"Ajmo još malo otkrivati istinu jer vidim da te to boli.
Da, članovi komisije predlažu zakone, ali članove komisije ne bira narod! Članovi komisije nisu izabrani demokratskim putem što znači da cijela EU je dikatatorska fašitička država. Članovi parlamenta ga mogu odbiti ili odbaciti, ali ne i predložiti."
Ne biraš ni premjera ni vladu na izborima, pa ne znaći da smo mi (i druge) zemlje fašističke. A za drugo, istina i potpuno si u pravu, potpuno je besmisleno da Hrvatska i Slovenija sa manje od 10 milja stanovnika imaju 2 glasa u komisiji, a recimo Njemačka samo 1. Ja da sam Njemac bio bi bar 20 puta ljući od tebe zbog toga.
"Broj članova parlamenta se određuje po BDP-u, što znači da Hrvatska gotovo da nema pravo glasa, a Njemačka i Francuska vode glavnu riječ. Možda je to njima OK, ne vidim kako bi to bilo nama dobro ako znamo da će oni izglasavati zakone koji prvenstveno njima odgovaraju, a mi ih MORAMO primjeniti. Na to smo se obvezali u pristupnom ugovoru."
Broj članova u parlamentu ovisi o broju STANOVNIKA, a ne BDP-u. Osim toga u EU Parlamentu ima 766 zastupnika na cca 500 milijuna stanovnika Europe. Prema jednostavnoj matematici za svakih milijun stanovnika trebao bi imati 1.53 zastupnika odnosno RH bi trebala imat cca. njih 7. A imamo 11. Tako da sam ja Njemac ja bi bio jako ljut jer moj glas vrijedi manje nego jednog Hrvata. Da se određuje po BDP-u bio bi još ljući jer bi bilo upito dal je fer da RH ima glas uopće.
Na ostatk nebuloza možda odgovor kasnije.