Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.698.926
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
crack kaže...

ekipa, kako da pijem BCAA.

prije treninga pijem 5g kreatina (kroz dan)

PWM mi je whey, grožđani, kreatin + voda

da BCAA pijem u PWM ili prije poslje..kroz dan?

Na kutiji ti sigurno pise nekaj tipa pet komada prije i pet poslije treninga. Ja lupim pet prije treninga i iskreno mislim da su beskorisne. Nisu skupe pa pijem ali inace ih ne bi kupovao.

11 godina
neaktivan
Kad kažeš grožđani jel misliš na dekstrozu ili ?
16 godina
neaktivan
#wot#vk.0h kaže...
Kad kažeš grožđani jel misliš na dekstrozu ili ?

Da, to je to

Nulla dies sine linea
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav, gdje je u zg sada najjeftinije za uzest proteine i kreatin?
S obzirom da svi piju impact whey protein i kreatin monosaharid od myproteina?
Ili naručuje li tko u idućih 2 tjedna?

Najbolja muška klapa na području Zagreba i okolice :D https://www.facebook.com/klapa.bosket/
14 godina
odjavljen
1.Lovac kaže...

Pozdrav, gdje je u zg sada najjeftinije za uzest proteine i kreatin?
S obzirom da svi piju impact whey protein i kreatin monosaharid od myproteina?
Ili naručuje li tko u idućih 2 tjedna?

Definitivno myprotein.uk

Mislim da su ovi nasi polleosport,proteini.si itd.neisplativi kraj ovog

Jedino ako ulete s nekom akcijom kak je nedavno bilo 5kg bezokusnog za neku solidnu cifru...

18 godina
IvanDado kaže...

Mene uvijek to zanimalo kako ti šprinteri imaju tako dobra tijela. Ja sam u noob u svemu ovom, ali da bi misic raso treba biti kcal+, a oni se trose ko ludi, kako onda tako zavidan izgled?

Kako to misliš "troše se ko ludi"? Pa oni idu sa 100% opterećenja između max 10 i 25 sekundi(ovisno o duljini ili preprekama). To je isključivo posao za brza vlakna, dakle ona ista, "bilderska". 
Dapače i trening im se uvelike sastoji od sličnih vježbi koje rade i bilderi, odnosno borci-dakle ogromna isporuka snage u kratkom vremenu. npr.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ekipa kakva su vam iskustva s preworkout proizvodima?

Pijete, ne pijete, kupujete gotove ili kombinirate sami?

11 godina
neaktivan
pozdrav,od ljeta (najizraženija) imam skoliozu (savinuta leđa te glava isturena prema naprijed).Bol u donjem dijelu leđa je cesta.U 10 mj sam krenuo u Gym i od tada imam 4x tjedan no praznicima ne jer je u gradu a putnik sam.upravo zbog skolioze ne mogu raditi mrtva tj pokusao sam ali mi je trener rekao da ih radim pogrešno tako da ih uopće ne radi.S obzirom da treba i misice donjeg dijela trenirati krenuo sam s hiperekstenzijom (slika) no ne mogu se skroz izravnati kad se vraćam u početni položaj ).Znaci pitanje je koje su jos vježbe za donji dio leđa a da nisu mrtva i hiperekstenzija ?I želio bih dodati kako su mi leđa u ovih par mjeseci gyma malo manje nakrivljena i poboljšao sam držanje.
18 godina
#wot#vk.0h kaže...
pozdrav,od ljeta (najizraženija) imam skoliozu (savinuta leđa te glava isturena prema naprijed).Bol u donjem dijelu leđa je cesta.U 10 mj sam krenuo u Gym i od tada imam 4x tjedan no praznicima ne jer je u gradu a putnik sam.upravo zbog skolioze ne mogu raditi mrtva tj pokusao sam ali mi je trener rekao da ih radim pogrešno tako da ih uopće ne radi.S obzirom da treba i misice donjeg dijela trenirati krenuo sam s hiperekstenzijom (slika) no ne mogu se skroz izravnati kad se vraćam u početni položaj ).Znaci pitanje je koje su jos vježbe za donji dio leđa a da nisu mrtva i hiperekstenzija ?I želio bih dodati kako su mi leđa u ovih par mjeseci gyma malo manje nakrivljena i poboljšao sam držanje.

Probaj let me ups iliti inwerted body row iliti obrnuti sklekovi, obrnuti bench press...
https://www.nerdfitness.com/blog/2009/11/06/inverted-row-are-you-missing-out-on-this-great-exercise/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 23:47 (overhaul).
11 godina
neaktivan
Hvala ali malo si me zbunio ...Obrnute sklekove već dosta vremena radim za triceps a obrnuti bench je za prsa,ali ja sam tražio vježbe za jačanje misica donjeg dijela leđa :)
10 godina
neaktivan
Zin8 kaže...

Ekipa kakva su vam iskustva s preworkout proizvodima?

Pijete, ne pijete, kupujete gotove ili kombinirate sami?

moj preworkout

14 godina
neaktivan
#wot#vk.0h kaže...
Hvala ali malo si me zbunio ...Obrnute sklekove već dosta vremena radim za triceps a obrnuti bench je za prsa,ali ja sam tražio vježbe za jačanje misica donjeg dijela leđa :)

Ako imaš problema s donjim dijelom najbolje su ekstenzije

Ovo su ostale vježbe

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
18 godina
#wot#vk.0h kaže...
Ne... nismo se razumjeli. Obrnuti/inverted su za "obrnute" mišiće :) Dakle radiš privlačenja, ne pressove. Što bi aktiviralo redom bicepse, latove i srednje-donji dio leđa, ne tricepse trbušne ili prsa (naravno u svim složenim/compound vježbama rade i suprotni za stabilizaciju, ali nisu primarno opterećeni pa da ne kompliciram). Pročitaj u opisu pod "Main Muscle Worked":
http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/inverted-row
Koji će mišići više raditi obratiš pažnju kad radiš privlačenje, ne radiš sve rukama nego pridižeš i spuštaš i stražnjicu. Dakle u gornjoj pozi napraviš luk. Zato imaš nešto niže šipku nego na ovom videu (može poslužiti i karike, strapovi, stol ili što slično).
Vidjet ćeš kad odradiš seriju, što je radilo. Prednost ovoga je što nije napor za kralježnicu, i postepeno jača core, tako da kasnije možeš onda prave, pravilne ekstenzije sa utezima. Ja ovo koristim za zagrijavanje leđa - gornji dio sa podignutim laktovima, latove sa kosim, a sa lukom dakle srednji i donji dio leđa. Možeš čak i bez punog privlačenja rukama, sa naglaskom na pridizanje kukova u luk. 
Sad sam se sjetio, za kod kuće ti je izvrsna i pilates lopta za kralježnicu. http://cdn-media-2.lifehack.org/wp-content/files/2014/08/1010-back-extension.jpg
http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/weighted-ball-hyperextension
http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/physioball-hip-bridge
Posebno je dobra za istezanja. 
Ikarus01 kaže...
#wot#vk.0h kaže...

Ako imaš problema s donjim dijelom najbolje su ekstenzije

Ovo su ostale vježbe

Da ekstenzije su ok, ako ima kontrolirane mašine poput ovih. No vidim da ima problema zbog skolioze i sa hiperekstenzijama i preko praznika nema pristupa gymu.
Ove gore body compound vježbe su zato dobre jer se može s tim baviti gdje god poželi, a položajem i načinom izvedbe, može ciljati na grupu leđnih mišića koja bi dobro parirala skoliozi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 1:48 (overhaul).
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Evo jedna moja mala trogodisnja transformacija. 

Lijeva slika - 16god, 192cm, 65kg

Desna slika - 19god, 197cm, 110kg (vagao se bas jutros na prazan zeludac)

Nije ovo jos ni blizu sto zelim postici, ali SAMO JAKO!

Cheers

18 godina
MARKOZD15 kaže...

Evo jedna moja mala trogodisnja transformacija. 

Lijeva slika - 16god, 192cm, 65kg

Desna slika - 19god, 197cm, 110kg (vagao se bas jutros na prazan zeludac)

Nije ovo jos ni blizu sto zelim postici, ali SAMO JAKO!

Cheers

Dobro je, rasteš u dobrom smjeru. Sad u tim godinama imaš prirodnih hormona kao Branch Warren na bulku, pa ih iskoristi dok su na vrhuncu :)
Ja sam mrvu stariji... ali držim se u nekoj normali s kojom sam više manje zadovoljan u svojih 46 godina. Vjerujem da se ne usudi baš puno mojih
vršnjaka hodati okolo u compression majci :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 2:45 (overhaul).
11 godina
neaktivan
Možeš li mi reci koju si prehranu koristio kad si počeo sa 16 jer i ja imam 16 za mjesec a imam 55 kg i 185 😒
10 godina

Imas 15 god, nisi jos ni u pubertet usao kako treba. Samo jedi kuci sto ti mama spremi (i nemoj se sramit pojest i dva tanjura hrane ako treba) i bit ce to ok. Tako sam i ja u tvojim godinama, doduse ja sam nesto nizi (177cm) i kako sam se blizio 18. godini tako su i kile krenile prema gore.

Samo jedi normalno, dobro treniraj i ne trebas se nista brinuti

11 godina
neaktivan
Pa i nije bas tako kad završavao 1 srednje i imaš ovoliko tanku ruku.najradije bih da je cijelu GOD zima da mi ne vide ruke ...
16 godina
neaktivan
Sta se imas sramiti svojih ruku , kao da su ostali bolji ,samo jedi puno , kreni vjezbati s vecim tezinama i sa slobodnim utezima (barem ja mislim da sam zbog slobodnih utega vise napredovao nego sto bi na spravama)
16 godina
neaktivan
#wot#vk.0h kaže...

Pozdrav, mene je ima 3-4 godine gadno nešto uklještilo u donjem dijelu leđa, trnile su mi noge, al teretana mi je pomogla.

Ništa ne radim od navedenog šta si rekao da ne možeš jer nisam i ne mogu dan danas (da sam vježbao konstantno svaki tjedan u ove 3 godine vjerojatno bi i mogao). Ne pokušavam još uvijek to radit jer je dovoljan samo jedan krivi potez, manjak koncentracije i možeš si stari pogoršat 1000 puta.
Mogu ti reć šta trebaš obavezno IZBJEGAVAT i šta je meni neko rekao ispravno i spasio me, tek poslije kad sam te neke stvari išao probavat jer sam se pravia pametan sam svatia da stvarno ne valjaju. Sve šta ti govorim, govorim ti iz osobnog iskustva, a mislim da sam kad mi se to dogodilo bio u gorem stanju nego ti.

IZBJEGAVAJ trčanje na traci i vožnju bicikle. To je broj jedan. Razlog zašto je što na bicikli se dosta nesvjesno grbiš i tek kad se ohladiš primjetiš da ti se bol povečala, a trčanje na traci ili općenito trčanje na tvrdim podlogama je loše jer ti opterečuje kralježnicu osim ako nemaš jako dobre tenisice koje će ti amortizirat to, a ja nisam imao.
IZBJEGABAJ radit klasične trbušnjake! Cilj ti je ojačati core, obavezno osim vježbi za donji dio leđa moraš radit i vježbe za cijeli core, ali u mom slučaju svaki put kad bi išao radit one školske trbušnjake, bolilo bi me 20 puta više. Donji dio trbušnjaka radi na spravi recimo za zgibove pa diži noge, a gornji na način da ležiš na strunjači i lagano radiš

.

Radi leđne ekstenzije kao što radiš do sada, ali bez opterećenja ikakvog. Radi na strunjači vježbe da staneš četveronoške na strunjaču pa dižeš suprotnu ruku i nogu. Lezi na strunjaču i radi leđnjake, ali sporo, ponavljanja koliko možeš. Radi vježbu da podigneš ruke ispružene ispred glave, i zadržiš ih 10 sekundi u tom položaju, to će ti ojačat držanje, donji dio leđa. Legni na leđa, zgrči noge kao da ćeš radit trbušnjake, ali podiži samo guzicu u zrak i zadrži je par sekundi u zraku s tim da zategneš stražnjicu dok to radiš i time jačaš osim guzice i donji dio leđa.
Svaku vježbu koju radiš, radi polako, sa strpljenjem i čim osjetiš bilo kakvu bol prestani radit.

Šta ti više bol bude popuštala, probaj povećavat i radit kompliciranije verzije istih vježba ili ih radit s manjim težinama, vidit ćeš da nije lako, al će ti se to sve isplatit.
Radi 

ako možeš i obavezno široke zgibove za jačanje gornjeg dijela leđa. Problem je kod većine ljudi s ovim bolovima je što misle da samo vježbanjem donjeg dijela leđa mogu poboljšat stvari, ali zanemaruju gornji dio leđa što je loše.

Bolovi dolje će ti bit jači ako ti je gornji dio tijela slabiji, tj ako ne postoji balans takav koji će opterećenje s donjeg dijela olakšati.

Nemoj se uopće brinit ni zamarat s tim da ne radiš mrtvo dizanje ili ono veslanje s poda sa šipkom, to su najbolje vježbe za leđa za zdrave ljude, za nas s problemima je to pakao.

Možeš me poslušat ili ne, mogu me i sve "forumske iskusnjare" oblatit, ali ja ti govorim kao osoba koja je te sve navedene probleme imala i čak nije mogla spavat ni sjedit neko vrijeme kako treba, a poslije ispravnog i kolko tolko kontinuiranog vježbanja sam se spasio!!! Probaj ovo ako ti paše super, neće ti nužno svaka vježba bit super i možda će ti neke stvari bit nelagodne, ali probaj, pa se javi. Trebalo bi ti sve pomoć :D

PS išao sam i kod kiropraktičara nekoliko puta (kroz par mjeseci) da me malo prodrma. Spasilo me i to namještanje malo, ali vježbaj i bit će ti bolje! :D

Najbolja muška klapa na području Zagreba i okolice :D https://www.facebook.com/klapa.bosket/
11 godina
neaktivan
Hvala ti puno !Sto se tiče gornjeg dijela leđa on je "nabildan" mislim na lat i trapez i ramena a donji nije ništa mišićav.Radim ona veslanja sa videa u svakom treningu leđa a zgibove ne mogu vise od 4 u seriji i to jedva.ali me zanima ono kod veslanja jer neki ljudi pomiču tijelo tj leđa naprijed za određen broj stupnjeva a ovaj u videu ih ne pomiče već samo ruke ?
15 godina
odjavljen
#wot#vk.0h kaže...
Pa i nije bas tako kad završavao 1 srednje i imaš ovoliko tanku ruku.najradije bih da je cijelu GOD zima da mi ne vide ruke ...

Pogledaj meni ruke na prvoj slici, manje od tvojih i to dosta. Nemaš se čega sramiti, svi smo od nečega počeli

Pretpostavljam da si ektomorf. Jedi obilno i treniraj, u pubertetu si i kilaža će ići gore sigurno. Meni je sad 19god pa kilaža još ide gore. Radim lean bulk sada, kalorijski suficit od 500kcal. Snaga mi se nevjerojatno povećala. Kad sam tek došao u teretanu, dizao sam 6kg bučice kad curlam, sada dižem 20/22 bez beda u većim ponavljanjima. Sa kalorijskim deficitom i carb loadom ide snaga gore, uz snagu ide i mišić. Tako da samo jedi i treniraj, kilaža ide gore garantirano

11 godina
neaktivan
Sto si jeo za marendu u školi ?
16 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav kolege, Evo oprostite šta upadam ka *padobranac* ali sada da ne vrtim stranice unazad.. Molio bih kad bi mi netko rekao koji fitness kanal je najbolji na youtubu za pratit ( Home workouts bi bilo idealno, ili bar da se vježbe na to baziraju ).. I ako mi može netko preporučit neku skicu/sliku/link za vježbanje doma, 193 cm / 86 kg.  Hvala lipa :). 

Only God Can Judge Me
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 18:58 (jukiii).
16 godina
neaktivan
#wot#vk.0h kaže...
Hvala ti puno !Sto se tiče gornjeg dijela leđa on je "nabildan" mislim na lat i trapez i ramena a donji nije ništa mišićav.Radim ona veslanja sa videa u svakom treningu leđa a zgibove ne mogu vise od 4 u seriji i to jedva.ali me zanima ono kod veslanja jer neki ljudi pomiču tijelo tj leđa naprijed za određen broj stupnjeva a ovaj u videu ih ne pomiče već samo ruke ?

Zgibove radi koliko možeš, bolje napravit pravilna 4 cijela zgiba nego 10 bezveznih, krivih. Trudi se svaki put bar za jedno više napravit i uspit ćeš, ništa se ne dobije preko noći (osim lota ako si baš ti taj sretnik). Za veslanje ti ne mogu puno pomoć, bitno je da su ti leđa stabilna i ispravna, pogotovo tebi s tim problemom, šta se više mičeš i savijaš leđa, gore je tebi.
Ukoliko ne radiš ove "lagane" vježbe na strunjači, a pretpostavljam da nisi jer kao većina ljudi to ne radi jer su "neefikasne" preporučam ti da probaš i ako stvarno nisi da ih počmeš radit. Bitnije ti je to vježbat nego biceps radit 5 različitih vježbi.
Ne znam možeš li ti trčat, skakat i sl. ili igrat nogomet, ja recimo to fizički nisam nikako mogao, šta sam više vježbao i napredovao, bilo mi je bolje i sad sve više manje mogu bez problema radit, bol se tu i tamo vrati i osjetim nelagodu, ali to je zbog nekontinuiranog vježbanja + nisam vidio teretanu dugo, samo doma i vani vježbam :D

15 godina
odjavljen
#wot#vk.0h kaže...
Sto si jeo za marendu u školi ?

Sendvic sa piletinom i čokoladno mlijeko - 20kn 

11 godina
neaktivan
Tomislav zovko,krenifit,trenirajme,Nixa zizu,luka lukic,bAltez Fitness ,Tomislav gustin,Marko Barić,Saša lozic,yax Fitness ...Filip Dropulić
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Jel mi netko može pomoći oko spravljanja napitka s wheyom. Početnik sam, koliko grama wheya ide u vodu, koliko vode, whey pijem poslije vježbanja? Hvala :)

18 godina
#wot#vk.0h kaže...
Tomislav zovko,krenifit,trenirajme,Nixa zizu,luka lukic,bAltez Fitness ,Tomislav gustin,Marko Barić,Saša lozic,yax Fitness ...Filip Dropulić

I naravno https://www.youtube.com/show/bbqpitboys 

18 godina
Dex.pwn kaže...

Jel mi netko može pomoći oko spravljanja napitka s wheyom. Početnik sam, koliko grama wheya ide u vodu, koliko vode, whey pijem poslije vježbanja? Hvala :)

25-30g wheya (jedna mjerica odrezana (25g) ili vrhom puna (30g) u vodu, promućkaš u shakeru ili smiksaš štapnim mikserom i popiješ.

Neki stavljaju i glukozu, neki ne.  Neki koriste i kreatin, drugi ne 

Ali vjerujem da je najpopularniji napitak nakon vježbanja mjerica wheya, 5g kreatina i 15-20g glukoze.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 22:56 (lllnuclearlll).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice