Toshiba P770-120 Review

poruka: 8
|
čitano: 6.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Toshiba P770-120 Review

Ovo je moj prvi review, tako da ako želite da opišem nešto što nisam, recite.

Toshiba P770-120 specifikacije:

• Intel Core i7-2670QM (2.2/3.1 Turbo GHz)
  • nVidia GeForce GT540M 2GB (nVidia CP prepoznaje 4GB uz 8GB RAM-a i 64-bitni OS uz TurboCache tehnologiju)
  • 8GB DDR3 RAM-a (4GB+4GB, 1333MHz)
  • 640GB HDD @ 5400 o/min
  • 17.3" TFT-LCD @ 1600x900

Punu specifikaciju pročitajte ovdje.

Prvo što ćete primjetiti kad vidite ovaj laptop je njegov dizajn. Osobno mi se jako sviđa, baršunasto crne je boje sa sjajnim rubom i teksturiranim uzorkom. Tipkovnica je crna s pozadinskim osvjetljenjem. Pored tipke za paljenje, nalaze se još i (touch) tipke za paljenje eco-modea (troši manje energije, slabije performanse), Wi-Fi, media player, pozadinsko osvjetljenje tipkovnice, kontrola glasnoće. Laptop posjeduje (navodno) kvalitetne harman/kardon zvučnike. Pošto baš i nemam sluha meni to ništa ne znači, no vi prosudite sami. Uz laptop dolazi Windows 7 Home Premium (64-bit), no nećete dobiti instalacijski medij (DVD), već je na laptopu predinstaliran nekakav Toshiba Recovery Tool kojem možete pristupiti prije bootanja OS-a. Sistem se prilično brzo boot-a, barem za moj pojam, oko 20-25 sekundi. Ne sviđa mi se to što je laptop natrpan kojekakvim Toshibinim vlastitim predinstaliranim sr*anjima (mislim na software, bilo je oko 15-tak Toshibinih beskorisnih programa). Na prošlom Toshibinom laptopu (P200D-11L) sam imao užasnih problema s zagrijavanjem, no izgleda da je hlađenje dobro rješeno na ovom modelu. Recimo, u nedjelju je radio cijeli dan (igrao se GTA IV, FIFA 12, MW3) i temperature procesora i grafičke su bile na oko 55 stupnjeva (ostalo nisam očitavao). Baterija je onako, OK, radi 2:30h, s tim da ga nisam opterećivao (samo internet i par videopoziva (Skype) od dvadesetak minuta). Možete lagodno igrati nove igre na njemu (ne znam za neke zahtjevnije kao BF3 ili Metro 2033, nisam probao), recimo ove koje sam naveo, GTA IV, FIFA 12, MW3 sve igram na max s tim da je jedino smanjena rezolucija na GTA IV na 720p zato jer sam ga spojio na HD-ready TV. Na laptopu su sljedeći ulazi: za vanjski monitor, RJ-45, slušalice, 3 x USB 2.0, 1 x USB 3.0 sa Sleep and Charge tehnologijom, HDMI s podrškom za 1080p signal. Ostala "oprema": web-kamera od 1,3 megapiksela sa ugrađenim mikofonom, čitač memorijskih kartica, Bluetooth.

Za kraj da kažem, ja sam oduševljen laptopom makar nije bez mane. Pretrpan je softwareom (sva sreća pa se da deinstalirati), mogla je biti HD web-kamera, ipak košta 8k+. Također, ove touch tipke za upravljanje Wi-Fiem, osvjetljenjem uvijek minimiziraju program u kojem radite. Nije tako bitno, no zna naživcirat. Ako imate kakvih pitanja, slobodno recite.

Cijena: od 7.860,57 kn do 9.082,82 kn (nabava.net). Ja sam ga kupio u Protisu za 8100kn (i nešto sitno).

Slika 1 Slika 1
Ako sam ti pomogao, pritisni hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.11.2011 22:09 (Beagle).

0 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Toshiba P770-120 Review

bas se mislim oko ovog laptopa i della n7110

reci mi molim te kakav je ekran, boje, kontarst, kutevi, glossy ili mat ?

da li si mozda imao priliku vidjeti u zivo 15,6 " varijantu, dakle P750?

jel znas mozda da li pozadinsko dolazi samo sa ovim modelom 120 ili ? ( kako su rješeni naši znakovi - naljepnica ili?)

više manje sve što sam gledao od 17" laptopa ima dosta uvijanja tipkovnice oko ENTER-a - kakva je tu situacija?

hvala

p.s.

bilo bi zgodno kad bi nabacio koju svoju sliku lapotpa sa upaljenim pozadinskim na tipkovnici.

bio bih zahvalan.

poz

pozz
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.11.2011 17:33 (dkacunic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Toshiba P770-120 Review
dkacunic kaže...

bas se mislim oko ovog laptopa i della n7110

reci mi molim te kakav je ekran, boje, kontarst, kutevi, glossy ili mat ?

da li si mozda imao priliku vidjeti u zivo 15,6 " varijantu, dakle P750?

jel znas mozda da li pozadinsko dolazi samo sa ovim modelom 120 ili ? ( kako su rješeni naši znakovi - naljepnica ili?)

više manje sve što sam gledao od 17" laptopa ima dosta uvijanja tipkovnice oko ENTER-a - kakva je tu situacija?

hvala

p.s.

bilo bi zgodno kad bi nabacio koju svoju sliku lapotpa sa upaljenim pozadinskim na tipkovnici.

bio bih zahvalan.

poz

Samo da te upozorim, koliko sam čitao, DELL N7110 ima nekakvih problema s driverima koliko sam čitao

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/dell-inspiron-n7110/106361.aspx?page=1

Ekran je odličan, vidi se pod kutom od oko 80 stupnjeva bez problema, mat

Vidio sam P750 uživo, samo ne znam koji model, koliko se sjećam malo su tipke male jer je ubačen i numerički dio

Nisam radio na njemu, tako da ne znam kakav je, no dizajn je isti kao na P770

Ne znam kako misliš uvijanje tipkovnice?

Eh sad, za pozadinsko osvjetljenje sam vidio neke komentare da na nekim modelima je navedeno da imaju pozadinsko osvjetljenje, dok ga zapravo nisu imali. Mislim da se radi o modelu P770-10P. Uslikao sam onu tipku za "paljenje" backlight-a, pa ako to ima, onda mora biti pozadinsko osvjetljenje...

backlight backlight
tipka tipka
14 godina
neaktivan
Toshiba P770-120 Review

kad ti bude s ruke pogledaj malo po centroma (emmzeta, technomarket..) laptope

pa ces vidjet kako se tipkovnica lagano uvija kad se tipka na njoj...

hvala za slike

mislim da cu i ja ostati na toshibi.

pozz
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

ovak jedno pitanjce u vezi laptopa, dali znaš dali model P770-108 isto ima pozadinsko osvjetljenje tipkovnice?

I jel bi mogao pogledat u biosu, pa mi poslikat bios, ili samo reć, dali se gdje nađe opcija nešto kao "power up by usb" ili "power up with keys"...Jer htio bih kupiti taj laptop,

pa jednog dana kupiti eksterni monitor i tipkovnicu i miša, pa me zanima dali bih mogao preko te tipkovnice palit laptop...

I jel si možda provjeravao, taj laptop ima ispod ladicu odnosno prostor za još jedan "secondary" hard disk, pa me zanima dali ima konektor da se može stavit još jedan hard disk?

Hvala unaprijed...

13 godina
neaktivan
sljatki kaže...

Pozdrav,

ovak jedno pitanjce u vezi laptopa, dali znaš dali model P770-108 isto ima pozadinsko osvjetljenje tipkovnice?

I jel bi mogao pogledat u biosu, pa mi poslikat bios, ili samo reć, dali se gdje nađe opcija nešto kao "power up by usb" ili "power up with keys"...Jer htio bih kupiti taj laptop,

pa jednog dana kupiti eksterni monitor i tipkovnicu i miša, pa me zanima dali bih mogao preko te tipkovnice palit laptop...

I jel si možda provjeravao, taj laptop ima ispod ladicu odnosno prostor za još jedan "secondary" hard disk, pa me zanima dali ima konektor da se može stavit još jedan hard disk?

Hvala unaprijed...

P770-108 Ima pozadinsko osvjetljenje 

U BIOSU imaš "Wake up on keyboard"

Ne znam jel ima konektor, nisam gledao još :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2011 16:55 (Beagle).
17 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu... Imam isti laptop. Kad pokrenem PES 12 javlja mi da da je graficka preslaba. Kao ima premalo videomemorije "GPU VRAM 128 MB" Ja mislim da se tu zapravo radi o dvije graficke kartice Intelovoj i nVidijinoj. Izgleda da trenutno radi intelova, a da  nVidijina štrajka. Kako upaliti GT540 da mogu pokretati igre?

Ceterum censeo BiH esse delendam
13 godina
neaktivan
Toshiba P770-120 Review

Pogledaj sliku. Ja sam sebi stavio da mi sve ide preko diskretne grafičke (GT540M) tako da ne moram svaki puta ići

Run with graphics processor > High-performance NVIDIA processor u programima/igrama koje ju ne prepoznaju.

Ako i ti to hoćeš pritisni Change default graphics processor, ili odi u NVIDIA Control Panel

Adjust image settings with preview > Use advanced 3D image settings

Manage 3D settings > Preferred graphics processor > High-performance NVIDIA processor

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 14:09 (Beagle).

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice