Koju kosilicu za travu?

poruka: 250
|
čitano: 331.074
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koju kosilicu za travu?

U redu. Još jedna osoba mi je preporučila istu takvu kosilicu u Pevexu, samo što ima 2.6KS.

Samo, jedna ima ocjenu 3.6/5, a druga 3.8/5 na poprilično velikom uzorku. Zna li se možda zašto je tako?

14 godina
Marko_95 kaže...

U redu. Još jedna osoba mi je preporučila istu takvu kosilicu u Pevexu, samo što ima 2.6KS.

Samo, jedna ima ocjenu 3.6/5, a druga 3.8/5 na poprilično velikom uzorku. Zna li se možda zašto je tako?

A gle, 300 € nije baš neki iznos za samohodnu kosilicu, budimo realni. Ne možeš očekivati čuda. Lošija plastika, tanji lim, mali tank goriva, gušenje kosilice kod guste trave, svašta može biti razlog niže ocjene. Naravno, to ne znači da će nekome baš takva kosilica biti savršena za njegove potrebe.

Onako prijateljski... po meni ti je najpametniji potez da se dogovoriš s tom osobom kojoj želiš kupiti kosilicu. Da, gubiš efekt iznenađenja, ali barem ćeš kupiti nešto što ta osoba stvarno želi i zna da joj je dovoljno dobro. A i možda doda još koji euro pa kupite kvalitetniji stroj. Ipak se to kupuje na dulje razdoblje.

Imaš ovako nešto sa Honda motorom https://www.ekupi.hr/hr/Alati-i-strojevi/Vrtni-alati/Kosilice/Motorne-kosilice/VILLAGER-motorna-kosilica-ATLAS-5111H-HONDA/p/EK000651154 

Ili barem kupiti online da se može isprobati i vratiti u roku 14 dana. Ako je moguće, treba provjeriti koji su uvjeti povrata.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 mjeseci
Koju kosilicu za travu?

Pitanje, imam manji travnjak i kupio bi neku baterijsku kosilicu.

Gledam ovu: 

https://www.bosch-diy.com/hr/hr/p/easymower-18v-32-200-06008b9d01

Uzeo bi bez baterije i punjača jer već imam njihovu 18V 2.0 Ah bateriju i punjač.

Međutim, kod ove kosilice se navodi da je preporuka za bateriju 4.0 Ah.

Sad me zanima da li bi ta kosilica radila s mojom 2.0 baterijom ili bi bilo problema?

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Vjerojatno bi radilo, samo puno slabije.
Ne znam koliko ova košta, ali mi smo za oko zgrade uzeli iz lidla isto na baterije, sve skupa ispalo oko 170 eura sa 2 4ah baterije i punjačom i kosi kao velika. Sama kosilica je bila oko 80-90eura. Već 3x pokosili, skroz zadovoljni. Imamo oko 200ak m2 trave. Pa pogledaj i to, znam da je nedavno opet bila na akciji.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
13 mjeseci

Ova bosch košta cca 170 eura, samo kosilica bez baterije.

Nije loša opcija ni parkside, već imam nekoliko njihovih baterija, problem je samo što teško da ću naletiti u trgovini na tu kosilicu, to stave ponekad i odma ode, kao i sav njihov alat...

9 mjeseci
SharkZ koliko kvadrata kosiš?
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
13 mjeseci

cca 150 m2

9 mjeseci
To je odlična stvar zato što već imaš bateriju i investicija nikakva.
Evo ti moje iskustvo , imam Makita kosilicu s dvije baterije otkos 36cm, jako sam zadovoljan iako je slabija i sporija od benzinske, baterija su od 18V (18+18) 4Ah i izdrže 30-40 minuta . Sad uviđaš gdje je problem s baterijom od 2Ah , izdržat će 10-20 minuta i mislim da će biti nešto slabija snaga pošto je malo slabija amperaža baterija od 2Ah nego na bateriji od 4, 5 ili više Ah, nešto tipa 15A vs 20A, (no to provjeri, nisam siguran za Bosh baterije ali tako je kod makite). No ako je to nekih 100- 200m2 mislim da ne bi trebalo biti problema , pogotovo ako imaš dvije baterije, pa kad istrošiš jednu metneš drugu.
9 mjeseci
No to je moja procjena koliko će izdržati baterija od 2Ah, za preciznije pitaj Groka ili nešto slično, precizno izračuna u postocima koliko će baterija kosilica/alat izdržati.
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 mjeseci
Te probaj naći Bosh sa širim otkosom, barem 36.
Dakako da je poželjno kosilica s dvije baterije, ovako ćeš morati svaka tri dana kositi ( po "mom iskustvu" 36V kosim cca 500m2), mislim da je dosta slab 18V.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:31 (Sirotanovic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice