Ja na full HD Xperiji Z3 imam preko 7h screen on sa jos 27% baterije. Slike u Z3 temi.
Tako da ekran nema tolike veze s tim.
PA sami korisnici su krivi (kao kolega poviše SimeKZ),samo zbog njih se i nastavlja ovakav suludi trened povečavanja rezolucije!!Frendu mi se razbio G2 i nije se mogao popravit,priznalo mu garanciju (ni sami ne znamo kako,ali who cares) dobio je u zamjenu G3,uglavnom dosta je razočaran naspram G2!!
A svjetlina i oštrina ekrana nema nekave veze sa rezolucijom,jednostavno drugi tip ekrana sa drugčijim postavkama!!
Zasto zbog mene ? Ne patiim za rezolucijom, mobitel je uzet jer je bio bang for buck, sad mi je zao sta nisam iso na Z3 zbog autonomnosti baterije i kvalitete samog mobitela. Boli me briga kakva je rezolucija... ako je mobitel kvalitetan i da ima cijenu koja mi odgovara zasto ga nebi uzeo. Gluposti pises.
Na mobitelu si pa valjda ne vidis da sam citiro...
PA sami korisnici su krivi (kao kolega poviše SimeKZ),samo zbog njih se i nastavlja ovakav suludi trened povečavanja rezolucije!!Frendu mi se razbio G2 i nije se mogao popravit,priznalo mu garanciju (ni sami ne znamo kako,ali who cares) dobio je u zamjenu G3,uglavnom dosta je razočaran naspram G2!!
A svjetlina i oštrina ekrana nema nekave veze sa rezolucijom,jednostavno drugi tip ekrana sa drugčijim postavkama!!
Zasto zbog mene ? Ne patiim za rezolucijom, mobitel je uzet jer je bio bang for buck, sad mi je zao sta nisam iso na Z3 zbog autonomnosti baterije i kvalitete samog mobitela. Boli me briga kakva je rezolucija... ako je mobitel kvalitetan i da ima cijenu koja mi odgovara zasto ga nebi uzeo. Gluposti pises.
Ček jesi ti rekao da vidiš razliku,oštrinu ,svjetlinu...kad usporediš sa fullHD,ili sam pobrkao lončiće
Laptopi od 13" i 15" dolaze još uvijek sa standardnim 1366X768 dok 17" dolaze sa 1600X900 , monitoria od 21"-25" kao i TV od 40"-45" dolaze sa standardom od 1920X1080 a mobiteli od 5" su već na tom QHD ili 2K kako se već naziva a špekuliše se da LG ide na 3K sa G4
Po mom mišljenju je sve preko full HD nepotrebno, razlika se NE VIDI, vi koji uzmete G3 u ruke i kažete da je oštrija slika to je zbog oversharpeninga. Pa i da se vidi opet ću rađe full HD plus ultra izdržljivu bateriju (OPO, Z3, G2), nego 2K zaslon i prosječnu bateriju i laggy experience
note2 ima 720p ekran i bateriju 3100mAh, to je mobitel koji mi je oborio sve rekorde u trajanju baterije, po 7h SOT, a 2-3 dana korištenja.
šteta što vjerojatno neće dobiti nadogradnje, ne radi same nadogradnje, već će kroz vrijeme biti oštećen za neke funkcije i aplikacije koje traže najnoviju verziju androida
Evo samo da malo prokomentiram. Imao sam do prije mjesec dana Note 2 godinu i pol dana i odličan mobitel, ali 7h SOT-a je nemoguće i jedino moguće možda sa nekim ROM-om ali sa orginal meni nije išao preko 3 i pol sata, koliko mi i sada ide na LG G3, koji je naspram Note 2 miljama, bez uvrede ali ta 2 mobitela uopće nisu usporediva u niti jednom segmentu jer je sav hardware i software na strani LG G3. Razlika u ekranima je brutalna u korist LG G3 u rangu blowing your mind.
Inače najavljeno je od Samsunga da će Note 2 dobiti službenu nadogradnju za Lolipop.
Pa G3 je popriličan stroj od telefona. ALi da bi išao recimo mijenjat G2 za G3 ili G4, nema šanse. Ne postoji stvar koju G3 može napraviti bolje od G2, a da to čovjek primjeti, čak ima i slabiju bateriju i evo očito nekakav lag koji spominju zbog previsoke rezolucije erkana.
Kad dođe vrijeme za novi telefon, naravno da ću ponovno uzeti neki flagship, ali da će to biti zbog nekih stvari poput 4K ekrana, neće...
Sve stoji što si rekao, ali meni je neoprostiv propust na LG G2 koji spada u pemium klasu nepostojanje utora za SD karticu i zato ga nisam uzeo niti bi ga zbog toga ikada uzeo. Za te novce jednostavno moraš imati utor za SD karticu i točka.
Sve stoji što si rekao, ali meni je neoprostiv propust na LG G2 koji spada u pemium klasu nepostojanje utora za SD karticu i zato ga nisam uzeo niti bi ga zbog toga ikada uzeo. Za te novce jednostavno moraš imati utor za SD karticu i točka.
Istina, no meni na sreću to ne smeta. 10GB raspoloživog prostora je i više no što trebam. Prvenstveno zato jer slike i filmove koje snimim prebacujem redovito na računalo gdje ih i sortiram.
Kakva je razlika u ostrini izmedju IPS LCD koji koristi G2 i Amoleda na S4? Negdje sam procitao da je LCD malo ostriji zbog raspodjele pixela.
Kakva je razlika u ostrini izmedju IPS LCD koji koristi G2 i Amoleda na S4? Negdje sam procitao da je LCD malo ostriji zbog raspodjele pixela.
Oštriji je radi Pentile-a na S4, ali S4 po prirodi ima dovoljno oštar ekran tako da ne vidim problem, veći problem bi vidio u burn in-u i užasnoj saturaciji boja na S4 (nekad ta saturacija paše, nekad full suprotno)
Ja to gledam ovako. Ako flagship ide na 3K, onda će mainstream mobiteli dobivati fulHD, a entry mobiteli HD ready.
Pa moglo bi se reći da već takav raspored imamo a sve zahvaljujući kinezima koji dobrano pritišću gigante u ovome poslu,te su primorani ići naprijed i više od planiranog.
All hail to China!!
Čitam članak i ne vjerujem....a planirao sam na jesen zamijeniti svoj G2 za G4 jer će mi biti taman 2 god. da ga imam, a sad mi se nekako čini da ću zamijeniti...bateriju.
Meni to nije jasno, Full HD za oko 5" je savrseno, ajde QHD na 5.7" jos mogu povjerovat.
Ali 3K, kome, cemu, kad razlike nema, naprosto se ne moze vidjeti, a baterija se itekako osjeti.
Apsolutno nerazumljivo.
Što tu nije razumljivo?
Čime će pravdati nove top modele i cijene istih ako ne ubacuju najmoderniju tehnologiju unutra?
Osobno smatram smiješnim cijelu sagu oko ovih abnormalnih rezolucija dok ne naprave mobitel koji može izdržati dva dana poštenog rada bez punjenja.
Doduše, to govorim već 3 godine pa sumnjam da će išta poduzeti po tom pitanju.
Tržište je zasićeno odličnim aparatima i više se nema što korisnicima prodati, osim XX jezgri i famoznih rezolucija ekrana.
Kako si me nasmijao. Ti vidiš razliku između FHD i 3K.
Što tu nije razumljivo?
Čime će pravdati nove top modele i cijene istih ako ne ubacuju najmoderniju tehnologiju unutra?
Osobno smatram smiješnim cijelu sagu oko ovih abnormalnih rezolucija dok ne naprave mobitel koji može izdržati dva dana poštenog rada bez punjenja.
Doduše, to govorim već 3 godine pa sumnjam da će išta poduzeti po tom pitanju.
Tržište je zasićeno odličnim aparatima i više se nema što korisnicima prodati, osim XX jezgri i famoznih rezolucija ekrana.
Fino receno. :)
Sve iznad 720p je cisto preseravanje!
?
Tržište je zasićeno uređajima koji imaju užasnu kvalitetu playbacka, ne rade na normalnim zimskim temperaturama i za BiH (-20°C), pucaju kad padnu, rade 1080p video zapise koji su lošiji od onih snimljenih osrednjim kompaktom, nemaju rupicu za provlačenje onih malih narukvica, griju se, imaju kratku autonomiju i traju dvije godine.
Ako ti je mjerilo kvalitete uređaja cijena i veličina ekrana, onda da, ima ih dobrih. Ali ako si iskren, mobiteli su užasni.