Kako napraviti super računalo

poruka: 17
|
čitano: 9.826
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kako kod kuće napraviti jace računalo?

Svi bi smo mi htijeli imati svoje super racunalo. Na zalost to nije moguce!

Takve privilegije imaju samo velike firme i sveucilista.

No mozda ipak bi netko mogao napraviti jako racunalo koristeci se vise spojenim racunalima, koji su mozda stari. Mozda uz hrpu starih, ili par novih racunala bi se moglo postici nekakvo jako racunalo koje naravno nije super racunalo nego nesto malo bolje racunalo.

U jednom broju buga tako nešto sam vidio.

Mozda to i nije najbolji nacin za napraviti jace racunalo, ako imate druge ideje pisite!

Nisam bas dobar u pisanju tekstova, pa bih vas molio da mi oprostite.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2008 14:17 (Dajg257).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kratno i glupo: Kupi!

Eto moram i ja jedan glupi odgovor dat.

Misliš nešto kao Cluster (http://hr.wikipedia.org/wiki/Cluster)????

...code your life...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako napraviti super računalo

Da nesto kao cluster, ali nikada nisam cuo za program koj to povezuje.

17 godina
neaktivan

"...ali nikada nisam cuo za program koj to povezuje."

Sve lipo piše u članku Wikipedie. Nego, ako smin bit malo zločest: triba ti cluster za naučit programiranje u VB.NET?

NADOPUNA: Šalin se, nemoj se odmah ljutit.

I've got four words for you: I. Love. This. Company! Yeaaaahhhh!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2008 14:40 (nema_šanse3).
17 godina
neaktivan
Kako

BONIC?

Ja sam tek na vb.net, i nisam tolki strucnjak, zbog toga sam dosao ovdje pitati jer znam da ovdje ima strucnjaka koji ce mi znati odgovoriti na moja pitanja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2008 14:38 (Dajg257).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nema_šanse3 kaže...

"...ali nikada nisam cuo za program koj to povezuje."

Sve lipo piše u članku Wikipedie. Nego, ako smin bit malo zločest: triba ti cluster za naučit programiranje u VB.NET?

Dobro, nemoj sad povezivat dvije teme. Možda mu ne treba za programiranje već želi poboljšat performanse i isprobati kako se to radi.

Ovdje ti lijepo piše što ti treba.
 SAmo treba čitati..ništa više.

...code your life...
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2008 14:38 (coder_).
17 godina
neaktivan

Hvala na podrsci!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako kod kuće napraviti jace računalo?
Ako želiš u konaćnici računalo sa spojenim starim pc-evima koji će zajdeno biti jači od pc-eva današnjih to jednostavno nije moguće!
Puno je razloga npr. Grafička kartica gdje ćeš u straom pc-u naći DX 10????
Matična,gdje ćeš pronaći matičnu koja podržava nove 45 nm procesore,ili pak da podržava/ima utore/socket za 2 procesora na jednoj ploči???
Proc:gdje ćeš naći 45 nm na starim pc-evima??
.......Kratko i jasno ne možeš!
17 godina
neaktivan
PCMaster kaže...
Ako želiš u konaćnici računalo sa spojenim starim pc-evima koji će zajdeno biti jači od pc-eva današnjih to jednostavno nije moguće!
Matična,gdje ćeš pronaći matičnu koja podržava nove 45 nm procesore,ili pak da podržava/ima utore/socket za 2 procesora na jednoj ploči???
 Ok. slažem se s tobom. Ali ovdje nije riječ o hardvare-u već o načinu kako taj hardvare povezati.
Možda čovjek želi naučiti kako povezati stara računala u cluster, pa da onda stečeno znanje može primjeniti na novija računala.

Možda on jednostavno teži za iskustvom?

...code your life...
17 godina
neaktivan

Za pocetak sam mislio spojiti hrpu starih (jer su mi dostupni) na jedan novi.

Tu mozda nebi mogao igrati napredne igrice, nego za pocetak da mi programi koji nesto simuliraju idu brze npr (Multi sim), jer na mom pc-u treba cijela vijecnost da se nesto pokrene!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni samo jedna stvar nije jasna cemu ce ti takvo "super racunalo" i to najvjerovatnije obicnom kucnom korisniku koji komp koristi za igranje i osobne stvari.

Mislim  da  s  tim  spajanjem  više  starih  racunala  neceš  dobit  neko  veliko  povecanje  preoformansi

May The Force be With You DuDe!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ili ćeš trebat koristit programe koji imaju mogućnost distibuiranja zadataka na više računala (koji su uglavnom profesionalni i skupi i posebnih namjena) ili ako sam želiš napraviti program koji distribuirat svoje poslove. Dakle nema ti neke koristi od toga ukoliko sam program čije izvršavanje želiš poboljšat ne podržava ovakav način rada (a takvi su rijetki).

ako želiš sam napravit neku aplikaciju koja bi iskoristila ovu mogućnost, savjetujem ti server -klijent arhitekturu (i softversku i hardversku). Dakle neka ti to računalo koje je glavno sadrži glavni program (server) koji će nadzirat ukupan tok podataka i operacija i koji će dodjelivat klijentima (procesima koji se nalaze na drugim računalima) poslove. S time da ti trebam napomenut da i samo glavno računalo može biti i server i klijent jer na njemu možeš pokrenuti više procesa (programa) od jednom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa zanimljiv ti je projekt u svakom slućaju. U praksi naravno nećeš osjetiti neko poboljšanje performansi jer imaš previše 'uskih grla' među strojevima starijih generacija, pa će ti čitav sustav biti onoliko brz koliko ti je njegov najsporiji dio (po principu --> lanac je onoliko jak koliko je jaka njegova najslabija karika).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

Kada bi vec to spojio, dali onda bi svako racunalo moglo preuzeti procese kao npr:utorrent, pregledavanje updatea, i takve stvari  pa da se glavno racunalo rastereti svih mogucih procesa, pa da tako slobodno bude brze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PCMaster kaže...
 tisi fakat ninđa. klaster se ne radi da bi bolje igral igre. pa kaj vam je svima? kalster se radi da bi se brze radile operacije koje trebaju procesorsku snagu. tipa rendanje, izracunjavanje raznih stvari, probijanje koda i slicno. ja bi recimo da sam u mogucnosti kupil 10 ps3 i to povezal u kalster. ne da bi igral igre nego da dobim na brzini, to bi odna bilo stvarno mocno racunalo. ja recimo kod probijanja enkripcije dobivam oko 50 hitova ui sekundi. s tim bi imal puno vise. nadam se da kuzite kaj hocu reci. frend recimo radi stvari u mayi i da bi prerendal jedan crtic ili par sekundi crtica treba mu vjecnost. da ima recimo 10 plejki islo bi brze, jel.

ne vrti se svemir oko igrica i intelovih 45nm procesora, djeco.

i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan

Ovakvi Cluster-i sluze za razne simulacije,nemislim na igrice.Za naucna istrazivanja,naprimjer za NASA-u i tako dalje....

Extreme_Tech

0 0 hvala 0
17 godina

to bi bilo npr dobro za brze dekodiranje videa

npr.dvd format u divx ili takve stvari

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice