Ivy Bridge-E za godinu dana

poruka: 44
|
čitano: 8.666
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ivy Bridge-E za godinu dana".
14 godina
neaktivan
Re: Ivy Bridge-E za godinu dana
Penryn kaže...

Pa evo čovjek ti je upravo rekao pravi primjer aplikacije koja se koristi. Jedino ako ti ne ciljaš na igrice..

Pa čak i u igrama ima razlike.

Ja znam provjereno da ekipa sa Q6600 u ARMI 2/OA MP može samo sanjati o perfomansama i7 2600k ili brže. Naravno govorim o situacijama sa 30-ak i više igrača i više jedinica na mapi i gdje se stalno nešto događa.

Razlika je najmanje 50% između ta dva procesora po onome što se priča na Bohemia Interactive forumima i korisnicima istih procesora. Nerjetko u žešćim fajtovima se dogodi da Q6600 ima 25 FPS a i7 2600k 40-ak i više što je dovoljno da sa Q6600 ispadne igra neigriva, dok je sa i7 igriva.

13 godina
neaktivan

u bonchmarku naravno da se pokaze snaga procesora jer je to bonchmark i mora se iskazati sva snaga procesora ,pricamo o aplikacijama i o igrama a ne o nekakvim bonchmarkima ko jebe bonchmark bitne su aplikacije programi i igre koje obavlja procesor i opet napominjem da ce solidan quad istop imati FPS u igri sa i5 ili i7 naravno sa istom grafikom a ti se tjesi bonchmark..intel podmucivanje

lisnjic
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Penryn kaže...

Pa evo čovjek ti je upravo rekao pravi primjer aplikacije koja se koristi. Jedino ako ti ne ciljaš na igrice..

Ja znam provjereno da ekipa sa Q6600 u ARMI 2/OA MP može samo sanjati o perfomansama i7 2600k ili brže. Naravno govorim o situacijama sa 30-ak i više igrača i više jedinica na mapi i gdje se stalno nešto događa.

Razlika je najmanje 50% između ta dva procesora po onome što se priča na Bohemia Interactive forumima i korisnicima istih procesora. Nerjetko u žešćim fajtovima se dogodi da Q6600 ima 25 FPS a i7 2600k 40-ak i više što je dovoljno da sa Q6600 ispadne igra neigriva, dok je sa i7 igriva.

to sto si ti rekao je nemoguce ja imam q 8300 i igro sam armu znaci to sto tvrdis je netacno

lisnjic
17 godina
BlueMax kaže...

Na pocetku benchmarka, (30.11.2009). imas testiran Intel Q6800 na 2.94 GHz. Render time je 10min i 59 sec

Znaci ovdje se radi o napretku procesora unutar 4 godine. Sekunde o kojima ti pricas svele su se na razliku od 1100%. Procesor iz 2012 je malo vise od 11 puta brzi od quada iz 2009.

Sad cu ja bit malo picajzla i reci da taj benchmark bas nije realan jer se nije testiralo sa istim verzijama, a vidi se da novije verzije imaju prilicno brzi rendering.

Npr. tip sa Q6600 (10.6.2010) (na 2.4Ghz, ne pise da je overclockan), sa artlantisom 3.04 ima vrijeme od 5 min i 04 sec, vise nego 2x brze od ovog gore Q6800 na 2.94GHz.

Zanimljiv je i tip od 25.3.2010. Isti hardware:

v3.00 - 7 min 30 sec

v3.02 - 3 min 15 sec

Dva puta ubrzanje kod novije verzije...

Mislim, jasno je da je i7 brzi od Q6xxx serije, ali ocito ne bas 10x {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 12:30 (SupremeCommander).
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Naravno to je jasno, tim više što je riječ o simulaciji. Donosi li i7-3930k bolje performanse od i7-2600k, tj. koliko threadova igra efikasno koristi?

13 godina
neaktivan

intel podmucivanje sad ti ja kazem a naravno da je i7  brzi ali ne tako kako si ti nasjeo na taj bonchmark  u sec.je brzi a u parama si donji

lisnjic
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

de mi reci ko moze preci sa quada na quad nema te fizike da jedan quad iz serije i5 ili i7 bude brzi duplo sa isto jezgra na istom taktu sa quad iz 2009 to je nemoguce izvesti jest u bonchmark(intel podmucivanje) samo

lisnjic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lisnjic kaže...

to sto si ti rekao je nemoguce ja imam q 8300 i igro sam armu znaci to sto tvrdis je netacno

OK, dokaži kada tvrdiš. Izvedi mi test na Chernarusu sa 50 igrača i Domination Modu i sa što više igrača i objekata po mapi. Baš me zanima rezultat u odnosu na i7 2600. I stavi zadnji patch.

Penryn kaže...

Naravno to je jasno, tim više što je riječ o simulaciji. Donosi li i7-3930k bolje performanse od i7-2600k, tj. koliko threadova igra efikasno koristi?

Mislim da ne, ali u ARMI i7 radi golemu razliku. I stara serija (i7 920, 930) je također radila dosta razlike.

BTW budući da je ARMA 2 Free mogao bih otvoriti temu ARMA 2 Benchmark pa da malo tamo benchamo.

13 godina
protjeran

Ranko otvori temu, zanima me zivo CPU perfomance u Armi.

clock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ranko otvori temu, zanima me zivo CPU perfomance u Armi.

KLIK

14 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Sad cu ja bit malo picajzla i reci da taj benchmark bas nije realan jer se nije testiralo sa istim verzijama, a vidi se da novije verzije imaju prilicno brzi rendering.

Npr. tip sa Q6600 (10.6.2010) (na 2.4Ghz, ne pise da je overclockan), sa artlantisom 3.04 ima vrijeme od 5 min i 04 sec, vise nego 2x brze od ovog gore Q6800 na 2.94GHz.

Zanimljiv je i tip od 25.3.2010. Isti hardware:

v3.00 - 7 min 30 sec

v3.02 - 3 min 15 sec

Dva puta ubrzanje kod novije verzije...

Mislim, jasno je da je i7 brzi od Q6xxx serije, ali ocito ne bas 10x {#}

U pravu si i drago mi je da si studiozno gledao rezultate. Raznim novim verzijama i updateima su se rezultati dosta mijenjali. Na pocetku je Artlantis 2 koji je prvenstveno radjen za Mac na tom Macu imao puno bolji rezultat nego na PC-ju istih karaktreistika. Posto sam tada vise vremena provodio na OSX-u nego na windowsima to mi je bilo nesto "pa naravno". Onda je izasao patch i engine je optimiziran i za windowse i na opce iznenadjenje na windowsima se cak i brze vrtio. 

Istina da se ne more usporedjivati V2.0 sa V4.1 ali istina je (iz vlastitog iskustva) da mi je prelazak na svaku novu liniju procesora donio ogromne pomake unutar iste verzije aplikacije.

14 godina
neaktivan
lisnjic kaže...

de mi reci ko moze preci sa quada na quad nema te fizike da jedan quad iz serije i5 ili i7 bude brzi duplo sa isto jezgra na istom taktu sa quad iz 2009 to je nemoguce izvesti jest u bonchmark(intel podmucivanje) samo

uporan si u neznanju. Ono sto se zove Artlantis Benchmark (ne bonchmark) je jedna najobicnija scena. Nema tu nikakvih prevara ni podmucivanja. Racunalo renderira scenu i ako je tu razlika npr. 20% onda ce biti tocno tolika prilikom renderiranja bilo cega tj. u svakodnevnom radu. Isto vrijedi za Fryrender, C4d, Arion...

To nisu sinteticki benchmarci kao Aida, Passmark i sl. nego su to aplikacije koje se koriste u svakodnevnom radu.

To sto ti procesore gledas kroz takt i broj jezgri je tvoj problem a ne da je quad iz 2009 duplo sporijo od onog iz 2012 nego je sporiji 4-5 puta. U igrama (bar u vecini) ne jer se igre puno vise oslanjaju na GPU i dok god tvoj quad kvalitetno hrani graficku ne mijenjaj ga. 

14 godina
neaktivan
Šteta što sam već zamotao svoju 775 konfu za prodaju pa neću odvrtiti ovaj bench prije nego zamijenim istu sa ivy bridge konfom... :)
Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa sta ti sad imas reci na ono iz arma 2 bonchmark gdje intel i 775 socked imaju isti fps a kod njih je novija platforma jos sa ddr3 memorijom i novijim procesorom cak OC preko 4 GHZ

pogledaj rezultate

lisnjic
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice