Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.698.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
lllnuclearlll kaže...
tony89 kaže...

trbušne treba radit jednako kao i svaku drugu misicnu grupu,2-4 max. puta tjedno

Ali ne klasičnim trbušnjacima, odnosno, klasični trbušnjaci trebaju predstavljati jedan manji dio treninga za trbušnu skupinu mišiča.

Zanimljivo je da se trbušni mišići treniraju i sa sa dosta vježbi koje radimo inače, a da tog nismo ni svjesni.

O kako nebi bili svjesni. Ja više naprežem trbušne pri npr zgibovima na spravama (pogotovo prve runde sa paralelnim nogama)

i wide lat pulldown, nego sa ovim pumpanjem običnih, koji mi zbod opterećenja poluge na križa ne pašu. No kako tko voli. 

#wot#vk.0h kaže...
Pozdrav forumaši imate li vi problema sa ljustemjem sejkera kao i ja i kako ih uklonite ?kao sto vidite na slici to su MALE točkice unutar i ne znam zasto ali se ljušti i to mi se gadi kad pijem.sejker je weiderov i to kupljen preko Fitness Com hr.sad cu vjerovatno kupiti u polleo sporta onaj sto ima natpis make them jealous.kakva su vaša iskustva s oba spomenuta sejkera ?

Ne, nemam te neke obojane shakere.. iskreno ako ti se išta guli, bacaj to, nije dobra plastika. Mora biti prehrambena plasitka koja nema nikakvu reakciju:
Tu je neki brzinski gugl. ovdje malo pretjeruju sa "opasnostima" nekih vrsta, ali su navlei koje brojke i oznake su sigurne za prehranu.
http://www.biospajz.rs/index.php?mod=pages&ctrl=ShowPage&page_id=306
jeste li pratili? I u tenisu su najuiceani...
http://www.index.hr/sport/clanak/sok-maria-sarapova-pozitivna-na-doping-ne-zelim-ovako-zavrsiti-karijeru/879591.aspx

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 22:36 (overhaul).
18 godina
Rast mišića i visina

Kad pričamo o naturalcima, recimo Scott Herman je primjer što se može postići s prosječnom genetikom i višegodišnjim treningom.

Stim da on može ići još gore, rekao bih, lik zadnjih 5 godina samo maintaina, uopće ne bulka/cuta pa nije ni čudo da ne napreduje.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
14 godina

Gledao danas na myproteinu proteine i nekak dobio da za 250kn moze se uzet 5kg wheya bez okusa

slika u prilogu

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 13:20 (antimon95).
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Jel mi neko moze pomoc slozit prehranu po ovim podatcima?

260 ugljikohidrata
157 proteina
54 masti
2163 kalorija

18 godina
antimon95 kaže...

Gledao danas na myproteinu proteine i nekak dobio da za 250kn moze se uzet 5kg wheya bez okusa

slika u prilogu

+ dostava ako ne prelaziš 50 funti ili neka slična cifra pošto nisam siguran za myprotein.com

Na myprotein.hr je 90€.

Xbox: Muskarcina
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

na polleo je 400kn akcija bez okusa 5kg

18 godina
loky4i4 kaže...

Koja pljačka. Nadam se da ljudi ne kupuju po tim cijenama.

18 godina
FlyBoy kaže...
loky4i4 kaže...

Ja kupim  Ne treba mi često, dućan mi blizu, pa et. Obično se onda oženim još za kakvu neplaniranu glupost. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

Evo sve gledam pa nemrem nać, nije vrag da je već završilo?

FlyBoy kaže...
loky4i4 kaže...

Što ne?

Nulla dies sine linea
16 godina
neaktivan
Kakva pljacka ? Ne mogu svi cekati na neke vece popuste uvijek ..nije gotovo http://polleosport.hr/akcije/hit-tjedna/impact-whey-protein-bez-okusa-5000-g
18 godina
Rast mišića i visina

Zašto bi bila pljačka? Ovo na myproteinu je akcija i to moraš kupit 3 vreće (za cijenu dvije).

Na poleu možeš kupit jednu, a 400kn je stvarno fer cijena.

Uzmi u obzir i da poleo nije samo Internet trgovina i uzmi u obzir davanja i ostale namete u RH. Ne pljačkaju oni, pljačka država...

18 godina
lllnuclearlll kaže...

Zašto bi bila pljačka? Ovo na myproteinu je akcija i to moraš kupit 3 vreće (za cijenu dvije).

Uzmi u obzir i da poleo nije samo Internet trgovina i uzmi u obzir davanja i ostale namete u RH. Ne pljačkaju oni, pljačka država...

Slažem se. I ja sam kupio, ispada 80kn/kg, meni super.

Xbox: Muskarcina
18 godina
Virty kaže...
lllnuclearlll kaže...

Slažem se. I ja sam kupio, ispada 80kn/kg, meni super.

Pa da. To isto utječe. Skužim danas da sam danas ostao bez proteina, odem do ovog malog dućana u vlaškoj i za 5 minuta problem riješen. 
80 kn po kg nije tako strašno pogotovo jer meni 5 kg trajeee. 

12 godina
protjeran
Nakon dugog pauzuranja od teretane (otprilike)8-9 mjeseci krenuo sam trenirati.

U tom periodu sam jeo sve najgore i u najgore sate...Zderao bi prije spavanja oko 2-3 ujutro itd...

Sad sam primjetio da imam malo sala na nogama (nije ništa puno ali mi je dosta čudno jer to nikad nisam imao) ...A što je najgore jedan dio mi se primio za obraze...

Krenuo sam trenirati,E SAD mi treba onaj kalkulator za masti i ugljikohidrate da vratim formu a i da izgubim ovaj višak ...

Može li koji savjet za navedeno...
This time next year we'll be millionaires
18 godina
loky4i4 kaže...
Kakva pljacka ? Ne mogu svi cekati na neke vece popuste uvijek ..nije gotovo http://polleosport.hr/akcije/hit-tjedna/impact-whey-protein-bez-okusa-5000-g

Brate ja nikad ne tempiram te popuste, kad mi nestaje odem online i naručim, jednostavno uvijek bude nekih popusta na te najpopularnije proizvode.

Nikad nisam bezokusni platio preko 350kn, a s okusom preko 400kn s .uk.com. Sada prije tjedan dana sam naručio 15kg s okusom, vreća me izašla 370kn cca, i 10kila bezokusnog po 330 kn.

istina, jedini je problem što treba imati pajdu ili nekoga da skupa uzmete pa da izađe free delivery, ali čak i bez toga, uzmeš sam 2x5kg i prodaš vreću nekom iz gyma za 400-450kn, pa si čak nešto i zaradio.

11 godina
neaktivan
E sad svi vi koji kupujete taj bezokusni...
Ja sam ga koristio na ljeto i to pakovanju od 2,5 kg po cijeni od nekih 270 kn.toliko los okus nisam doživio.jednostavno moraš začepiti nos no nažalost ni to ne pomaze jer osjetiš u grlu.no,isplativost je jako velikaaaa !dobijes kilo za 80 kn i to ne neko sranje već 82postotni proteini sa visokim udjelom aminokiselina ako je vjerovati myproteinu..ako je NETKO pomiješao taj bezokusni s nečim i dobio bar imalo dobar okus neka napise ovdje.jer ako je moguće ikako ono čudo popiti a da ti se ne smuči dan ja cu danas ići kupiti ovih 5 kg
14 godina
neaktivan
Ja sam mjesao taj bez okusa s onim natural cokolada, u omjeru 1:3, meni odlican omjer, a ubije se miris i osjecaj u ustima tog samog..
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
11 godina
neaktivan
Ali s obzirom da mislim dati 400 kn za 5 kg nemam novca za dodatne okuse
18 godina
#wot#vk.0h kaže...
Ali s obzirom da mislim dati 400 kn za 5 kg nemam novca za dodatne okuse

dodaj kakao (čisti kakao, ne smjesu za kakao napitak) unutra (to rade i u myproteinu) i kad piješ pij s glukozom, poboljša okus jako. Bit će ti kao da piješ čokoladni šejk 

11 godina
neaktivan
Jel glukoza zapravo dektroza iz polleo sporta
18 godina
#wot#vk.0h kaže...

Da. Možeš i u proteci uzeti, 20kn/kg. U DMu imaš za nekih 12-13kn/kg

Kakaoa dodaj 5-6% na cijelu smjesu i promješaj 

Glukoza samo kad piješ poslije treninga, inače ti ne treba (neki ne piju ni poslije treninga) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 19:55 (lllnuclearlll).
18 godina
lllnuclearlll kaže...
#wot#vk.0h kaže...

Da. Možeš i u proteci uzeti, 20kn/kg. U DMu imaš za nekih 12-13kn/kg

U dm-u ga zovu trauben zucker, ali nije 12-13kn kilogram kod njih, nego pakiranje. A ono je 500 grama.
Ali ja kad ne trebam baš šećera, ili želim još slađe, stavim i tekući natreen ili i obični šećer, nije to velika razlika za matabolizam.
I tako su aromatizirani Wheyevi nafilani sladilima-evo primjera najpoznatijeg, ON gold wheya.
....
Dali tko koristi/koristio Beta Alanine ? Kola priča da odgađa kiseljenje u mišićima, pa ja naručio za probu. 
http://www.bodybuilding.com/fun/what_is_beta_alanine.htm

spada u pozitivno ocjenjene suplemente "backed by 135 unique references"
https://examine.com/supplements/beta-alanine/
a i na bb rang listi je u http://www.bodybuilding.com/fun/supplement-guide.html
"Excellent: This supplement's intended function is well-supported by a significant amount of scientific evidence. It can benefit most individuals, and is safe for use."

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 20:20 (overhaul).
14 godina
neaktivan
A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
18 godina
Ikarus01 kaže...

Pa uglavnom ne... iako je moje bicikliranje uglavnom HIIT, pa dolazi i tu do gomilanja mliječne kiseline. 
Za dodatne repse u "vježbama s velikim otporima" ili tiga mrdanje utega gore-dolje - nadam se :) 

18 godina
Rast mišića i visina

Da da, pol kile je u DMu, krivo sam napisao 

18 godina
lllnuclearlll kaže...

Da da, pol kile je u DMu, krivo sam napisao 

Te fore nam često podvaljuju prodavači. Kako dosta krkam piletine (jasno zašto-proteiiini)
prvo što je razvidno kod tog specifičnog prehrambenog artikla je da se reklamira kao "pile cekin, 19.99".
A naravno, riječ je o cijeni po kilogramu, dok pakiranje sa tim piletom ima do dvije kiile. 
S druge strane napišu "teleći steak samo 34.99" dok je naravno za tih 34.99 upakirano bijednih 500-600 gr.

11 godina
neaktivan
Htio bih se nadovezati na ovo jer je netko prije par dana u ovoj temi napisao da omjer prot naprama UH nakon treninga treba biti minimalno 1:1 ili u boljem slučaju 2:1 za proteine jer kao su nam proteini mnogo važniji iza treninga.Moje mišljenje je isto da su proteini mnogo važniji ali i vi se očitujte jer nisam bas toliko upućen.Znaci jeli ovo sto tvrdi Tomislav gustin točno ili je Pak točnije da je bolje stavljati 2:1 za proteine ?
18 godina
#wot#vk.0h kaže...
Htio bih se nadovezati na ovo jer je netko prije par dana u ovoj temi napisao da omjer prot naprama UH nakon treninga treba biti minimalno 1:1 ili u boljem slučaju 2:1 za proteine jer kao su nam proteini mnogo važniji iza treninga.Moje mišljenje je isto da su proteini mnogo važniji ali i vi se očitujte jer nisam bas toliko upućen.Znaci jeli ovo sto tvrdi Tomislav gustin točno ili je Pak točnije da je bolje stavljati 2:1 za proteine ?

Broscience žešći (izvor bodybuilding.com). Sva ta pravila o 2g na 1kg mase i slično su ionako tu samo zato kao "rule of thumb" odnosno lako pamtljiva mjera a ne nešto što je znanost dokazala kao jedini pravi izbor i omjer.

Umjesto da se zamaraš kakve macroe će ti imati PW shake (zar netko ozbiljno misli da je bitno da pw shake ima baš točno 23g proteina , ono nedaj bože 24) rađe gledaj da:

1. uneseš dovoljno kalorija za svoj cilj - masu/defku

2. uneseš dovoljno proteina (bodyb. zajednica generalno tvrdi da treba uzimati 1.5-2.2g po kili tjel. težine. Iako i to nije znanstvenim eksperimentom utvrđeno ali može se  reći da predstavlja pouzdanu odokativnu metodu)

3. uneseš dovoljno (zasićenih) masti, od kojih tvoje žlijezde luče hormone, pa tako i testosteron koji je zaslužan za rast mišića. Opet, odokativna metoda je 0.8-1.2 g po kilogramu tjel. težine. Ja osobno volim masti više nego UH pa sam na gornjoj granici.

Ostalo nije bitno, naravno da uvijek ima zdravijih i boljih izbora kod prehrane, ali s ova 3 pravila bi trebao biti siguran po pitanju mišićne mase

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 3:33 (FlyBoy).
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Kako kontrolirate dnevni unos masti? Ja po mojoj racunici to debelo prelazim.

18 godina
IvanDado kaže...

Kako kontrolirate dnevni unos masti? Ja po mojoj racunici to debelo prelazim.

Ne jedemo ih toliko 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice