Otkrivanje IP adrese i posiljatelja maila

poruka: 40
|
čitano: 52.939
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Osoba, za koju pretpostavljam tko je ali nisam 100 posto sigurna, preko laznih adresa na yahoo me zasipa mailovima. Mogu li na bilo koji nacin, osim  da odem na policiju, otkriti IP adresu i identitet osobe ?

16 godina
neaktivan

u zaglavlju maila nalazi se ip posiljatelja pa ga tu potrazi.

16 godina
RE: Otkrivanje IP adrese i posiljatelja maila
malina22 kaže...

ništa od toga neće bit, jer svaki put kad se ponovo logiraš na  imaš novu ip adresu, tako da onaj ko ti je poslao mail je najvjerovatnije imao svaki put drugu ip adresu!

Ako nije tako nek me neko ispravi!
Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2009 17:31 (kostolomac).
16 godina
neaktivan

može čim dobije mail ip adresu poslati abuse službi.

16 godina
neaktivan

kako da preko IP otkrijem identitet i adresu posiljatelja

16 godina
protjeran
kostolomac kaže...
malina22 kaže...

ništa od toga neće bit, jer svaki put kad se ponovo logiraš na  imaš novu ip adresu, tako da onaj ko ti je poslao mail je najvjerovatnije imao svaki put drugu ip adresu!

Ako nije tako nek me neko ispravi!
 ta tvoja tvrdnja bas ne lezi vodu ako imas t-com i bridge mod rotura idi na user stranice t-com pa budes vidio s koje ip i koliko traje veza za svaku vezu i ako traje 1 s bude zabeljezena!!
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
16 godina
neaktivan

a ak nije t-com ? i sto ak salje iz nekog internet cafea, a ne privatnog stana

17 godina

U pravilu nikako bez policije i ISP-a pošiljatelja.

16 godina
neaktivan

Sory, što je ISP pošiljatelja ?

16 godina
svibanj22 kaže...

kako da preko IP otkrijem identitet i adresu posiljatelja

Mislim da to nije moguce (osim policije).
svibanj22 kaže...

a ak nije t-com ? i sto ak salje iz nekog internet cafea, a ne privatnog stana

A sta ti nije lakse ignorirat te poruke, staviti da odmah idu u kantu za smece i onda nek salje od kuda hoce.
16 godina

... prijavi spam abuse službi dotičnog ISPa (oblik abuse@xxx.xx) samo fowardaš s naznakom spam, ISPovi brzo reagiraju i onemogućuju njegov mail...

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan
svibanj22 kaže...

Osoba, za koju pretpostavljam tko je ali nisam 100 posto sigurna, preko laznih adresa na yahoo me zasipa mailovima. Mogu li na bilo koji nacin, osim  da odem na policiju, otkriti IP adresu i identitet osobe ?

Ip adresu pošiljatelja vidiš odmah u internet header-u mail poruke.
To je ip adresa servera koji ti šalje adresu a ne korisnika tog servera i njegov ip.
A i da nađeš njegov ip, nije neka korist jer se on većini mjenja najkasnije kroz 24 h.
Ev. možeš prijaviti spamera isp-u.
14 godina
neaktivan

imam problem pa ako moze neko pomoc....radi se o bwin kladionici na kojoj sam ostavio svoje podatke i nakon zarađenih 5-6 tisuca eura dobio poruku da  mi se racun zatvara.....nakon par dana uzmem podatke od prijatelja i prijavim njega na bwin, medutim oni mi zatvore i taj racun samo 2 dana poslje .... navodno iz sigurnosnih razloga....e sad me zanima da li su oni u mogucnosti doznati preko ip adrese ili neznam cega da se ja kladim u njegovo ime iz moje kuce.....mogu li oni odrediti moju lokaciju....na internet se spajam preko speedtoucha...

15 godina
neaktivan

naravno da mogu vidjeti odakle se spajaš, i to što si se logirao pod drugim imenom, ali sa iste lokacije je jedanko kao da se logiraš sa starim loginom i passwordom.

pravo je pitanje zašto su ti prvi put ukinuli tvoj račun, i logično bi bilo da im pošalješ mail i tražiš objašnjenje za takav postupak.

Znači, sve što je sa iste lokacije, sa istog računala, odnsno sa iste mreže je vidljivo.  znači, pomoću besplatnih programčića se tiočno može vidjeti s koje ip adrese se logiraš, i približno lokaciju, svakako mogu udrediti iz kojeg grada se logiraš.

14 godina
neaktivan

sta ako se prebacim npr. sa tcom-a na bnet .....oce mi opet moc odredit tocnu lokaciju i povezat me s prijasnjim loginom?   

17 godina

Hoće, jer tvoj internet preglednik ostavlja jedinstven potpis na njihovom serveru. Promijeni internet preglednik ;)

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
17 godina
neaktivan

Ostaje problem mac adrese routera ;)

:)
14 godina
neaktivan

nije valjda da nema rjesenja...

17 godina
logic kaže...

Ostaje problem mac adrese routera ;)

Ne, ako promijeni davatelja usluga, a time i router ;)

17 godina

Ima, pokušaj koristiti neki proxy server i program koji će te automatski spajati na njega ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 17:37 (Nix).
14 godina
neaktivan

znaci ako bi presao npr na bnet rijesio bi problem?....bolje rec nebi me mogli povezati s prijasnjim userom...?

17 godina
neaktivan

Čovječe, pa ja bi se prije pital zakaj su mi zatvorili račun, pa 5-6 tisuća eura nisu male pare... Kaj, sad si ostal bez tih para, a jbt...

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
14 godina
neaktivan

nisam ostao bez tih para....ja sam mjesecno dobivao oko 4000kn i oni su to uredno isplacivali....nakon sta su mi tako isplatili 50000ak tisuca javili su mi da ne mogu vise ulagati preko 100kn....inace do sada sam mogao ulagat oko 6000kn....ne vole gubiti sto je normalno...ali je smijesno da real,milan itd imaju na dresu njihovu reklamu a mene cijepe zbog 6000eura....koliko sam shvatio najbolje da se prebacim na bnet....

15 godina
neaktivan

čekja, čekaj, ti si nama rekao da su ti zatvorili account, a ne da su ti ograničili količinu uplate. to su dvije različite stvari.....zar ne.

gle, promjenom providera bi vjerojatno uspio, no ostaje ti problem da kad ti isplaćuju novac na određeni račun na tvoje ime, kako ćeš izbjeći, sve i da promijeniš broj računa u banci, ili promijeniš banku, uvijek ti je na tvoj identitet. zar ne????

i koliko ja znam, nikada, a znam dosta ljudi što se online klade, nisam čuo da su nekome tko dobiva, uskratili uplate.

jedino ako nije što drugo posrijedi????

15 godina
protjeran

A neka proba s npr Hide My Ass

Na koju se stranu okreće plesačica ?
15 godina
neaktivan

možda to, ili još bolje sa tor projectom

14 godina
neaktivan

ogranicili su mi uplate nakon sta sam otprilike godinu i nesto dana mjesecno dobivao oko 4000kn...uredno su mi to isplacivali....kad su mi ogranicili limit napravio sam novi account na prijatelja s njegovom visa karticom itd.....nakon sta sam uplatio prvu okladu i dobio nekih 100kn racun mi je zatvoren!....samo jedan dan je taj account trajao....taj racun koji u potpunosti glasi na njega...e sad jesu li oni otkrili priko ip adrese ili neznam cega da se ja opet kladim s mog kompjutera iz mog doma s tudim imenom to neznam....zato sam i pita ako neko zna mogu li me locirati i kako se mogu prikriti....  online kladionice cesto odreduju limite uplata igracima koji dobivaju....dugo sam u ovome da sad ne duzim.....

14 godina
neaktivan

danas mi je  prijatelj predlozio mobilni internet....sta mislite o tome...

15 godina
neaktivan
antisa7 kaže...

ogranicili su mi uplate nakon sta sam otprilike godinu i nesto dana mjesecno dobivao oko 4000kn...uredno su mi to isplacivali....kad su mi ogranicili limit napravio sam novi account na prijatelja s njegovom visa karticom itd.....nakon sta sam uplatio prvu okladu i dobio nekih 100kn racun mi je zatvoren!....samo jedan dan je taj account trajao....taj racun koji u potpunosti glasi na njega...e sad jesu li oni otkrili priko ip adrese ili neznam cega da se ja opet kladim s mog kompjutera iz mog doma s tudim imenom to neznam....zato sam i pita ako neko zna mogu li me locirati i kako se mogu prikriti....  online kladionice cesto odreduju limite uplata igracima koji dobivaju....dugo sam u ovome da sad ne duzim.....

gle, to što si otvorio novi account na prijatelja, logično je da nisi puno postogao, jetr si radio sa svog računala, tako da je tu kvaka bila što su vidjeli istu ip adresu. oni su jednostavno napravili block tvoje ip adrese računala koji je povezna na internetu.

znači, ukoliko bi promijenio providera, vjerujem da bi riješio problem.

mobini internet je ista stvar, no kod drugog providera, jer ako bi pošao na istog providera a na kojem su te blokirali, pretpostavka je da bi napravio istu stvar.

nego, legendo, možda bi ti najbolje bilo se logirati u neku drugu online kladionicu, jer koliko mislim, barem toga ima koliko hoćeš.

a ovako je zafrkancija, moraš mijenjat providera, bla bla, komplikacije nizašta po meni.

ili što bi rekao jedna moj prijatelj, nema kruha bez motikeCool

17 godina
neaktivan

nisam uopće ušao u bit problema, pročitao prijašnje postove i ne zanima me ali blokiranje po IP adresi je praktički nemoguće. Zašto????

Zato što svaki put kad ugasiš ruter i ponovno ga upališ dobiješ novu IP adresu od T-coma, VIpa ili bilo kojeg drugog providera.... Znači ugasi i upali router i nova adresa je tu...

Moguće je preko cookies , ili da prilikom prvog spajanja instaliraš koji laganini klijent, ali po IP ne...

Tehnika narodu!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 13:18 (daseparo).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice