Cijene servisa osobnih računala?

poruka: 22
|
čitano: 13.798
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Kako se kreću cijene servisa osobih računala? Naplačuje li se po satu ili po usluzi?

Pri tome prvenstveno mislim na kučne korisnike i usluge vezane uz servisiranje njihovih računala - reinstalacija operacijskog sustava, dijagnostika kvarova, zamjena komponenata i sl.?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1h = 100kn + PDV

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 15:59 (rebelsy).

2 0 hvala 1
16 godina
Re: Cijene servisa osobnih računala?

Na terenu?

15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Na terenu?

na servisu, za teren jos uracunas i gorivo...

16 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

1h = 100kn + PDV

di to?

(imho sramotno malo)

kod mene normalno radi.....
16 godina
neaktivan

Mislin da je 150 kn + pdv

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
imas svakakvih kod kojih sam ja bio cijene su bile od 100-250kn.
AMD u <3 Intel u C===3
13 godina
neaktivan
GeneralPag1997 kaže...

250 kuna po satu?! I onda kažu da su grafičke kartice i ostale komponente skupe. Prema ovome, grafičke kartice su badava.

16 godina
neaktivan
krayz1e kaže...
GeneralPag1997 kaže...

250 kuna po satu?! I onda kažu da su grafičke kartice i ostale komponente skupe. Prema ovome, grafičke kartice su badava.

jel ti mehaničar ili vodoinstalater skup?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 23:33 (cekpi).
17 godina
neaktivan

Ja osobno ne obračunavam po satu nego zavisi šta radim, npr. instalacija Win, drivera i popratnog software-a - 200kn, reinstalacija win + backup podataka 300kn, čišćenje virusa i sl. gamadi - 150kn,detektiranje kvara i eventualna zamjena komponente - 200kn i ne žalin se, uvik iman par komada misečno !

I see offline people !
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.1.2012 23:32 (Groza).
15 godina
neaktivan
Groza kaže...

Ja osobno ne obračunavam po satu nego zavisi šta radim, npr. instalacija Win, drivera i popratnog software-a - 200kn, reinstalacija win + backup podataka 300kn, čišćenje virusa i sl. gamadi - 150kn,detektiranje kvara i eventualna zamjena komponente - 200kn i ne žalin se, uvik iman par komada misečno !

Tako i ja radim slično, i mislim da je to dosta povoljno. U zadnje vrijeme često dobivam nove Toshiba laptope za instalirat windowse i osnovni software. Dok skinem sve drivere treba mi par sati, i dok sve to instaliram sve skupa prođe minimalno 3 do 4 sata. Što je netko usporedio u prijašnjem postu, vodoinstalater ili električar za posao od 4 sata nebi tražili ispod 500 kn sigurno.

13 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
Groza kaže...

Tako i ja radim slično, i mislim da je to dosta povoljno. U zadnje vrijeme često dobivam nove Toshiba laptope za instalirat windowse i osnovni software. Dok skinem sve drivere treba mi par sati, i dok sve to instaliram sve skupa prođe minimalno 3 do 4 sata. Što je netko usporedio u prijašnjem postu, vodoinstalater ili električar za posao od 4 sata nebi tražili ispod 500 kn sigurno.

Pa ko da ti moraš bit pored kompa tih nekoliko sati i gledat kak se oni skidaju. Lijepo odeš na pivu i vratiš se kad je gotovo. Efektivnog rada imaš svega par minuta. Ista stvar je i kod snimanja.

14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
Groza kaže...

Onaj ko zeli legale windowse na racunalu kupi laptop sa windowsima. Onaj ko instalira kasnije u 99% slucajeva stavlja piratske. Znaci ti najcesce instaliras ukradeni software. Koliko bi trazio vodoinstalater da ti ugradi par ukradenih cijevi? Koliko bi ti dao elektricaru da ti montira ukradenu rasvjetu? S obzirom da i ja cesto radim to sto ti radis najcesce naplatim 100-150kn cisto radi reda da mi ne dolazi sto ljudi dnevno i smatram da je i to vise nego sto zasluzujem. Istina, meni za download i instalaciju drivera za laptop ne treba ni trecina tog vremena koje spominjes.

16 godina
BlueMax kaže...

Onaj ko zeli legale windowse na racunalu kupi laptop sa windowsima. Onaj ko instalira kasnije u 99% slucajeva stavlja piratske. Znaci ti najcesce instaliras ukradeni software.

.

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
bradonja_85 kaže...
Groza kaže...
Istina, meni za download i instalaciju drivera za laptop ne treba ni trecina tog vremena koje spominjes.

Jesi probao skidati drivere s toshibinih stranica? Pa to ide sporo za poludit, rijetko kad ide brže od 30 kB/s bez obzira koliko ih stavim da se skida, onda ih ja naperim sve da se skidaju i čekam 2-3 sata dok ne završi.

U pravu si za piratske windowse, al koliko sam čuo i neki servisi nude takve usluge i vjerojatno naplate isto ko i kad legalne instaliraju.

I bez obzira bili legalni il ne, instaliranje windowsa i svih drivera, antivirusa, mozilla/chrome, audio i video playera, alata za prženje, office-a + progarami po želji, i za to uzet 150 kn stvarno mislim da je malo.

15 godina
neaktivan

Kako doći od mušterija?

Lako ću ja onda naplatiti! :D

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
krayz1e kaže... 

Pa ko da ti moraš bit pored kompa tih nekoliko sati i gledat kak se oni skidaju. Lijepo odeš na pivu i vratiš se kad je gotovo. Efektivnog rada imaš svega par minuta. Ista stvar je i kod snimanja.

onda mu instalaciju naplati 30kn tih svojih deset minuta efektivnog rada..........{#}

http://quark.blog.hr/2010/11/1628428935/uspjesni-mlm.html

14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
BlueMax kaže...
bradonja_85 kaže...
Groza kaže...
Istina, meni za download i instalaciju drivera za laptop ne treba ni trecina tog vremena koje spominjes.

Jesi probao skidati drivere s toshibinih stranica? Pa to ide sporo za poludit, rijetko kad ide brže od 30 kB/s bez obzira koliko ih stavim da se skida, onda ih ja naperim sve da se skidaju i čekam 2-3 sata dok ne završi.

U pravu si za piratske windowse, al koliko sam čuo i neki servisi nude takve usluge i vjerojatno naplate isto ko i kad legalne instaliraju.

I bez obzira bili legalni il ne, instaliranje windowsa i svih drivera, antivirusa, mozilla/chrome, audio i video playera, alata za prženje, office-a + progarami po želji, i za to uzet 150 kn stvarno mislim da je malo.

Zato sto ih skidas sa racunala na koje instaliras. Ja ih skidam sa drugog racunala dok se na onom instaliraju windowsi. Osim toga za vecinu hardwarea (wireless, bluetooth, touchpad...) driveri su isti pa ih ne treba posebno skidat za svaki model svaki put nego ih stavis na stick. Sedmica dosta toga sama instalira pa je puno lakse nego ranije. Takodjer to napravis sa instalacijom svih tih alata koje si nabrojao. Ne mora uvijek biti zadnja verzija svega sto instaliras. Onih 150 sam mislio cisto za windowse + drivere. S ovim ostalim sto si nabrojao 200.

15 godina
neaktivan
cekpi kaže...

di to?

(imho sramotno malo)

ADM npr. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 14:37 (rebelsy).
17 godina
neaktivan

Autora teme pretpostavljam zanimaju cijene u servisima a ne vaše.

O vašim satnicama imate par tema pa tamo pišite.

http://www.bug.hr/forum/search/topic/?txt=koliko+naplatiti&ss=t&sa=&t=135970&f=17&sort=act

Btw, u Linksu je sat rada 200 kn. Za više informacija pogledajte ovdje:

http://www.links.hr/?option=moj_links&term=52&key=42&key1=52

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517

1 0 hvala 2
16 godina

Hvala.

Ustvari, zanima me i jedno i drugo.

13 godina
odjavljen
rebelsy kaže...

1h = 100kn + PDV

Tako je u svakom poštenom servisu.

SK crew
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice