Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 459.725
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava

Mislim da valja, al ne vidim da ima recovery, s obzirom da je bio neki problem sa XZDRom na 6.0. Ja imam OVAJ.

15 godina
bubimir13 kaže...

Mislim da valja, al ne vidim da ima recovery, s obzirom da je bio neki problem sa XZDRom na 6.0. Ja imam OVAJ.

To je za z3 compact ali nema veze vec sam si stavio 6.0.1 

12 godina
neaktivan

Aha sorry, nisam uopće gledao. ako radi onda najbolje ne dirat više do sljedećeg ažuriranja 

14 godina

Kakav je onda zaključak? Dali preći s LP na ovaj MM ili čekati taj sa Staminom (da ne moram 2x podešavati cijeli mobitel)

Nisam ovih dana imao vremena igrati se s flashanjem pa nisam baš u toku.

0 0 hvala 0
15 godina

Dali ima kakv veze dolaza nadogradnje stavke "Whats New", s dolaskom Marhmallowa?
Jer mi se danas navedena ažurirala, cca 7MB

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav moze objasnjenje tj cijeli postupak kak staviti marshmallow na z3 trenutna verzija LL 5.1,soryy novi sam u ovome,dal treba napraviti neki reset ili ici samo na azuriranje softvera,hvala,lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Kakav je onda zaključak? Dali preći s LP na ovaj MM ili čekati taj sa Staminom (da ne moram 2x podešavati cijeli mobitel)

Po meni da, zasad nema nekih ozbiljnijih problema, dapače, sve radi podmazano i baterija je blago bolja u odnosu na LP. Barem što se tiće z3c

Gale92 kaže...

Dali ima kakv veze dolaza nadogradnje stavke "Whats New", s dolaskom Marhmallowa?
Jer mi se danas navedena ažurirala, cca 7MB

Nema, samo aplikacija koja se zove Software update ili tako nešto, provjeri pod Aplikacije u Postavkama za točan naziv. Uglavnom ti to dolazi u Ažuriranjima u Info o telefonu u Postavkama.

Barracuda727 kaže...

Pozdrav moze objasnjenje tj cijeli postupak kak staviti marshmallow na z3 trenutna verzija LL 5.1,soryy novi sam u ovome,dal treba napraviti neki reset ili ici samo na azuriranje softvera,hvala,lp

Pogledaj ovdje:

http://www.xperiablog.net/2016/03/12/install-xperia-marshmallow-using-flashtool-and-xperifirm-guide/

Iako je ovo za Z5, postupak je praktično isti.

14 godina
bubimir13 kaže...
speedy56 kaže...

Po meni da, zasad nema nekih ozbiljnijih problema, dapače, sve radi podmazano i baterija je blago bolja u odnosu na LP. Barem što se tiće z3c

Skidam 

Kasnije javim dojmove

11 godina
neaktivan

Dal ima negdje na hrvatskom kak se to tocno radi prelaz sa 5.1 na 6.0, i kada dolazi taj upgrade sa staminom tj marshmallow?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Barracuda727 kaže...

Dal ima negdje na hrvatskom kak se to tocno radi prelaz sa 5.1 na 6.0, i kada dolazi taj upgrade sa staminom tj marshmallow?

Marshmallow bi trebao vrlo skoro (možda sutra a možda za 2 tj) tako da ti nitko ne može reći točno kada će dospijeti. 

Naravno prednost imaju nebrendirani uređaji... odnosno modeli 

11 godina
neaktivan

Dobro a dal se brisu i aplikacije koje su instalirane kada se stavi novi Marshmallow ili samo slike,video,imenik i poruke,hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako ideš OTA ili preko PC Companiona kad ti dođe obavijest onda neće obrisat. Ako radiš flash preko flashtoola onda možeš označit ali i ne moraš, no s obzirom da se radi o većoj nadogradnji reporuča se čisti flash, odnosno brisanje svega.

15 godina

kak mogu rootat MM ako nemam recovery na njemu? zasad sve sto sam nasao zahtjeva flashanje preko recoverya, kak da stavim recovery na mob ako nije rootan i koja je kombinacija tipki kad budem htio uc u recovery?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mislim da je trenutno samo TWRP recovery za MM, e sad ne znam točno, ja sam na Z3c stavio prerooted ROM sa uključenim recoveryjem 

17 godina
domac5 kaže...

kak mogu rootat MM ako nemam recovery na njemu? zasad sve sto sam nasao zahtjeva flashanje preko recoverya, kak da stavim recovery na mob ako nije rootan i koja je kombinacija tipki kad budem htio uc u recovery?

Kingrootom mozes rootat. Recovery mozes "pushati" preko ADBa, tako sam ja napravio, pripazi jel imaš otključan ili zaključan bootloader da ne bi briko uređaj.

15 godina
bik kaže...
domac5 kaže...

Kingrootom mozes rootat. Recovery mozes "pushati" preko ADBa, tako sam ja napravio, pripazi jel imaš otključan ili zaključan bootloader da ne bi briko uređaj.

Meni je zakljucan, jel treba bit otkljucan? Ili da jednostavno vratim lp i rootam i tak koristim dok ne izbace root za mm za uredaje sa zakljucanim bootloaderom? 

13 godina
Trenutno na zaključanima moraš rootat na lp i onda u recovery samo flashas mm prerooted rom za locked bootloader :)
[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]

1 0 hvala 0
12 godina

Slovenski Mobitel Sl dobio update na MM dok npr. CE1 nije. A o T-Mobile HR da i ne pričam ....

0 0 hvala 0
15 godina
RobotTitan kaže...

Slovenski Mobitel Sl dobio update na MM dok npr. CE1 nije. A o T-Mobile HR da i ne pričam ....

ja sam otključan, pa ću vidjeti što je kod mene (iz Hrvatske sam)... 

12 godina

Tele 2 HR upravo dobio update na MM.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 14:42 (RobotTitan).

0 0 hvala 0
15 godina
RobotTitan kaže...

WOW 

12 godina
Gale92 kaže...
RobotTitan kaže...

WOW 

Podaci sa XperiFirm-a ......

18 godina
neaktivan

Stigao mi je update OTA, jel trebam nesto obaviti prije? Back up i to, dal mi moze update nesto poremetiti? Tipa progress u igricama, slike, raspored ikona na home screenu i u menuu i slicno?

0 0 hvala 1
15 godina
macgyver kaže...

Stigao mi je update OTA, jel trebam nesto obaviti prije? Back up i to, dal mi moze update nesto poremetiti? Tipa progress u igricama, slike, raspored ikona na home screenu i u menuu i slicno?

neće ti se ništa izmjeniti, samo pazi da se priključiš na wi-fi te da ti razina baterije bude iznad 50%

12 godina
Gale92 kaže...
macgyver kaže...

neće ti se ništa izmjeniti, samo pazi da se priključiš na wi-fi te da ti razina baterije bude iznad 50%

Jesi napravio update na MM?

Ako jesi, napiši koja oznaka ti je gore na zaslonu: 4G ili LTE kad si na brzom internetu?

13 godina
odjavljen
RobotTitan kaže...
Gale92 kaže...
macgyver kaže...

Ako jesi, napiši koja oznaka ti je gore na zaslonu: 4G ili LTE kad si na brzom internetu?

Na tele2 je LTE, H+, 3G+. Na tcom-u ce bit 4G,3G+ bez H+

12 godina
Robilad kaže...
RobotTitan kaže...
Gale92 kaže...
macgyver kaže...

Na tele2 je LTE, H+, 3G+. Na tcom-u ce bit 4G,3G+ bez H+

Vjerovatno većina smatra da je to najmanje važno dali je LTE ili 4G (i u pravu su ako je to jedno te isto) ali meni je to neusaglašavanje standarda oznaka za iste vrijednosti primanja signala odnosno primanja i slanja podataka upravo tragikomično. Pola svijeta će imati jednu oznaku a pola drugu a znače isto. (Ako znače isto??? ) A ako je isto zašto dva (od tri) operatera u jednoj maloj Hrvatskoj imaju te male razlike u softveru da im detektirani signal prikazuje različitim oznakama? Netko je napravio te razlike u softveru samo je pitanje s kojim razlogom. Iz zabave? Čisto sumnjam. A surfajući netom naišao sam i na naslove tipa "4G vs LTE" i sl. Čitajući to samo sam ostao još više zbunjen jer i u njima ima kontradiktornosti jer u jednom pasusu opisuju da je to isto a u drugom kako ima razlike, pa onda spominju i 4G LTE oznake, pa nekakav LTE-A (LTE Advanced standard) (koji podržava između ostalog i Z3) koji je kao iznad 4G i običnog LTE i.t.d., i.t.d....

Vjerovatno su u pravu samo oni koji kažu "ne zamaraj se s tim" i "nije govno nego se pas posra" .... 

14 godina

Upravo sam si ovo sredio, radi bez problema 

http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/mod-enable-multi-window-xperia-t3367013

Ako netko planira staviti MM, bacite oku na ovo. Ni sam nisam znao da je "Now on Tap" omogućen samo u nekim zemljama (tipa SAD i sl.), da sam znao siugrno bih išao prema ovom postupku. Sad čekam novi MM sa Staminom pa ću i to napraviti, neda mi se sad raditi factory reset

http://forum.xda-developers.com/android/general/guide-enable-google-cards-country-t3102472

Držim oko i na ovome

http://forum.xda-developers.com/z3/themes-apps/mm-6-0-1-qualcomm-adreno-drivers-april-t3366050

Ako netko ima volje neka proba flashati i javi dali se vidi razlika pošto je na xda još uvijek malo komentara

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
speedy56 kaže...

Upravo sam si ovo sredio, radi bez problema 

http://forum.xda-developers.com/crossdevice-dev/sony/mod-enable-multi-window-xperia-t3367013

Ako netko planira staviti MM, bacite oku na ovo. Ni sam nisam znao da je "Now on Tap" omogućen samo u nekim zemljama (tipa SAD i sl.), da sam znao siugrno bih išao prema ovom postupku. Sad čekam novi MM sa Staminom pa ću i to napraviti, neda mi se sad raditi factory reset

http://forum.xda-developers.com/android/general/guide-enable-google-cards-country-t3102472

Držim oko i na ovome

http://forum.xda-developers.com/z3/themes-apps/mm-6-0-1-qualcomm-adreno-drivers-april-t3366050

Ako netko ima volje neka proba flashati i javi dali se vidi razlika pošto je na xda još uvijek malo komentara

Neznam kako je kod tebe ali ja sam imao potpuno funkcionalan "now on tap" bez ikakvih trikova, jos dok sam na ruskoj verziji MM bio.

12 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Držim oko i na ovome

Probam na Z3c pa javim ako ima šta ''neuobičajeno''

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice