A šta će ti z5c kad je on skoro isti z3c, koji je pak skoro isti kao z1c s kojeg se ne isplati prelazit ;)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A šta će ti z5c kad je on skoro isti z3c, koji je pak skoro isti kao z1c s kojeg se ne isplati prelazit ;)
Nije nikako "skoro isti".
Pogledaj sam razlike između sva tri mobitela: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7535&idPhone2=6538&idPhone3=5753
Z1c i Z3c su po koječemu vrlo slični ili čak identični (Adreno 330, 20,7 megapixelna glavna kamera, frontalna kamera, količina RAM-a, količina interne pohrane...), dok Z5c u usporedbi sa Z3c nudi više nego što nudi Z3c u usporedbi sa Z1c.
Ovaj mob je u Instaru samo malo skuplji nego što ga "dileri" na Njuškalu prodaju...
Ali zašto je ova verzija:
http://www.instar-informatika.hr/sony-xperia-z3-d6603-4g-nfc-16gb-black-eu/340410/product/
Jeftinija od ove:
http://www.instar-informatika.hr/sony-xperia-z3-d6603-4g-16gb-nfc-black-de/240410/product/
Koja je razlika?
Odaberi npr. samo Sony, pa ćeš vidjeti da uz naziv mobitela piše "T-Mobile DE", "Vodafone DE" ili samo "EU".
Dalje zaključi sam.
Znači radi se o brandingu. Onda bolje uzeti EU verziju jer na njoj nema dodatnih gluposti od operatera?
Znači radi se o brandingu. Onda bolje uzeti EU verziju jer na njoj nema dodatnih gluposti od operatera?
Biraj tako da dobiješ valjanu garanciju / valjano jamstvo, a softver u mobitelu se ionako lako promijeni u onaj koji nema dodatne aplikacije operatera.
OK ali ne vidim zašto bi bila garancija na brandirane njemačke verzije od operatera a na tvorničku europsku verziju ne?
Mislim nije mi ni na pamet palo da ova EU verzija ne bi imala važeću garanciju dok to sad nisi spomenuo, ali zvat ću tamo u Instar i pitati za svaki slučaj :S
OK ali ne vidim zašto bi bila garancija na brandirane njemačke verzije od operatera a na tvorničku europsku verziju ne?
Mislim nije mi ni na pamet palo da ova EU verzija ne bi imala važeću garanciju dok to sad nisi spomenuo, ali zvat ću tamo u Instar i pitati za svaki slučaj :S
Dobar potez. Nazvat ću i ja sljedeći tjedan jer me baš zanima pojašnjenje (ako ga ti prije ovdje ne napišeš).
Evo pitao. Kažu da se radi o tome s kojeg skladišta mobitel dolazi, DE verzija ide iz Njemačke a EU može doći iz Austrije ili sl. Uglavnom to je više njima interno bitno nego kupcima.
Sve verzije bi trebale biti iste i uredno prolaziti kod naših servisa, Agram i sl. Pitao sam ga još za garanciju i tu je samo rekao da se ne dobiva ovjerena garancija nego da je račun dovoljan. A valjda je tak.
Jel mi može netko objasniti sljedeće: na xpericheck.com stoji: 1289-3732T-Mobile HR23.4.A.1.264-R8C FTF Unknown. Jel to znači da je update na MM za T-Mobile započeo jer je FTF dostupan?
Ne, to je oznaka za LP. Oznaka za MM je 23.5.A.0.570
OK, Hvala
Evo pitao. Kažu da se radi o tome s kojeg skladišta mobitel dolazi, DE verzija ide iz Njemačke a EU može doći iz Austrije ili sl. Uglavnom to je više njima interno bitno nego kupcima.
Sve verzije bi trebale biti iste i uredno prolaziti kod naših servisa, Agram i sl. Pitao sam ga još za garanciju i tu je samo rekao da se ne dobiva ovjerena garancija nego da je račun dovoljan. A valjda je tak.
E, vidiš, kad sam zapeo u problemima sa starim Sonyjem u 2014., u raspravi o servisiranju od mene je zatražena garancija / jamstvo, koje sam naravno imao. Ali možda je sada dovoljan i račun.
Zakon zadnjih 10god u cijeloj EU stoji da je račun dokument kojim dokazuješ vlasništvo i legalnu kupovinu, prema njemu se računa jamstvo na proizvod ili uslugu pa jamstveni list nije potreban. Na sudu račun prolazi kao jamstvo.
Zakon zadnjih 10god u cijeloj EU stoji da je račun dokument kojim dokazuješ vlasništvo i legalnu kupovinu, prema njemu se računa jamstvo na proizvod ili uslugu pa jamstveni list nije potreban. Na sudu račun prolazi kao jamstvo.
To je dobro znati. Pred pola sata sam naručio crni Z3. Javim dojmove...
Koliko vidim na xperichecku CE1 MM je dostupan OTA, ajmo gelipteri provjera 
može pojašnjenje....
Prije pola sata sam ručno stisnuo Ažuriranje softvera i pokrenuo se nekakav mali, kratki update. Ali već sam bio na MM i ne znam o čemu se radi. Ja imam Baltic Generic Customized BAL MM.
može pojašnjenje....
Ma vidio sam hrpu novoga na Xperichecku pa sam automatski mislio da je CE1 na popisu ali nažalost nije, još će se vlasnici Z3 serije sa unlocked kupljenim uređajima i CE1 cusomizacijom morat malo strpit. 
Prije pola sata sam ručno stisnuo Ažuriranje softvera i pokrenuo se nekakav mali, kratki update. Ali već sam bio na MM i ne znam o čemu se radi. Ja imam Baltic Generic Customized BAL MM.
i meni sada, 4,5MB veličina ali nakon toga, ništa se više nije ponudilo...
Na Flasftool XperiFirmu CE1 je još uvijek na LP.
Na Dijagnostici ne prolazi testove:
- Gumb za kameru
- Zvučnik
- Zvučnik slušalice
iako sve normalno funkcionira.
Mislio sam da je taj mali update vezan za ispravljanje toga. Ali nije. 
Uz to, mob mi se ukupno čini nekako sporiji, kao da ima mali lag kod mjenjanja i otvaranja aplikacija, ali čak i kod jednostavnijih stvari, npr odlaska iz homescreena u app drawer.
Zvanje je katastrofa, kad idem nekog zvati, treba mu 2-3 sekunde nakon što kliknem na osobu koju hoću zvati da započne poziv. A ako prekinem i hocu ponovo zvati, treba mu 15ak sekundi da dodje sebi i pokrene novi poziv.
Al da se vratim na najveći problem, memoriju. U zadnje vrijeme mi stalno javlja da je 95% pun, nemam pojma šta da radim. I nemam pojma šta mi zauzima tolko memorije, slike i videi idu na sd, ima ih možda 500mb na uredjaju. Aplikacije mi se neda prebacivati kad i tako ostavi dobar dio aplikacije na uredjaju i ne dobiješ previše memorije. A i više ne možeš sve aplikacije prebaciti odjednom nego moraš jednu po jednu (još jedna stvar koju su izbacili u MM). Cached data mi je oko 500mb, al to mi je isto glupo brisati kad će se i onako uskoro ponovo popuniti. Jel ima netko prijedlog sta da radim? Oce mozda omogućiti korištenje sd kartice kao interne memorije u novom upgradeu MM?
Uglavnom, moja preporuka je da ostanete na LP, bar dok ne dodje neka bolja verzija MM
http://forum.xda-developers.com/z5-compact/general/tuto-enable-adoptable-storage-mm-t3334153
Omogućeno je ali je skriveno.
Uz to, mob mi se ukupno čini nekako sporiji, kao da ima mali lag kod mjenjanja i otvaranja aplikacija, ali čak i kod jednostavnijih stvari, npr odlaska iz homescreena u app drawer.
Zvanje je katastrofa, kad idem nekog zvati, treba mu 2-3 sekunde nakon što kliknem na osobu koju hoću zvati da započne poziv. A ako prekinem i hocu ponovo zvati, treba mu 15ak sekundi da dodje sebi i pokrene novi poziv.
Al da se vratim na najveći problem, memoriju. U zadnje vrijeme mi stalno javlja da je 95% pun, nemam pojma šta da radim. I nemam pojma šta mi zauzima tolko memorije, slike i videi idu na sd, ima ih možda 500mb na uredjaju. Aplikacije mi se neda prebacivati kad i tako ostavi dobar dio aplikacije na uredjaju i ne dobiješ previše memorije. A i više ne možeš sve aplikacije prebaciti odjednom nego moraš jednu po jednu (još jedna stvar koju su izbacili u MM). Cached data mi je oko 500mb, al to mi je isto glupo brisati kad će se i onako uskoro ponovo popuniti. Jel ima netko prijedlog sta da radim? Oce mozda omogućiti korištenje sd kartice kao interne memorije u novom upgradeu MM?
Uglavnom, moja preporuka je da ostanete na LP, bar dok ne dodje neka bolja verzija MM
Puno je to problema, jesi radio Hard reset nakon nadogradnje na MM? ako nisi trebaš.
Ima malih bugova ali sveukupno MM je malo bolji od lolipopa, sad stižu ispravke istih i dugogocekivana stamina.
Inace ekipa jeste probali Google keyboard 5..? nekako mi je bolji od xperia keyborda, fino radi, bolja predikcija
Razmisljam o prelasku na Z5 ili Z5 Premium. Koji mi je bolje uzeti, i vrijedi li uopce prelaziti sa Z3?
Razmisljam o prelasku na Z5 ili Z5 Premium. Koji mi je bolje uzeti, i vrijedi li uopce prelaziti sa Z3?
Po meni ne vrijedi, odnosno nema nekih velikih pomaka.
Jedino vrijedi prijeći ako imaš recimo Z1, Z2.
Ali vidi kako tebi paše, tu su neke prednosti kao baterija, kamere, itd, no sve kad se zbroji i oduzme ne vrijedi prelazak..... (makar meni ne)
Evo ti ovdje link na Xperia Z5 RECENZIJU pa pogledaj 
Ja bih radije pričekao novi flagship sa Snapdragonom 820
Inace ekipa jeste probali Google keyboard 5..? nekako mi je bolji od xperia keyborda, fino radi, bolja predikcija
ma xperijina tastatura mi je najbolja, podržava normalno naša slova na duži pritisak, č ć ž đ š , dovoljno sto meni treba