Kako instalirati xp na HP Pavilion dv7-2250em

poruka: 19
|
čitano: 7.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kako instalirati xp na

Pozdrav:

Jučer sam kupio HP Pavilion dv7-2250em i oduševljen sam sa njim,ali (uvjek postoji taj ali)zaista neznam kako instalirati XP,tj ja bi da napravim dupli sistem,problem je ono što ja radim neće mi na sedmici,ali nikako da uspijem,u biosu nisam našao ništa vezano za sata konroler,i poslje kad bi se windowsi trebali počet instalirati samo se zaplavi ekran;svaka pomoć dobro došla,unapred zahvalan

crni

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako instalirati xp na
zlatko59 kaže...

Pozdrav:

Jučer sam kupio HP Pavilion dv7-2250em i oduševljen sam sa njim,ali (uvjek postoji taj ali)zaista neznam kako instalirati XP,tj ja bi da napravim dupli sistem,problem je ono što ja radim neće mi na sedmici,ali nikako da uspijem,u biosu nisam našao ništa vezano za sata konroler,i poslje kad bi se windowsi trebali počet instalirati samo se zaplavi ekran;svaka pomoć dobro došla,unapred zahvalan

pa skini xp mode to je puno jednostavnije( ako imas professional ili ultimate)

15 godina
neaktivan

Pogledaj temu:

Matična ne prepoznaje PATA disc

Pročitaj moj "biserni" odgovor,pa nakon toga odgovor LOGIC-a!

Mora ti negdje u BIOSU postojati ta opcija!

Ikominator
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Kako instalirati xp na HP Pavilion dv7-2250em

U ovom biosu nepostoji ništa tako slično,zahvaljujem na pomoći

crni
16 godina

-trebaš Windows XP SP3... ili na čistu verziju (SP2) slipstremaj boot driver za svoj chipset ('F6'). Ili kupi USB-FDD cca 150-200kn ali nema po trgovinama.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi li siguran da će tako ići,dali znaš u čemu je problem??

crni
16 godina
zlatko59 kaže...

Jesi li siguran da će tako ići,dali znaš u čemu je problem??

-problem je što windowsi nemaju SATA driver, zatgo nemogu 'vidjeti' HDD... (pokušaj instalirati, doći ćeš do dijela ''windows cannot find...'')

-drugi problem je vezan uz MS-HP 'sponzorski odnos' tj, MS preko proizvođača 'gurka' korisnike na novi OS. Recimo tako da nema drivera za XP ili da nekim čudom izostave SATA/IDE/AHCI-compatibile mod iz BIOSa.... Zapravo, možeš provjeriti na HPovom siteu, dali neka verzija BIOSa radi upravo to.

btw. pripremi se na traženje drivera za LAN, wireless, sound... itd.

-jesam li siguran? huh... možda, koliko se može danas bit siguran u nešto...

17 godina
neaktivan

Ma znam u pravu si ,stalno nam nešto nameću nitko ne pita šta bi ti želio,upravo skidam sa DC.a xp sp3,butabilni,ima jedan kolega na mreži pa ću pokušati,puno ti hvala i pozdrav

crni
17 godina
neaktivan

Ma ništa probao i sa sp3 ali neda se:

Pozdrav

crni
17 godina
neaktivan

Ajd fino napisi sta ti sve pise u biosu pod device i boot.

Spominje li se igdje SATA ili ahci?

oslikaj pa daj slike ovdje. Mora moci jer ti na hp siteu za taj model nude drivere cak i za win 2000.

Pise li igdje koji je chipset.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2009 20:55 (logic).
16 godina

- nisam pretjerano iznenađen.. evo HPovih uputa za downgrade na XP, za taj model uopće nemaju XP drivere, dok za verzije BIOSa nema opisa (inače obavezno stoji što je izmijenjeno).

-Možda trebaš isključiti EFI u biosu... mislim da ga taj model ima.

-(možda i ovo...) ovisi kakav CD imaš ako nije originalan onda je u pom problem. Probaj bootati s nekog 'pravog' CDa.

Pod originalnim CDom se misli na neki koji nije editiran-customiziran, npr nLiteom. To je česta greška (problem s hal.dll), treba imati 'čistu' instalaciju i od nje raditi customiziranu, npr sa SATA driverom.

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Sve sam to probao i nikako neće  EFI opcija u biosu ne postoji,ništa slično,nigdje se ne spominje sata,ma nisam ja novi u tome,ali ovo baš nikako neide,očito sam osuđen na sedmicu:

Pozdrav

crni
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam i ja takav laptop,super je,ne grije se,i ima fireware konektor. Bios mu je jako siromašan,nema tih opcija u vezi kontrolera,a na službenim stranicama ništa ne pišu o novim verzijama biosa. Mislim da je nepotrebno gubit vrijeme oko instalacije xp.Ja sam i nstalirao VmWare 7,učitava xp mod,i nema ograničenja koju verziju win7 imaš,radi super. Ja sam instalirao win7 ultimat,jer ova njihova home verzija je užas,sa tim glupim dodanim programima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 8:20 (mandarak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?prodNameId=4043773&lang=en&cc=us&taskId=135&prodClassId=-1&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3999447

17 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu kakav je ovaj laptop za igre, jel ima šta bolje za iste pare

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ja da na compaqu to imam a ti na pavilionu ne? Mora biti ahci i ide, 7 i vista se instaliraju preko ahci a xp preko ide, jedno i drugo sam instalirao.
bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Hehehhe. Prvo ne instalira se in 7 i vista preko ahci a xp preko ide jer to sugerise da su to nekakva dva uredjaja ili protokola a to je u stvari samo dva moda rada SATA kontrolera. Ako je u ide modu rada onda se sata disk prijavljuje kao pata i wn xp ga vidi i moze se instalirati. Ubacivanjem drivera za sata kontroler u instalaciju xp-a i xp se moze instalirati preko ahci sto bi ti rekao.

Drugo ne mora biti to u biosu jer na taj nacin te roizvdjaci tjeraju da kupis vistu ili win 7 i obicno postoji bios za nadogradnju u kojem to ima i onda mozes staviti win xp. Ali kako rekoh i ne mora biti ako preko nlite-a ubaics txt drivere za sata kontoroler u samu nstalaciju pa ce i win xp da vidi diskove.

16 godina
neaktivan
Hehehe samo se ti zajebavaj sa driverima i n-liteaom, meni radi sve i ovako kako sam napisao :p
bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Radi i meni na mom HP samo kazem da ne mora postojati ta opcija j biosu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice