Sniženje Cijena najnovijih Grafičkih Kartica

poruka: 17
|
čitano: 3.410
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Konačno dobre vjesti za sve one koji imaju u planu ovo ljeto kupovati nove grafičke. i nVIDIA i ATi su snizili cijene. Već se pojavile GTX 480 kartice po cijeni €394, dok je prijašnja cijena bila   €449.

GTX 465 kartice su također doživjele rezanje cijena. Sa početnihj   €270, današnja cijena je realnih   €219. To je zasigurno posljedica predstavljanja GTX 460 kartica, koje po isitm perfomansama koštaju manje.

GTX 470 je doživjela najmanje pojeftinjenje, ali i dalje ga ima. Trenutno je dostupna za   €282.

ATi je također korigirao cijene, ali samo jedne kartice - HD5830. Budući da GTX 460 po istoj cijeni nudi bolje perfomanse, ovo sniženje je logično. Sada ova kartica košta   €199, dakle slično kao sporija verzija GTX 460 kartice.

Rezanje cijena je krenulo, pa se možemo samo nadati da nvidia još više pritisne sa nadolazećim GF106 (HD57xx konkurencija), te GF108 (niža kategorija, HD56xx, HD55xx), te tako potaknuti sniženje cijena ATi-jevih kartica.

Izvor 

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
Moj PC  
18 0 hvala 17
15 godina
neaktivan

Buduci da je glavni zakon za formiranje cijena ponuda i potraznja, sve je jasno kako ide prodaja Nvidijinih poluproizvoda po masnim cijenama..........

ATI snizio cijenu samo 5830, ostale cijene kartica su vece nego kad su izasle..........

cini se da jedino ATI moze sam sebe natjerati da smanji cijene ostalih kartica, ali to ce se dogoditi tek izbacivanjem nove serije 6XXX

Google is your friend
Moj PC  
2 3 hvala 0
16 godina

Fino, nadam se da će serija gtx 450 oprati 5770 kao što gtx 460 pere 5830 Namigiva

Samo da bude aftermarket izdanja, odnosno nereferentnih izdanja, poput Palitovih ili Gainwardovih na hrvatskom tržištu

Bug Online Xfire Clan - http://www.xfire.com/communities/bugonlineforum/ Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Sniženje Cijena najnovijih Grafičkih Kartica

Namjeravam se počastiti u 8. mijesecu sa jednom grafičkom tako da me ova vijest veseli...

17 godina
Mitch kaže...

Fino, nadam se da će serija gtx 450 oprati 5770 kao što gtx 460 pere 5830  Namigiva

Samo da bude aftermarket izdanja, odnosno nereferentnih izdanja, poput Palitovih ili Gainwardovih na hrvatskom tržištu

5830 ima mizerno veće performanse od 5770 tako da gtx450 ne bi imao smisla uz gtx460(??)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
nixass kaže...
Mitch kaže...

Fino, nadam se da će serija gtx 450 oprati 5770 kao što gtx 460 pere 5830 Namigiva

5830 ima mizerno veće performanse od 5770 tako da gtx450 ne bi imao smisla uz gtx460(??)

pa gtx 450 će izaći, ja se samo nadam da će biti bolja od 5770 kao što je gtx460 bolja od 5830

Bug Online Xfire Clan - http://www.xfire.com/communities/bugonlineforum/ Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
17 godina

da, bude izašao..

samo, ako bude razlika u performansama kao i između 5830-5770 onda nema baš smisla..

no, vidjet ćemo..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
protjeran
Mitch kaže...

Lako za 5830 treba nač konkurenta 5850.

5770 je preslaba za dx11

5850 je best buy awards na tržištu dx11 i high end graf.

free speech for the dumbxD
17 godina

potpis za 5850 :)

ali moras priznat ova 460 1gb oc od GiGe se opasno priblizava da postane best buy ;)

ja da sad slazem komp ili updateam konfu - išo bi na nju prije 5850  :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 22:41 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

To 100 posto.

Za cijenu 2 soma kod nas sigurno i bolje će proći svaki tko je digne dok je još bude bilo na zalihi ako tako bude biloCool

Drago mi za nVidia-u iako sam ATI fanboy otpočetkaOsmijeh

free speech for the dumbxD
16 godina
protjeran
Jurky kaže...

Buduci da je glavni zakon za formiranje cijena ponuda i potraznja, sve je jasno kako ide prodaja Nvidijinih poluproizvoda po masnim cijenama..........

ATI snizio cijenu samo 5830, ostale cijene kartica su vece nego kad su izasle..........

cini se da jedino ATI moze sam sebe natjerati da smanji cijene ostalih kartica, ali to ce se dogoditi tek izbacivanjem nove serije 6XXX

2 gtx 460 u sli-u ostavljaju 5870 u prasini.. bolje suti..

17 godina
dokly kaže...
Jurky kaže...

a 5870 je jeftiniji od 2x460 i razliku u napajanju za taj SLI.

di je računica? Belji se

ali svejedno bi 460.. napokon će se crysis moć igrat kak spada

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 22:21 (nixass).
15 godina
neaktivan
dokly kaže...

Da li si mislia Gtx 480 ili si mislia na 5850?

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 22:36 (Hedrick).
16 godina
protjeran

Nadam se da će se sniženje nastaviti u budućnosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ti nevidis kaj pise il te dioptrija hebe?  http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-sli-review/6  gtx 470 i 5870 su postali neisplativa kupnja ko ima plocu za sli.. gtx 460 kosta 1500kn i manje.. radeon 5870 3000kn prosjek..   2xgtx460 >>>R5870 / gtx470.. amen..

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 18:44 (dokly).
17 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Ti vidim nisi još pročitao o novim Nvidijinim GTX460 karticama Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
Jurky kaže...

Ti vidim nisi još pročitao o novim Nvidijinim GTX460 karticama Namigiva

hehe.. Smijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice