Prvi Intelovi Core i7 Extreme CPU-ovi s 8 jezgri

poruka: 110
|
čitano: 15.440
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prvi Intelovi Core i7 Extreme CPU-ovi s 8 jezgri".
16 godina
neaktivan
Re: Prvi Intelovi Core i7 Extreme CPU-ovi s 8 jezg
Oldy kaže...

To ti je kao da uzmeš dva auta od kojih je jedan jeftiniji 3-4 puta. Halo.

I onda se u bilo čemu ići sprdati sa toliko jeftinijim autom. Amd za te novce nudi i više nego dovoljno.

Pa onaj amd FX9590 košta isto kao i 4790 k a intel je u svim testovima superiorniji.

17 godina
odjavljen

Taj FX je precjenjeni poluproizvod koji valjda nitko ni ne kupuje. Nikakav argument za ovu debilnu raspravu...ali eto potencirali ste ju ponovno.

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
protjeran

netrebas ti meni nista slati, ja sam samo primjetio taj "nedostatak" no nakon tvog odgovora stvari su drugacije, no da je novo iz ducana stvar bi bila kak sam i opisao, nisu svi dobri trgovci..{#}lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
odjavljen
LudaRajcica kaže...

Ajd, ajd nek je i intel dospio na 8core scenu! :D

Pa Intel i jest već jedno vrijeme na 8 core sceni, ali ne i Core (i7), nego Xeon.

Evo, pogledaj si ovo http://ark.intel.com/products/75283/Intel-Xeon-Processor-E5-2697-v2-30M-Cache-2_70-GHz

14 godina
protjeran
duhonja kaže...
lovacmaki kaže...
duhonja kaže...
igor1311 kaže...

napokon i DDR4 podrska

ja imam ivy bridge

taman dok novi budem kupovao za neki 3,5-5god

ce ddr4 biti normala

i ovi 6 jezgreni su zvjerke

zao mi amd svidjali su mi se oduvijek ali su zapostavili proizvodnju novog cpu

dok u gpu rasturaju

Dakle,ako imas cijeli ciklus od projektiranja procesora,pa sve do proizvodnje,onda nije tesko nesto relativno brzo proizvesti.AMD vise nema proizvodnju kao takvu,nego outcorca drugima,e to jako uspori komplet proces...sto se tice GPU-a,ne rasturaju Oni,nego ATI,dakle firma,sa dugim stazom i iskustvom po pitanju proizvodnje GPU-a...AMD pokupi vrhnje samo od njih..

uuups...!!! sorry na duplom postu...{#}

AMD=ATI.. {#} integriranje je završeno odavna..

Integriranje je jedno,preuzimanje tudje tehnologije u cijelini,nesto posve drugo...Mozes i ti kupiti primjer Samsung,i onda se kititi njihovim tehnoloskim postignucima,ali to u biti ti nisi zasluzan..shvacas?

Želiš reći da je APU tehnologija u potpunosti razvijena u ATI-ju? Ili pak da današnje AMD Radeon grafičke kartice su u potpunosti tehnologija ATI-ja bez doprinosa AMD-a?

13 godina
protjeran

kakav sex{#} od x99 cipseta, za doticne 6/8 "korove" :)

evo jos jedan od msi-a

"đizs" pogledajte ovu bijelu Asusovku{#}

prodat cu zenu, djecu i kucu radi ovoga...

lp{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 22:38 (Stjepanj).
Moj PC  
1 6 hvala 0
17 godina
lovacmaki kaže...
duhonja kaže...

Integriranje je jedno,preuzimanje tudje tehnologije u cijelini,nesto posve drugo...Mozes i ti kupiti primjer Samsung,i onda se kititi njihovim tehnoloskim postignucima,ali to u biti ti nisi zasluzan..shvacas?

Želiš reći da je APU tehnologija u potpunosti razvijena u ATI-ju? Ili pak da današnje AMD Radeon grafičke kartice su u potpunosti tehnologija ATI-ja bez doprinosa AMD-a?

Možda on ne zna kaj hoče reč,Izlanuo se no da rasčistimo tu dilemu APU je čista AMD zamisao i zbog toga su i kupili ATI.Bez GPU tehnologije dakle ATI nema APU-a, znači AMD je kupio ATI i dobio GPU tehnologiju, koju su onda složili zajedno u svoju APU zamisao.

Kad su prvi puta AMD šefovi, spomenuli ATI mozgovima kaj namjeravaju sa APU ovi iz ATI-a su se pošteno smijali pa i čudili.Znači dečki iz ATI-a komentiraju, ček kaj vi mislite napravit gejming APU dakle igranje igrica bez posebne grafe? Ma jok nema šanse kažu dečki iz ATI-a tamo negdje 2006 godine, no od tada je prošlo puno godina, a kaj nas čeka ubuduče budemo videli.Smijeh

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 22:42 (rambox).
17 godina

...{#}  

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 22:58 (lion002).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Friday kaže...

Zar ovaj intelov proc ikome realno treba? Ne treba!

Ljudi samo trebaju poceti shvacati da postoji PC svijet izvan Igranja igrica i da je HR trziste njima totalno zanemarivo i "nevidljivo" tako da nemorate se sekirati jel to ko moze kupit i jel mu "treba" :) :).

I da, odgovor bi bio TREBA, naravno da treba, Stara Render poslovica kaze "CPU jezgri i RAM-a nikad nemozes imati previse :)".

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2014 8:14 (Lewis).
13 godina
Lewis kaže...
Friday kaže...

Ljudi samo trebaju poceti shvacati da postoji PC svijet izvan Igranja igrica i da je HR trziste njima totalno zanemarivo i "nevidljivo" tako da nemorate se sekirati jel to ko moze kupit i jel mu "treba" :) :).

I da, odgovor bi bio TREBA, naranvo da treba, Stara Render poslovica kaze "CPU jezgri i RAM-a nikad nemozes imati previse :)".

+1

Nevjerovatno koji "znalci", lupaju u ovoj temi o dotičnom procu i usporedbe U faking igrama, a nitko nije spomenuo FAKING RADNE primjene  !

XXX kaže...

Taj FX je precjenjeni poluproizvod koji valjda nitko ni ne kupuje. Nikakav argument za ovu debilnu raspravu...ali eto potencirali ste ju ponovno.

FX je zahvalan proc...Kao i što su bili Athloni i K verzije u svoje vrijeme, tu sam se uvjek divio AMD-u...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 23:59 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen
Friday kaže...

{#}

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
Tonči kaže...
Friday kaže...

{#}

Baš sam to htio citirat, hehe....Drugi dio komentara mu stoji...

11 godina
protjeran
Oldy kaže...

Jesu ali ne po cijeni koja bi nas zanimala.

Oldy,gledaj to ovako...da povucem analogiju sa autima... Škoda je dobra,kvalitetna i lijepa,super je udobna...No BMW je BMW,isto dobar,kvalitetan,lijep i udoban,no to su ipak dva razlicita svijeta,a za svaki ima kupaca...jel..Onaj tko si moze priustiti Škodu,super,onaj tko si moze priustiti BMW,opet super...niti kupac Škode komentira cijenu BMW-a kad mu je van dosega,niti kupac BMW-a ne komentira cijenu Škode,jer ih to ne zanima..isto je i sa AMD i Intelom,svako ima svoje kupce...Meni je recimo primjer cijena prihvatljiva,jer cijenim najnovije tehnoloske dosege,i uzivam u njima,iako ih mozda necu niti iskoristiti..a mozda i hocu...

14 godina
neaktivan

1000$ je nista za ovakav procesor. Ko to ne shvaca ne shvaca ni smisao ovog procesora. 

6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

1000$ je nista za ovakav procesor. Ko to ne shvaca ne shvaca ni smisao ovog procesora. 

mah, kao što je kolega iznad rekao, 90% ljudi ovdje uopće ne shvaća/ne razmišlja da se pc ne koristi samo za igre, i da to što igre  koriste samo 2-4 jezgre ne znači da nepostoje stvari koje će i najjači proc iskorištavati 100%.

14 godina
neaktivan

Tocno tako. Netko je ranije postavio pitanje "treba li nekome ovakav procesor?". Evo treba meni. I to ne ovakav nego 100 puta jaci.

5 0 hvala 0
14 godina

sreca moja pa odavno ne pratim trziste sto se tice PC hardvera, pa i ne slinim vise za ovakvim stvarima kao prije {#}

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
Lewis kaže...
Friday kaže...

I da, odgovor bi bio TREBA, naranvo da treba, Stara Render poslovica kaze "CPU jezgri i RAM-a nikad nemozes imati previse :)".

+1

Nevjerovatno koji "znalci", lupaju u ovoj temi o dotičnom procu i usporedbe U faking igrama, a nitko nije spomenuo FAKING RADNE primjene  !

Dečki, "znalci" su se ustali u 4h ujutro, popalili virtualke, VS, ostatak aparature i rade. Imam staru i7 mazgu sa kojom zarađujem pare. Tko priča o igrama??? {#}

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen

BlueMax se, koliko znam, bavi renderingom. Njemu će ovakav procesor biti k'o "mana s neba", unatoč tome što je i tu dobar dio posla sada na GPU-u. 8-core za 1k eura? Prije koji dan za to si trebao 2,5k eura za Xeon i plaćati ECC memoriju. Ovdje imaš jeftini non-ECC. A tek kompajliranje, jao...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

BlueMax se, koliko znam, bavi renderingom. Njemu će ovakav procesor biti k'o "mana s neba", unatoč tome što je i tu dobar dio posla sada na GPU-u. 8-core za 1k eura? Prije koji dan za to si trebao 2,5k eura za Xeon i plaćati ECC memoriju. Ovdje imaš jeftini non-ECC. A tek kompajliranje, jao...

Sve OK, ali krivo sam shvaćen - nikome nije "o glavu" da ima ovakav procesor (SADA, PO OVOJ CIJENI!). Isti posao bi gotovo jednako dobro mogla odraditi nekakva 6-jezgrena pila. BTW - ja sam isprdao onog lika koji je rekao da je njegov q6600 još u vrhu što se tiče igara.

Iako, nama .NET-ašima sve te puste jezgre za kompajliranje ne znače baš puno {#}

Freak Show Inc.
12 godina
Friday kaže...

Sve OK, ali krivo sam shvaćen - nikome nije "o glavu" da ima ovakav procesor (SADA, PO OVOJ CIJENI!). Isti posao bi gotovo jednako dobro mogla odraditi nekakva 6-jezgrena pila.

Vidis tu OPET grijesis :). Kako ti znas da nekome to netreba pa cak i po ovoj cijeni :)?

Meni da vec nemam vise jezgri bi trebao jucer tj. trebao mi je takav jso davnih dana kad su Intelovci odlucli izdati 39xx K serije sa disejblane dvije jezgre. 25-35% brzi render nije zanemariva stavka i to je fakat dobar napredak u odnosu na prijasnje generacije single socketa gdje su napredovali 5-6% od genracije do generacije (SB->IB->H). Recimo 3930K i 3960X su bila totalna ludost kupiti 3960X jer je bio isti broj jezgri za duple novce a overclock je bio u granicama 2-3% (cak bi sreko za 24/7 rende rniej ni bilo razliek u stabilnom Clcoku je rmoj 3930K je isoa na 5.1 GHz (normalno hladjenje) za benchmarkove i windowse ali u renderi ga je bilo nemoguce stabilizirati iznad 4.8Ghz), sad napokon X serija ima smisla (2 jezgre vise). Plus cinjenic ada su i SB/IB 6 cor ekostlai toliko u najavi/na pocetku pa sa dovaj ispadn ei povoljan jer ndaje 2 jezgre vise :)

Tada sam nakon 4-5 mjeseci preaso na Xeone jer mi je trebalo vise snage/jezgri.

Znaci ovaj CPU ima odlicnu render snagu (i super overclock kako se cini) te ke idelan je za workstaiton pa cak i renderslaveove (ako imas manje prostora tekso je nagurati nekoliko kutija pa onda moras ici na jace CPUove koji zazmu manje kutija/prostora) i ako mi za jedan posao treba 500-700 EUR da platim renderfarmu (cak zanemariuci  mentalitet "nasih" investitora koji ocekuju beskonacni broj izmjena cak i nakon izrenderiane animaicije neshvacajuci da to zacai SVE ponovo i nezeleci platiti ono dosad renderirano te dugotrajni upload sa crappy ADLS upload brzinom i potencijalni NDA...) onda bi bio isplativ kroz par render poslova (racunam cjeli komp ne samo CPU jer realno mos iskoristit samo kuciste i PSU od starog ;)) bez problema jer danas vise nije bitno jel mozes izrenderirati nego kolko BRZO mozes a kad im kazes (barem nasim kupcima) da plate za renderfarmu onda im odma nije "hitno" i u 90% slucajeva odustanu do animacije uopce i bude ok samo still renderi.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
17 godina
odjavljen
Lewis kaže...
...

E onda reci ovima što prolijevaju žuč da prestanu srati {#}

Freak Show Inc.
12 godina

nije da bi ga iskorištavao do maksimuma, ali da si ga mogu priuštiti, ja bi ovo sebi kupio iz čistog gušta

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Cijena i7 5960x u BiH 2020KM

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ma normalno da procesor vrijedi te novce nekome tko zarađuje plaću na svom PC-u. Pa valjda to nije ni potrebno posebno isticati. Napraviti će posao duplo brže ili i više od duplo. Meni samo nema smisla kad netko takav proizvod ide uspoređivati sa drugim koji je 9-10 puta jeftiniji. A sad hoće li ga netko kupiti za igranje igara ili vrtnju čamaraka kako bi bio prvi na top listi, baš me briga. Ne kaže se bez vraga da svaka budala ima svoje veselje.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Friday kaže...

Sve OK, ali krivo sam shvaćen - nikome nije "o glavu" da ima ovakav procesor (SADA, PO OVOJ CIJENI!). Isti posao bi gotovo jednako dobro mogla odraditi nekakva 6-jezgrena pila. BTW - ja sam isprdao onog lika koji je rekao da je njegov q6600 još u vrhu što se tiče igara.

Iako, nama .NET-ašima sve te puste jezgre za kompajliranje ne znače baš puno {#}

Ali, jest. Cijena mu neće padati, Broadwell nećeš vidjeti s 8 jezgara u i7K inačici, dakle ovo je jedini 8-core koji možeš dobiti i to je ipak $1500 manje od Xeona. Iskreno, ne znam kako tvoja firma naplaćuje poslove, ali tisuću eura je ništa od cifre za bilo što ozbiljno. Kad su modeliranje i rendering u pitanju, još je jasnije.

Nije mi jasno zašto ti ne znače te jezgre? Pa već dugo vremena MSBuild može MCC, a da ne govorim da i JIT podržava MCC u 4.5.

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Nije mi jasno zašto ti ne znače te jezgre? Pa već dugo vremena MSBuild može MCC, a da ne govorim da i JIT podržava MCC u 4.5.

U odnosu na postojeći službeni i7 koji mi glavni projekt kompajlira za cca 2 minute (sa SSD-om) - ne vidim mjesta za drastičnu promjenu.

Freak Show Inc.
14 godina

Kad će se ovo pojavit kod nas u šopovima ??

14 godina
neaktivan
Friday kaže...
Tonči kaže...

U odnosu na postojeći službeni i7 koji mi glavni projekt kompajlira za cca 2 minute (sa SSD-om) - ne vidim mjesta za drastičnu promjenu.

Eto tu trebas uvidjeti razliku. Tvoj posao duplo brze odradjen znaci minutu umjesto dvije, a moj dan umjesto dva (da ne spominjem duze radnje). Kod tebe procesor odradi (vremenski govoreci) 1% posla a ti 99% a kod mene zna biti obrnuto.

14 godina

Zašto si ti onda ne uzmeš onu matični za Xeone sa dva CPU socketa i dva Xeona sa 12/24 jezgara pa rokaš sa 48 threadova ??

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice