Pozdrav ekipa, Godinama mi je na Windowsima FastStone Image Viewer bio apsolutni go-to alat kad je trebalo na brzinu preletjeti kroz foldere s hrpom fotki. Onda sam prešao na macOS i falio mi je taj taj FastStone osjećaj. Tražio sam nešto jednako brzo i direktno: munjevito browseranje po folderima, bezbolan fullscreen pregled, EXIF/metapodaci na dohvat ruke i UI koji ima neku win logiku. Kad nisam uspio naći ni približno dobru alternativu, odlučio sam zasukati rukave, platiti chat GPT :) i isprogramirati sam. Tako je nastao MPViewer – native Mac image viewer. Složio sam ga točno po workflowu nekoga tko zapravo puno radi s fotkama i želi da stvar samo radi. Projekt je u potpunosti open-source i arhitektura je složena tako da ga planiram aktivno nadograđivati s novim featureima po potrebi i sugestijama. Bacite oko (link na GitHub/projekt), slobodno dajte kritike, prijavite bugove ili nabacite neki pull request. Svaki feedback je dobrodošao!
Nije proizvod programera, već nekog kome fali FSViewer na mac-u.
https://mpviewer.com/
https://github.com/mladen7704/MPViewer
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
za slučaj da netko treba upute :)
-za instalaciju treba otići u sigurnosne postavke 'privatnost i sigurnost' .. 'otvori svejedno'...
ili za inglišspikinge..
- Open System Settings > Privacy & Security.
- Scroll to the Security section and click Open Anyway beside MPViewer.
-naravno, user s passom, ne bez-guest.. (tad nema potvrdnog upita..).
Je tako je kolega, nisam apple developer i za sada ne mislim ni biti ovo je nastalo iz čiste potrebe i želje da imam nešto što sam izgubio prelaskom na mac.
Upute možda ne baš najuočljivije su na webu i githubu, no evo ih i ovdje:
This beta is ad-hoc signed, but it does not yet have an Apple Developer ID signature or Apple notarization. Gatekeeper may block the first launch.
- 1Open the DMG and drag MPViewer to Applications.
- 2Control-click MPViewer in Applications and choose Open.
- 3If it is still blocked, use System Settings → Privacy & Security → Open Anyway.
Read the complete installation guide →