Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.698.266
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina
Ja recimo whey ne koristim zadnjih godinu dana, a napredak mi je čak veći nego kad sam koristio, jer sam pojačao prehranu.

Dosta njih ovdje još piše o wheyu kao prahu koji ako ne popiješ u roku od pola sata nakon treninga, neće djelovati.. Da će doći do katabolizma mišića i svakakve gluposti kojih sam se načitao.. a ne kuže da za katabolizam mišića dolazi ako ne jedeš par dana, a ne pola sata nakon treninga.

Vidim da ih također dosta koristi šećere (glukozu, dekstrozu).. Po meni je to najveća izmišljotina koja se da pročitati na internetu. Na dosta stranica piše da se ubaci šećer da se digne inzulin i ubrza apsorpcija proteina u mišić. A najveća glupost koju sam pročitao je recimo kada ljudi po internetu pišu da dekstrozu treba uzimati u 2:1 omjeru sa wheyom. Dakle recimo da uzimate 30g wheya, dakle po toj logici bi trebali uzeti 60g šećera??
Bolje si uzmi nutelu i jedi ko čovjek ako ti je do šećera.

Moja preporuka vam je da se okanete čitanja na internetu jer na njemu svako može napisati neku glupost i ostati živ. Jebiga kad sam bio početnik i ja sam bio glup, znao sam naivno u jutarnji shake ubacivati po 50g dekstroze (LOL).
Gledajte da ste u kalorijskom suficitu ako želite masu, oko 1.5 ili više grama proteina po kilogramu tjelesne mase i pazite da vam je unos UH i masti što čišći i sigurno ćete napredovati.

A dodaci prehrani? To su samo DODACI, dakle nije riječ o nikakvoj zamjeni obroka niti išta slično. Ne bacajte pare na gainere jer 10x kvalitetniji gainer doma napraviš nego što ga možeš kupiti.
L karnitin? (najveća glupost koju sam ikad čuo.. topi salo? - NE! Salo se topi kardiom i kalorijskim deficitom.

Whey i kreatin su po meni jedino što bi jedan rekreativac trebao kupovati.

Trenirajte, jedite, je*ite, spavajte i ponavljajte.. Toliko od mene!
18 godina
Re: Rast mišića i visina
exer1234 kaže...

Isusati vise... Daj se prvo informiaj !1 ne pisi ovakve nebuloze!!!  A sta whey treba raditi? Opet se vracamo " whey je carobni protein " jelda??? tako razmisljas o njemu?  zasto nema smisla? a sta po tebi ima smisla? zasto nakon treninga TREBA brzi protein? zbog cega? zasto mora sto prije ici u misice? zbog cega? sta ce se desiti ako uneses sporiji protein? ajde obrazlozi sve to sto si napisao.. Zbog cega, zasto, kako? Zato sto si to negdje procitao na nekom forumu ili sta? krive informacije citas, mislio sam da smo te osnove odavno prosli, ali ocito nismo

Da, mlijeko ce usporiti whey, (mast ), ali pitam, zasto je to problem?  nema problema. nikakvog. GI je totalno nebitan!!! 

lllnuclearlll

nazalost pogresno si se informisao. To sto pricas je bilo popularno prije 10 20 god... Pij s cime hoces, racunaj te kalorije i bog. Da, prije ces se nabidat ako odmah poslije treninga popijes whey obavezno s vodom.. ako s mlijekom, ili ako ne daj boze ne popijes whey, dzabe si trenirao... jelda? jel tako razmisljas?

pa i nije bacanje para,, mjerica wheya ima oko 20g proteina i kosta recimo 3 kn max, cokoladno mlijeko kosta barem 5kn, a dobijes dosta manje proteina, i vise kalorija opcenito .. Tako da nije bacanje para. Whey je i dalje najjeftiniji izvor proteina (npr myprotein)

Ma neda mi se prepucavat. Nakon treninga whey se pije s vodom. Ti ga pij s mlijekom 

Ne, nije bacanje novca, ali smanjuješ mu učinkovitost za određeni postotak na taj način i zato ga većina pije s vodom.

18 godina
MARKOZD15 kaže...
Ja recimo whey ne koristim zadnjih godinu dana, a napredak mi je čak veći nego kad sam koristio, jer sam pojačao prehranu.

Dosta njih ovdje još piše o wheyu kao prahu koji ako ne popiješ u roku od pola sata nakon treninga, neće djelovati.. Da će doći do katabolizma mišića i svakakve gluposti kojih sam se načitao.. a ne kuže da za katabolizam mišića dolazi ako ne jedeš par dana, a ne pola sata nakon treninga.

Vidim da ih također dosta koristi šećere (glukozu, dekstrozu).. Po meni je to najveća izmišljotina koja se da pročitati na internetu. Na dosta stranica piše da se ubaci šećer da se digne inzulin i ubrza apsorpcija proteina u mišić. A najveća glupost koju sam pročitao je recimo kada ljudi po internetu pišu da dekstrozu treba uzimati u 2:1 omjeru sa wheyom. Dakle recimo da uzimate 30g wheya, dakle po toj logici bi trebali uzeti 60g šećera??
Bolje si uzmi nutelu i jedi ko čovjek ako ti je do šećera.

Moja preporuka vam je da se okanete čitanja na internetu jer na njemu svako može napisati neku glupost i ostati živ. Jebiga kad sam bio početnik i ja sam bio glup, znao sam naivno u jutarnji shake ubacivati po 50g dekstroze (LOL).
Gledajte da ste u kalorijskom suficitu ako želite masu, oko 1.5 ili više grama proteina po kilogramu tjelesne mase i pazite da vam je unos UH i masti što čišći i sigurno ćete napredovati.

A dodaci prehrani? To su samo DODACI, dakle nije riječ o nikakvoj zamjeni obroka niti išta slično. Ne bacajte pare na gainere jer 10x kvalitetniji gainer doma napraviš nego što ga možeš kupiti.
L karnitin? (najveća glupost koju sam ikad čuo.. topi salo? - NE! Salo se topi kardiom i kalorijskim deficitom.

Whey i kreatin su po meni jedino što bi jedan rekreativac trebao kupovati.

Trenirajte, jedite, je*ite, spavajte i ponavljajte.. Toliko od mene!

Mislim da treba izvući znanstvene studije pa da vidimo što i kako ide...

Ali da, što prije popit proteine je bolje, također mišići su gladni glikogena nakon treninga jer je potrošen, zato glukoza radi što bržeg obnavljanja 

Slažem se da je previše u omjeru 2:1, ja uzimam 15-20g

Meni odgovara ovako kak pijem, pa ću tak i nastaviti.

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Hahaha znači poruka svim početnicima ovdje.. glupi ste  

18 godina
Rast mišića i visina

Radio sam testove glede gramaže sa dekstrozom (uglavnom koristim maltodekstrin) u shakeu poslije treninga te sam već neko vrijeme na 20 grama (+30ak grama wheya).

Ta mi gramaža odgovara tj ne osjećam razliku na bolje dok sam koristio recimo 50 grama.

Opet, to je individualno. Nemamo svi isti trening niti potrebe.

Xbox: Muskarcina
11 godina
neaktivan
Pozdrav forumaši imate li vi problema sa ljustemjem sejkera kao i ja i kako ih uklonite ?kao sto vidite na slici to su MALE točkice unutar i ne znam zasto ali se ljušti i to mi se gadi kad pijem.sejker je weiderov i to kupljen preko Fitness Com hr.sad cu vjerovatno kupiti u polleo sporta onaj sto ima natpis make them jealous.kakva su vaša iskustva s oba spomenuta sejkera ?
14 godina
Rast mišića i visina

lllnuclearlll kakvu ucinkovitost? sta, whey pomjesan s vodom je carobni protein,a s mlijekom nije ucinkovit?  ajd ovako, jedina razlika wheya s vodom vs mlijekom je brza apsorpcija s vodom.. Ali, da li je tebi bitna brzina apsorpcijek? zasto je bitna? zasto je whey uipce bitan. zasto ne mozes poslije treninga pojesti normalan obrok, nego bas mora biti whey?

Ako ne vjerujes, ucini test sam na sebi.. Dakle izbaci whey i glukoztu poslije treninga, ubaci obrok proten+uh, u istoj kolicini kojui si konzumirao u shakeu,, dakle 30tak g proteina, i 30g uh  ( tj koliko si vec uzimao) pa javi za par tjedana dal ces vidjeti ikakvu razliku zna sebi? neces..

Glikogen potrosen poslije treninga od sat vremena, sat ipol? hahahahha.. joj joj. ajde momak, molim te citaj, pa se javi.. Kakve ti nebuloze pises, ne vjerujem.. Da li znas koliko je vremena potrebno da bi se glikogen potrosio? Na koliko malo carbsa moras biti, konstantno iz dana u dan, plus treninzi.. ..  Ali ajd recimo da je cak i tako ( a nije ), zasto bi ti morao njega odmah poslije treninga nadoknadit? zasto je to bitno? taj glikogen kojeg si potrosio na vrijeme treninga (jako mala kolicina) ce biti nadoknadjena kroz dan, kad pojedes bilo sta drugo .. umjesto tog wheya i glukoze..

jedina situacija kad bih osobno konzumirao secer poslije treninga je ona ako bi u toku dana imao jos jedan trening iste misicne skupine,, dakle recimo ujutro treniram noge, i navecer cu opet trenirati noge, u tom slucaju da... inace, ne igra ulogu.. 

Dakle, sad si se pokopao s tim izjavama... Glikogen potresen od 1,5 sata treninga, haha. Pa je to tako, dakle da se glikogen tako lako potrosi, pa mi bi vec svi pocrkali... 

Eto ja cu ti dati sve studije koje dokazuju sve ovo sto pricam, ako ih zelis (moram potraziti),a ti mi ne mozes naci niti jednu studiju koja potvrduje to sto ti pricas, zato sto je to rekla kazala.. broscience.. 

#wot#vk.0h kupi drugi shaker za 15 20 kn i mir

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 23:18 (exer1234).
10 godina
Rast mišića i visina

tako je whey i kreatin su magicni praskovi koji ti daju vise misica!

18 godina
exer1234 kaže...

lllnuclearlll kakvu ucinkovitost? sta, whey pomjesan s vodom je carobni protein,a s mlijekom nije ucinkovit?  ajd ovako, jedina razlika wheya s vodom vs mlijekom je brza apsorpcija s vodom.. Ali, da li je tebi bitna brzina apsorpcijek? zasto je bitna? zasto je whey uipce bitan. zasto ne mozes poslije treninga pojesti normalan obrok, nego bas mora biti whey?

Ako ne vjerujes, ucini test sam na sebi.. Dakle izbaci whey i glukoztu poslije treninga, ubaci obrok proten+uh, u istoj kolicini kojui si konzumirao u shakeu,, dakle 30tak g proteina, i 30g uh  ( tj koliko si vec uzimao) pa javi za par tjedana dal ces vidjeti ikakvu razliku zna sebi? neces..

Glikogen potrosen poslije treninga od sat vremena, sat ipol? hahahahha.. joj joj. ajde momak, molim te citaj, pa se javi.. Kakve ti nebuloze pises, ne vjerujem.. Da li znas koliko je vremena potrebno da bi se glikogen potrosio? Na koliko malo carbsa moras biti, konstantno iz dana u dan, plus treninzi.. ..  Ali ajd recimo da je cak i tako ( a nije ), zasto bi ti morao njega odmah poslije treninga nadoknadit? zasto je to bitno? taj glikogen kojeg si potrosio na vrijeme treninga (jako mala kolicina) ce biti nadoknadjena kroz dan, kad pojedes bilo sta drugo .. umjesto tog wheya i glukoze..

jedina situacija kad bih osobno konzumirao secer poslije treninga je ona ako bi u toku dana imao jos jedan trening iste misicne skupine,, dakle recimo ujutro treniram noge, i navecer cu opet trenirati noge, u tom slucaju da... inace, ne igra ulogu.. 

Dakle, sad si se pokopao s tim izjavama... Glikogen potresen od 1,5 sata treninga, haha. Pa je to tako, dakle da se glikogen tako lako potrosi, pa mi bi vec svi pocrkali... 

Eto ja cu ti dati sve studije koje dokazuju sve ovo sto pricam, ako ih zelis (moram potraziti),a ti mi ne mozes naci niti jednu studiju koja potvrduje to sto ti pricas, zato sto je to rekla kazala.. broscience.. 

Velim ti, neda mi se prepucavati oko gluposti. Radi kako hoćeš, ja radim kako ja hoću...

Navodim se preporukama sportskih nutricionista i većine sportskih rekreativaca, to mi odgovara i planiram tako i nastavit.

Dakle nakon treninga whey 25-30g + kreatin 5g + glukoza 15-20-30-40-50g ovisno o treningu i trajanju aktivnosti. I to sve skupa naravno s vodom. 

U mlijeku je stvar vrlo jednostavna, ne želim usporavati whey protein, čemu usporavati apsorpciju??? Nisam mislio da je glikogen pao na 0, ali zalihe glikogena se definitivno smanje nakon sportske aktivnosti. Bavim se i biciklizmom i nakon 4-5-6 sati provedenih na biciklu jako je dobro nadoknadit ugljikohidrate i proteine (pijem ih i za vrijeme treninga i nakon treninga za brži oporavak).

Ti pij whey i s rakijom ako želiš. 

Nemam vremena nakon teretane/bicikla/plivanja peći piletinu i kuhati povrće, puno jednostavnije mi je popit shake, a kasnije pripremiti kvalitetan obrok dok se istuširam i dođem malo sebi...

I gdje sam ja to rekao da su whey i kreatin magični prahovi, daj malo čitaj temu... Ako sam nešto 1000x ponovio, onda je to da bez pravilne prehrane možeš sve te praške okačit mačku o rep. Naravno da nisu obvezna stvar, ali da pridonose rezultatima i oporavku, pa definitivno pridonose, a i jeftin su izvor proteina.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 23:36 (lllnuclearlll).
14 godina
Rast mišića i visina

Onda napisi da je to tvoje misljenje, i da ti tako radis, i vjerujes u to, onda ti necu nista reci. Ali ti tvrdis da je to tako, sto uopce nije istina... 

I ja popijem ( pojedem ) whey poslije treninga, ali ne zato sto je obavezan, potreban itd, nego zato sto sam gladan, i najlakse mi je poslije treninga smuckat whey i neke pahuljice, i to pojesti., a i zato sto 40 50 g proteina dnevno unesem iz wheya ( zbog jednostavnosti ).. 

Preporuke kojih sportskih nutricionista? Neko poznatije ime? 

E vidis, nisi napisao da se bavis biciklizmon, i da vozis po 5,6 sati dnevno, to je druga stvar prijatelju. Ja pricam za trening u teretani, prosjecnog rekretativnog bildera. A ne biciklizam, maratoni itd. TU je vec druga prica. Tvoje potrebe za uh su drukcije nego kod jednog bildera.

Eto , vidis , vracamo se na ono moje.. Nemas vremena peci meso itd poslije treninga, pa upravo o tome i ja pricam.. Zbog toga whey.. ali ako bi umjesto wheya pojeo piletinu i rizu ili nesto slicno, dobio bi isti rezultat.  

Sad koliko pridonose oporavku. Sam unos proteina pridonosi, ali ne posebno iz wheya, nego jednostavno dovoljan unos proteina kroz dan, pomaze oporavku... 

A creatin nije bitno kad pijes, ionako nije trenutna apsorbcija

11 godina
Rast mišića i visina

Valja li sta ovaj whey, cuo sam da nije los, ima tko kakva iskustva? 

14 godina
el.šef kaže...

Valja li sta ovaj whey, cuo sam da nije los, ima tko kakva iskustva? 

Imam od vanijile, malo cudan okus ali je ok

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 2:11 (exer1234).
18 godina
Rast mišića i visina

Ovdje već stvarno treba prečka od super legiranog čelika. 

Eddie "The Beast" Hall ...465 kg
http://www.stokesentinel.co.uk/Video-Eddie-Hall-sets-new-world-record-Arnie/story-28865536-detail/story.html

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Je li dovoljno vježbati trbušnjake 3x tjedno po 10-20 min? Shvaćam da je za vidljive trbušnjake važniji niski bf%, ali treba prvo imati nešto što bi se moglo uopće pokazati 

Trava raste tamo gdje je posadiš.
18 godina
Medikus kaže...

Je li dovoljno vježbati trbušnjake 3x tjedno po 10-20 min? Shvaćam da je za vidljive trbušnjake važniji niski bf%, ali treba prvo imati nešto što bi se moglo uopće pokazati 

Nađi si AbRipper X koji se radi u sklopu P90Xa i radi ga 2-3x tjedno.

15min ubijanja trbušnjaka tak da ćeš cvilit prvih mjesec-dva dok budeš radio 

18 godina
exer1234 kaže...

Onda napisi da je to tvoje misljenje, i da ti tako radis, i vjerujes u to, onda ti necu nista reci. Ali ti tvrdis da je to tako, sto uopce nije istina... 

I ja popijem ( pojedem ) whey poslije treninga, ali ne zato sto je obavezan, potreban itd, nego zato sto sam gladan, i najlakse mi je poslije treninga smuckat whey i neke pahuljice, i to pojesti., a i zato sto 40 50 g proteina dnevno unesem iz wheya ( zbog jednostavnosti ).. 

E vidis, nisi napisao da se bavis biciklizmon, i da vozis po 5,6 sati dnevno, to je druga stvar prijatelju. Ja pricam za trening u teretani, prosjecnog rekretativnog bildera. A ne biciklizam, maratoni itd. TU je vec druga prica. Tvoje potrebe za uh su drukcije nego kod jednog bildera.

Eto , vidis , vracamo se na ono moje.. Nemas vremena peci meso itd poslije treninga, pa upravo o tome i ja pricam.. Zbog toga whey.. ali ako bi umjesto wheya pojeo piletinu i rizu ili nesto slicno, dobio bi isti rezultat.  

Sad koliko pridonose oporavku. Sam unos proteina pridonosi, ali ne posebno iz wheya, nego jednostavno dovoljan unos proteina kroz dan, pomaze oporavku... 

Aj mi reci zašto onda nebi pio kazein nakon treninga, nego piješ whey?

Ako već pijemo svi whey nakon treninga jer je brzi protein, zašto ga usporavati s mlijekom, nebitno uopće koliko se usporava?

10 godina
Medikus kaže...

ja napravim jedan dan u tjednu po 300-700 trbusnjaka odjednom na ovoj spravi

18 godina

Ne znam koliko ti je to dobro za leđa. Možda sada ne osjetiš, ali ako krivo radiš vjerojatno ćeš osjetiti kasnije... Negdje sam čitao da ti to nema smisla oko trbušnjaka (mišića), da više šteti nego koristi od te vježbe. Bolje radi izdržaj i razne varijacije toga nego tako na klupi.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina
Rast mišića i visina

trbušne treba radit jednako kao i svaku drugu misicnu grupu,2-4 max. puta tjedno

18 godina
tony89 kaže...

trbušne treba radit jednako kao i svaku drugu misicnu grupu,2-4 max. puta tjedno

Ali ne klasičnim trbušnjacima, odnosno, klasični trbušnjaci trebaju predstavljati jedan manji dio treninga za trbušnu skupinu mišiča.

Zanimljivo je da se trbušni mišići treniraju i sa sa dosta vježbi koje radimo inače, a da tog nismo ni svjesni.

13 godina

da, istina je, ne zove se bezveze jezgro-core.. inace eo post jednog mog poznanika,koji je vec par godina natjecatelj i osvajac zlatnih medalja, malo je poduyi

Dal je potrebno biti egzibicionist da bi se doslo do jakih trbusnih misica ?

"Dobio sam prije par dana ovo pitanje u inbox na koje bi vecina (pogotovo ova masa iskusnih fitness trenera) rekla na prvu da je jako glupo i jednostavno za odgovoriti. Zasto ? Pa klasika, pokupi se par recenica na forumima tipa ''trbusnjaci se rade u kuhinji'' i upio si svu pamet svijeta da bi drugima mogao da prodajes maglu.

Nista novo danas. Gledam veliki broj poznatih fitnesaša (da fitnesaša a ne bildera) poput Ulisesa, Lazara i slicnih njima kako izvode razne akrobacije po kupama, vratilima..odradi u principu full body workout da bi siroj masi pokazali novi nacin kako aktivirati trbusne misice.
I onda gledam svakodnevno masu rekreativaca po teretanama kako izvode slicne pizdarije, lome se sa sipkama i bucicama u rukama ne bi li dosli do isklesanih trnusnih misica.

Al poznato nam je svima, pogotovo kad pogledamo po fb kako se svaki dan pojavljiva sve vise stranica nekih fitness trenera koji su provalili sustinu – onaj ko imalo dobro izgleda, moze onome ko pojma nema prodati i govno a da mu ga opise sa par strucnih pojmova.

A ustvari sva problematika je i vise nego jednostavna.

Trbusni misici su skeletni misici kao i svi ostali koje vjezbate u teretani.

Postavljeni su na tijelu na takvo mjesto da gotovo i nemaju faze mirovanja,..sluze kao stabilizatori i sinergisti u mnogim pokretima.

Da pojasnim i ovo – sinergist je misic koji sudjeluje u radnji tijela kako bi se pokrenuo jedan sasvim drugi misic,..primjer trcanje, ustajanje iz lezeceg polozaja..znaci u najjednostavnijim i ''najpotrebnijim'' pokretima (mislim jednostavno na svakodnevne radnje tijela ne striktno samo na trening),..kao stabilizator takodjer ucestvuje jako puno i u svakodnevnici, a posebno u izvodjenju velikog broja vjezbi tokom treninga kao sto su cucanj, veslanja u pretklonu, mrtvo dizanje, stojeci potisci, pregibi...dakle konstantno prima nekakvu stimulaciju.

Samim tim mozemo izvuci prvi zakljucak i odgovor na jedno od pitanja, a to je koliko cesto treba raditi stomak. Ako mene pitate, minimalno – 1 do 2 puta sedmicno u par setova.
- Reci cu samo da ja licno eventualno jednom sedmicno radim stomak u vansezonskom periodu,..kad pripreme krenu ubacim ih 1-2-3 puta maksimalno, i to cisto da bih povecao malo potrosnju, jer sto smo gradili van sezone, gradili smo..tokom dijete vise nema izgradnje nego samo definisanje vec napravljenog.

Dalje, ako govorimo konkretno o treningu trbusnih misica, kako pristupiti, koji pokreti su najbolji. Prije svega da se samo kratko dotaknem same anatomije trbusnih misica i otklonim jednu zabludu. Abdominalni zid se ne sastoji od gornjih i donjih trbusnih misica, nego je citav abdominalni zid samo jedan misic (rectus abdominus) koji je podijeljen tetivama na vise dijelova ili cvorista.

Pa kako onda najbolje stimulisati kompletan trbusni zid ? Sve se svodi na fleksiju kicmenog stuba (dakle savijanje) gdje priblizavamo gornji dio torza karlici (ili obrnuto) i tu rade i gornji i donji dio tbusnog zida.

Medjutim tu razlikujemo dva razlicita pokreta i svaki ce malo drugacije da stimulise trbusni zid. Jedan pokret je gdje tijelo savijamo u kuku (naprimjer kod podizanja nogu na vratilu ili rimskoj klupi) koji ce jace pogadjati donji dio trbusnog zida, dok ce drugi pokret gdje se fleksija odnosno savijanje radi u torzu jace da stimulise gornji region trbusnog zida.

Ono na sto bi trebalo obratiti paznju kod prvog pokreta jest da kod dizanja nogu ne ostane samo na tome da se noge bacaju gore, jer to nece primarno pogoditi trbusne misice, nego pokusavate noge da dignete malo iznad pozicije gdje su one paralelne s podom i pri tome da karlicu izbacite naprijed (tj da i nju gurnete blago prema grudnom kosu)

I za kraj samo jos jedan savjet – da bi maksimizirali stimulaciju trbusnih misica zaboravite na bilo kakve nagle pokrete, zaboravite na trzanja i zamahivanja bilo gornjim ili donjim dijelom tijela.

Da vam pokusam taj pokret kod obicnih trbusnih kontrakicja na podu malo pribliziti.
Stanite ispred ogledala i pokusajte kontrahovati trbusne misice i pratite sta se pri tome desi sa torzom. U gornjem dijelu ledja se savije da bi napravili kontrakciju. Pri tome mozete i karlicu opet blago da izbacite prema naprijed da dodatno stisnete i donji dio trbusnog zida.

E to je upravo pokret kakav trebate da radite na podu dok pravite kontrakcije. Iz lezeceg polozaja savijete torzo u gornjem dijelu tek toliko da napravite jaku kontrakiciju u stomaku (nema potrebe da odvajate donji dio ledja od poda) ili da budem precizniji kroz citav pokret dok se savija torzo vi pravite kontrakciju od pocetka, sporo bez trzanja. Na kraju dodatno jos stegnete trbusne misice, kratko zdrzite samo u tom polozaju i vracate se kontrolisano u pocetni polozaj

To da ledja ne smiju da dodirnu pod kod kontrakcija je takodjer ogromna glupost. Krenete s poda stezuci stomak, na krjau jos jednom jako kontrahujete i onda vratite isto tako sporo nazad i kratko istegnete u donjem dijelu bez da igdje zaglavljujete noge i time smanjivati rad trbusnih misica.

I na kraju vidimo da je za trening (dakle ovde govorim samo O TRENINGU stomaka a ne o tome kako ih dovesti do zeljenog tonusa odnosno definicije) rectus abdominusa potrebno raditi maksimalno dvije vjezbe bez debilnih vratolomina i akrobacija na raznoraznim spravama."

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 15:28 (tony89).
12 godina
neaktivan

Pozdrav, imam 18 godina, visok sam nekih 174 :/ i tezak 67kg... Ima li kakve sanse da cu ja jos izvuc koji centimetar ili je to to? 
Koje vjezbe preporucujete da istezanje i poravnjavanje ledja (osim sto nisam eto bas neke visine, dosta se zgrbim pa izgledam jos nize)...

I jos nesto :D Inace idem u teretanu, prije nekih mjesec dana sam poceo, radim trenutno po nekom teen programu za masu i mogu reci da se cak i pomalo vidi medjutim problem je salo odnosno masnoca koja mi prikriva i to sitno misica sto imam :D Jel sad to vec vezano za prehranu ili jednostavno bavljenje sportskim aktivnostima?

Siky1234
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 16:08 (Siky1234).
14 godina
lllnuclearlll kaže...
exer1234 kaže...

Aj mi reci zašto onda nebi pio kazein nakon treninga, nego piješ whey?

Ako već pijemo svi whey nakon treninga jer je brzi protein, zašto ga usporavati s mlijekom, nebitno uopće koliko se usporava?

Ne pijem kazein zato sto je skup.. Whey je daleko jeftiniji od kazeina. Ali ,ako mi ga poklonis, piti cu ga poslije treninga i necu imati nikakvu razliku... Protein je protein, jedino sto je brza apsorbacija, ali kao sto rekoh, nije bitno za krajnji rezultat  (izgled). uostalom, whey mozes i usporiti na razne nacine.. Pa usporavamo ga ne zato da bi ga usporili namjerno, nego jednostavno, nekom je finije s mlijekom, netko treba vise kalorija... mnogo je razloga za to. Zar ne? Osobno slabo koristim mlijeko  (osim za kavu)... Ali zasto bi bio problem? 

Uporno pricas isto, ali ne zelis reci zbog cega? Evo odgovori mi na ova pitanja

1. zasto je poslije treninga bitno da je whey s vodom?

2.Zasto je poslije treninga uopce bitan pwm shake?

3. Zasto je bitan GI (glikemijski index) poslije treninga

4. sta ce se desiti ako uneses neki "sporiji" protein,recimo whey s mlijekom ili ne daj boze, da ne koristis whey, nego pojedes neko meso i rizu recimo. 

Da li mislis da ce u slucajevima u kojim poslije treninga ne pijes iskljucio whey s vodom i glukozom, nego pojedes neku krutu hranu ili kazein, da ce biti neke razlike na izgledu? i zasto?

Dajem ti primjer.. 

Recimo .primjer.., prije treninga si pojeo obrok.... treniras za sat, dva,,, zavrsi trening, mislis da je ta hrana vec sva probavljena, proteini apsorbirani? gotovo je.. ako ne uneses protein, katabolirat ces.? hehe ;) 

Jedina situacija u kojoj bi poslije treninga recimo obavezno nesto pojeo ili popio whey je trening na taste.. jer od sinoc nisi nista unio u sebe... sve ostale situacije su nebitne.. hrana se ne probavlja niti se ne apsorbira trenutno. nego satima

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 16:50 (exer1234).
16 godina
Filip720 kaže...

Ma znam ja sve to stoji korektno rade svoj posao samo me zanimalo da li jesu il nisu na juiceu, ali hvala lp.

Teško da je netko natty na YT - ako ćemo mjerit po Leroy Colbertu, za kojeg se zna da je natty i koji je genetski freak.

Recimo od youtubera što ja znam, Jeff Cavaliere je natty sigurno. Luimarco isto. Oba imaju preko 20 godina bildanja.

14 godina
KIKI3ooo kaže...
Filip720 kaže...

Ma znam ja sve to stoji korektno rade svoj posao samo me zanimalo da li jesu il nisu na juiceu, ali hvala lp.

Teško da je netko natty na YT - ako ćemo mjerit po Leroy Colbertu, za kojeg se zna da je natty i koji je genetski freak.

Recimo od youtubera što ja znam, Jeff Cavaliere je natty sigurno. Luimarco isto. Oba imaju preko 20 godina bildanja.

http://s3-media2.fl.yelpcdn.com/bphoto/-hsYhCgHoc393l_YANBpdQ/o.jpg

natural kazes?

lui marco je natural ,ali se po njemu i vidi. Takodjer i Marc Fitt. Christian guzman

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina
Za Marc Fitta ne vjerujem da je natural, u godini dana je odjednom eksplodirao..

Teško je reći tko je na steroidima, a ko nije, danas je to tako lako nabaviti i koristiti, pa znam dečke u mojoj teretani koji su sa 16/17 god na Testosteronu.

A Leroy nije natty 100%
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

od njih svih je jedino jeff natural.al tko zna mozda je on na TRT-u.uglavnom svi yt fitness gurui su na steroidima i tu rasprava staje.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma svi ti fitness gurui se kemijaju..neki više neki manje.. Govorit za Marc fitt-a da je naturalac je smiješno

14 godina
Rast mišića i visina

Ajd onda da se ispravim. Dakle, ovo je izgled koji je moguc natural, a isto tako, moguce je i mnogo gore od ovoga a da je nakemijan.

nema nista sto natural nije moguce

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12189939_1230778076938989_479870303891496660_n.jpg?oh=c2e3723604f3995aa58f068b3d5f4eef&oe=57551B7C

cuj, marc je na kemiji a jeff je natural? ajd gdje ti je logika? usporedi ih malo....

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 21:19 (exer1234).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A da mi počnemo raspravljati koje su ženske natural, i jesu li velike guze na slikama silikoni, pun kufer mi je više polugolih muškaraca.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice