Dezinformacija. Ako je poslano kompletno računalo na dijagnostiku, plaća se 120 kn dijagnostika računala. Ako se šalju pojedinačne komponente onda je 120 kn dijagnostika neispravne komponente. Ako si 100% sigurna koja je komponenta, šalješ nju i ne plačaš ništa ako je neispravna. Ako nisi siguran, onda je bolje platiti 120 kn i biti siguran da će kvar biti otklonjen nego poslati krivu komponentu, platiti 120 kn i ne znati koja je komponenta zapravo neispravna.
Iako, to je službena verzija. Ja sam slao računalo koje sam sam slagao i nikada nije imalo naljepnicu (sve komponente iz Linksa) i nisu mi naplatili dijagnostiku već su mi nakon servisa vratili računalo s naljepnicom.
Ispravak: u Protisu naplacuju ~100KN po ispravnoj komponenti, CAK I KUCISTU!
Dobio sam odgovor kako oni nisu servis te da svaku zaprimljenu komponentu šalju ovlaštenom servisu koji onda testira da li je komponenta ispravna ili ne.
Znaci oni zaprime računalo, "raskopaju" ga i šalju svaku komponentu na servis, bila ona ispravna ili ne. Barem su tako rekli, iako sumnjam da to stvarno čine.
U Linksu platiš 120KN dijagnostiku kvara, bilo da je to za računalo, matičnu, matičnu i procesor ili što već. Ali u PROtisu je 1 komponenta = 1 dijagnostika.
Za kablove - mislim da vise nitko ne slaze kablove tako da ih veže jedne za druge. To sam često viđao do s.939/početka AM2 socketa, ali od tada više to ne viđam, sad vecina kablova slobodno "visi".