Koji "tečaj" izabrati za odlazak u SAD?

poruka: 77
|
čitano: 19.086
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam namjeru otići u SAD kroz godinu dana  pa me interesira koji bi pod navodnicima tečaj-certifikat bilo najbolje upisati ovdje kod nas i u kojoj školi,a da bi nešto mogao s njim u SAD-u (naći posao). Fakultete i visoke škole ne namjeravam upisivati jer mislim otići kroz 1. godinu. Nemam pojma o tim certifikatima pa me zanima koji bi bio najbolji neovisno o cijeni. Napisati ću i da me zanima administriranje mreža,a manje programiranje,web i slično.Nadam se da nisam offtopic jer svi prethodni pitaju o certifikatima kod nas,a mene zanima za prema van.

Hvala Osmijeh

1 1 hvala 0
17 godina

jako ozbiljno se primi CISCO akademija!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: Koji "tečaj" izabrati za odlazak u SAD?

Saša imaš možda link neki..i ako možeš obrazložit zašto baš Cisco?!Misliš da ima prednost od Microsoftovih certifikata..naime lova mi nije problem pa bi volio izabrati kako treba..i hvala Namigiva

17 godina
dado80 kaže...

Saša imaš možda link neki..i ako možeš obrazložit zašto baš Cisco?!Misliš da ima prednost od Microsoftovih certifikata..naime lova mi nije problem pa bi volio izabrati kako treba..i hvala Namigiva

nisam Sasa,ali evo od mene, ja bas sutra idem po zadnju diplomu pa da si jos upisem novo zanimanje u radnu knjizicu pa pocetkom 2010 na CCNP

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 21:45 (Batista).
16 godina

Hvala...btw jer mi možete objasniti uopće taj cijeli informatički sektor vezan za te certifikate...mislim sve mi se miješa,kad toliko toga ima..od tog cisca pa microsoft pa ovo ono..Dajte napišite u par rečenica kako se sve to dijeli čisto da dobijem uvid. HVALA DEČKI puno mi znači Namigiva

17 godina
neaktivan

Ne ide se u Ameriku samo tako, znas li ti kako je uopce tesko dobiti radnu dozvolu, green card? Prouci malo ako te zanima, 99.999% je da ces odustati kada otvoris oci...

Ali imas Kanadu, Australiju, Eu... tamo se puno lakse imigrira...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 22:21 (Luka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Luka kaže...

Ne ide se u Ameriku samo tako, znas li ti kako je uopce tesko dobiti radnu dozvolu, green card? Prouci malo ako te zanima, 99.999% je da ces odustati kada otvoris oci...

Ja ne odustajem Namigiva p.s.imam gdje biti i znam jezik tako da..

17 godina
neaktivan
dado80 kaže...
Luka kaže...

Imam i ja gdje biti, cak i na izabir ali puno je tu drugih komplikacija, jaaaaako puno! ;D

Sto se tice turisticke vize, nemas problema imas gdje biti ali za radnu ti to bas nista ne znaci!

Kako god bilo, sretno i budi uporan! Ali imaj rezervu i to debelu...

16 godina
odjavljen
dado80 kaže...
Luka kaže...

Nemas radnu vizu, a i cisto sumnjam da turisticka vrijedi godinu dana, osim ako dobijes onu za visekratno ulaske i izlaske, ali opet mislim da je teska ilegala biti 12 mjeseci sa samo jednim ulaskom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 22:29 (Mrgud Veliki).
16 godina
dado80 kaže...

Hvala...btw jer mi možete objasniti uopće taj cijeli informatički sektor vezan za te certifikate...mislim sve mi se miješa,kad toliko toga ima..od tog cisca pa microsoft pa ovo ono..Dajte napišite u par rečenica kako se sve to dijeli čisto da dobijem uvid. HVALA DEČKI puno mi znači Namigiva

Ne znam dal smijem citirat sam sebe pa se ispričavam,ali čisto da dignem temu.

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Nemas radnu vizu, a i cisto sumnjam da turisticka vrijedi godinu dana, osim ako dobijes onu za visekratno ulaske i izlaske, ali opet mislim da je teska ilegala biti 12 mjeseci sa samo jednim ulaskom

Sa turistickom ne moze raditi, nitko vise nema mude uzimati ilegalce...

Jedino da dode do turisticke, ozeni Amerikanku, ako nema rodaka u prvom koljenu moze skoro pa zaboraviti...

16 godina
odjavljen
dado80 kaže...
dado80 kaže...

Ne znam dal smijem citirat sam sebe pa se ispričavam,ali čisto da dignem temu.

Pa, ako ti je do certifikata, mozes ih i kod nas upisati. Ne vidim potrebu da te deportiraju i dodjes im na crnu listu.

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Pa, ako ti je do certifikata, mozes ih i kod nas upisati. Ne vidim potrebu da te deportiraju i dodjes im na crnu listu.

Koliko sam shvatio on misli kod nas to poloziti pa otici tamo raditi, ali to mogu slobodno reci je gotovo pa neizvedivo!

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 22:33 (Luka).
16 godina
odjavljen
Luka kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Nemas radnu vizu, a i cisto sumnjam da turisticka vrijedi godinu dana, osim ako dobijes onu za visekratno ulaske i izlaske, ali opet mislim da je teska ilegala biti 12 mjeseci sa samo jednim ulaskom

Sa turistickom ne moze raditi, nitko vise nema mude uzimati ilegalce...

Jedino da dode do turisticke, ozeni Amerikanku, ako nema rodaka u prvom koljenu moze skoro pa zaboraviti...

Znam da ne moze raditi. Eventualno da je student, pa da pokusa sa 'studentskom', kao sto studenti odlaze tamo preko ljeta na poslove.

16 godina

Pa htio bi kod nas završiti neki...svejedno koji dobim kad je međunarodni tako da oni tamo to razumiju ;) Samo koji bi bio najbolji Neodlučan

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Znam da ne moze raditi. Eventualno da je student, pa da pokusa sa 'studentskom', kao sto studenti odlaze tamo preko ljeta na poslove.

To samo ako ima love na deviznom koja mu je dovoljna za mjesec dana (10 000 $ cca) jer ne pustaju bez love da ne bi jos imali posla sa njim i ako ima kod koga biti! I to na kratko vrijeme, mislim da ne cilja na to....

Ali nije on student...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 22:36 (Luka).
16 godina
odjavljen
Luka kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Koliko sam shvatio on misli kod nas to poloziti pa otici tamo raditi, ali to mogu slobodno reci je gotovo pa neizvedivo!

Ovisi po potrebama. Te zelene karte su poprilicno kinky. Moja djevojka je recimo ispunila iz zezancije onaj formular i odmah su je drugi dan iz SAD ambasade u Zagrebu zvali da, ako zeli moze dobiti zelenu kartu vec drugi mjesec.

I to prije onih njihovih izvlacenja i nekih rokova. Dakle, ako postoje zvanja koja njima izrazito trebaju, onda se to rjesava 'preko reda'.

Ovi drugi ulaze u taj njihov bubanj.

16 godina

Student sam..samo te razmjene su zeznute pa mislim otić kod jedne obitelji koji su amerikanci..pa usput pronjuškat malo.

16 godina
odjavljen
dado80 kaže...

Student sam..samo te razmjene su zeznute pa mislim otić kod jedne obitelji koji su amerikanci..pa usput pronjuškat malo.

Ako sam ja dobro shvatio. Ti bi ovdje zelio skupiti neke certifikate i otici raditi u SAD ?

I to bez radne dozvole ? Pa buduci da je recesija cisto sumnjam da ce itko primiti ilegalca, a i onako (koliko sam cuo) ih ne primaju, osim tamo na teskim fizickim poslovima koje ameri nece raditi.

Ti se na takav nacin legalno nikada neces moci zaposliti, a kasnije ces ostati bez dokumenata (neces moci van SAD-a, jer ce na granici vidjeti da si ilegalno tamo i udariti ce ti zabranu ulaska).

Neces moci niti podnijeti zahtjev za drzavljanstvo, jer si bio ilegalno tamo.

Upustas se u gadan 'posao'.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 22:46 (Mrgud Veliki).
17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Luka kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Ovisi po potrebama. Te zelene karte su poprilicno kinky. Moja djevojka je recimo ispunila iz zezancije onaj formular i odmah su je drugi dan iz SAD ambasade u Zagrebu zvali da, ako zeli moze dobiti zelenu kartu vec drugi mjesec.

I to prije onih njihovih izvlacenja i nekih rokova. Dakle, ako postoje zvanja koja njima izrazito trebaju, onda se to rjesava 'preko reda'.

Ovi drugi ulaze u taj njihov bubanj.

Dosta je neukusno prijaviti se ako nema stvarnu namjeru ici jer nekome mozda unistava snove ako ju izvuku umjesto nekoga tko je to detaljno ispalnirao.

Koja je struka tvoje djevojke? Cak ni medicina, ne ide direkt vec kao i ostali sa tim jos da mora poloziti neke ispite da vide jel dovoljno zna tako da ne znam bas...

Zvali odmah drugi dan??? Jesu li mozda trazili kakav novac? Mora da je to navlakusa jer ima puno tvrtki koji se bave "ispunjavanjem" formulara u tvoje ime i jamce dobivanje green karte iako su sanse jednake kao da ju sam ispunis... To jednostavno ne ide tako kako si naveo.

Imas stranica gdje upises podatke, ne odes ni send on zapamti telefonski broj i odmah zovu, uvjeravaju kako ces moci u Ameriku ako napravis to i to pa na kraju navedu par stotina dolara troskova i ograduju se ako slucajno ne dobijes... Meni se cini da je tvoja djevojka dodala to da su zvali iz veleposlanstva...

Za sada direkt idu samo ISTAKNUTI doktori znanosti, poznati znanstvenici, odlicni sportasi, bogati poduzetnici! Pravilo je jedno i nema preko veze! I to se rjecava par mjeseci!

Trazena zanimanja imaju prednost ali sigurno ne idu iduci dan, zamisli samo koliko zahtjeva oni imaju i koliko tu posla ima, od tjelesne provjere do svih mogucih drugih...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 22:50 (Luka).
16 godina

Otvorila mi se opcija da odem kod jedne obitelji legalno (glupo mi je taj izraz uopće pisat) i dok bi bio "gore" pronjuškao bi..ne si našao posao jer nemam dozvolu za to već iskoristio vrijeme da vidim što se traži i slično. Dugoročno bi se volio zaposliti i ostati tamo. To je teže ali nije ne izvedivo...i po mogućnosti volio bi se bavit informatikom...eto ;)

16 godina

Dečki moram off...iako smo debelo offtopic hvala na ovim savjetima jer puno znače ;) čitam vas i odgovoaram sutra pozdrav!

17 godina
neaktivan
dado80 kaže...

Otvorila mi se opcija da odem kod jedne obitelji legalno (glupo mi je taj izraz uopće pisat) i dok bi bio "gore" pronjuškao bi..ne si našao posao jer nemam dozvolu za to već iskoristio vrijeme da vidim što se traži i slično. Dugoročno bi se volio zaposliti i ostati tamo. To je teže ali nije ne izvedivo...i po mogućnosti volio bi se bavit informatikom...eto ;)

Prouci malo to, ne ide to tako lako! Doci i vidjet mozes lako, ali to je turist!

Jedino da ti ta obitelj da da se ozenis sa njihovom kceri, to bi ti sve rjesilo! Ili da upoznas susjedu kakvu (jako cest slucaj)! :D

Inace ne da je to samo teze, nego uzasno tesko!

Odi i vidi ako imas novaca, samo budi svjestan koliko dode karta i koliko love moras ponest!

EDIT: nastavljamo sutra! Pozdrav! :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 22:55 (Luka).
16 godina
odjavljen
Luka kaže...

Dosta je neukusno prijaviti se ako nema stvarnu namjeru ici jer nekome mozda unistava snove ako ju izvuku umjesto nekoga tko je to detaljno ispalnirao.

Koja je struka tvoje djevojke? Cak ni medicina, ne ide direkt vec kao i ostali sa tim jos da mora poloziti neke ispite da vide jel dovoljno zna tako da ne znam bas...

Zvali odmah drugi dan??? Jesu li mozda trazili kakav novac? Mora da je to navlakusa jer ima puno tvrtki koji se bave "ispunjavanjem" formulara u tvoje ime i jamce dobivanje green karte iako su sanse jednake kao da ju sam ispunis... To jednostavno ne ide tako kako si naveo.

Imas stranica gdje upises podatke, ne odes ni send on zapamti telefonski broj i odmah zovu, uvjeravaju kako ces moci u Ameriku ako napravis to i to pa na kraju navedu par stotina dolara troskova i ograduju se ako slucajno ne dobijes... Meni se cini da je tvoja djevojka dodala to da su zvali iz veleposlanstva...

Za sada direkt idu samo ISTAKNUTI doktori znanosti, poznati znanstvenici, odlicni sportasi, bogati poduzetnici! Pravilo je jedno i nema preko veze!

Trazena zanimanja imaju prednost ali sigurno ne idu iduci dan, zamisli samo koliko zahtjeva oni imaju i koliko tu posla ima, od tjelesne provjere do svih mogucih drugih...

Nije navlakusa. Pa vidi se lijepo na lovcu da je zvala ambasada. Samo su je pitali zeli li ili ne. Odbila je.

Medicina ne ide direkt, zapravo uopce ne ide, jer ne priznaju diplome (nostrifikacija out). Mozes jedino nosati kantice po bolnicama i tamo polagati ogromnu razliku.

I ne kuzim sto je to tesko povjerovati da nekoga zovu slijedeci dan ? Pa sve je automatizirano. Zar ti mislis da oni sve provjeravaju koji podnesu zahtjeve za green card.

Ne budi smijesan. A sada odoh proslaviti ovu mucnu pobjedu kosarka. Uzivajte, do neke druge prilike.

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Nije navlakusa. Pa vidi se lijepo na lovcu da je zvala ambasada. Samo su je pitali zeli li ili ne. Odbila je.

Medicina ne ide direkt, zapravo uopce ne ide, jer ne priznaju diplome (nostrifikacija out). Mozes jedino nosati kantice po bolnicama i tamo polagati ogromnu razliku.

I ne kuzim sto je to tesko povjerovati da nekoga zovu slijedeci dan ? Pa sve je automatizirano. Zar ti mislis da oni sve provjeravaju koji podnesu zahtjeve za green card.

Ne budi smijesan. A sada odoh proslaviti ovu mucnu pobjedu kosarka. Uzivajte, do neke druge prilike.

Moze bit! Tvoja cura je onda veeeelika faca (doktor necega i to dokazani sa nekoliko radova) jer nikada nisam nesto takvo cuo! Ali tko smo mi da sve znamo! Ja samo znam da to ne ide tako ali posto ne zelis reci koje ti je zanimanje cura ne mogu niti ja imati konkretno misljenje! ;D

17 godina
neaktivan

Nedavno sam se raspitivao u vezi odlaska odlazak kod rodbine i to... pa moooožda upiknut posao (diplomirat ću krajem mjeseca).

Uglavnom, trebaš nabaviti social security number. Traže ljude koje nemaju (vrhunske stručnjake), poslodavac ti mora riješiti radnu dozvolu (social security number) koja njih košta oko $100000 (da sto tisuća USD). Sad ako nisi PhD ili tako nešto, sretno!

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne idi u ameriku tamo su masoni

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina
dado80 kaže...

Imam namjeru otići u SAD kroz godinu dana  pa me interesira koji bi pod navodnicima tečaj-certifikat bilo najbolje upisati ovdje kod nas i u kojoj školi,a da bi nešto mogao s njim u SAD-u (naći posao). Fakultete i visoke škole ne namjeravam upisivati jer mislim otići kroz 1. godinu. Nemam pojma o tim certifikatima pa me zanima koji bi bio najbolji neovisno o cijeni. Napisati ću i da me zanima administriranje mreža,a manje programiranje,web i slično.Nadam se da nisam offtopic jer svi prethodni pitaju o certifikatima kod nas,a mene zanima za prema van.

Hvala Osmijeh

Ne znam baš kako si zamislio "otići u SAD", no samo tako reći "idem i radit ću pa što mi treba za to" je, u najmanju ruku smiješno, bez ljutnje. Bogataš

Prvo vidi gdje ideš, prouči kakvo je stanje u tom području, koliko si spreman na selidbe, učenje novih znanja i slično. Generalno je zgodno imati bar nešto za početak, ali iumati neki Cisco, MS ili neki sličan certifikat ti u startu može malo pomoći, ali ne očekuj ni čuda ni neku veliku plaću zato jer imaš takvo što. Tamo sad informatičarima nije baš neka jako obećana zemlja.

K tome, čime bi se ti želio baviti?

17 godina
neaktivan
dado80 kaže...

Hvala Osmijeh

a kakvo radno iskustvo imas?
koliko godina? na cemu si radio?

certifikat ti nece znaciti nista (posebice pocetni tipa CCNA, MCP i slicno) ako nisi nista radio do sada. tesko da ce te itko zaposliti (posebice gubiti vrijeme na ishodovanje zelene karte) ako imas neki papir a nemas iskustva. kanada npr. je dala naputak poslodavcima da zaposljavaju "domace" tako da ukoliko vec nemas osiguranu green card i vrijedno radno iskustvo.. tesko da bude ista od toga.
no, ako si radio, imas dosta iskustva, onda certifikati vrijede.

ja nemam puno certifikata, ali imao sam prilike raditi na nekim uredjajima koje razni CCNA, CCNP nisu ni znali da postoje a kamoli da su vidjeli (govorim o Cisco opremi) opremu tog ranga (ruku na srce, ima ih mozda tek sacica firmi), isto tako i neka druga mrezna oprema.. serveri.. etc etc. nebrojeno puta sam radio na stvarima za koje nisam "certificiran" niti imam neki posebni ispis polozen.. samostalno ucenje i rjesavanje problema. takve stvari impresioniraju poslodavce (barem po mome misljenju).

uostalom.. sve poslove sam dobivao na iskustvo i znanje, bez ikakvih dodatnih papira (ovo mi je cetvrta firma).

a vanka ti vole sistemce, net admine i slicno. za njih uvijek ima posla i nije lose placeno. ali .. trazi se barem neko znanje da te ubace na pocetna mjesta (junior admin.. junior ovo.. ono.. etc).

no opet.. mozda ti se posreci Belji se

p.s. ako vec ides negdje.. nadam se da je veci grad gdje vece firme imaju svoja sjedista. posto su oni otvoreniji za uzimati "mladu krv" u svoje redove, koju ce "obuciti i nauciti". nesto tipa toronto (znam da ti zelis u US of A, ali to je samo primjer) gdje svi veliki u IT industriji odreda imaju svoje urede (zgrade).

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 10:01 (Littlemanbeingerased).
16 godina

Evo da ne odgovaram svima pojedinačno ovako je preglednije.Imam kombinaciju za otići preko bare ali samo privrmeneno znači nije zelena karta-turizam..pa bi tamo malo pronjuško taj informatički sektor jer to je ono što me jedino zanima..nemam nikakvih prethodnih škola u tome-prirodoslovac sam po naobrazbi :D znači stvarno bi htio otići u USA ali ne zbog para niti zbog ne znam čega već zato što to želim..oduvijek ja "brijem" na to. Sviđa mi se kultura,jezik,ma sve! E sad aj ti objasni amerima da želiš doprinosit gore a ne prodavat zjake ;)

I sad..prvo znam da je informatika ono što se uvijek traži i više-manje je jednaka svagdje na svijetu za razliku recimo od ekonomije,medicine i prava.

Drugo zanima me koju naobrazbu oni cijene a da nije fakultet jer to mi se neda .Interesira me administracija mreža.

Treće čitam na ambasadi vrste viza..i da dobiš vizu mora firma neka iz USA garantirat za tebe?Mislim kako da ja uopće njih kontaktiram..i koga..i kada...i bla!

Bemti teško je ovo Neodlučan

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice