Outlook 2016 - skidanje dupliciranih e-mail poruka

poruka: 5
|
čitano: 3.222
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Zadnji automatski update MS Office-a 365 je napravio manji dar-mar kod onih koji imaju e-mail račune po POP3 protokolu a koriste MS Outlook. Zbog neke greške isti bi svako malo downloadao jednu te istu poruku sa servera ukoliko je zakvačena opcija da se poruke ostavljaju na serveru (kod mene je zakvačeno da ih ostavlja 7 dana). Prvo su mi svi predlagali da račun prebacima na IMAP protokol, za mene to nije bila opcija pa sam tražio dalje i pronašao slijedeće rješenje:

1. Odabrati File menu a zatim Office Account - Update Options - Disable updates (na ovaj način ćete onemogućiti update na neko vrijeme, postaviti reminder za aktiviranje update-a na vrijeme koje sami odaberete, u mom slučaju je to 1. svibanj).

2. Otvoriti Command prompt kao administrator te copy/paste slijedeće naredbe:

prva naredba:   cd C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\ClickToRun
     druga naredba: officec2rclient.exe /update user updatetoversion=16.0.6366.2068

Nakon svake naredbe lupiti Enter. Prva naredba nas pozicionira u odgovarajući direktorij a drugom naredbom downgradeamo Office na nižu verziju updatea.

Nakon druge naredbe pojaviti će se pop-up window s porukom “Downloading Office Updates” zatim će se pojaviti i greška vezana za  Microsoft Office Upload Center tu jednostavno odaberite repair i sve bi trebalo proći OK.

Nakon ovoga više nemam problema s dupliciranim e-mail porukama.

Naravno prije započinjanja bilo kakvog zahvata treba napraviti back-up podataka jer nikad ne znaš kad će nešto poći ukrivo.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 13:03 (mario.L_hr).

2 0 hvala 2
17 godina

Osim tog buga, isti update je donio feature da ti brise mailove sa servera iako je ukljuceno leave on server.

Ms uspio osnovnu stvar usrat. Zbilja ne znam ko im tamo kuca, indijci? Da ne kazem da se fix za ovo ceka vec 2 tjedna. 

Rvat katolik!

2 0 hvala 0
15 godina
Re: Outlook 2016 - skidanje dupliciranih e-mail po
tnakir kaže...

Osim tog buga, isti update je donio feature da ti brise mailove sa servera iako je ukljuceno leave on server.

Ms uspio osnovnu stvar usrat. Zbilja ne znam ko im tamo kuca, indijci? Da ne kazem da se fix za ovo ceka vec 2 tjedna. 

Ako sam ja sve dobro polovio (uzmi u obzir neuračunljivost tijekom rješavanja problema) rješenje ćemo čekati do početka travnja. Nas je taj problem dohvatio prošli tjedan.

17 godina

Mi se borimo sa istim vec tjedan ipo dana...

Rvat katolik!

1 0 hvala 0
15 godina
Re: Outlook 2016 - skidanje dupliciranih e-mail po
tnakir kaže...

Mi se borimo sa istim vec tjedan ipo dana...

Probaj ovo gore, kod mene je upalilo. Kad primaš između 150-200 email poruka dnevno i kada se tijekom dana 5 puta sve downloadaju kao nove pa ih moraš brisati sjetiš se bliže i dalje familije svakom iz MS-a. Mogu misliti kako je onima koji primaju više poruka.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice