Odlučio sam prijeći na WIN95, dosta mi je novotarija
Nemam nista protiv ribbon sucelja vise me muci ovaj metro ui,valjda se bu mogo nekak ugasiti:)
Od svih tih inovacija nekak mi se čini da će opet preskočit onu najvažniju, a to je kratica od 2 tipke za new folder!! Nebi bilo ni loše da uvedu u control panel jednu opciju s kojom se daju podešavat svi shortcutovi u windowsima, pa da si svatko konfigurira kako želi.
zato je apple uspješniji, što microsoft redovito svoje inovacije i ideje razvodni zbog vokalne manjine i tzv orijentacije na obitelj (što god to bilo)...
CITIRAM: Nekim se korisnicima upotreba ribbona nije svidjela, ali mnogi također smatraju da jer promjena dobra.
Znam da sam zločest, al ovo je zrelo za zločestu stranicu
Hebo ih ribon!I sto sad svi da kupujemo 4:3 monitore koji se vise ne proizvode.Znam da ce se moci birati i classic view ali sa ovim modernim cinema formatima ekrana jedina opcija je zaokretanje monitora da bi se dobilo na vertikalnoj sirini stranice/ili full screen mode sto opet i nije prakticno.
Hebo ih ribon!I sto sad svi da kupujemo 4:3 monitore koji se vise ne proizvode.Znam da ce se moci birati i classic view ali sa ovim modernim cinema formatima ekrana jedina opcija je zaokretanje monitora da bi se dobilo na vertikalnoj sirini stranice/ili full screen mode sto opet i nije prakticno.
Hint, hint:
Riboni u Officeu su odlična stvar. Probao sam ih i u Win8 i ne zauzimaju toliko prostora. Iako iskreno koristim Total Commander čim treba nešto pošteno odradit!
Super je to što možeš minimazirati te ribbone ili totalno ugasiti. Taka da mi svejedno bili oni ili ne u win8.
...bolje i do 23%?
PDV u Hrvatskoj iznosi 23%! COINCIDENCE!?
U firmi na ključnim mjestima stojimo na Officeu XP/2k3 samo zato što se ljudi ne žele navikavati na ribone nakon 100 godina klasičnog pull-down sučelja na koje su navikli, a čemu ubijati produktivnost učenju novotarija koje ionako ne donose apsolutno ništa bitnog u poslu koji obavljaju. Ono, ko trgovine kad ispretumbavaju police svako malo da bi se ljudi pogubili u njima u nadi da će nešto dodatno kupiti, a ne shvaćaju da to izaziva frustracije kod onih koji su došli nešto pokupiti nabrzinu. Kad sam u AutoCAD-u 2k10 natrčao na ribone prokleo sam dan kad je to izumljeno (naravno, daju se ugasiti). Neznam razmišlja li itko o ljudima koji se svakodnevno hrvaju s malim milijunom funkcija i opcija po takvim programima, i koje jednostavno ne zanima promjena sučelja koja će im neko vrijeme ubijati produktivnost. Da sam 15 godina mlađi i da nemam što drugo raditi po kompu valjda bi se i meni dopalo čačkati po sučelju sa svakim novim OS-om. Uostalom čemu mijenjati koncept koji radi i koji je de-facto standard od kad postoji GUI s podrškom za miša ?
Od svih tih inovacija nekak mi se čini da će opet preskočit onu najvažniju, a to je kratica od 2 tipke za new folder!! Nebi bilo ni loše da uvedu u control panel jednu opciju s kojom se daju podešavat svi shortcutovi u windowsima, pa da si svatko konfigurira kako želi.
konfiguracija svatko kako želi? e onda bi to već bio linux :) nisam ni znao da ovo nema na windowsima.
Meni samo nije jasno čemu to sve smanjivanje radne površine vertikalno. Na ovim novim monitorima ionako nema mjesta za rad kada se počeo forsirati ovaj užasan format od 16:9. Uz taskbar, i ostale barove, još i ribon bar i efektivna radna površina je sada cca 16:5. Ne razumijem zašto ne smjeste te sve stvari na desno ili lijevo kad smo svi već osuđeni na taj 16:9.
konfiguracija svatko kako želi? e onda bi to već bio linux :) nisam ni znao da ovo nema na windowsima.
Ma kako ne bi bilo... File - New - Folder. Ili puno brže Crtl + Shift + N.
Neću reći da je metro sranje, dobra je ideja/promjena, ali definitivno treba ušminkavanja još.
Što se tiče ribbona, oni su odlična stvar, kad se sakriju zauzimaju manje mjesta od trenutnih izbornika.
Od svih tih inovacija nekak mi se čini da će opet preskočit onu najvažniju, a to je kratica od 2 tipke za new folder!!
A što će ti kratica od dvije tipke kad novi folder možeš napraviti sa samo JEDNIM klikom???
Ili još brže samo klikneš New Folder. Ali lijepo je vidjeti da nakon svih ovih nebuloza ipak postoji netko tko zna da postoje kratice...
ROFL
Btw., naravno da ce se moci ugasiti i Metro i ribboni...

Meni samo nije jasno čemu to sve smanjivanje radne površine vertikalno. Na ovim novim monitorima ionako nema mjesta za rad kada se počeo forsirati ovaj užasan format od 16:9. Uz taskbar, i ostale barove, još i ribon bar i efektivna radna površina je sada cca 16:5. Ne razumijem zašto ne smjeste te sve stvari na desno ili lijevo kad smo svi već osuđeni na taj 16:9.
Možda zato što 16:9 forsira industrija monitora da se mogu hvaliti većim dijagonalama a u stvari imaš manji monitor... a nije baš pretjerano zgodno bacat se stalno na strane, oči su nam ipak sretnije kada samo malo digneš pogled nego da sklanjaš pogled pol metra u stranu pa se softver radi za to, druga stvar što onda dobiješ da to ništa nije sa ničim usklađeno.
sad sam malo izračuno...
recimo da je sada po broju modela u prodaju najpopularniji 22" monitor...
na razlici omjera 16:9 naprama 4:3 izgubiš na visini preko 2.4inch za istu dijagonalu... a širine dobiješ 1.57inch, možda bolje zvuči kad kažeš da je monitor niži za 6cm, a širi za 4cm, a na površini izgubi lijepa 164 kvadratna centimetra, i tu je ušteda za proizvođača a na reklami piše ista dimenzija monitora.
a ako ti je bitnija visina monitora (kao što je u većini slučajeva) veću visinu monitora imaš na 4:3 19" monitoru nego na 16:9 23" monitoru. Al bitno je da se reklamira što veća dijagonala. Čekamo da kažu kako je još bolji kino format 21:9 pa naprave monitore u tom formatu, onda bi na 22" monitoru dobio visinu 15" monitora i površinu malo veću nego na 19"... i tako dalje :)
Da je važnija površina od dijagonale, sva kina bi imala 1:1 platna umjesto 2.35:1...
Da je važnija površina od dijagonale, sva kina bi imala 1:1 platna umjesto 2.35:1...
Kino je druga stvar, tamo 16:9 izgleda preusko, 2.35:1 je ono taman.
Stvar je u tome što ti tamo ne manjka visine
kratica od 2 tipke nikako nije Ctrl+Shift+N.
Od svih tih inovacija nekak mi se čini da će opet preskočit onu najvažniju, a to je kratica od 2 tipke za new folder!!
A što će ti kratica od dvije tipke kad novi folder možeš napraviti sa samo JEDNIM klikom???
Ili još brže samo klikneš New Folder. Ali lijepo je vidjeti da nakon svih ovih nebuloza ipak postoji netko tko zna da postoje kratice...
A ne računaš pokret miša do te tipke? A nakon što stisneš New Folder moraš staviti ruke na tipkovnicu da bi napisao ime za folder, tako da je brža i intuitivnija solucija stisnuti shortcut na tipkovnici i samo nastaviti tipkati ime :P
potpisujem ovo što govoriš
hm, kada govorimo o površini govorimo o monitorima gdje se uštedi lijepa cifra na hrpi monitora koje prodaš kao veću dijagonalu, a u stvari prodaješ manju kolilčinu materijala, a raja vjeruje da kupuje veće i bolje i to lijepo i plaćao dok nisu "kocke" nestale sa tržišta...
BTW, ako ti komp monitor služi samo za gledanje filmova onda ti paše to njihovo širenje, a ako radiš išta korisno onda ti bilo bolje da je 1:1 nego ovih kino 2.35:1 :)
Nikada mi nije bilo jasno to silno forsiranje novih stvari. Ako se i uvede nesto novo, sto mi se jako svidja, uvijek mora biti opcija da se moze vratiti na staro. Npr, Start menu uredno ima opciju vracanja na Win2k, ali iz njima znanog razloga nema na XP. Isto tako i za Ribbone. Tko je htio u novom Officu stare menue morao je poprilicno platiti. Zasto!?
Meni osobno se ribboni dopadaju ali su definitivno previsoki. Mora biti opcija da se snize i podesavaju po zelji korisnika. Spominju Paint. Zgodno, ali fali upravo "small icons".
Puno vise kod Painta (Win7) me muci izbor shapova. Da nisu stavili tekst Shapes uredno su mogli prikazati sve koje imaju. Takodjer, bolje bi bilo da porade na radu. Npr, nacrtam liniju, ona je selektirana, sto je super jer ju mogu mjenjati. Ali ako zelim nacrtati novu liniju moram kliknuti dosta daleko da ne udje u edit postojece linije. Ne kuzim zasto cursor mijenja funkciju toliko daleko od bijelog kvadratica. To bi moralo biti ovisno o zoomu.
Iskreno se nadam da mi Win7 nece biti zadnji Windowsi. Kako je krenulo sa telefonima sve vise nas smatraju idiotima i ubijaju funkcionalnost. O brzini da ne govorim jer svaka nova verzija zahtjeva gotovo pa novi komp.
To je zato sto i jesmo sve vise idioti. Sve je vise prosjecnih ljudi koji blagog pojma nemaju o kompjuterima itd. koji koriste kako kompjutere, tako i smartphonee. Windows Mobile je pred 4 godine imao funkcije o kojima su ljudi s iPhoneom samo sanjali, a iPhone je ekstremno dobro prosao na trzistu i umjesto WM-a smo dobili WP kojeg prosjecno 7-godisnje dijete moze shvatiti. Naravno, naustrb funkcionalnosti. Ista je stvar i s racunalima. Danasnji prosjecni korisnik racunala ima manje znanja od prosjecnog korisnika pred 10 godina i zato je danas jednostavnost daleko bitnija od funkcionalnosti. Barem se meni tako cini, moguce da sam u krivu.
Ne mozda ste me krivo shvatili, da se ne pretvori u flame war, uvijek mislio da je msft>apple. Stvari koje izadu iz njihovih research centara su strava. Samo bi volio da msft ima malo više kičme općenito u marketingu i općenito u guranju svojih proizvoda, za koje mi se čini da često gube interes, iako su obično superiorniji (zune). Inače win 8 FTW, ali samo bi hito da barem vizualno spoje cijele windowse, a ne da desktop izgleda kao plug in u metrou. Malo frustrira činjenica da odjednom na njiuhovim postovima piše da jos uvijek ima dosta korisnika non-touch PC-ja iako je takvih 99%. Svarno navijam za činjenicu da nisu zagrizli više nego mogu prožvakat.
Jednostavnost FTW. Sto jednostavnije, to manje vremena moram provesti citajuci, otkrivajuci i zaj***vajuci se oko sistema koji je tu SAMO zato sto mora da bude. Ne znam sta je tu problem, osim ako nisam geek koji je utrosio vremena za otkrivanje svih shortcuta u Windowsima svih verzija, pa mi je sad krivo sto je sve u slicicama pa i najgori retard moze shvatiti kako kopirat fajlove na stick, a da nije ctrl + c, ctrl + v ili to sto je backup i system maintanance automatsko pa ne mogu ja doc' i rec' "e vidis ja ti sad moram po sistemu cackat, sa posebnim softwerom koji rijetko ko moze razumjeti". :D Licno, komp je alat i nis vise. Sa jednostavnim alatom, jednostavnije radit :)
To je zato sto i jesmo sve vise idioti. Sve je vise prosjecnih ljudi koji blagog pojma nemaju o kompjuterima itd. koji koriste kako kompjutere, tako i smartphonee. Windows Mobile je pred 4 godine imao funkcije o kojima su ljudi s iPhoneom samo sanjali, a iPhone je ekstremno dobro prosao na trzistu i umjesto WM-a smo dobili WP kojeg prosjecno 7-godisnje dijete moze shvatiti. Naravno, naustrb funkcionalnosti. Ista je stvar i s racunalima. Danasnji prosjecni korisnik racunala ima manje znanja od prosjecnog korisnika pred 10 godina i zato je danas jednostavnost daleko bitnija od funkcionalnosti. Barem se meni tako cini, moguce da sam u krivu.
Ajde konacno da neko misli ko i ja
Evo primjer kako bi moralo biti: Prije koju godinu Outlook je jednostavno ukino attachmente (dobar dio njih). Jedini nacin da se moze raditi s njima bila je aplikacija kojom se moglo sve sredit ili uporaba policya koja je i za znalce problematicna. Zasto jednostavno nemaju button "Enable all", ili tako nesto, sto ce te pitati da li to zelis i upozoriti da ti nikakav MS support nece biti priznat ako to ukljucis. Tko voli nek izvoli! Pa zasto da 5% korisnika koji znaju sto rade moraju patiti radi ostatka kada je vec sve ovako i onako ugradjeno u program.
I na kraju opet moje misljenje. Sve je to namjerno da natjeraju korisnike da za godinu - dvije kupe novi telefon kako bi dobili staru funkcionalnost. Nemojte me drzati za rijec, ali prvi iPhone nije imao MMS. Ak me pamet sluzi update na MMS zvao se je novi telefon i kostao je reda 8000kn.