Dosta njih ovdje još piše o wheyu kao prahu koji ako ne popiješ u roku od pola sata nakon treninga, neće djelovati.. Da će doći do katabolizma mišića i svakakve gluposti kojih sam se načitao.. a ne kuže da za katabolizam mišića dolazi ako ne jedeš par dana, a ne pola sata nakon treninga.
Vidim da ih također dosta koristi šećere (glukozu, dekstrozu).. Po meni je to najveća izmišljotina koja se da pročitati na internetu. Na dosta stranica piše da se ubaci šećer da se digne inzulin i ubrza apsorpcija proteina u mišić. A najveća glupost koju sam pročitao je recimo kada ljudi po internetu pišu da dekstrozu treba uzimati u 2:1 omjeru sa wheyom. Dakle recimo da uzimate 30g wheya, dakle po toj logici bi trebali uzeti 60g šećera??
Bolje si uzmi nutelu i jedi ko čovjek ako ti je do šećera.
Moja preporuka vam je da se okanete čitanja na internetu jer na njemu svako može napisati neku glupost i ostati živ. Jebiga kad sam bio početnik i ja sam bio glup, znao sam naivno u jutarnji shake ubacivati po 50g dekstroze (LOL).
Gledajte da ste u kalorijskom suficitu ako želite masu, oko 1.5 ili više grama proteina po kilogramu tjelesne mase i pazite da vam je unos UH i masti što čišći i sigurno ćete napredovati.
A dodaci prehrani? To su samo DODACI, dakle nije riječ o nikakvoj zamjeni obroka niti išta slično. Ne bacajte pare na gainere jer 10x kvalitetniji gainer doma napraviš nego što ga možeš kupiti.
L karnitin? (najveća glupost koju sam ikad čuo.. topi salo? - NE! Salo se topi kardiom i kalorijskim deficitom.
Whey i kreatin su po meni jedino što bi jedan rekreativac trebao kupovati.
Trenirajte, jedite, je*ite, spavajte i ponavljajte.. Toliko od mene!

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.