Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.698.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Rast mišića i visina

masti iz mlijeka oblijezu podlogu zelučane stijenke, te tako usporavaju probavu ostalih makronutrijenata

18 godina
loky4i4 kaže...

nema mi baš logike da ce mlijeko toliko usporiti apsorpciju wheya , jel imaš kakve studije za to što tvrdiš ? 

10000 puta ponovljeno na svim mogućim fitness i bb forumima, člancima itd. Da postoje i studije u vezu ovoga. Radije onda popi pol litre mlijeka nakon treninga nego da bezveze trošiš pare na whey i onda ga uništavaš s mlijekom.

kazein = spori protein

whey = brzi protein

Nakon treninga trebaš najjednostavnije i najbrže proteine, a to je baš whey. A ti kak hoćeš...

Pio sam ga i ja u početku s mlijekom jer mi je puno ukusniji na taj način, i bananu sam miksao unutra, ali sam se informirao i od tad samo s vodom...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 14:55 (lllnuclearlll).
16 godina
neaktivan
Pa i nisam bas vidio po forumima da su svi striktno protiv mlijeka ,vecina je podjeljena , nema mi nikakvog smisla jer po tome onda ne smijes ni jesti dok se whey ne apsorbira jer ces ga usporiti ako uneses spore proteine xd
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kako ste smjesni sa tim brzim i sporim proteinima,protein je protein absorbirat ces ga kako god. Kao da ste profesionalci da morate gledat to. Necete dobit ni 1% vise progressa od toga dali popijete s mlijekom ili sa vodom,koje god da je tocno. Brojite makrose i to je to a ne zamarat se sa ovakvim glupostima. 

l<l<l<l<l<l
18 godina
loky4i4 kaže...
Pa i nisam bas vidio po forumima da su svi striktno protiv mlijeka ,vecina je podjeljena , nema mi nikakvog smisla jer po tome onda ne smijes ni jesti dok se whey ne apsorbira jer ces ga usporiti ako uneses spore proteine xd

Protiv mlijeka u wheyu nakon treninga su svi, tu uopće nema rasprave...

U drugim dijelovima dana je skoro potpuno svejedno ako ga piješ hoće li to biti s mlijekom ili s vodom...

Velim, onda radije nakon treninga popi pol litre čokoladnog mlijeka ili tak nešto jer bacaš novce na whey i ne piješ ga na pravilan način... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 15:33 (lllnuclearlll).
18 godina
lllnuclearlll kaže...

kazein = spori protein

whey = brzi protein

Nakon treninga trebaš najjednostavnije i najbrže proteine, a to je baš whey. A ti kak hoćeš...

Doslovce imaš milijun studija i članaka po netu koje govore da je poslije treninga najbolje uzeti kombinaciju caseina i wheya,a ne čisti whey.

A što se tiče praktički bilo koga, potpuno je svejedno da li pio poslije treninga s mlijekom ili s vodom. Razlika u mjesec dana će ti biti možda 15grama mišićne mase više, dakle skroz zanemarivo.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
18 godina
Rast mišića i visina

Ma ja mislim da bi bilo najbolje da se mi složimo i da počnemo pit whey s pivom, a umjesto kreatina da šibnemo 5cl rakije 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 16:45 (lllnuclearlll).
15 godina
odjavljen
Filip720 kaže...

Zašto? Šta fali mlijeku? haha

Ne fali ništa, mislim ovisi od osobe do osobe. Ja sam jako osjetljiv na laktozu tako da izbjegavam. Po meni je bolje poslije treninga sa vodom radi brže apsorpcije. Za ostale prigode je mlijeko OK.

Vidim da vas tu dosta prakticira glukozu u PWM, smijem li znati zašto?

15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
lllnuclearlll kaže...

kazein = spori protein

whey = brzi protein

Doslovce imaš milijun studija i članaka po netu koje govore da je poslije treninga najbolje uzeti kombinaciju caseina i wheya,a ne čisti whey.

A što se tiče praktički bilo koga, potpuno je svejedno da li pio poslije treninga s mlijekom ili s vodom. Razlika u mjesec dana će ti biti možda 15grama mišićne mase više, dakle skroz zanemarivo.

Cuj 15 g kroz 10 godina treniranja,ako si competitor ti to znaci jako puno ,za nas gym baje to je nista

l<l<l<l<l<l
10 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
RangarLothbrok kaže...
Jel smijem mjesat kreatin i protein da ih zajedno popijem?

Da, i glukozu ubaci ako je nakon treninga.

Što se tiče mlijeko ili voda?

Ako je nakon treninga onda isključivo voda + glukoza + eventualno kreatin.

Ako je prije spavanja onda je mlijeko OK, ujutro na prazan želudac isto bolje voda.

Zašto voda, zašto mlijeko?

Ako ga pijete s mlijekom onda whey ne radi baš ono što treba raditi, a to je biti brzi protein, zato jer ga pomješate s kazeinom iz mlijeka koji je izuzetno spori protein i to onda nema baš nekog smisla, pogotovo ne nakon treninga kad vam trebaju proteini što prije u mišićima.

Pijem stalno sa vodom jer vidim da vecina pije tako..

Evo malo opsirinije, ako mozete reci dal ovo valja:

Ovako izgleda shake: 30g proteina, 5g kreatina i oko 30g glukoze, tako dva puta na dan, kreatin uzimam i prije treninga.

Jedem 4-5 puta dnevno, vecinom meso jer ne mogu bas izdrzat jake vjezbe bez mesa :) uz skoro svaki obrok jedem posni sir.

Vjezbe: PON-noge, UTO-prsa, trbuh, biceps, SRI-Leda, triceps, CET-ramena, trapez, noge(samo listovi), PET-ruke, trbuh, noge(bez listova)

Imam kod kuce bench i te gluposti, tak da ne idem u teretanu :)

Nekad npr. utorkom ili srijedom imam problema sa zadnjim vjezbama, tesko ih je napravit jer sam vec radio npr. prsa pa onda biceps.. Zato sam uzeo kreatin zbog snage i oporavka misica.

Svaki drugi tjedan ustajem u pola 5 ujutro kad idem u skolu da popijem proteine i kreatin, najgore je natjerat se vjezbat nakon sto dodes kuci u 3h popodne umoran, pijem magnezij i vitamin c da me malo razbudi..

Vidim da ima myprotein caffeine za kupit, jel valja to ista ako je neko probao?

Hvala na odg :)

14 godina

Prije treninga bih se trebalo konzumirati vise ugljikohidrata posto je to glavni izvor energije tijelu.Ovako ako samo jedes meso prije treninga bezveze bacas protein iz mesa jer tijelo se "napati" da ga pretvori u energiju.

15 godina
odjavljen
RangarLothbrok kaže...

Pijem stalno sa vodom jer vidim da vecina pije tako..

Evo malo opsirinije, ako mozete reci dal ovo valja:

Ovako izgleda shake: 30g proteina, 5g kreatina i oko 30g glukoze, tako dva puta na dan, kreatin uzimam i prije treninga.

Jedem 4-5 puta dnevno, vecinom meso jer ne mogu bas izdrzat jake vjezbe bez mesa :) uz skoro svaki obrok jedem posni sir.

Vjezbe: PON-noge, UTO-prsa, trbuh, biceps, SRI-Leda, triceps, CET-ramena, trapez, noge(samo listovi), PET-ruke, trbuh, noge(bez listova)

Imam kod kuce bench i te gluposti, tak da ne idem u teretanu :)

Nekad npr. utorkom ili srijedom imam problema sa zadnjim vjezbama, tesko ih je napravit jer sam vec radio npr. prsa pa onda biceps.. Zato sam uzeo kreatin zbog snage i oporavka misica.

Svaki drugi tjedan ustajem u pola 5 ujutro kad idem u skolu da popijem proteine i kreatin, najgore je natjerat se vjezbat nakon sto dodes kuci u 3h popodne umoran, pijem magnezij i vitamin c da me malo razbudi..

Vidim da ima myprotein caffeine za kupit, jel valja to ista ako je neko probao?

Hvala na odg :)

30g glukoze ti je apsolutno previše, a pogotovo dva puta dnevno.

Po mom mišljenju od suplimenata whey i kreatin ti je dosta, kofein je bacanje novca. Gledaj da ti je prehrana dobra jer ti je to dosta bitnije od suplimenata.

14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

30g glukoze ti je apsolutno previše, a pogotovo dva puta dnevno.

Po mom mišljenju od suplimenata whey i kreatin ti je dosta, kofein je bacanje novca. Gledaj da ti je prehrana dobra jer ti je to dosta bitnije od suplimenata.

Nije previše ako se cilja na grčeve i probavne smetnje jednog meksikanca od 60 godina npr.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav svima,

radim analizu trzista za korisnike dodataka prehrani pa bih vas molio da mi ispunite jedan kratki upitnik,zanimljiv je :)

Unaprijed hvala svakom tko ispuni jer mi je zaista vazno.

https://docs.google.com/forms/d/1I_ZYjOb5qX5ixUJZs_CS2llBzIqfBHQe42euel-ZLxs/viewform

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 22:38 (mimir).
10 godina
neaktivan
Koliko bi onda trebao uzimati dekstroze u jednom shakeru?
15 godina
odjavljen
RangarLothbrok kaže...

Vidiš ja sam ju koristio u prvih par mjeseci vježbanja, dok nisam shvatio da mi ona zapravo ne treba.. Osim ako voliš malo slađi PWM, onda si stavi 10ak grama. 

14 godina
neaktivan
RangarLothbrok kaže...

Ja bi to izbacio i rađe poslije trenininga pojeo 3-4 rižinih keksi

Važno je unijeti nešto s većim glikemijskim indeksom što će nadomjestit ugljikohidrate 

Pogledaj link pa si isplaniraj

http://www.health.harvard.edu/healthy-eating/glycemic_index_and_glycemic_load_for_100_foods

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 22:49 (Ikarus01).
10 godina
neaktivan
Jel za dorucak trebam ugljikohidrate?
Ja ujutro jedem medaljone od pilecih prsa ili salamu od pil prsa, jel to valja za dorucak?
Probao sam jesti zobene ujutro i nije mi se bas svidjelo, jedino sto jedem na silu iako mi se toga povraca je posni..
18 godina
intexuz kaže...

Cuj 15 g kroz 10 godina treniranja,ako si competitor ti to znaci jako puno ,za nas gym baje to je nista

Kroz 10 godina te dođe na 1,8kg mišića. (btw ovo sam lupio 15g, nemam pojma koliko je- sumnjam da je itko ikad i provodio studiju).

Competitorima nije bitno, s obzirom na sve što uzimaju.

Baš sam neki dan gledao nešto na yt o prehrani IFBB proeva, i to elite, tipa Kai, Heath, Jackson itd.. Ti likovi uopće nemaju toliko sređenu prehranu -pola ih uopće i ne važe obroke niti broji kalorije. Imaju takvu genetiku (i PEDs) koja im tolerira to 

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
10 godina
RangarLothbrok kaže...
Ja ujutro jedem medaljone od pilecih prsa ili salamu od pil prsa, jel to valja za dorucak?
Probao sam jesti zobene ujutro i nije mi se bas svidjelo, jedino sto jedem na silu iako mi se toga povraca je posni..

Da.

Tijelo radi na ugljikohidrate i masti tako da bi ih trebao unositi.

Ja ti za dorucak takoder jedem uglavnom zobene i to ovako: light yogurt, zobene, malo brusnica, izmrvim 4-5 oraha, 2 zlicice lanenih sjemenki i pospem jos malo s cimetom sve to. Puno ukusnije nego ih jesti same bez icega. 

I ako imam u kuci maslaca od kikirikija onda pojedem jos i 2 kriske toga i mozda narancu i dobar sam

18 godina
Prince-Artas kaže...
Virty kaže...
Prince-Artas kaže...

Bio danas kod frenda išao probati whey protein od MyProteina, onaj najjeftiniji koji je kao best buy. Vjerojatno ću i ja toga uzet (cookies and cream ili banana čokolada okus). E sad on je meni na cca 3,5 deci vode usuo punu mjericu proteina. Od oka mi se čini da je to previše, da u mjericu stane više od 20 grama??

I još jedno pitanje, da li nakon treninga eksate proteinski shake ili ga je bolje polagano piti (guc po guc)?

U mjericu stane 25g wheya šta je oko 20g proteina.

Ja ga pijem 5-10 minuti dok idem doma iz gym-a.

Količina vode mi ovisi o tome šta mi je sve u shakeu :)

Ako je kreatin u njemu, onda ulijem pun shake vode.....ionako mi je gušt piti taj pripravak poslije treninga, pa neka ga ima malo više za uživat :)

Jesi siguran. Malo gledam po stranici MyProteina i on ima ovu mjericu (dobio ju s pakiranjem)

http://www.myprotein.com/protein-accessories/myprotein-plastic-scoop-large/10530367.html

a ona je zapremnine 70cc ili 70 grama a onda sam na nekom forumu našao ovaj post

http://www.muscletalk.co.uk/Help-70cc-scoop-means-how-much-oats-or-whey-m4305974.aspx

Using MP whey and oats

70cc Oats (zobene) = 45g
70cc Whey = 24g

Što bi značilo da je ok što je on meni nasuo punu mjericu?

Siguran sam. Vagao 1000 puta na digitalnoj vagi.

Napisao si "70cc Whey = 24g", zašto onda sumnjaš?

Xbox: Muskarcina
18 godina
lllnuclearlll kaže...

Ako ga pijete s mlijekom onda whey ne radi baš ono što treba raditi, a to je biti brzi protein, zato jer ga pomješate s kazeinom iz mlijeka koji je izuzetno spori protein i to onda nema baš nekog smisla, pogotovo ne nakon treninga kad vam trebaju proteini što prije u mišićima.

Ima smisla osim nakon treninga. U drugim prigodama, zašto ne.

18 godina
protjeran
Virty kaže...

Ok vjerujem ti. Hvala na pojašnjenju. Ovaj tvoj post me bio zbunio.

Virty kaže...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
18 godina
Prince-Artas kaže...
Virty kaže...

Ok vjerujem ti. Hvala na pojašnjenju. Ovaj tvoj post me bio zbunio.

Virty kaže...

Evo, jutros u 7h sam ponovo mjerio punu mjericu koju ubacim u shake sa instant zobenim te je rezultat 25g wheya po mjerici 

Kako je taj whey 80%-tni, na 25g wheya dobiješ 20g proteina 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 13:28 (Virty).
18 godina
RangarLothbrok kaže...

Medaljoni i nisu baš nešto dobri, ima tu dosta aditiva i to nije baš 100% meso, tako da to nebi prakticirao za doručak baš često, radije kupi pileća prsa nego to, cijena je slična ako se ne varam...

Pileća prsa (salama) je relativno OK stvar i to i sam znam kupiti tu i tamo.

Ja za doručak pojedem 2 kuhana jaja najčešće (4-5x tjedno), 2-3 šnite gouda sira i malo domaće kobasice/špeka/šunke vlastite proizvodnje, te šnitu integralnog kruha 

U dane kad ne jedem gore navedeno pojedem žitarice (zobene + corn flakes) sa suhim voćem, bananom i mlijekom, a nekad i s čokolinom 

Što se tiče posnog, probaj pomješat s bananama i malo meda, odlična stvar 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 14:07 (lllnuclearlll).
10 godina
neaktivan
Ok hvala svima na odg :)
13 godina
Rast mišića i visina

Sta mislite o Ortmayer Deadlift programu?

Week 1**
4x4 * 70%*
2x2 * *80%*
1x8+ * 70%*

If you hit all reps on Week 1 continue to Week 2, if not redo Week 1.*

Week 2**
4x4 * 70%*
1x2 * * *80%*
1x2 * * *90%*
1x8+ * 70%*

If you hit all reps on week 2 continue to week 3 if not redo week 2.*

Week 3*
4x4 * 70% + 10lbs*
1x2 * * *80% + 10lbs*
1x2 * * *90% + 10lbs*
1x8+ * 70% + 10lbs*

week 4: Rest Week. No deadlifts, upper back only.*

Week 5*
4x4 * 70% + 10lbs*
1x2 * * *80% + 10lbs*
1x2 * * *90% + 10lbs*
1x8+ * 70% + 10lbs*

If you hit all reps on week 5 continue to week 6 if not redo week 5.*

Week 6*
4x4 *70% + 20lbs*
1x2 * * *80% + 20lbs*
1x2 * * *90% + 20lbs*
1x8+ * 70% + 20lbs*

If you hit all reps on week 6 continue to week 7 if not redo week 6*

Week 7*
4x4 * 70% + 30lbs*
1x2 * * *80% + 30lbs*
1x2 * * *90% + 30lbs*
1x8+ * 70% + 30lbs*

week 8: Rest week. No deadlifts, upper back only.*

Week 9*
4x4 * 70% + 30lbs*
1x2 * * *80% + 30lbs*
1x2 * * *90% + 30lbs*
1x8+ * 70% + 30lbs*

If you hit all reps on week 9 continue to week 10, if not redo week9.*

Week 10**
4x4 * 70% + 40lbs*
1x2 * * *80% + 40lbs*
1x2 * * *90% + 40lbs*
1x8+ *70% + 40lbs*

If you hit all reps on week 10 continue to week 11, if not redo week 10.*

Week 11*
4x4 * 70% + 50lbs*
1x2 * * *80% + 50lbs*
1x2 * * *90% + 50lbs*
1x8+ *70% + 50lbs*

Week 12: Rest week or test max.*

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
14 godina
tony89 kaže...

masti iz mlijeka oblijezu podlogu zelučane stijenke, te tako usporavaju probavu ostalih makronutrijenata

a to je problem?

14 godina
lllnuclearlll kaže...
RangarLothbrok kaže...
Jel smijem mjesat kreatin i protein da ih zajedno popijem?

Da, i glukozu ubaci ako je nakon treninga.

Što se tiče mlijeko ili voda?

Ako je nakon treninga onda isključivo voda + glukoza + eventualno kreatin.

Ako je prije spavanja onda je mlijeko OK, ujutro na prazan želudac isto bolje voda.

Zašto voda, zašto mlijeko?

Isusati vise... Daj se prvo informiaj !1 ne pisi ovakve nebuloze!!!  A sta whey treba raditi? Opet se vracamo " whey je carobni protein " jelda??? tako razmisljas o njemu?  zasto nema smisla? a sta po tebi ima smisla? zasto nakon treninga TREBA brzi protein? zbog cega? zasto mora sto prije ici u misice? zbog cega? sta ce se desiti ako uneses sporiji protein? ajde obrazlozi sve to sto si napisao.. Zbog cega, zasto, kako? Zato sto si to negdje procitao na nekom forumu ili sta? krive informacije citas, mislio sam da smo te osnove odavno prosli, ali ocito nismo

Da, mlijeko ce usporiti whey, (mast ), ali pitam, zasto je to problem?  nema problema. nikakvog. GI je totalno nebitan!!! 

lllnuclearlll

nazalost pogresno si se informisao. To sto pricas je bilo popularno prije 10 20 god... Pij s cime hoces, racunaj te kalorije i bog. Da, prije ces se nabidat ako odmah poslije treninga popijes whey obavezno s vodom.. ako s mlijekom, ili ako ne daj boze ne popijes whey, dzabe si trenirao... jelda? jel tako razmisljas?

pa i nije bacanje para,, mjerica wheya ima oko 20g proteina i kosta recimo 3 kn max, cokoladno mlijeko kosta barem 5kn, a dobijes dosta manje proteina, i vise kalorija opcenito .. Tako da nije bacanje para. Whey je i dalje najjeftiniji izvor proteina (npr myprotein)

najbitnije je unijeto dovoljno kalorija na kraju dana,, dzabe ti da pijes whey poslije treninga( s vodom jel), da unosis dovoljno proteina, ako ne unosis dovoljno kalorija, i dalje neces napredovati.. dakle 1. kalorije. 2 unos proteina, ostalo (masti i uh mogu biti flexibilniji, kako kome vise pase)
recimo nemas whey, uipce ga ne konzumiras, ali i dalje unosis svoj protein, ali iz hrane.... ili taj obrok poslije treninga zamjenis wheyom, ,rezultat ce biti isti.. Dakle, stvar je izbora.. whey ili hrana... hrana ili whey.. hrana je uvijek ispred shakeova, ali whey ima prednost cijene, prakticnosti ... itd itd.. tijelo ne zna odakle je dobio taj protein boze dragi. 
trebao bi unositi 0 grama , nema smisla.. a isto tako, mozes, ali i tu glukozu racunaj u unos UH ..ja bih radije nesto pojeo, nego popio .ali kako hoces
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 16:41 (exer1234).
13 godina
Ovisi sa koje razine gledas,guglaj 😁
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice