Astronomija uz pomoć AI-ja: otkrivena nova vrsta s

poruka: 2
|
čitano: 1.542
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Astronomija uz pomoć AI-ja: otkrivena nova vrsta s".
12 godina
Astronomija uz pomoć AI-ja: otkrivena nova vrsta s

Neodostaje samo "Nećete vjerovat" na početku naslova da BUG bude u rangu Indexa.

"a ključnu ulogu odigrao je novi algoritam umjetne inteligencije, dizajniran za prepoznavanje neobičnih eksplozija u stvarnom vremenu. Rano upozorenje sustava omogućilo je astronomima da odmah započnu s promatranjima putem niza zemaljskih i svemirskih teleskopa" 

Očito je da je u pitanju "filter-matematički model" koji iz vidnog polja teleskopa izdvaja samo događaje/pojave koji se nalaze izvan definih okvira uobičajenih događaja/pojava.

"AI" nije ništa otkrio.

Ni "znanstvenici" još nisu ništa otkrili, samo su učili neuobičajen događaj/pojavuodnosno neslaganje sa dosadašnjim modelima ponašanja događaja/pojava.

"Znanstvenici sada razmatraju dva najvjerojatnija scenarija."

Sada slažu teorije i modele koji možda pokažu da u pitanju nešto doista novo, možda budu sljepa ulica, a možda se utvrdi da sve uobičajno samo krivo intepretirano.

Tj. rade svoj posao.

A "AI" još dugo neće, a možda i nikada, biti wunderkind znanstvenik ili njegov šegrt.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.8.2025 19:47 (razbarušenisprajtovi).

6 0 hvala 1
16 godina
Re: Astronomija uz pomoć AI-ja: otkrivena nova vrs
razbarušenisprajtovi kaže...

Neodostaje samo "Nećete vjerovat" na početku naslova da BUG bude u rangu Indexa.

..

-prilagođena verzija. ..

-dok o zaključcima koji naravno moraju biti 'bombastična vijest'.. možemo dodati da je i običan telefon bio 'ključan' za novo otkriće, jer je njime pozvana ekipa na posao.. ili da je stara budilica-veker (sat) jednako zaslužna jer nisu zaspali i sl. .. pri čemu se više ne razlikuje što je alat, pomagalo a što znanost, otrkiće, provjera, analiza.. itd.. .. jer sve je postalo AI, vijest je AI.. ne ostatak slova iza-ispred AIja.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice