Nema veze što nema dGPU, za VS i slično mi ne treba
A mislim da ti za VS čak i ovaj tablet ne treba :D A ne znam ja bi pak sa dGPU jer nisam ništa igrao od 2008. godine a poželio sam poprilično.
Nema veze što nema dGPU, za VS i slično mi ne treba
A mislim da ti za VS čak i ovaj tablet ne treba :D A ne znam ja bi pak sa dGPU jer nisam ništa igrao od 2008. godine a poželio sam poprilično.
Sa obzirom na količine krpanja na terenu (kod puštanja u rad), trebao bi mi. Uvijek na objektu neke last-minute izmjena po željama klijenta/operatera.
Ovo nije prvi iPad ...
Ovo nije niti prvi iPhone ....
I molim te objsni mi da su ovakvi proizvodi dobri za napredak ali neće prerasti u killer proizvod. Ja ako ga imam, pa čak da je jedini na svijetu za mene je killer proizvod za sve što je ostalo izbačeno od silicija i sličnih komponenti.
Ovo je čisti Out-of-the-Box uređaj koji izvadiš iz kutije, spojiš se sa svojim Live ID acc. i rokaj care što ti je po volji Catia, AutoCAD, Photoshop... i nemoj mi sada o rezoluciji ekrana, i ppi tko ima volje nebo mu je granica. Znam po sebi kada sam na 15" CRT-u u Pentium 3 na 733MHz i 192 MB RAM-a učio PS. Išao je on k'o krepana mačka ali ja sam svaku naredbu i ikonu i kombinaciju sivh tipaka naučio.
Usput da ponovim i ovdje: TOP model za prednarudžbu - nema više. Rasprodato (toliko o tome da nije osobiti ni po čemu i da je za uzak krug spcijaliziranih ljudi) a to još i nije onaj model od 1TB nego od 512 GB:
http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/productID.325716000
Envy oprosti, ali ne kuzim korelaciju i usporedbu sa prvim iPadima i iPhonima.... u potpunosti se slazem da su bili "boze me sacuvaj" po funkcionalnosti (tj. nedostajanju funkcija) i indoktrinacijom korisnika (da opciju koju nisu ugradili, korisnici niti ne trebaju) sektaski nastrojeni.
Kontekst killer proizvoda je jasan u naslovu clanka - ubojica svih Macbookova. Iako za mene (i nagadjam za tebe) ovaj uredjaj ne bi utjecao na broj Apple uredjaja koje posjedujemo/koristimo, premisa naslova je da bi ovaj uredjaj mogao oteti osjetni dio trzista Macbookovima. Slazem se da je naslov navlakusa, s obzirom da je i M$ radio poredbu sa Airom a ne i ostalim macovima. Stav da ako ga ti imas onda je proizvod killer, nije objektivan (o ukusima se ne raspravlja).
Sama rezolucija i broj PPI-a mi nije razlog zasto bih iskljucio ovaj ekran, ali velicina jest. Mozda je to samo moj osobni stav, ali za rad na racunalu 8+ sati na dan meni je sve ispod 15" ili vece od 27" zamarajuce. Za opustanje i gledanje filmova jednako mogu uzivati na malom ekranu "iz ruke" ili na velikom ekranu zavaljen u sofu.
Navedeni top model je nedostupan, ali nigdje nije navedeno koliko je tocno primjeraka bilo dostupno, tako da to bas i nije neki siguran pokazatelj (ali na lijep nacin dize osjecaj eksluzivnosti). Po meni M$ igra na sigurno ovaj put (sto je skroz OK), da im se ne bi ponovila prepuna skladista Surface uredjaja kojih se ne mogu rijesiti....
na odvojenom ekranu nema nikakvog konektora koliko vidim. sto ako npr. ostavis tipkovnicki dio u uredu (jer si mislio da ti nece trebati) to znaci da ne mozes iskopati neki dokument sa ovog nazovi tableta putem npr USB sticka kako bi prebacio dokument negdje drugdje (npr. CNC masina koja se ne moze spojiti na cloud).
ispada da je ovo skupi tablet bez konektora ili skupi tablet sa nuznim docking stationom, koji je ujedno i tipkovnica, u kojem je dodatna graficka bez mogucnosti prikljucivanja dodatnog monitora... u oba slucaja nedoreceno.
iskreno mi se svidja kao gadget (savitljivi preklop je nesto novo), ali je po meni jos jedan potez tipa "forsiranje jednog UI na uredjajima sa razlicitim mogucnostima i namjenama". brdo kompromisa koji vode uredjaju koji je pokusava biti sve, a nije osobito dobar u nicemu....
Ti nisi skontao smisao ovoga uređaja. Ovo je laptop, a ne tablet. A odvojivi ekran ni ne nazivaju tako, nego clipboard. Za kratko korištenje sa olovkom. Nije ni namjenjen da se nosi odvojeno. Za to imaš Surface Pro. A mora se negdje i napraviti razlika, inače bi Surface Pro izgubio smisao. Surface Pro je tablet, sa opcionalnom tastaturom. Znači TypeCover kupuješ posebno. To je tablet. Surface Book je laptop. To mu je osnovna najmena.
Microsoft laže da je Surface pro 2 puta brži od MBP. Zapravo je 3 puta brži
http://www.howtogeek.com/geeknote/no-the-surface-book-is-not-twice-as-fast-as-a-macbook-pro/
Microsoft laže da je Surface pro 2 puta brži od MBP. Zapravo je 3 puta brži
http://www.howtogeek.com/geeknote/no-the-surface-book-is-not-twice-as-fast-as-a-macbook-pro/
Zapravo ti nisi procitao clanak niti bar zakljucak clanka.
Ukratko:
So no, the Surface Book is not actually twice as fast. Or 3 times as fast. In real-world performance, the MacBook Pro is actually (slightly) faster, which shouldn’t surprise anybody.
The only place the Surface Book is faster is… playing video games. Which pretty much always requires Windows anyway, since the state of gaming on Mac is virtually non-existant.
Tj. jedino gdje SurfaceBook ostvaruje prednost je diskretna graficka kartica. U svim CPU based testovima MacBook Pro sa starijom generacijom i5 je nesto brzi.