Pozdrav svima.Nisam baš aktivan na ovom forumu ali čitam ga često.Naime, za maturalni rad odabrao sam temu -ultrazvučno mjerenje udaljenosti. Na internetu sam gledao dosta raznih projekata ali su mi oni dosta komplicirani kako se čini. Projekt nije baš jednostavan ali nije ni sad kompliciran jako.Mene bi zanimalo ako je netko radio ili zna kako napraviti taj projekt što jednostavnije.Sve što ću raditi ujedno ću i staviti u ovu temu ako netko ima želju to raditi ili će mu zatrebati :)
Što se tiče dijelova,ultrazvučni senzor sam već naručio(HC-SR04)- na ebayu,vrlo jeftino. Zatim,kao pokaznik planiram koristit 2 7-segmentna displeja i kao mikrokontroler Atmega8. Ako netko smatra da postoji drugi mikrokontroler koji bi bio bolji za ovo neka slobodno kaže. E a problem u svemu tome je shema,a za programiranje da ni ne govorim. Programiranje sam dobio sad u 4. razredu i i nisam si još ''na ti'' kak bi se reklo s time.Zato bih bio jako zahvalan nekome ko bi mi lijepo objasnio shemu ili jos bolje ako je ima,a za dalje ćemo vidjet :)