Pomoc oko matematickog zadatka

poruka: 9
|
čitano: 2.829
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molio bi forumase da mi pomognu oko ovog zadatka .

letva je duga 48cm . S jednog kraja oboimo jednu trecinu letve u crvenu boju,s drugog kraja pak tri osmine letve zelenom bojom. Koliko je centimetara letve ostalo neobojeno.

molio bi nekog da mi pomogne zahvaljujem se

Pelikan
17 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko matematickog zadatka

14 cm ak nisam zehebo :D

Music is my life :)
16 godina
neaktivan

Da ali trebam postupak koim se to dobilo, to je zadatak iz 5 razreda. molio bi ako mi neko moze dat i postupak

Pelikan
17 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko matematickog zadatka

Prvo izračunaš jednu trećinu od 48...to ti je 48:3 dakle 16.. zatim izračunaš tri osmine od 48..prvo podijeliš 48 sa 8 pa dobiveni rezultat pomnožiš sa 3 i to ti je 3 osmine od 48 = 18...i na kraju od 48-(16+18)= 48-34=14

Music is my life :)
17 godina
neaktivan

Imaš letvu duljine 48 cm. Recimo da je to X. X se sastoji od 3 dijela, a, b i c

Zatim računaš

x=a+b+c

48=(1/3)*48+(3/8)*48+c

48=16+18+c

48=34+c

c=48-34

c=14 cm

Danas je teško biti glup. Konkurencija je prejaka! http://www.freewebs.com/horagio/
16 godina
neaktivan

Hvala prijatelju puno si mi pom0ogo

Pelikan
16 godina

jeste mu zakomplicirali kolko sam shvatil to je za 5. razred. Pa sumnjam da bu si znal postaviti jednadžbu da zna nebi ovdje pital

EDIT: tek sad vidim da je uspel, pa onda zanemari moj komentar

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2009 20:35 (plavi08).
15 godina
neaktivan

e ljudi treba mi pomoc oko jednog zadatka: Dokazati da je vrednost izraza 2+korjen iz 3                                           + 2-korjen iz 3                                  

..................................................................................................................... korjen iz 2+korjen iz 2+korjen iz 3              korjen iz 2 - veliki korjen pa pod njim napisati 2- korjen iz 3. to je zadatak,i da jos sam zaboravio to treba uraditi LAGRANZOVIM IDENTITETOM  i sa time treba dokazati da je rjesenje ovog zadatka iracionalan broj. i da umalo da zaboravim ovo vam je zadatak za 2. razred elektrotehnicke skole i molim vas ljudi pomozite mi ovo trebam pod hitno da uradim........unaprjed hvala PlačPoljubacPoljubac

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.9.2009 17:16 (MaTeMaTiKa24h).
16 godina

taj sam zadatak ja imao u 5. razredu isti lolIzlanuo se

Punisher
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice