Stigao je GPT-5: Vaš novi "prijatelj s doktoratom"

poruka: 12
|
čitano: 4.071
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigao je GPT-5: Vaš novi "prijatelj s doktoratom"".
18 mjeseci

Ma može on biti najbolji model na svijetu (a nije), no i dalje ima vjerojatno najmanji context window (32k) na tržištu za plaćene verzije, što je za bilo što ozbiljnije neupotrebljivo. Primjerice, meni samo instrukcije za model potroše 3k tokena. Google za istu cijenu nudi context window od 1 mil tokena, 100 poruka dnevno za svoj najbolji thinking model koji je generalno u top 3 po svim benčmarcima, 2 TB prostora na Driveu, NotebookLM itd. Dok ne povećaju taj sramotno mali limit, ne vidim kako mogu konkurirati Geminiju, Claudeu itd.

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Stigao je GPT-5: Vaš novi "prijatelj s doktora
Za bilo sto ozbiljnije ces koristit api, a kod njega je input context window od 400k.
Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina

Iskustvo - debelo ograničen u besplatnoj verziji u odnosu na prijašnji model!

Ne pamti prethodne načine interakcije, predložena riješenja su sa Googla, često nekorisna, očito kompanija "gura" naplatne verzije.

1 0 hvala 1
16 godina

Meni izgleda "gluplji" nego verzija 4, a njegovi bezobrazni tvorci još su više skratili free komunikaciju i iritantni bijeli prozor iskače već nakon 3 upita, samo da se bezobraznim bezveznjacima uplati još bezobraznijih 20 eura. 

Iskustva do sada: Ne mogu reći da mi nešto nije pomogao, ali u globalu je "idiot, kojega i sam korisnik pametnom konvertzacijom može "obrljukati!" Ne vrijedi 20 eura definitivno!

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Vi koji dosta koristite AI koji bi preporučili da je općenito dobar a ne samo za programiranje?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Azmo kaže...
Vi koji dosta koristite AI koji bi preporučili da je općenito dobar a ne samo za programiranje?

dobri su za svasta ali nijedan za programiranje 

Sto te tocno zanima?

12 godina
Ništa specijalno. Zanima me općenito koji AI daje najbolje rezultate. Ak postoji takav kriterij.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Azmo kaže...
Ništa specijalno. Zanima me općenito koji AI daje najbolje rezultate. Ak postoji takav kriterij.

Ne postoji tako opcenit kriterij.

8 mjeseci

Mene zanima najbolji za matematiku jer sa chatgpt-om dosad je bilo lose

0 0 hvala 0
16 godina
Aqualax kaže...

Mene zanima najbolji za matematiku jer sa chatgpt-om dosad je bilo lose

mozda ovo?

Neznam zasto uopce pokusavati matematiku, fiziku, tj. prirodne znanosti opcenito sa llm-ovima... prirodne znanosti nisu za chatbotove.

9 mjeseci
Photomath aplikacija ne pomaže ?
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
16 godina

Jučer sam prekinuo sve diplomatske odnose s Chat GPT i dao mu izgon s računala! Dojma sam da s ovim "bezveznjakom" čuvjek postaje gluplji!

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice