Osim članstva u EU, Britanci će se morati odreći i

poruka: 52
|
čitano: 7.134
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osim članstva u EU, Britanci će se morati odreći i".
17 godina
neaktivan
Re: Osim članstva u EU, Britanci će se morati odre
krayz1e kaže...

"Ajmo još malo otkrivati istinu jer vidim da te to boli.

Da, članovi komisije predlažu zakone, ali članove komisije ne bira narod! Članovi komisije nisu izabrani demokratskim putem što znači da cijela EU je dikatatorska fašitička država. Članovi parlamenta ga mogu odbiti ili odbaciti, ali ne i predložiti."

Ne biraš ni premjera ni vladu na izborima, pa ne znaći da smo mi (i druge) zemlje fašističke. A za drugo, istina i potpuno si u pravu, potpuno je besmisleno da Hrvatska i Slovenija sa manje od 10 milja stanovnika imaju 2 glasa u komisiji, a recimo Njemačka samo 1. Ja da sam Njemac bio bi bar 20 puta ljući od tebe zbog toga.

"Broj članova parlamenta se određuje po BDP-u, što znači da Hrvatska gotovo da nema pravo glasa, a Njemačka i Francuska vode glavnu riječ. Možda je to njima OK, ne vidim kako bi to bilo nama dobro ako znamo da će oni izglasavati zakone koji prvenstveno njima odgovaraju, a mi ih MORAMO primjeniti. Na to smo se obvezali u pristupnom ugovoru."

Broj članova u parlamentu ovisi o broju STANOVNIKA, a ne BDP-u. Osim toga u EU Parlamentu ima 766 zastupnika na cca 500 milijuna stanovnika Europe. Prema jednostavnoj matematici za svakih milijun stanovnika trebao bi imati 1.53 zastupnika odnosno RH bi trebala imat cca. njih 7. A imamo 11. Tako da sam ja Njemac ja bi bio jako ljut jer moj glas vrijedi manje nego jednog Hrvata. Da se određuje po BDP-u bio bi još ljući jer bi bilo upito dal je fer da RH ima glas uopće. 

Na ostatk nebuloza možda odgovor kasnije.

13 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...
krayz1e kaže...

"Ajmo još malo otkrivati istinu jer vidim da te to boli.

Da, članovi komisije predlažu zakone, ali članove komisije ne bira narod! Članovi komisije nisu izabrani demokratskim putem što znači da cijela EU je dikatatorska fašitička država. Članovi parlamenta ga mogu odbiti ili odbaciti, ali ne i predložiti."

Ne biraš ni premjera ni vladu na izborima, pa ne znaći da smo mi (i druge) zemlje fašističke. A za drugo, istina i potpuno si u pravu, potpuno je besmisleno da Hrvatska i Slovenija sa manje od 10 milja stanovnika imaju 2 glasa u komisiji, a recimo Njemačka samo 1. Ja da sam Njemac bio bi bar 20 puta ljući od tebe zbog toga.

"Broj članova parlamenta se određuje po BDP-u, što znači da Hrvatska gotovo da nema pravo glasa, a Njemačka i Francuska vode glavnu riječ. Možda je to njima OK, ne vidim kako bi to bilo nama dobro ako znamo da će oni izglasavati zakone koji prvenstveno njima odgovaraju, a mi ih MORAMO primjeniti. Na to smo se obvezali u pristupnom ugovoru."

Broj članova u parlamentu ovisi o broju STANOVNIKA, a ne BDP-u. Osim toga u EU Parlamentu ima 766 zastupnika na cca 500 milijuna stanovnika Europe. Prema jednostavnoj matematici za svakih milijun stanovnika trebao bi imati 1.53 zastupnika odnosno RH bi trebala imat cca. njih 7. A imamo 11. Tako da sam ja Njemac ja bi bio jako ljut jer moj glas vrijedi manje nego jednog Hrvata. Da se određuje po BDP-u bio bi još ljući jer bi bilo upito dal je fer da RH ima glas uopće. 

Na ostatk nebuloza možda odgovor kasnije.

Uzmi parametre koje hočeš ali zaključak je isti - Hrvatska gotovo da nema pravo glasa unutar EU. Glavnu riječ vode Nijemci i Francuzi.
Potpuno raumijem tvoje stavove jer se zalažeš za uniju u kojoj ne odlučiješ o ničemu. Neki bi radije bili tuđi sluge koji ne odlučuju o ničemu nego svoji gospodari. Narodi s ovih prostora su uvijek dobivali direktive iz vana - iz Rusije pa Beograda, sada iz Brisela. Sluganski mentalitet se stoljećima ugrađivao u narod i jako teško ga se otarasit.

17 godina
neaktivan
krayz1e kaže...

Uzmi parametre koje hočeš ali zaključak je isti - Hrvatska gotovo da nema pravo glasa unutar EU. Glavnu riječ vode Nijemci i Francuzi.
Potpuno raumijem tvoje stavove jer se zalažeš za uniju u kojoj ne odlučiješ o ničemu. Neki bi radije bili tuđi sluge koji ne odlučuju o ničemu nego svoji gospodari. Narodi s ovih prostora su uvijek dobivali direktive iz vana - iz Rusije pa Beograda, sada iz Brisela. Sluganski mentalitet se stoljećima ugrađivao u narod i jako teško ga se otarasit.

Hrvatska ima i više prava glasa nego što je pošteno da ima, a to što ti smatraš da bi trebao imat veća prava nego što imaš i što je pošteno da imaš je druga stvar. Ne znam po čemu si ti to više vrijedan kao stanovnik RH nego što je to jedan Njemac, Francuz ili Šveđanin. 

A da te ja pitam da li je pošteni i da li recimo stranka Živi zid trebala imat više prava glasa nego što ima? Recimo da je osvojila mandata koliko je (nisam siguran, 2-3), ali to nije pošteno jer je to malo glasova pa eto neka ima 25. Vidiš valjda i sam da nešto s tvojom logikom nije u redu, osim ako nisi sluga SDP-HDZ fašističkog udruženja koje ugnjetava stranke s manje glasaća? 

I ako je ntko ovdje sluga onda si to ti, sluga si nacionalističkom i fašističkom mentalitetu koji smatra da je više vrijedan samo zato jer je rođen na jednom mjestu, a ne 150km dalje. 

13 godina
neaktivan

Ja sam fašist i nacionalist zato jer želim da Hrvat sam donosi odluke o svojoj zemlji, a ne da se sve odluke donose u Briselu? Zanimljivo.

12 godina
neaktivan
Vijest je da će nama biti skup roaming kad odemo u GB. Baš me briga što će njima biti skupo kad dođu kod nas.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
krayz1e kaže...

Ja sam fašist i nacionalist zato jer želim da Hrvat sam donosi odluke o svojoj zemlji, a ne da se sve odluke donose u Briselu? Zanimljivo.

Ne nacionalist si jer smatraš da bi hrvatska trebala imat više prava glasa u EU od nekih drugih naroda samo zato jer je Hrvatska (ili imaš neki razuman argument?). A fašist si jer ne priznaješ da je hrvatski narod već svoje odabrao i izabarao (referendum i izbori) nego za sve koji se ne slažu s tobom (a to je većina) uvredama (silom) pokušavaš omalovažiti njihovo pravo glasa i izbora.

Znači ako imaš kakav argument reci ga, ako ne, svoje teorije o mentalitetima pusti za idući sastanak mladeži.

17 godina
krayz1e kaže...

Ovisi kakve odluke. Niti se sve donosi u Bruxellesu.

17 godina
neaktivan
Dajte ljudi prestanite upotrebljavati riječ fašizam svaki put kada vam se nešto ne sviđa. Time joj oduzimate snagu, postaje uobičajena, i kada se upotrijebi na pravom mjesti više nema efekta, jer su ionako svi 'fašisti', mama jer te ne pusti na tulum, profesor jer zadaje domaću zadaću...

Svaka upotreba izvan konteksta nacionalizma je pogrešna, ali ne može se lijepiti ni na svaki nacionalistički stav dok nema poziva na nasilje, a toga ovdje još nije bilo. Ima čovjek pravo biti euroskeptik, a argumenti bi trebali presuditi tko je u pravu, ne etikete.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...

Ne nacionalist si jer smatraš da bi hrvatska trebala imat više prava glasa u EU od nekih drugih naroda samo zato jer je Hrvatska (ili imaš neki razuman argument?). A fašist si jer ne priznaješ da je hrvatski narod već svoje odabrao i izabarao (referendum i izbori) nego za sve koji se ne slažu s tobom (a to je većina) uvredama (silom) pokušavaš omalovažiti njihovo pravo glasa i izbora.

Znači ako imaš kakav argument reci ga, ako ne, svoje teorije o mentalitetima pusti za idući sastanak mladeži.

Da, smatram da o hrvatskoj unutar EU bi trebali odlučivati prvenstveno hrvati, ne nijemci ili francuzi. Ako je to definicija nacionalizma, onda jesam.

U EU smo ušli voljom MANJINE, ne većine. Za ulazak je glasalo oko 1,2 milijuna od ukupno 4 milijuna stanovnika, dakle odlukom manjine smo ušli, ne većine.

Koliko je bilo javnih rasprava na TV-u na tu bitnu temu? Znaš koliko? NULA! Da li je to manipulacija? Novcem poreznih obveznika se financirala kampanja ZA ulazak pa čak novcem i onih koji su bili protiv ulaska! Tiskali su se jumbo plakati, oslikavali tramvaji, plaćale reklame na TV-u... Udruge koje su bile protiv ulaska su iz proračuna za oglašavanje dobili nula kuna i zatvorili su im pristupe svim medijima. Demokracija?

A što kažeš na prijetnje Vesne Pusić kada je zaprijetila javno da penzioneri neće dobiti penzije ako ne zaokruže ZA što je protivno zakonu ali nije kažnjena! A laži u promidžbenim spotovima kako nas čeka rast standarda i slične gluposti koje se nikada nisu ispunile?

Narod je u EU uveden na pravaru čistim spinovima i manipulacijom,a ti dalje misli da je riječ o demokraciji.

Aludiraš na mene da sam član HDZ-a i sl. iako sam protiv EU, a znamo da se HDZ grčevito borio za ulazak, tako da ti priča nestoji. 

17 godina
krayz1e kaže...

Da, smatram da o hrvatskoj unutar EU bi trebali odlučivati prvenstveno hrvati, ne nijemci ili francuzi. Ako je to definicija nacionalizma, onda jesam.

U EU smo ušli voljom MANJINE, ne većine. Za ulazak je glasalo oko 1,2 milijuna od ukupno 4 milijuna stanovnika, dakle odlukom manjine smo ušli, ne većine.

Ajde ponovo pročitaj svoju prvu rečenicu, udahni, razmisli...

U EU smo ušli zakonski. Znači, nikad nećeš ni za što imati odluku apsolutne većine (jer je to neizvedivo).

16 godina
krayz1e kaže...

Većina koja je izašla na referendum je glasala za ulazak u EU. Oni koji nisu glasali su očito suzdržani, tako da nismo ušli odlukom manjine. I u čemu je problem što se zakoni donose u bruxellesu? Više vjerujem njima nego onima u zagrebu. A pošto smo građani EU, u bruxellesu su naši političari za koje svi glasamo.

17 godina
neaktivan

Ja smatram da je za tako bitnu odluku kao sto je jedna odluka o ulasku u EU drzavni aparat trebao puskom ici od kuce do kuce i prisiliti ljude da glasaju (namjerno ne glasuju) za sto god zele.

Ako ih je moglo 98% glasati na referendumu za izlazak iz Jugoslavije/ostanak u Jugoslaviji, moze ih i 98% glasati za ulazak u EU/neulazak u EU. Toliko.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
krayz1e kaže...
BlackDog22 kaže...

Koliko je bilo javnih rasprava na TV-u na tu bitnu temu? Znaš koliko? NULA! Da li je to manipulacija? Novcem poreznih obveznika se financirala kampanja ZA ulazak pa čak novcem i onih koji su bili protiv ulaska! Tiskali su se jumbo plakati, oslikavali tramvaji, plaćale reklame na TV-u... Udruge koje su bile protiv ulaska su iz proračuna za oglašavanje dobili nula kuna i zatvorili su im pristupe svim medijima. Demokracija?

A što kažeš na prijetnje Vesne Pusić kada je zaprijetila javno da penzioneri neće dobiti penzije ako ne zaokruže ZA što je protivno zakonu ali nije kažnjena! A laži u promidžbenim spotovima kako nas čeka rast standarda i slične gluposti koje se nikada nisu ispunile?

Narod je u EU uveden na pravaru čistim spinovima i manipulacijom,a ti dalje misli da je riječ o demokraciji.

Aludiraš na mene da sam član HDZ-a i sl. iako sam protiv EU, a znamo da se HDZ grčevito borio za ulazak, tako da ti priča nestoji. 

Ako se hoćeš igrat s drugom djecom onda postoje određena pravila kojih se moraš pridržavati, a o kojima ne odlučuješ samo ti. Tako da ako hoćeš živjet u civilizaciji postoje zakoni kojih se moraš pridržavati i o kojima ne odlučuješ samo ti, nego u dogovoru s drugima odlučuješ ono što je najbolje za sve. Isto tako ako se RH hoće igrat s drugim državama onda se mora pridržavat nekih pravila koje ograničavaju ponašanje pojedinca zbog dobrobiti većine. Ako nećeš ne moraš, nitko nas nije tjerao da se pridružimo EU, a niti nas itko spriječava da izađemo.  Isto tako nas nitko ni ne tjera da se igramo s drugim državam, možemo ruku pod ruku sa S. Korejom, zatvorit granice i onda ćemo biti slobodni odlučivat o ničemu kolko god hoćemo. 

Te fore o manjini koja je odlučila možeš otkačiti mačku o rep, jer svatko tko nije izašao na izbore se ustvari složio s onima koji su pobjedili. Njihovo mišljenje nakon što nisu izašli na izbore me apsolutno ne zanima niti je relevantno. Tko nije glasovao nema se pravo buniti.  

17 godina
1domagoj1 kaže...

Ja smatram da je za tako bitnu odluku kao sto je jedna odluka o ulasku u EU drzavni aparat trebao puskom ici od kuce do kuce i prisiliti ljude da glasaju (namjerno ne glasuju) za sto god zele.

Ako ih je moglo 98% glasati na referendumu za izlazak iz Jugoslavije/ostanak u Jugoslaviji, moze ih i 98% glasati za ulazak u EU/neulazak u EU. Toliko.

Na referendumu je glasalo 83,56% glasača, ne 98%.

Tjeranje na glasanje... Hmmmm... Sj. Koreja? XXXXXXstani i slično? Interesantno...

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Tjeranje na glasanje... Hmmmm... Sj. Koreja? XXXXXXstani i slično? Interesantno...

Ok, hvala na ispravci. Svejedno velik broj, puno veci negoli za ovaj drugi referendum. A i jedna i druga odluka su po tezini iste.

Steta sto se u pisanom tekstu ne moze prenijeti ton recenice, naravno da nisam ozbiljno mislio, poanta je bila docarati tezinu takve odluke - ono, toliko je bitno da bi se svi trebali izjasniti.

17 godina
1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

Ok, hvala na ispravci. Svejedno velik broj, puno veci negoli za ovaj drugi referendum. A i jedna i druga odluka su po tezini iste.

Steta sto se u pisanom tekstu ne moze prenijeti ton recenice, naravno da nisam ozbiljno mislio, poanta je bila docarati tezinu takve odluke - ono, toliko je bitno da bi se svi trebali izjasniti.

Naravno da je bitno veći broj. Emocionalni dio priče je bio potpuno drugačiji.

Prva odluka je neusporedivo važnija, značajnija i potpuno neusporediva s glasanjem za EU.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Prva odluka je neusporedivo važnija, značajnija i potpuno neusporediva s glasanjem za EU.

E jbg, ja smatram da su obje jednako vazne.

Nije ulazak u EU odlazak na pijacu s prijateljima pa da je neusporedivo nevaznija od izlaska iz Jugoslavije.

17 godina
1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

E jbg, ja smatram da su obje jednako vazne.

Nije ulazak u EU odlazak na pijacu s prijateljima pa da je neusporedivo nevaznija od izlaska iz Jugoslavije.

Pa otprilike je tako nekakav omjer.

Jedno je kreiranje države, drugo ulazak u uniju koja nema nikakvu takvu nadležnost nad državnim entitetom.

16 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

U EU smo ušli zakonski. Znači, nikad nećeš ni za što imati odluku apsolutne većine (jer je to neizvedivo).

U EU smo ušli legalno, ali ne i legitimno. Zakon o referendumu je prekrojem ciljano u tu svrhu, što je imalo i druge negativne posljedice.

Da se razumijemo, ja sam glasao protiv, iako mislim da nam je ulazak u EU bio potreban. Glasao sam protiv jer sam bio protiv načina na koji smo ušli:

- umjesto činjenica, prezentirani su nam pamfleti

- umjesto reformiranja, provodili smo šminkanje zakona i sustava

- mijenjao se zakon jer je bilo jasno da prema postojećem zakonu o referendumu, neće biti dovoljno glasova za ulazak

Zbog toga svega sam bio iznimno skeptičan po pitanju promjena koje će nam takav ulazak donijeti. Danas mi je drago što smo ušli jer vidim pomak prema naprijed, ali se isto pitam bi li pomak bio i veći da smo političarima poslali poruku da nećemo na takav način ući u EU.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
MrBlc kaže...
Old Iggy kaže...

U EU smo ušli legalno, ali ne i legitimno. Zakon o referendumu je prekrojem ciljano u tu svrhu, što je imalo i druge negativne posljedice.

Da se razumijemo, ja sam glasao protiv, iako mislim da nam je ulazak u EU bio potreban. Glasao sam protiv jer sam bio protiv načina na koji smo ušli:

- umjesto činjenica, prezentirani su nam pamfleti

- umjesto reformiranja, provodili smo šminkanje zakona i sustava

- mijenjao se zakon jer je bilo jasno da prema postojećem zakonu o referendumu, neće biti dovoljno glasova za ulazak

Zbog toga svega sam bio iznimno skeptičan po pitanju promjena koje će nam takav ulazak donijeti. Danas mi je drago što smo ušli jer vidim pomak prema naprijed, ali se isto pitam bi li pomak bio i veći da smo političarima poslali poruku da nećemo na takav način ući u EU.

Moram priznati da sam zbunjen:

1. Koji dio je točno nelegtiman?

2. Glasao si protiv, a mislio si da trebamo u EU?

3. Dio zakona i jest reformiran (da ne kažem i uveden), a što je to točno šminkano?

4. Bi li napredak bio veći da smo političarima dali isti okvir? Reci da se zezaš...

16 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Moram priznati da sam zbunjen:

1. Koji dio je točno nelegtiman?

2. Glasao si protiv, a mislio si da trebamo u EU?

3. Dio zakona i jest reformiran (da ne kažem i uveden), a što je to točno šminkano?

4. Bi li napredak bio veći da smo političarima dali isti okvir? Reci da se zezaš...

1.) Ako postaviš cilj, pa onda metodu ispitivanja volje naroda prilagodiš tom cilju, teško se to može nazvati voljnom naroda.

2.) Da je referendum pao, mogao se organizirati drugi. Bio sam općenito za, ali protiv načina na koji smo ušli i nedostatak objektivnih informacija u hrpi reklamnih pamfleta kojima smo obasipani.

3.) Glavni problem sa starim zakonima je to što se nisu provodili. Pogodi koji je problem s novim zakonima - da, to što se ne provode. Ako promijeniš mrtvo slovo na papiru na bolje i ostaviš ga mrtvim slovom na papiru - da li je to reforma ili šminka?

4.) Općenito je problem što se ne bunimo i uvijek idemo vladajućima niz dlaku. Vjerujem da bi pojava otpora dala rezultat. Da li bi taj otpor imao već učinak od pritiska EU? Vjerojatno ne, međutim, kombinacija tog otpora i produljenog predpristupnog pritiska, možda...

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
11 godina
neaktivan

Bez uvrede ljudi, pročitao sam sve vaše argumente i svi vi koji ste za EU zvučite ko ekipa koja kampira pred trgovinom da bi kupila novi ajfon, naivni early adopteri. Klan koji je protiv ima puno bolje argumente i više je u kontaktu sa stvarnošću (hrvatskom), bez obzira na sve vaše automatske palčeve dolje.

Od EU je najveći broj ljudi imao koristi u gotovo trivijalnom segmentu: neplaćanje carine na narudžbe iz EU. Sad kad je Britanija izvan otpalo je i to jer je najviše narudžbi bilo iz te države, što znaju svi koji su kupovali mobitele online. Zapošljavanje u EU? Daj nemojte me hebat. Prvo, onaj tko je zapošljiv u EU baja je i ovdje doma. Prima masnu plaću, koja ponderirana prema nižim ovdašnjim životnim i stambenim troškovima dolazi na isto. Drugo, ljudi koji rade vani i 30 godina vječno se tretiraju kao dotepenci. Svaki gastarbajter će ti reći da je doma - doma. Treće, broj ljudi koji su se stvarno usrećili radom vani i koji su iskoristili taj fantastični EU benefit može se nabrojiti na prste ruku na kojima su neki prsti amputirani. Kad je to tako super, šta radite još uvijek ovdje?

Ispravljanje nepravdi hrvatskih sudova pred europskim? Pa ljudi, znate li vi koliko to košta? Onaj tko si to može priuštiti mogao si je i ovdje u startu platiti Nobila ili Prodanovića.

A sad udrite po dounvoutima. I uživajte u nekritičkoj i brzopletoj implementaciji stupidnih EU regulativa. Hrvatski sudovi nisu se ni prije ponašali kao da su plaćeni za razmišljanje, sad za prst u guzici imaju i EU odobrenje.

0 6 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice