Evo malo moje noge: To je bilo preko ljeta kad sam još bio u formi. 
Lijepo čovječe!
Evo malo moje noge: To je bilo preko ljeta kad sam još bio u formi. 
Lijepo čovječe!
Kada radite noge, kolko na leg pressu dizete? meni je za sada maksimum 290 kg 3 serije po 12 dizanja, ali ima ekipe koja govori da je ta vjezba beskorisna, isto tako neki dizu po 600 kg, vidio kad si je frajer natrpo 600 kila i još mu je jedan sjeo.
Kada radite noge, kolko na leg pressu dizete? meni je za sada maksimum 290 kg 3 serije po 12 dizanja, ali ima ekipe koja govori da je ta vjezba beskorisna, isto tako neki dizu po 600 kg, vidio kad si je frajer natrpo 600 kila i još mu je jedan sjeo.
300 kg 8x4.
550 kg 13x4
Ljudi moji, evo ja ću od sutra krenut u teretanu, pa sad da vas pitam malo imate li kakve savjete pošto tip koji drži teretanu ovu nema iskreno neke dobre prijedloge osim pustih skupih suplemenata te steroida itd..... A takvo nešto mi nije baš opcija....
Daklem, idem u teretanu iz čistog razloga da nabijem mišićne mase i pokušao bih sagorjevanjem i prehranom smanjiti nešto masnog tkiva sa tijela.
Imam 20 godina, 180/80, nisam nikad prije utega digao što se tiče vježbanja itd, pa svakakvi savjeti su dobrodošli jelte.... :)
šta nije to zbog nepravilnog držanja? ja bas pokusavam to sad napravit al nemogu nikako izbacit lopaticu prema iza
mar na onoj slici sta si stavio bočna ona di ti je škemba ispala
,jel ti se to isto t ako vidi na leđima dok ne stišćeš prsa,tipa dok ti je ruka onako opuštena i malo podignuta u odnosu na tu sliku?
ma ona slika je za ku*ac, ne vidi mi se stalno, kad tijelo stavim u neki odredeni polozaj to se izbaci, ne strsi to meni konstantno, nekad se uopce ne vidi.
šta nije to zbog nepravilnog držanja? ja bas pokusavam to sad napravit al nemogu nikako izbacit lopaticu prema iza
,jel ti se to isto t ako vidi na leđima dok ne stišćeš prsa,tipa dok ti je ruka onako opuštena i malo podignuta u odnosu na tu sliku?
ma ona slika je za ku*ac, ne vidi mi se stalno, kad tijelo stavim u neki odredeni polozaj to se izbaci, ne strsi to meni konstantno, nekad se uopce ne vidi.
Ako ti lopatice iskoce dok stojis onda je do nepravilnog drzanja.Trebas ramena drzat unazad.To ti je posljedica dugorocnog sjedenja za kompom :)
Ako ti lopatice iskoce dok stojis onda je do nepravilnog drzanja.Trebas ramena drzat unazad.To ti je posljedica dugorocnog sjedenja za kompom :)
to sam i pretpostavljo.
i sto da radim sad?
Ljudi moji, evo ja ću od sutra krenut u teretanu, pa sad da vas pitam malo imate li kakve savjete pošto tip koji drži teretanu ovu nema iskreno neke dobre prijedloge osim pustih skupih suplemenata te steroida itd..... A takvo nešto mi nije baš opcija....
Daklem, idem u teretanu iz čistog razloga da nabijem mišićne mase i pokušao bih sagorjevanjem i prehranom smanjiti nešto masnog tkiva sa tijela.
Imam 20 godina, 180/80, nisam nikad prije utega digao što se tiče vježbanja itd, pa svakakvi savjeti su dobrodošli jelte.... :)
Ovako prvo sredi prehranu- dobar plan prehrane, nakon toga dobar plan treninga, suplementi eventualno kasnije ali nisu toliko potrebni ako nisi neki pro, a o steroidima nemoj ni pomisljat, a zbog takvih savjeta prvo bih promijenio teretanu ali to sam samo ja, u pravilu volim cuti dobre prijedloge ali kad cujem koje je gluposti ovaj napricao muka mi je.
Nakon treninga recimo pojedi 100g integralne rize i 100 g piletine bez kozice- samo odvoji od kostiju i onda izvazi kako bi unio 100g piletine a ne manje.
U tom oborku je cca 30g proteina i 77g ugljikohidrata. UH vazan kako bi zamijenio potroseni glikogen.
to sam i pretpostavljo.
i sto da radim sad?
Vjezbaj drzanje ramena unazad,probaj se naviknut da ti ti ostanu u tom polozaju.Radi vjezbe za gornja leđa da ti ona povuku ramena unazad i napravi rastezanje prsa svaki dan.
Gledaj sve od njega i od Iana McCarthya.
pozdrav! imam 196 cm i 100 kg. ne izgledam ovak debel, ali kad skinem majicu vide se sise, a kad sjednem preklopi se šunka ;)
prvo i osnovno, volio bih maknut višak sala. počeo sam pazit na prehranu (koliko ja znam što je dobro) - ne jedem kruh, slatko i sokove. također, počeo sam vježbati (cardio vježbe - insanity).
u 7 mjesecu ću ozbiljno krenuti u teretanu, kada mi završi faks.
glavno pitanje je: što jesti prije i poslije ovih cardio vježbi? i bi li možda trebao ranije u teretanu, odnosno koliko je ona dobra ako mi je prioritet smršavit a tek onda nabit mišiće?
Teretana(opcenito dizanje utega) je dobro kod mrsavljenja, jer ubrzava metabolizam i s time pospješuje gubljenje sala, tako da samo idi u teretanu i radi neki cardio poslije nje, ali najbitnija je prehrana.
Ovako prvo sredi prehranu- dobar plan prehrane, nakon toga dobar plan treninga, suplementi eventualno kasnije ali nisu toliko potrebni ako nisi neki pro, a o steroidima nemoj ni pomisljat, a zbog takvih savjeta prvo bih promijenio teretanu ali to sam samo ja, u pravilu volim cuti dobre prijedloge ali kad cujem koje je gluposti ovaj napricao muka mi je.
Nakon treninga recimo pojedi 100g integralne rize i 100 g piletine bez kozice- samo odvoji od kostiju i onda izvazi kako bi unio 100g piletine a ne manje.
U tom oborku je cca 30g proteina i 77g ugljikohidrata. UH vazan kako bi zamijenio potroseni glikogen.
Ima li tko ovdje da bi možda mogao dati kakav plan prehrane, tj kako bih možda sam mogao izračunati čega koliko trebam koji dan?
Za plan vježbi ću već nešto rješiti, to je bar lako odabrati što kada raditi.... :)
Moj heroin http://meggle.hr/proizvodi/deserti/stracciatella-family-pack-29-mm-900g.html
Da ga nikad nisam kupio. Ovu kanticu bi mogao sam pojest da nema ostalih ukucana.
zdrava prehrana i te spike prestaju kada nadjes kajmak u 2 ujutro
zbog tih propusta se napredak usporava.
Moj heroin http://meggle.hr/proizvodi/deserti/stracciatella-family-pack-29-mm-900g.html
Da ga nikad nisam kupio u konzumu. Ovu kanticu bi mogao sam pojest da nema ostalih ukucana.
Izgleda tako mmm....odma si mi otvorio apetit.Kolko kosta ta kanta?
a šta će ti to bokte..to je za curice,za nas muškarce samo posni sir dolazi u obzir 
Da ga nikad nisam kupio u konzumu. Ovu kanticu bi mogao sam pojest da nema ostalih ukucana.
Izgleda tako mmm....odma si mi otvorio apetit.Kolko kosta ta kanta?
15 kuna
a šta će ti to bokte..to je za curice,za nas muškarce samo posni sir dolazi u obzir 
Za muskarce u obzir dolazi kajmak na bijelom kruhu, onaj bijeli spek od masti u kajgani gdje sam ranije zamutio vrhnje sve to pečeno na svinjskoj masti, češnjovka i glavica luka i bijela kava- i to sve odjednom, a obrok do međuobroka je burek da mozemo izdrzat. To je za nas muskarce.. al naravno ne gine nam srcani u 35.-oj. To bi mogao sutra prije treninga rijesit.
Recept:
4 jaja
10 deka masnog špeka-bijeli
pola zagrebackog bijelog kruha
100g kajmaka
Zlica svinjske masti
1 zlica vrhnja-ali moze i mlijeko u zamucena jaja
šalica divke ili ko kakvu kavu voli
pola češnjovke
glavica luka
Vi koji imate problema sa masom samo ovo drmajte za dorucak.
Plan za masu:
Masni dorucak
piva
grah s kobasicama ili fileki
piva
burek
Ma nemojte se groziti kožica na piletini, kajmaka, ni sira.
Nije smiješno, sasvim je okej npr. slanina(špek) na jajima za doručak.
Naravno, ne pričam o nekakvom svakodnevnom trpanju,
ali (i) izvorne životinjske masti aktivnom čovjeku uopće nisu tako loše i uglavnom nisu uzrok
pretilosti, kolesterola i sličnih "amerikaniziranih" bolesti.
Treba se kloniti umjetno proizvedenih transmasti nastalih iz hidrogeniziranih masnoća.
Od njih i glukozno fruktoznog sirupa, procesiranih sojinih i kukuruznih lecitina
su ljudi gojazni, umorni, i puni lošeg kolesterola nakupljenog po žilama.
Provjerite si na pakiranjima, te hidrogenizirane masti se trpaju u kekse, peciva, lisnato tijesto, salatni umaci...
sve što bi se trebalo pokvariti a ostaje stabilno i "nepokvareno" ima u sebi hidrogeniziranu mast.
I vjerujem da vam je jasno da ako se nešto ne kvari, ako to ne žele crvi ni gljivice ni plijesni, nešto tu nevalja.
I tako je. Hidrogenizirana mast je umjetna tvorevina (nastala upuhivanjem vodika u vruću masnoću uz pomoć
katalitika poput platine i nikla) prosječno sadrži 15 - 25% transmasnih triglicerida u molekuli,
koje ljudski organizam ne može prepoznati (enzimi nemaju ključ za njih) pa na njih nepovoljno reagira.
Pommes frites iz Mc donaldsa, kroasani iz slastičarne/pekare, keksi i grickalice iz dućana, da ne nabrajam, evo.
Životinjske masti s druge strane pospješuju razvoj testosterona, jačaju imunološki sustav, jačaju jetru,
sadržavaju vitamine topljive u masti i dopuštaju njihov unos, i naposlijetku dulje održavaju sitim jer se sporo razgrađuju.
http://www.building-body.com/Zelis-sagorjeti-masnoce-Jedi-masnoce.html
Dakle jest i danas doktori opće prakse po defaultu trube "ne jedite masno",
jer su lijeni obnavljati vlastito znanje na novim spoznajama i sramotno da
ni sami ne znaju razlikovati tipove masti i njihovo djelovanje i da još uvijek
imaju ono naivno promišljanje: životinjske masti imaju kolesterola, to je jednako kolesterolu u krvnim žilama.
Ljudi onda "dijetalno" jedu samo pecivo, nimalo masti, a ono, ne da nikako smršave, nego suprotno.
Slazem se inace je mast u zagrijanoj tavi zdravija od maslinovog ulja na zagrijanoj tavi, da ne bi vjerovali, isto tako kupnjom domacih jaja dobivate vise i zdravije za svoj novac, kao sto bih i rađe kupio svjezi punomasni sir domaci da sam u mogucnosti nego posni sir iz nekog jipermarketa, ali ne mogu birat domace pa onda uzmem posni sir u marketu, isto tako domaci pilici su puno bolji nego on iz marketa pa ako imate mogucnost rađe njih kupite, mene dođe jeftinije kupit domace pilice nego recimo u nekom hipermarketu. Isto tako sada su fora oni aparati za mlijeko ili kupnja direktno s farme kao sto moj rade pa prokuhat mlijeko. Nasi djedovi su vecina svi bili zdravi i znali su jest, oni nisu bili pod utjecajem hipermarketa i industrijskog mesa i prehrambenih proizvoda kao mi sada.
Naravno - treba samo uzeti u obzir da mast kao takva je najkoncentriraniji izvor energije u prehrani.
Kada oksidiraju, one osiguravaju dva puta više kalorija po gramu u odnosu na ugljikohidrate ili proteine.
Ali prednost je da daju kontinuiranu energiju, sporom razgradnjom.
Uglavnom, na konzumaciju od 2.200 kalorija, što je dovoljno za prosječnog muškarca,
otpalo bi oko 70 g masti. Valja uzeti u obzor da će pola toga biti skriveno
u svakodnevnim namirnicama, a računa se i npr riblje ulje.
Jel moze netko objasnit omjer makronutrijenata? Npr 50/30/20 (UH, proteini, masti) za otrpilike 3000kcal. Kako sad dobijen koliko grama cega triban konzumirat.
Jel moze netko objasnit omjer makronutrijenata? Npr 50/30/20 (UH, proteini, masti) za otrpilike 3000kcal. Kako sad dobijen koliko grama cega triban konzumirat.
ponekad ovisi o danu. ovako ide moj omjer 195bjel:(149)UH:27M ali ovo sto je u zagradi znaci da ne unesem svaki dan toliko nego na pocetku tjedna da mi se metabolizam ubrza i četvrtkom isto tako.
evo kako moj rucak izgleda
1 trecina mesa
1 trecina kuhanog ili sirovog povrca
1 trecina nekih mahunarki ili eventualno 100g integralne rize
uzina u skoli:
40g tune u integralnom pecivu
Netko iz Rijeke zna di mogu nabaviti ovako nesto i kolika je cijena:
U posljednje vrijeme (2-3 tjedna) me boli zglob na lijevoj nozi (operiranoj) ali nista strasno dok hodam i to ali kada pocnem trcati na treningu bude dosta neugodno prvih pola sata dok ga ne zagrijem, a kod fizioterapeuta tek za 2 mjeseca (mora se cekati red) .
Mozda ako ima u intersportu ili negdje?
EDIT: naso sve.
od steznika samo bude gore. trebaš ojačat te tetive i spojeve....
od steznika samo bude gore. trebaš ojačat te tetive i spojeve....
A s kojim vjezbama da ojacam ?
pitanje, nedavno sam krivo doskočio i stopalo mi nekad zna onako kao istezanje bolit kad trčim ili šetam.
do čega je to i zna li itko rješenje?
da, lopatice, nisam se mogo sjetit. to nemogu sam poslikat pa cu morat cekat vecer da me neko uslika. sad mogu rec da to dosta jako bude izbaceno, ko deformirano izgleda, jos sam ja mislio da mi je neki problem s ledima jer mi i ona izgledaju ko da su uvinuta prema unutra, znaci nisu ravna, no to ajde de. bas sam jucer gledo neke slike dok me netko usliko u majci i preko majice se vide te lopatice, sto je najbolje uopce nisam tako mrsav da bi se to tako vidjelo i ostatak tijela mi je uredu.
to ti je od nepravilnog držanja.. ne možeš to maknut osim pravilnim držanjem i malog povećanja mišićnog volumena u tom prostoru.. normalno je da se izbace kad držiš ruke u određenom položaju
+ neko je pitao za leg press da kažu da je beskorisna vježba. bit ću kratak NIJE beskorisna