Ovo je moj prvi review, tako da ako želite da opišem nešto što nisam, recite.
Toshiba P770-120 specifikacije:
- Intel Core i7-2670QM (2.2/3.1 Turbo GHz)
- nVidia GeForce GT540M 2GB (nVidia CP prepoznaje 4GB uz 8GB RAM-a i 64-bitni OS uz TurboCache tehnologiju)
- 8GB DDR3 RAM-a (4GB+4GB, 1333MHz)
- 640GB HDD @ 5400 o/min
- 17.3" TFT-LCD @ 1600x900
Punu specifikaciju pročitajte ovdje.
Prvo što ćete primjetiti kad vidite ovaj laptop je njegov dizajn. Osobno mi se jako sviđa, baršunasto crne je boje sa sjajnim rubom i teksturiranim uzorkom. Tipkovnica je crna s pozadinskim osvjetljenjem. Pored tipke za paljenje, nalaze se još i (touch) tipke za paljenje eco-modea (troši manje energije, slabije performanse), Wi-Fi, media player, pozadinsko osvjetljenje tipkovnice, kontrola glasnoće. Laptop posjeduje (navodno) kvalitetne harman/kardon zvučnike. Pošto baš i nemam sluha meni to ništa ne znači, no vi prosudite sami. Uz laptop dolazi Windows 7 Home Premium (64-bit), no nećete dobiti instalacijski medij (DVD), već je na laptopu predinstaliran nekakav Toshiba Recovery Tool kojem možete pristupiti prije bootanja OS-a. Sistem se prilično brzo boot-a, barem za moj pojam, oko 20-25 sekundi. Ne sviđa mi se to što je laptop natrpan kojekakvim Toshibinim vlastitim predinstaliranim sr*anjima (mislim na software, bilo je oko 15-tak Toshibinih beskorisnih programa). Na prošlom Toshibinom laptopu (P200D-11L) sam imao užasnih problema s zagrijavanjem, no izgleda da je hlađenje dobro rješeno na ovom modelu. Recimo, u nedjelju je radio cijeli dan (igrao se GTA IV, FIFA 12, MW3) i temperature procesora i grafičke su bile na oko 55 stupnjeva (ostalo nisam očitavao). Baterija je onako, OK, radi 2:30h, s tim da ga nisam opterećivao (samo internet i par videopoziva (Skype) od dvadesetak minuta). Možete lagodno igrati nove igre na njemu (ne znam za neke zahtjevnije kao BF3 ili Metro 2033, nisam probao), recimo ove koje sam naveo, GTA IV, FIFA 12, MW3 sve igram na max s tim da je jedino smanjena rezolucija na GTA IV na 720p zato jer sam ga spojio na HD-ready TV. Na laptopu su sljedeći ulazi: za vanjski monitor, RJ-45, slušalice, 3 x USB 2.0, 1 x USB 3.0 sa Sleep and Charge tehnologijom, HDMI s podrškom za 1080p signal. Ostala "oprema": web-kamera od 1,3 megapiksela sa ugrađenim mikofonom, čitač memorijskih kartica, Bluetooth.
Za kraj da kažem, ja sam oduševljen laptopom makar nije bez mane. Pretrpan je softwareom (sva sreća pa se da deinstalirati), mogla je biti HD web-kamera, ipak košta 8k+. Također, ove touch tipke za upravljanje Wi-Fiem, osvjetljenjem uvijek minimiziraju program u kojem radite. Nije tako bitno, no zna naživcirat. Ako imate kakvih pitanja, slobodno recite.
Cijena: od 7.860,57 kn do 9.082,82 kn (nabava.net). Ja sam ga kupio u Protisu za 8100kn (i nešto sitno).