Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 459.704
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
Gale92 kaže...

Zanima me dal bi se moglo s ovim USB mini usisivačem, ukloniti onu prašinu s oba zvučnika (gore/dolje) na uređaju?
Odnosno dal je to efikasno tj, dal se prelaskom preko njih može doći do kojih oštećenja.... 

Čisto sumnjam da će uspjet,jer to gore oko zvučnika ti je brtva sve i lako se na nju naljepi,tako da ako se efikasno želiš rješiti prašine zamjeni kompletnu brtvu.

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com 097/673/27-41
15 godina
kruskar kaže...

Čisto sumnjam da će uspjet,jer to gore oko zvučnika ti je brtva sve i lako se na nju naljepi,tako da ako se efikasno želiš rješiti prašine zamjeni kompletnu brtvu.

hvala na inf 

12 godina
neaktivan
speedy56 kaže...
bubimir13 kaže...

E nisam propao jer isti problem, izgleda da još nema efektivnog deodexa za MM :(

Probao sam ga flešat ovako, ali je onda SystemUI FC cijelo vrijeme.

Šteta, ne volim flashati one modificirane stock romove s "XZ3 Android development" sekcija na XDA. Između ostalih, obično su deodexani, ali gotovo uvijek developeri dodaju još neke tweakove koji mi kasnije samo stvaraju probleme. Radije flasham čisti stock i dalje ga uredim kako želim

Tako i ja, em što dodaju neke kerefeke em pod izlikom debloata ogole i onda nemam neke stvari na koje sam navikao kod sonyja, npr. widget za vremensku prognozu, TrackID i još neke sitnice. Rađe kao i ti što si rekao flašam samo prerooted verziju sa recoveryjem i xposedom ako ima ako nema čekam da napravi netko, jer moje vještine u PRF-u su par puta dovele do soft bricka, a ja ne volim kad moram brisat Data dijelove...

10 godina
Nikako docekati MM, t-com uredaj je u pitanju. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
deepshitcro kaže...

Neki su dobili nadogradnju, pisao sam o tome LINK

12 godina
deepshitcro kaže...

Jesi probao preko PC Companiona?

12 godina
Gale92 kaže...
deepshitcro kaže...

O čemu to ovisi da neki t-com-ovi uređaji dobiju nadogradnju na MM a neki ne?

13 godina
odjavljen
RobotTitan kaže...
Gale92 kaže...
deepshitcro kaže...

Ne ovisi o nicem, kad jednom puste nadogradnju onda je dostupna za sve koji su na t-mobile verziji. Trenutno nije pustena nadogradnja za t-mobile..obicno sve zemlje koje su t-mobile verzije pustaju nadogradnje posljednje. 

12 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...
Gale92 kaže...
deepshitcro kaže...

Znači, ovdje ne igra ulogu čiju sim karticu imate u uređaju i na kojoj ste mreži, već gdje je mobitel kupljen. Ako je kupljen u slobodnoj prodaju (otključan) onda je najvjerojatnije CE1, ako je kupljen kod operatera onda ima njihovu oznaku. Ponekad oni koji su kupljeni kod operatera znaju biti i druge oznake, npr. CE1 i slično.

TU treba gledati kad će se pojavit na serveru, kad se pojavi dostupna je OTA ili preko PC Companiona.

13 godina
neaktivan
Moj je kupljen u vipu i otkljucan na sve mreze. Sad koristim tcom. Od koga dobijam onda update? Od vipa ili tcoma?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
gogo-bbb kaže...
Moj je kupljen u vipu i otkljucan na sve mreze. Sad koristim tcom. Od koga dobijam onda update? Od vipa ili tcoma?

Ako je firmware od vipa, odnosno ako nisi mjenjao firmware onda od vipa dobijas bez obzira koji je sim unutri.

13 godina
neaktivan
Ja se u to nista ne razumijem, jedino ako je prijasnji vlasnik sta promijenio jer je mob kupljen rabljen. Al posto sam ga kupio od starijeg covjeka vjerojatno nije nista dirano.
13 godina
odjavljen
gogo-bbb kaže...
Ja se u to nista ne razumijem, jedino ako je prijasnji vlasnik sta promijenio jer je mob kupljen rabljen. Al posto sam ga kupio od starijeg covjeka vjerojatno nije nista dirano.

Upisi u telefon sljedece *#*#7378423#*#* nakon sto to upises pjaviti ce se service settings, odaberes service info zatim software info, procitaj pa napisi sta pise pod active customisation, onda ti mogu rec sa sigurnoscu koji je firmware.

12 godina
neaktivan

pozdrav ekipa,

imam samo pitanje u vezi magnetskog kabla za punjenje, procitao sam malo prethodne poruke u vezi toga pa kaze da nevaljaju noname brendovi. pa ima jedan u gsm electronic al je 80 kn pa bi volio proc jeftinije ako je moguce. Dal je ovaj dobar? ili ako ima ko nesto za predložit tak jeftinije a da je kvalitetan bio bi zahvalan.

0 0 hvala 0
15 godina
Robilad kaže...
gogo-bbb kaže...

Upisi u telefon sljedece *#*#7378423#*#* nakon sto to upises pjaviti ce se service settings, odaberes service info zatim software info, procitaj pa napisi sta pise pod active customisation, onda ti mogu rec sa sigurnoscu koji je firmware.

Meni stoji:    1289-4158_R7C

te sto bi ova fotka znacila 

13 godina
odjavljen
Gale92 kaže...
Robilad kaže...
gogo-bbb kaže...

Meni stoji:    1289-4158_R7C

te sto bi ova fotka znacila 

znaci na vip-u si i posljednji firmware je 264 odnosno lillipop

12 godina
neaktivan

Da vip još nije pustio nadogradnju. Kad pusti verzija ti mora bit .570 (gledano po zadnja 3 broja).

Oko punjača, ja sam koristio Wskenov, zadovoljan sam i pokazao se boljom kupnjom (6$) u odnosu na no-name kineski (2$) jer je brže punio i bio je stabilniji na utoru, nije se micao pri svakom pokretu.

13 godina
neaktivan
Isto mi je 1289 4158 R7C, znaci Vip.. Jel ima kakav info kad oni budu pustili MM?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
kruskar kaže...
Gale92 kaže...

Zanima me dal bi se moglo s ovim USB mini usisivačem, ukloniti onu prašinu s oba zvučnika (gore/dolje) na uređaju?
Odnosno dal je to efikasno tj, dal se prelaskom preko njih može doći do kojih oštećenja.... 

Vidim da neke pati prasina,  kao i sve ostale. Mozda ce glupo zvucati ali najucinkovitiji nacin za ocistiti je zvakacom gumom, bar ja tako sebi ocistim i nikad nije bilo problema u smislu da se nesto ostetilo, a i ocisti se super. Znaci prozvakat zvakacu dok joj nestane okusa i onda lagano pritiskati zvakacu u utore gdje su zvucnici, tako par puta dok nebude skroz cisto ;)

11 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Znači, ovdje ne igra ulogu čiju sim karticu imate u uređaju i na kojoj ste mreži, već gdje je mobitel kupljen. Ako je kupljen u slobodnoj prodaju (otključan) onda je najvjerojatnije CE1, ako je kupljen kod operatera onda ima njihovu oznaku. Ponekad oni koji su kupljeni kod operatera znaju biti i druge oznake, npr. CE1 i slično.

TU treba gledati kad će se pojavit na serveru, kad se pojavi dostupna je OTA ili preko PC Companiona.

Pogledajte na kutiji mobitela ili u softveru mobitela (servisni meni), i pronađite tzv. SI broj. Prvo ga pročitajte, a onda skinite s interneta aplikaciju za PC pod nazivom Xperiafirm u kojoj odaberite svoj model Xperije i u popisu svih SI brojeva za taj model pronađite svoj SI broj i saznajte pripada li nekom operateru ili je kupljen u slobodnoj prodaji. Usput možete vidjeti koja je zadnja verzija firmwarea dostupna za download.

CE1 nema veze s Hrvatskom, a  još manje s operaterima. Mi smo CE3. I ne, ne mora biti ni CE1 ni CE3 ako je mobitel kupljen u slobodnoj prodaji. Zašto? Zato jer naši trgovci nabavljaju mobitele od kojekuda (Švicarska, Njemačka itd.), pa se pojedinci čude jer očekuju novi firware, a ne znaju da softverski gledano mobitel nije namijenjen hrvatskom tržištu. Sve se to da promijeniti.

11 godina
neaktivan
gogo-bbb kaže...
Isto mi je 1289 4158 R7C, znaci Vip.. Jel ima kakav info kad oni budu pustili MM?

Kad se sjete. Nekad su među prvima, a nekada kasne. 

12 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...
bubimir13 kaže...

Pogledajte na kutiji mobitela ili u softveru mobitela (servisni meni), i pronađite tzv. SI broj. Prvo ga pročitajte, a onda skinite s interneta aplikaciju za PC pod nazivom Xperiafirm u kojoj odaberite svoj model Xperije i u popisu svih SI brojeva za taj model pronađite svoj SI broj i saznajte pripada li nekom operateru ili je kupljen u slobodnoj prodaji. Usput možete vidjeti koja je zadnja verzija firmwarea dostupna za download.

CE1 nema veze s Hrvatskom, a  još manje s operaterima. Mi smo CE3. I ne, ne mora biti ni CE1 ni CE3 ako je mobitel kupljen u slobodnoj prodaji. Zašto? Zato jer naši trgovci nabavljaju mobitele od kojekuda (Švicarska, Njemačka itd.), pa se pojedinci čude jer očekuju novi firware, a ne znaju da softverski gledano mobitel nije namijenjen hrvatskom tržištu. Sve se to da promijeniti.

Ja uz najbolju volju na Sony serverima ne mogu naći CE3, samo CE1. I oduvijek od Xperije M preko Z1c, Z3c do Z5c uvijek su mi otključani unbranded kupljeni u HR dolazili sa CE1 verzijom.

13 godina
odjavljen

Ja uz najbolju volju na Sony serverima ne mogu naći CE3, samo CE1. I oduvijek od Xperije M preko Z1c, Z3c do Z5c uvijek su mi otključani unbranded kupljeni u HR dolazili sa CE1 verzijom.

ako me dobro sluzi pamcenje mislim da je z1 imao ce1,ce2,ce3 i ce3 je bio namjenjen za HR.  Sto se tice ostalih je samo ce1 

12 godina

Kada u meniju Postavke/Dijagnostika/Provjera/Zvuk stisnem Zvučnik pojavi se "Reprodukcija - Možete li čuti zvuk - NE/DA" i ništa se ne događa odnosno nema nikakvog zvuka. A telefon funkcionira potpuno O.K. i čujem sve zvukove ali na tom testu jednostavno zvuka nema.

Dali vi čujete kakav zvuk?

0 0 hvala 0
14 godina
crveni34 kaže...

pozdrav ekipa,

imam samo pitanje u vezi magnetskog kabla za punjenje, procitao sam malo prethodne poruke u vezi toga pa kaze da nevaljaju noname brendovi. pa ima jedan u gsm electronic al je 80 kn pa bi volio proc jeftinije ako je moguce. Dal je ovaj dobar? ili ako ima ko nesto za predložit tak jeftinije a da je kvalitetan bio bi zahvalan.

Ista preporuka kao i kolega gore. WSKEN-ov s eBaya za nekih 7-8 eura/dolara, dobro puni, dobro drži, a i dobro izgleda (kod mene srebrni). Ako si čitao ranije temu, vjeorjatno si vidio da sam da već postao 

11 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Ja uz sve ostalo čime sam flashao svoje Sonyje, uvijek sam na kraju stavio i CE3.

Na slici imaš CE3.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 20:39 (BudalastoStvorenje).
12 godina
neaktivan

Da, kakoje kolega iznad rekao na Z1 seriji ima CE3, na z3 i dalje samo CE1. Pa eto, za ekipu koja možda nije znala smo i to otkrili i razrješili 

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Robilad kaže...

ako me dobro sluzi pamcenje mislim da je z1 imao ce1,ce2,ce3 i ce3 je bio namjenjen za HR.  Sto se tice ostalih je samo ce1 

Može biti da je za Z3 dostupan samo CE1.

Za Z postoji CE3, za Z1 i Z1 compact također postoji CE3, za Z2 postoji CE3, dok za Z5 nemam pojma.

11 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Da, kakoje kolega iznad rekao na Z1 seriji ima CE3, na z3 i dalje samo CE1. Pa eto, za ekipu koja možda nije znala smo i to otkrili i razrješili 

Da, Z3 izgleda ima samo CE1, dok Z, Z1 i Z2 imaju i CE3. Kolega (nikad nisam shvatio zašto se forumaši međusobno nazivaju kolega). :-)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice