Gašenje kompa i artefakti na graf. ATI 4850

poruka: 3
|
čitano: 1.307
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Gasenje kompa i artefakti na graf ATI 4850

Pojavio mi se slijedeći problem..

dok sam surfao netom kompjuter se sam ugasio. Upalio sam ga i odmah se na prvom ekranu (kad piše naziv matične) pojavili artefakti, a zatim i na sljedećim ekranima sve do ulaska u Windowse (Win 7 64). kad se sustav skroz digno vidio se samo gumb "Start" u donjem uglu. Ako bi otvorio koji prozor vidio se samo rub prozora, a sve u njemu je crne boje. Ne vidi se ni kursor. Dakle što god  napamet kliknem i otvorim ništa ne vidim osim ruba prozora.

Nakon toga dignuo sam komp u Safe modu, nije bilo nikakvih artefakata, s tim da je rezolucija bila neka „kriva“ al sam barem vidio sve što radim. U Safe modu komp je bio po nekoliko sati bez nekih problema, no kad bi upalio Youtube komp bi se srušio za nekih 2-5 min, isto tako ako bi igro neku glupu igricu na Facebooku ili gledo BSplayer nekih 5 min cca. U normal i safe modu se svi ventilatori vrte odmah od paljenja kompa.

U safe modu sam pobriso drivere od grafičke, stavio drugu grafičku gotovo istovjetnu mojoj, dignuo komp u normal modu bez ikakvih artefakata, skinuo i instaliro drivere, restartao komp, na ekranu je bila „prava“ rezolucija. Pomislio sam da je problem u mojoj grafičkoj, a za svaki slučaj sam pokrenuo igru Borderlands 2, nešto se duže loadala i onda se komp srušio. Kod ponovnog paljenja pojavili su se ponovno artefakti, doduše malo drukčiji nego na mojoj kartici, ali s istim konačnim učinkom.

Zanima me u čemu bi još mogao bit problem? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Gasenje kompa i artefakti na graf ATI 4850

Po mom sudu napajanje i ako sam u pravu pazi da ti to napajanje ne učini još više štete komponentama. Probaj sa drugim napajanjem pa javi. Sretno!

12 godina
neaktivan
Gašenje kompa i artefakti na graf. ATI 4850

Bok ljudi imam slicni problem sa tim artefaktima ali mene samo zajeb. kod nekih igra kao sto je bfbc2 i devil my cry 2013, dodem na pola levela i zamagli mi se ekran i resetira se komp pogledam temp graf ne prelazi 55c dok igram smanjim rezoluciju ali bez promjene ima mozda neko savjet neki sta da napravim grafa je xfx ati hd 4850 512mb gddr3

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice