MPViewer za Mac OS opensource zamjena za FastStone

poruka: 3
|
čitano: 300
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav ekipa, Godinama mi je na Windowsima FastStone Image Viewer bio apsolutni go-to alat kad je trebalo na brzinu preletjeti kroz foldere s hrpom fotki. Onda sam prešao na macOS i falio mi je taj taj FastStone osjećaj. Tražio sam nešto jednako brzo i direktno: munjevito browseranje po folderima, bezbolan fullscreen pregled, EXIF/metapodaci na dohvat ruke i UI koji ima neku win logiku. Kad nisam uspio naći ni približno dobru alternativu, odlučio sam zasukati rukave, platiti chat GPT :) i isprogramirati sam. Tako je nastao MPViewer – native Mac image viewer. Složio sam ga točno po workflowu nekoga tko zapravo puno radi s fotkama i želi da stvar samo radi. Projekt je u potpunosti open-source i arhitektura je složena tako da ga planiram aktivno nadograđivati s novim featureima po potrebi i sugestijama. Bacite oko (link na GitHub/projekt), slobodno dajte kritike, prijavite bugove ili nabacite neki pull request. Svaki feedback je dobrodošao!

Nije proizvod programera, već nekog kome fali FSViewer na mac-u. 

https://mpviewer.com/

https://github.com/mladen7704/MPViewer

1 0 hvala 1
17 godina

za slučaj da netko treba upute :)

-za instalaciju treba otići u sigurnosne postavke 'privatnost i sigurnost' .. 'otvori svejedno'...

ili za inglišspikinge..

1. Open System Settings > Privacy & Security.
  2. Scroll to the Security section and click Open Anyway beside MPViewer.

-naravno, user s passom, ne bez-guest.. (tad nema potvrdnog upita..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 1
13 godina
Re: MPViewer za Mac OS opensource zamjena za FastS

Je tako je kolega, nisam apple developer i za sada ne mislim ni biti ovo je nastalo iz čiste potrebe i želje da imam nešto što sam izgubio prelaskom na mac.

Upute možda ne baš najuočljivije su na webu i githubu, no evo ih i ovdje:

First-launch approval requiredUnsigned and not yet notarized

This beta is ad-hoc signed, but it does not yet have an Apple Developer ID signature or Apple notarization. Gatekeeper may block the first launch.

1. 1
    Open the DMG and drag MPViewer to Applications.
  2. 2
    Control-click MPViewer in Applications and choose Open.
  3. 3
    If it is still blocked, use System Settings → Privacy & Security → Open Anyway.

Read the complete installation guide

SHA-256a36801d1f5f2ec9383616409e2d46abb80acaa08db4984ed09b1c8578833d7c3Checksum file ↓
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice