- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma nema negativnih posljedica, ali sumnjam da ti treba 40g proteina. Prije je bilo i priče da tijelo ne može odjednom probavit tako puno proteina pa ti džaba što ih piješ toliko. Ne znam kak istraživanja trenutno stoje s tim, ali većina pije 25-30g.
Glukoza... Ovisi. Kao neki omjer je 2:1 u korist glukoze, ali to je većini previše, jednostavno je preslatko i meni ne odgovara. Ja stavljam 2 jušne žlice MAX.
Voda? Nebitno. Ali pošto sam žedan nakon treninga napravim si 0.6-0,7L napitka u shakeru, kad popijem dodam još malo vode i recikliram ostatak 
Ako tebi odgovara stavi 2-3dl vode, apsolutno nebitna stavka.
Jel mi netko može pomoći oko spravljanja napitka s wheyom. Početnik sam, koliko grama wheya ide u vodu, koliko vode, whey pijem poslije vježbanja? Hvala :)
25-30g wheya (jedna mjerica odrezana (25g) ili vrhom puna (30g) u vodu, promućkaš u shakeru ili smiksaš štapnim mikserom i popiješ.
Neki stavljaju i glukozu, neki ne.
Neki koriste i kreatin, drugi ne 
Ali vjerujem da je najpopularniji napitak nakon vježbanja mjerica wheya, 5g kreatina i 15-20g glukoze.
Ovo "glukoza" misliš na gvožđani šećer? Još da vas pitam, koja je svrha mrežice u shakeru? I koliko vode trebam staviti?
Ovo "glukoza" misliš na gvožđani šećer? Još da vas pitam, koja je svrha mrežice u shakeru? I koliko vode trebam staviti?
Ne. Mislim na gRožđani šećer...
Mrežica razbija grudice, voda po ukusu, napisao sam iznad.
Car si, hvala :)
Piletina 0.5 kg
Kukuruz u konzervi 0.5 kg
Najjeftinija Sardina/Tuna sa povrćem x2
Sto vi predlažete ?
odi u chipoteku i kupi ili naruči s neta vagu s preciznošću na 2 decimalu. Jedino tako možeš biti lijep i nabildan, svaka kalorija i markonutrijent su bitni.
Ne. Mislim na gRožđani šećer...
Mrežica razbija grudice, voda po ukusu, napisao sam iznad.
Još jedno pitanje,
gdje je najbolje držazi whey kad ga izbadim iz vreče u kojoj mi je stigao(Olimpov whey)? Dali mogu staviti bananu u whey(okus je vanilije)? Hvala :)
Još jedno pitanje,
gdje je najbolje držazi whey kad ga izbadim iz vreče u kojoj mi je stigao(Olimpov whey)? Dali mogu staviti bananu u whey(okus je vanilije)? Hvala :)
Umjereno hladnije mjesto, u nekoj normalnoj posudi(tipa staro pakiranje čokolina) - ja imam gomilu piksi od ranije kupljenog wheya u retail pakiranju, pa je u njima. Ako nemaš veću kutiju, možeš povremeno dosipavati iz vreće u tu neku od nessquicka/kraš ekspresa... Uglavnom, skloni u neki ormar, jer malo se osjeti ako stoji baš sad kad dođe ljeto, u piksi na +35.
Da možeš staviti bilo kakvo voće, ma dodaš što god želiš. http://www.bodybuilding.com/fun/9-healthy-whey-protein-recipes.html
Ja znam nekad smiksati s bananom, odlično je
Isto od vanilije sam imao.
Mlad si, imaš 15god koliko vidim. Mlijeko je super i zdravo je tako da se ne brineš ništa
Hmm, ako imaš problema s laktozom, a u školi si, bolje nemoj. Ja imam taj problem, ne igram se s mlijekom ni kod kuće
Ljudi jel ovo neka greška??
Po ovome 5kg wheya sa myproteina.uk 300 kn??Mislio sam odmah 2 x5kg naručiti??
Na kodu za popust piše samo za 1kg,500g.250g ali mi je uračunalo i za 5kg.
http://prntscr.com/ap754o
Moguće je. Frend i ja svaka tri mjeseca naručujemo, i 5 kg bezokusnog nas ispadne oko 320 kn max.
Moguće je. Frend i ja svaka tri mjeseca naručujemo, i 5 kg bezokusnog nas ispadne oko 320 kn max.
Koliko je dostava?5 eurA CCA?
Koliko je dostava?5 eurA CCA?
Ispadne nas uvijek free jer naručimo za 90 eura. Ali imaš popis za sve države kolko te ispadne dostava. 8 EUR za HR ako se ne varam.
Ako će tko naručivat proteine sa myprotein uk nek mi se javi u inbox, ako je iz zg :D
Zdravo, imam 16 god visok sam 191 cm. Bavim se kosarkom. Zadnjih par mjeseci hodam savijene kicme (pogrbljeno) i nisam nisam ni malo rastao. Zanima me da li cu jos rasti i da li to sto hodam savijene kicme ima kakav utjecaj na rast?
Sta da radim kako bi ispravio kicmu?
I da li cu vise rasti, msm koliko bi mogao narasti do maksimalne visine ako sad imam 16 god?
Teško je kasnije biti centar sa 191
You have to be odd to be number one
Imam 14 godina, visok sam 180-181 cm i imam 72-73 kg. Od sporta ništa ne treniram zbog ozljede koljena već skoro godinu dana, ali tu i tamo idem u teretanu, doma radim trbušnjake, sklekove, pazim što jedem i koliko jedem, često vozim bicikl, po 15-20km...
1) Jel mi se slažu visina i težina? Trebam li još smršavit?
2) Do ljeta sam si zacrto cilj da imam pločice... već relativno dugo vrijeme radim trbušnjake skoro svakodnevno, po 200-300, sklekove, bajk... i dosta su mi čak jaki trbušni mišići, no nemogu maknut salo koje ih prekriva... savjet?
Imam 14 godina, visok sam 180-181 cm i imam 72-73 kg. Od sporta ništa ne treniram zbog ozljede koljena već skoro godinu dana, ali tu i tamo idem u teretanu, doma radim trbušnjake, sklekove, pazim što jedem i koliko jedem, često vozim bicikl, po 15-20km...
2) Do ljeta sam si zacrto cilj da imam pločice... već relativno dugo vrijeme radim trbušnjake skoro svakodnevno, po 200-300, sklekove, bajk... i dosta su mi čak jaki trbušni mišići, no nemogu maknut salo koje ih prekriva... savjet?
1. ovisi što smatraš pod "slažu". Ako mene pitaš, definitvno ne -premršav si za te proporcije i mislim da def. ne bi trebao imati u glavi razmišljanje da trebaš još mršavjeti u tim godinama. Cilj bi ti trebao biti graditi i jačati se, a ne obrnuto.
2. Jedino rješenje da makneš salo s trbuha je da posvuda izgubiš salo, dakle da još smršaš, odnosno smanjiš bodyfat. Iskreno izgledat ćeš kao kostur s obzirom da si sada već poprilično mršav, ako misliš da su kosturi sa six packom privlačni curama -varaš se.
1. ovisi što smatraš pod "slažu". Ako mene pitaš, definitvno ne -premršav si za te proporcije i mislim da def. ne bi trebao imati u glavi razmišljanje da trebaš još mršavjeti u tim godinama. Cilj bi ti trebao biti graditi i jačati se, a ne obrnuto.
2. Jedino rješenje da makneš salo s trbuha je da posvuda izgubiš salo, dakle da još smršaš, odnosno smanjiš bodyfat. Iskreno izgledat ćeš kao kostur s obzirom da si sada već poprilično mršav, ako misliš da su kosturi sa six packom privlačni curama -varaš se.
Hvala, puno mi znači to što si rekao :)
Također smatram da je to malo premalo kila na tu visinu. (ja na 184 imam 91kg i nisam debeo)
Odbaci te gluposti six packova, žilavih podlaktica i mršavih nožica. Dok si u teretani drži se osnovnih vježbi ( čučanj, bench, deadlift, military press itd.), ali si ih prilagodi ozljedi. Sam znaš što možeš što ne i samo jedi jedi i jedi.
Ne zamaraj se kalorijama, al opet nemoj se navečer trpati UH i slično.
#masabajomoj
whey,deks,vitamini,kreatin..ok.
ostalo? nepotrebno
Baziraj se na hrani (crveno meso, piletina, riba, jaja, orašasti plodovi itd.), i nemojte vjerovati u sve reklame i čudotvorne učinke razno raznih suplemenata.
Nema tog suplementa koji može imati vrhunski učinak ako prehrana nije sređena!