Sony Xperia Z3+ rasprava

poruka: 37
|
čitano: 8.987
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Sony Xperia Z3+ rasprava
MARKOZD15 kaže...

Si ikad čuo za oversampling? Za slikanje za osnovne potrebe (fejs, instagram i sl) je bolje slikati u 8mp, plus fotke su manje dorađivane i manje artefekata imaju

kako ista od toga opravdava sonyevo ograničenje auto moda na 8mpx kad je senzor 20mpx?

boli me i za instagram i za fejs, volim slike sa što više detalja i da mogu zumirati više od 10% bez bluranja.. 

Sony to izvodi već 4 generacije -  sviđa mi se kako prodaju svoje senzore drugima koji postižu puno bolju kvalitetu slika.. 

12 godina
neaktivan
Najvjerojatnije je da će novi flagship doći u vrijeme kada bude izlazio i novi iPhone, i da će imat wow efekt. Zašto? Pa zato što je potreban zaokret i zato što je Z3+ samo nagovještaj praćenja najviših tehnoloških standarda, prvenstveno usb konektor koji nije pokriven zaštitom već inicijalno vodootporan. Vjerojatnost je da ćemo vidjet USB C konektor, bežićno punjenje i IMX230 senzor kamere od 21mp, novo čudo, uz moguću integraciju otiska za kopita koju je smislio Quallcomm. Nejasno je samo hoće li biti S810 ili neće, ali sačekat ćemo. Eh da, i drugačiji dizajn bi mogao biti. Jer Sony svaki neparni flagship napravi kao uvod u budućnost imajući na umu nadogradnju na Android koji tek treba stići, Z1 na KK, Z3 na L i sad Z5 na M, prema tome sve što sad vidite nativno da M podržava će Z5 isto imat...
12 godina
bubimir13 kaže...
Najvjerojatnije je da će novi flagship doći u vrijeme kada bude izlazio i novi iPhone, i da će imat wow efekt. Zašto? Pa zato što je potreban zaokret i zato što je Z3+ samo nagovještaj praćenja najviših tehnoloških standarda, prvenstveno usb konektor koji nije pokriven zaštitom već inicijalno vodootporan. Vjerojatnost je da ćemo vidjet USB C konektor, bežićno punjenje i IMX230 senzor kamere od 21mp, novo čudo, uz moguću integraciju otiska za kopita koju je smislio Quallcomm. Nejasno je samo hoće li biti S810 ili neće, ali sačekat ćemo. Eh da, i drugačiji dizajn bi mogao biti. Jer Sony svaki neparni flagship napravi kao uvod u budućnost imajući na umu nadogradnju na Android koji tek treba stići, Z1 na KK, Z3 na L i sad Z5 na M, prema tome sve što sad vidite nativno da M podržava će Z5 isto imat...

dafuq

odakle si to sve izvukao? 

posebno mi se svidja ovo sa svakim neparnim flagshipom

15 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

Si ikad čuo za oversampling? Za slikanje za osnovne potrebe (fejs, instagram i sl) je bolje slikati u 8mp, plus fotke su manje dorađivane i manje artefekata imaju

Ja testirao na svom z1 compact fotkanje u svim rezolucijama i najbolje ispada na 2mpx ali onda naravno kad zumiras je sve mutno, 20mpx ima najviše šuma pa sam išao na neku zlatnu sredinu a to je 15mpx, 8mpx je jako slično 15mpx pa sam išao na 15.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z3+ rasprava

Meni dnevne fotke sa 16mp najbolje izgledaju (15.5mp), a nocne sa sto manje, ali za noćne koristim 8mp. Kada se poigraš postavkama (metering pogotovo, ekspozicija, WB), fotke su odlične. Iako je Auto mod katastrofa

0 0 hvala 0
11 godina
Fanu kaže...
MatijaZG kaže...
Fanu kaže...

btw svidja mi se kako sony jos od Z1 nema mogucnost superior auto moda na full 20mpx rezoluciji, vec je mora spustiti na 8mpx..

Sto ce ti vise od 8 mpx na mobitelu?

zato sto su ugradili senzor od 20mpx?

mobiteli danas rade sasvim dobre slike btw, sto ne bi onda slikao i na 20mpx i vise - sto vise detalja na slikama to bolje

Pod manual mode mozes namjestiti slikanje na 20 mpx...iskreno, ne primjecujem neku veliku razliku izmedju manual i auto...imam Z3c...nedavno sam prodao iphone 5S, jos prije Lumiu 930. Xperia hvata najbolje fotografije po danu. iPhone najbrze okida a Lumia najbolje slika po noci. Nema tu sad nekih velikih razlika. Ne znam kakva je kamera bila na Z3c sa prijasnjim verzijama sustava. Nabavio sam ju prije 2 dana, sa lollipol 5.0.2.

Enjoy The Silence
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice