš "do otkaza".Samo neznam čemu 15-12-8 ponavljanja? Kreni prvu sa 8-10max,i onda dizi kilazu pa koliko mozes,znaci do maksimuma.Kad radiš neka ti uvijek netko stane iza da ti ako stavis previše ili nemogneš više ne padne na prsa...

nije dobro radit do otkaza nikako. već je bilo objašnjeno na temi zašto, al sad ne znam jel vam se ne čita duži tekst ili niste na temi dovoljno dugo

whttp://www.youtube.com/atch?v=5hfYJsQAhl0
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

mar, ako možeš povećati kilažu na deadliftu, radi manji broj ponavljanja.

vidio sam da je čak i 1x5 s velikom težinom dovoljno.

15 godina
neaktivan
TRBUHozborac kaže...
mar123 kaže...

za triceps je sve bolje od bucice. i bodyweight i skull-crushers, sve samo ne bučice

Mamic kaže...
nick54312 kaže...

nije dobro radit do otkaza nikako. već je bilo objašnjeno na temi zašto, al sad ne znam jel vam se ne čita duži tekst ili niste na temi dovoljno dugo

http://www.fitness.com.hr/lifestyle/poznati/Intervju-Petar-Klancir.aspx
Evo da ne kopiram bezveze,ja sam to tu pročitao,čovjek je profesionalac i smatram da je on u pravu.Pitanje 7.

Sharing Is NOT Stealing!
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne radite french press za tricu??

16 godina
DuMe kaže...

Ne radite french press za tricu??

radio sam,trenutno ne više, za ove malo iskusnije može preporuka vježbe za tricu koja bi više pogađala onu vanjsku glavu onu koja se oblikuje u ''potkovu''.

17 godina
Rast mišića i visina
Pa ako ne bucicu sto da radim onda? Ajde bacite neke vjezbe koe su dobre za triceps jer nemam ideja.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ljudi frenč vam je osnovna vježba za tricu

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Pa ako ne bucicu sto da radim onda? Ajde bacite neke vjezbe koe su dobre za triceps jer nemam ideja.

Bodyweight tricep extension. Meni omiljena vježba, ako je prelaka samo spusti ruke niže.

15 godina
Rast mišića i visina

Ja za triceps obično radim onaj Triceps Kickback, a i bench mi dosta pogodi triceps.

http://www.youtube.com/watch?v=wTzMhtVX-NA
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice