- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako je u pitanju stronglifts 5x5 ima jedna stavka koju su izbacili ili se plaća nisam siguran, ako želiš više ruke trenirati, na kraj treninga di je bench press dodati dipseve 3xF (failure) a na kraj onog drugog dodati tipa zgibove/chin upove ili slično isto tako 3xF, tako ja radim
a za ovo 1.25 nisam siguran, bolje bi sigurno bilo da ima to, ali šta sad nekako moraš napredovati pa dodaji 2.5 i više jedi :D
Ako želiš natural nešto postić,moraš biti dobro opskrbljen proteinima,to je jasno ko dan.ne kužim šta onda fali posnom siru tu? odličan i zdrav obrok.
Ako želiš natural nešto postić,moraš biti dobro opskrbljen proteinima,to je jasno ko dan.ne kužim šta onda fali posnom siru tu? odličan i zdrav obrok.
ma pusti ga, vidiš da ni sam ne zna što priča...posni sir navečer je odlična stvar, a i poprilično jeftina i dostupna svima (LIDL, okusi zavičaja, XXL pakiranje 1kg 15-16kn
)
Meni je super posni i sve to, ali npr jel ga vi samog jedete s kruhom ili kako?
napraviš vilicom kašu od banane i pomješaj s posnim. meni je to zvučalo odvratno, kad sam probao skužio sam šta propuštam, možeš i zobenih malo stavit razmočenih u vodi i sl. uglavnom nebrojeno je kombinacija.
Koja je razlika izmedju Creapure (Creatine Monohydrate), Creatine Ethyl Ester HCL i Creatine Monohydrate (oosim u g i cijeni)? :D
BTW nije da reklamiram, ali ovo jednostavno morate probati Maslac od kikirikija jedva cekam da mi dodje ^^
ako je u pitanju stronglifts 5x5 ima jedna stavka koju su izbacili ili se plaća nisam siguran, ako želiš više ruke trenirati, na kraj treninga di je bench press dodati dipseve 3xF (failure) a na kraj onog drugog dodati tipa zgibove/chin upove ili slično isto tako 3xF, tako ja radim
a za ovo 1.25 nisam siguran, bolje bi sigurno bilo da ima to, ali šta sad nekako moraš napredovati pa dodaji 2.5 i više jedi :D
Hvala ti. Da to je sl 5x5. Aha znao sam da se tu trba nes placat xD Hvala sto si reko :) Mislim da cu dodavat 2.5 kg sa svake strane tjedno i to je to. Sto se tice dipseva koja bi bila altrenativna vjezba? Ne mogu ih napravit da mi zivot ovisi o tome lol.
Takoder sto je s trbuhom? Taj trening ga uopce ne spominje.
Ako hoćeš trbuh raditi nabavi si od P90X AB Ripper X
2-3x tjedno, ubitačno je poprilično, 15min traje 
BTW nije da reklamiram, ali ovo jednostavno morate probati Maslac od kikirikija jedva cekam da mi dodje ^^
Sastav: 100% kikiriki (u ovojnici)
To možeš sam napravit u blenderu za puno manje para... Ja ga radim sam i odličan mi je, ali ne koristim samo kikiriki nego još neke sastojke...
Iako čuo sam da svi živi hvale taj myProteinov, morat ću očito kupit kilu da i to probam.
Ako nekog zanima, opet je jeftinije placati u funtama nego u eurima na myprotein.co.uk
Dvije cijenom iste narudzbe, jednu platio u £ drugu u €
105 £ - 1026.40 KN skinuto s racuna
142€ - 1071.83 KN skinuto s racuna
Ako hoćeš trbuh raditi nabavi si od P90X AB Ripper X
2-3x tjedno, ubitačno je poprilično, 15min traje 
Thx, budem bas provjerio malo to. A ovo sto se tice dipseva?
Da ima poželjan odnos makronutritijenata, to da, ali dalo bi se diskutirati koliko je zdrav, uostalom kao i za svaki dairy proizvod. Ja od posnog prdim pola dana, kao i od svega što ima laktozu pa ga zato ne jedem.
Sastav: 100% kikiriki (u ovojnici)
To možeš sam napravit u blenderu za puno manje para... Ja ga radim sam i odličan mi je, ali ne koristim samo kikiriki nego još neke sastojke...
Iako čuo sam da svi živi hvale taj myProteinov, morat ću očito kupit kilu da i to probam.
Stvarno je dobar. Nisam nikada prije to probao tako da nezz kakvi su ostali, ali ovo je vrh. I jeli ima neke prevelike razlike izmedju ona 3 kreatina koja sam linkao?
Hvala ti. Da to je sl 5x5. Aha znao sam da se tu trba nes placat xD Hvala sto si reko :) Mislim da cu dodavat 2.5 kg sa svake strane tjedno i to je to. Sto se tice dipseva koja bi bila altrenativna vjezba? Ne mogu ih napravit da mi zivot ovisi o tome lol.
sklekovi onda dok ne budeš mogao par dipseva
Stvarno je dobar. Nisam nikada prije to probao tako da nezz kakvi su ostali, ali ovo je vrh. I jeli ima neke prevelike razlike izmedju ona 3 kreatina koja sam linkao?
Kreatin monohidrat koristi i to je to...
Solo, sasvim mi je ok tako.
Pojedem za par minuta i u krpe :)
ma pusti ga, vidiš da ni sam ne zna što priča...posni sir navečer je odlična stvar, a i poprilično jeftina i dostupna svima (LIDL, okusi zavičaja, XXL pakiranje 1kg 15-16kn
)
tko kaze da posni ne valja? odlican izvor proteina.. ja pricam o necem drugom.. sta ti znaci posni sir prije spavanja, ako si recimo u toku dana jeo katastrofalno? da li ce ti pomoci ista? nece.. to je isto kao i whey... whey nece pomoci ako ti je prehrana losa. kontas? isto tako ako do navecer nisi unosio dovoljnu kolicinu proteina i uh, onda je totoalno glupo jesti posni sir, nego jedes nesto sto ima dovoljnu kolicinu uh i proteina..
Solo, sasvim mi je ok tako.
Pojedem za par minuta i u krpe :)
i to moras odmah zaspati?
Xbox: Muskarcina
Sve sto zelim reci da jedes ono sto ti treba..
Da laicki pojednostavim za one koji ne znaju logicno razmisljati i ne shvacaju o cemu pricam
Recimo na defki si, 200g proteina 200g uh i 50g masti
sto je preracunato u kalorijama oko 2050, ali nek bude 2000, za lakse zbrajanje
Tokom dana si unio recimo
150g proteina, 150uh i 40 masti,
primjer , ides spavati, da li ces u ovom slucaju jesti samo posni sir koji je vecinom protein i nesto sitno UH... ? dakle ako iz posnoh uneses 50g proteina koji ti fali, unijeti ces jako malo uh i skoro nista masti..
E sad vasom racunicom ako pojedes samo posni, zadovoljit ces proteine, a sta je s uh i mastima?
Puno je bitniji konacni kalorijski unos na kraju dana, pa onda omjer makronutrienata... Ja bih po vaznosti stavio ovako 1. kalorijski unos. 2 unos proteina.. To dvoje bi trebalo biti nesto sto morate zadovoljiti svaki dan, a ako zadovoljite, onda ste ok.. Sto se tice masti i uh, oni se mogu i mixati, dakle ne mora fixno biti 200uh i 50 masti, mozete masti povecati, a uh smanjiti ali da sve pase u kalorijski unos koji ste zadali, Dakle 1 proteine.. pa ostale kalorije punite iz uh i masti.
Inace sam koristio gainer platinum mass sta mislite da predem
na cisti whey sada?
Pisao sam prije više od mjesec dana ovdje o boli u rukama...
''Nakon par dana u gymu počeo sam osjećati jaku bol u podlaktici, ali nije to onaj obični tip boli nego imam osjećaj kao da se radi o kosti. Bol nastupa kada pustim utege odnosno spravu ali i za vrijeme vježbe. Nisam tek počeo, trenirao sam već 4 mjeseca kod kuće i nisam imao tih problema. Što bi to moglo biti? Kako spriječiti?''
I tako prošlo mjesec dana nisam direktno ruke radio ali naravno pogađao sam ih kad sam radio prsa i leđa bez ikakve boli... Ali kad god ja uzmem uteg pa dižem za biceps ili na bilo kakvoj spravi za ruke, ta ista bol je odmah tu. Malo sam trazio po netu i doso do zakljucka da mozda imam ''Tendonitis'' podlaktice. Je li se itko susreo s time? Kako to ''izliječiti''?
Bilo kakva pomoć je dobrodošla.
na cisti whey sada?
da, gainer je cijenom neisplativ
na cisti whey sada?
Kupi wheya 5kg, dodaj 5kg običnog šećera i eto ti gainera... Gainer je prodavanje magle.
Nareži kobasice, kulena, špeka, nasjeci luka, čvaraka i da vidiš kak ćeš dobit na kilaži začas, kakav gainer 
''Nakon par dana u gymu počeo sam osjećati jaku bol u podlaktici, ali nije to onaj obični tip boli nego imam osjećaj kao da se radi o kosti. Bol nastupa kada pustim utege odnosno spravu ali i za vrijeme vježbe. Nisam tek počeo, trenirao sam već 4 mjeseca kod kuće i nisam imao tih problema. Što bi to moglo biti? Kako spriječiti?''
I tako prošlo mjesec dana nisam direktno ruke radio ali naravno pogađao sam ih kad sam radio prsa i leđa bez ikakve boli... Ali kad god ja uzmem uteg pa dižem za biceps ili na bilo kakvoj spravi za ruke, ta ista bol je odmah tu. Malo sam trazio po netu i doso do zakljucka da mozda imam ''Tendonitis'' podlaktice. Je li se itko susreo s time? Kako to ''izliječiti''?
Mislim da sam imao isti problem...Nem ati tu pomoći moraš trenirati i samo će proći osim ako nije nešto ozbiljnije...Ali sjećam se i ja tog neugodnog osječaja kao da je cijeli pritisak na kosti a pogotovo kad se spuštaju utezi.
Pitao sam ja jednog iskusnog bildera za to i on mi je to rekao da nema pomoći a možeš ti kupiti kremice i ostalo ali to ti djeluje kao kamilica.
Tendonitis je ipak malo ozbiljnija stvar kronične prirode (tetive su u pitanju) koja se ne može direktno liječiti, nego samo ublažavati simptomi, pa ne bih baš skakao sa zaključcima.
Osim toga, ne vidim kako bi curlanje (ili neka tric vježba) mogla izazvati tendonitis u podlakticama. Tendonitis se javlja kad su tetive pod velikim opterećenjem, npr vjerojatno si vidio likova koji ne znaju kako držati šipku na leđima dok squataju pa umjesto pod trapezom/akromionom lopatice (ovisno jel high ili low bar) cijelu težinu šipke praktički drže na dlanovima, tj laktovima. Tu su onda tetive, kako šake, tako i lakta pod velikim opterećenjem i može doći do tendonitisa.
E sad, osobno ti mogu reći da sam u početku imao dosta neugodnu bol nakon curlanja (imao sam filing kao da bol dolazi iz vena i kao da lagano "gore"). Vjerojatno nije pomoglo ni to što mi je forma bila tko-zna-kakva i što sam ego-liftao (kao i svi kad krenu) ali po ovome što ti opisuješ mislim da nije tendonitis.
Odi doktoru, ako treba i uputnicu za fizioterapeuta, pa neka oni istražuju. Ti probaj paziti na formu kod curlanja (kontrolirani negativ obavezno) i probaj s lakšom kilažom pa vidi jel ima napretka.
Pozz ekipa, imam jedno pitanje.
Da li itko miješa kreatin s čajom? Zanima me to jer je voda kipuća pa se bojim da se ne bi nešto sjebalo pošto je to vruće dosta i odma ubacim kreatin, a kombinacija med kamilica mi je izvrsna s kreatinom.
lp
imas nekoliko opcija...ici ortopedu i probat sa fizikalnom terapijom, dobiti injekciju kortikosteroida ili posluzit se stvarima koje nisu legalne.sve je na tebi