Jel neko probao ovo?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisam tražio izvor istraživanja, ali ne vjerujem da je lažno. Također ne vidim što bi bilo kontraproduktivno za ne popiti čašu mlijeka nakon treninga. Istina, nisu brzi proteini kao whey, ali ipak su tu i proteini i UH.
Po meni bolje išta nego ništa 
Vidim mnogo članaka i mišljenja koji govore protiv mlijeka u prehrani, ali ne vidim nigdje valjan razlog. Ja ga pijem otkad znam za sebe, odgovara mi, fino mi je, ima sastojke koje tražim i to je to...
Naravno onom tko ne podnosi laktozu se ne preporuča i to je to.
Linkao si mi google search? Ozbiljno? To je istraživanje?
Rekao sam da niti whey nema dokazan pozitivan učinak nakon treninga (u odnosu na bilo koje drugo doba dana) pa prema tome nema ga sigurno niti mlijeko.
Da ne govorim o čokoladnom mlijeku poslije treninga.. Ne vidim kako to može imati bilo kakvog učinka.
U biti, mislio sam da smo ovdje već shvatili da timing nije ni približno bitan koliko se mislilo.
Linkao si mi google search? Ozbiljno? To je istraživanje?
Rekao sam da niti whey nema dokazan pozitivan učinak nakon treninga (u odnosu na bilo koje drugo doba dana) pa prema tome nema ga sigurno niti mlijeko.
Da ne govorim o čokoladnom mlijeku poslije treninga.. Ne vidim kako to može imati bilo kakvog učinka.
U biti, mislio sam da smo ovdje već shvatili da timing nije ni približno bitan koliko se mislilo.
Pa dobro čovječe evo ti. Jel ti stvarno ne znaš koristiti Google ili što???
https://www.utexas.edu/alumni-friends/research-matters/chocolate-milk-study
Ti si rekao da whey nema dokazan pozitivan učinak nakon treninga, a prave studije i svi nutricionisti kažu da ima, kojim dokazima ti to demantiraš?
Ovdje ste shvatili da timing nije bitan? A kak ste to shvatili, kojim točno metodama? Svi znamo da su mišići nakon treninga u traumi i da su potrošene zalihe glikogena. Dakle u tom trenutku se najbolje izvalit na kauč i ne uzeti ništa, nego jesti za 2-3 sata nešto?
Ja još uvijek stojim pri tome da bolje čaša čokoladnog mlijeka nakon treninga nego ništa. UH+proteini+masti, sve što može ljudsko tijelo iskoristit u tom trenutku za regeneraciju i punjenje mišića, naravno whey+glukoza je bolja opcija, ali u nedostatku istog i ovo može vrlo dobro poslužiti.
Da bzv ne citiram....
Ugl. malo sam guglao i naiso na jako podijeljena misljenja strucnjaka oko mlijeka. Jedni preporucaju dok su drugi protiv. Razloge ste vec sami naveli za i protiv tak da cu se ja vodit logikom kolege, bolje i mlijeko nego nista jer jbg, ogranicen sam budetom i izborom :D
Druga stvar, naisao sam na to da banane nisu dobre nakon treninga??? Puno sportasa ih jede npr. tokom teninskih meceva ili poslije nekog nastupa itd. pa me bas to zacudilo :S
Da bzv ne citiram....
Ugl. malo sam guglao i naiso na jako podijeljena misljenja strucnjaka oko mlijeka. Jedni preporucaju dok su drugi protiv. Razloge ste vec sami naveli za i protiv tak da cu se ja vodit logikom kolege, bolje i mlijeko nego nista jer jbg, ogranicen sam budetom i izborom :D
Druga stvar, naisao sam na to da banane nisu dobre nakon treninga??? Puno sportasa ih jede npr. tokom teninskih meceva ili poslije nekog nastupa itd. pa me bas to zacudilo :S
Ako ti mlijeko odgovara, moj stav je, zašto ne?
One navode o kancerogenosti mlijeka i sl. mi nisu baš utemeljene i većinom se takve stvari o mlijeku nalaze na nekakvim alternativnim i hipijevskim sajtovima. Ljudi piju mlijeko raznih životinja već tisućama godina, od male djece pa nadalje...
Banane?
Ujutro i tijekom aktivnosti da, ali nakon treninga ne zato jer fruktoza nakon treninga nije poželjna baš zbog načina kako se metabolizira.
Iako ja sam prije znao s wheyem i glukozom smiksati i bananu, i bilo je jako fino i kremasto
, ali sam prestao to raditi jer sam isto tako vidio da se ne preporučuje. Ali kad idem na bicikl/tenis i sl. obvezno si ponesem bananu, daje energiju tijekom dužih aktivnosti.
btw. Pijenje wheya ako uzmeš neki jeftiniji ti je jeftinije nego piti pol litre mlijeka nakon treninga. mene po porciji wheya ispadne 2.80kn ako ne brojimo glukozu i kreatin. Ako brojimo možda neke 3.5kn ajmo reć. Pol litre mlijeka je cjenovno tu negdje, možda malo jeftinije, ali zanemarivo.
Ja mlijeko/kakao popijem navečer prije spavanja 
Može li neka vježba/e za ojačanje leđa? Puno sjedim za računalom.
ne,takve vjezbe jos nisu izmisljenje
dobra kilaža..ali šta je sa tehnikom?
istina, tehnika nije najbolja
tehnika je za bildere, kraljeve pravilne dijete i hipertrofije.
A kako ih ojačati onda? Nemoguće da nema vježbe za leđa.
Casein ili instant zobene bez mlijeka, uh, loše (mislim na okus) :)
A kako ih ojačati onda? Nemoguće da nema vježbe za leđa.
pa sta mislis, logicno.. Dakle vjezbe s kojima vuces prema sebi, tj privlacis.. Dakle veslanja, horizontalna, vertikalna. Lat, zgib, veslanja u pretkolonu, bucice.. Donje veslanje...
Pa dobro čovječe evo ti. Jel ti stvarno ne znaš koristiti Google ili što???
https://www.utexas.edu/alumni-friends/research-matters/chocolate-milk-study
Ti si rekao da whey nema dokazan pozitivan učinak nakon treninga, a prave studije i svi nutricionisti kažu da ima, kojim dokazima ti to demantiraš?
Ovdje ste shvatili da timing nije bitan? A kak ste to shvatili, kojim točno metodama? Svi znamo da su mišići nakon treninga u traumi i da su potrošene zalihe glikogena. Dakle u tom trenutku se najbolje izvalit na kauč i ne uzeti ništa, nego jesti za 2-3 sata nešto?
Ja još uvijek stojim pri tome da bolje čaša čokoladnog mlijeka nakon treninga nego ništa. UH+proteini+masti, sve što može ljudsko tijelo iskoristit u tom trenutku za regeneraciju i punjenje mišića, naravno whey+glukoza je bolja opcija, ali u nedostatku istog i ovo može vrlo dobro poslužiti.
Nemam ja potrebu koristiti google, nisam ja taj koji govori da je istraživanjima dokazano nešto što nije. Također, nhf, ali to što si linkao isto tako nije istraživanje, nego prepričano navodno istraživanje.
Kada bi i bili istiniti ti navodi, svakako bi bilo zanimljivo vidjeti kako i u kolikoj mjeri to utječe na organizam. Često se rezultati istraživanja overhypeaju, a u biti se u konačnici radi o malim i zanemarivim (iako istinitim i točnim) brojevima koji u praksi zapravo ne rade preveliku razliku.
Što se tiče toga da su mišići u traumi (wtf?) i da su potrešene zalihe glikogena te kako treba uzeti UH-P-M poslije treninga; situacija je jednostavna. Nakon jutarnjeg treninga (na tašte) postoji određen rizik po tom pitanju jer tijelo je bez hrane 8-12 sati i recimo da bi onda svakako dobro došla bilo kakva hrana (bilo tekuća i kruta). Međutim, ako je trening poslijepodne ili navečer (najčešće kod većine ljudi), kakvog to smisla ima? Jedeš cijeli dan i unosiš mikro i makro nutrijente i onda se oni svi potroše nakon 2 sata treninga? Gdje nestanu?
Sve ono što se unese u organizam apsorbira se satima i ostaje satima zadržano u organizmu te ga po potrebi tijelo koristi u vrijeme kada mu je potrebno. Posebno ako netko ima kvalitetan preWM (mislim na kompletan obrok), pogotovo nema nikakvog straha.
Uneseš ti P-M-UH odmah poslije treninga u tekućem obliku (whey, čokoladno mlijeko) ili nakon 2 sata poslije treninga u obliku krute hrane, svejedno je.
Ovo je debelo oversimplified zaključak i nemam nikakva istraživanja za poduprijeti to (ne da mi se tražiti, ali svi koje pratim u Fitness svijetu, a koje smatram iole relevantnima imaju isto ili slično razmišljanje).
Uostalom, probao sam sve od tih mythova; whey odmah poslije treninga, određena hrana prije, određena hrana poslije treninga, kazein prije spavanja, a probao sam i preskočiti te mythove i gle čuda, razlike u napretku nema. Čak štoviše, znatno sam produktvniji budući da imam više vremena za ostale obaveze od kad ne trošim toliko vremena na takve gluposti.
Po meni, najbolja formula je optimalna prehrana (suficit/deficit/održavanje - ovisno o potrebama), optimalan odnos P (bez pretjerivanja kao što većina radi) - M - UH te naglasak na (često zapostavljenim) mikronutrijentima koje smatram jednako važnima kao i makronutrijente.
Na kraju, nećeš ništa pogriješiti ukoliko piješ whey odmah poslije treninga ili čokoladno mlijeko ili što već, samo kažem, da pomaže - vjerojatno ne, da je potrebno - vjerojatno ne.
Sve to me podsjeća na prijatelja koji je znao jesti jaffa kekse poslije treninga jer negdje pročitao da je dobro ili ovi što stavljaju šećer u (ionako pun šećera) whey s okusom jer se priča da je dobro.
Nemam ja potrebu koristiti google, nisam ja taj koji govori da je istraživanjima dokazano nešto što nije. Također, nhf, ali to što si linkao isto tako nije istraživanje, nego prepričano navodno istraživanje.
Kada bi i bili istiniti ti navodi, svakako bi bilo zanimljivo vidjeti kako i u kolikoj mjeri to utječe na organizam. Često se rezultati istraživanja overhypeaju, a u biti se u konačnici radi o malim i zanemarivim (iako istinitim i točnim) brojevima koji u praksi zapravo ne rade preveliku razliku.
Što se tiče toga da su mišići u traumi (wtf?) i da su potrešene zalihe glikogena te kako treba uzeti UH-P-M poslije treninga; situacija je jednostavna. Nakon jutarnjeg treninga (na tašte) postoji određen rizik po tom pitanju jer tijelo je bez hrane 8-12 sati i recimo da bi onda svakako dobro došla bilo kakva hrana (bilo tekuća i kruta). Međutim, ako je trening poslijepodne ili navečer (najčešće kod većine ljudi), kakvog to smisla ima? Jedeš cijeli dan i unosiš mikro i makro nutrijente i onda se oni svi potroše nakon 2 sata treninga? Gdje nestanu?
Sve ono što se unese u organizam apsorbira se satima i ostaje satima zadržano u organizmu te ga po potrebi tijelo koristi u vrijeme kada mu je potrebno. Posebno ako netko ima kvalitetan preWM (mislim na kompletan obrok), pogotovo nema nikakvog straha.
Uneseš ti P-M-UH odmah poslije treninga u tekućem obliku (whey, čokoladno mlijeko) ili nakon 2 sata poslije treninga u obliku krute hrane, svejedno je.
Ovo je debelo oversimplified zaključak i nemam nikakva istraživanja za poduprijeti to (ne da mi se tražiti, ali svi koje pratim u Fitness svijetu, a koje smatram iole relevantnima imaju isto ili slično razmišljanje).
Uostalom, probao sam sve od tih mythova; whey odmah poslije treninga, određena hrana prije, određena hrana poslije treninga, kazein prije spavanja, a probao sam i preskočiti te mythove i gle čuda, razlike u napretku nema. Čak štoviše, znatno sam produktvniji budući da imam više vremena za ostale obaveze od kad ne trošim toliko vremena na takve gluposti.
Po meni, najbolja formula je optimalna prehrana (suficit/deficit/održavanje - ovisno o potrebama), optimalan odnos P (bez pretjerivanja kao što većina radi) - M - UH te naglasak na (često zapostavljenim) mikronutrijentima koje smatram jednako važnima kao i makronutrijente.
Na kraju, nećeš ništa pogriješiti ukoliko piješ whey odmah poslije treninga ili čokoladno mlijeko ili što već, samo kažem, da pomaže - vjerojatno ne, da je potrebno - vjerojatno ne.
Sve to me podsjeća na prijatelja koji je znao jesti jaffa kekse poslije treninga jer negdje pročitao da je dobro ili ovi što stavljaju šećer u (ionako pun šećera) whey s okusom jer se priča da je dobro.
Gle slažem se s tobom oko kemijanja i izvuđenja gluposti tipa vaganja hrane itd... Jedi pravilno, jedi više puta dnevno, unosi adekvatan omjer P M UH i mikronutrijente i naravno da ćeš vidjet rezultate jer tijelu ništa ne fali i napreduje.
No složit ćeš se samnom da svi mi pijemo nekakv PWM nakon treninga, i to baš brze proteine tipa whey i ljudi ih još mješaju s glukozom da si dignu inzulin kao anabolički hormon. Pa valjda je na neki način dokazano da je to dobro napraviti nakon treninga i da postoji određena korist kad svi bruje o tome...
Inače nisam bodybulder. Bavim se rekreativno sportom (tenis, MTB) i radim doma fittness program P90X 3-4x tjedno čist da ostanem u formi, a i da bolje izgledam. A u svakom slučaju i motivira te taj šejk na kraju treninga 
Ali eto, meni se čini da imam manje upale mišića kad pijem PMW nego kad ne pijem, sad jesam u pravu ili je to samo psihološki ne znam. Ali na svim fitness programima i sportašima se tako neš preporučuje, dakle sumnjam da je bezveze.
Upala misica ti nema nikakve veze sa rastom misica.To je samo posljedica opterecenja misica na nacin na koji taj misic inace nije navikao.Dovoljno je promjeniti kut izvodenja odredene vjezbe da se dobije upala misica.
Inače nisam bodybulder. Bavim se rekreativno sportom (tenis, MTB) i radim doma fittness program P90X 3-4x tjedno čist da ostanem u formi, a i da bolje izgledam. A u svakom slučaju i motivira te taj šejk na kraju treninga 
Ali eto, meni se čini da imam manje upale mišića kad pijem PMW nego kad ne pijem, sad jesam u pravu ili je to samo psihološki ne znam. Ali na svim fitness programima i sportašima se tako neš preporučuje, dakle sumnjam da je bezveze.
Ja ne pijem, tako da se neću složiti 
Ali u principu, naškoditi neće sigurno pa svakome po volji. Ja osobno ne pijem jer sam student i imam druge prioritete što se raspodjele novca tiče, tako da mi je žao izdvojiti 300 kn za vreću proteina kad ih mogu unjeti hranom, a i nisam primjetio neku razliku u odnosu na vrijeme kad sam pio whey i sad kad ne pijem.
dobra kilaža..ali šta je sa tehnikom?
istina, tehnika nije najbolja
tehnika je za bildere, kraljeve pravilne dijete i hipertrofije.
Cilj mi je slomit kicmu i prikupit pare od osiguranja.
I sta je sa tehnikom?
Imam doma cca 15-tak metara drva za piliti, a metrice su vise manje na zemlji, idealna zamjena za deadlift ;)
Cak po uzoru na Rockya slobodno prepustam sjekiru nekome tko je voljan cijepat :p
Salu na stranu, mene je to copilo prije jedno 3-4 mjeseca. Bio sam neaktivan oko mjesec dana, kao prode te, ali cim se malo napnes gotovo, odmah se vrati. Poslala me doktorica na slikanje kicme i sve uredno, ali se na kraju ispostavilo da sam nekako istegnuo donji lijevi ledni misic i morao sam mirovat dok to nije proslo, a nakon toga sam krenuo sa nekim laganim vjezbama za leda...
Kad smo kod ozljeda, jucer sam na treningu poceo osjecat neku tupu bol tocno u sredini ramena, kao da dolazi iznutra :S
Gle slažem se s tobom oko kemijanja i izvuđenja gluposti tipa vaganja hrane itd... Jedi pravilno, jedi više puta dnevno, unosi adekvatan omjer P M UH i mikronutrijente i naravno da ćeš vidjet rezultate jer tijelu ništa ne fali i napreduje.
No složit ćeš se samnom da svi mi pijemo nekakv PWM nakon treninga, i to baš brze proteine tipa whey i ljudi ih još mješaju s glukozom da si dignu inzulin kao anabolički hormon. Pa valjda je na neki način dokazano da je to dobro napraviti nakon treninga i da postoji određena korist kad svi bruje o tome...
Whey sam po sebi dize inztulin, nije potrebna nikakva glukoza. Ja ne pijem pwm, ali istina da koristim whey u PWM,ali on bude pomijesan s pahuljicama, jer poslije treninga budem gladan,a treba vremena da se spremi nesto. Pa je ovo najbze..
Ajd ovako, ako treniras na taste, dakle nisi jeo nista prije treninga, onda bih osobno i gledao da sto prije unesem neki pwm, ali ako si jeo prije treninga, poslije treninga nema zurbe.. ona hrana prije se jos i dalje probavlja, dakle aminokiseline su i dalje u krvotoku..
Gle jebes taj pwm od par grama proteina i nesto uh, ako ti je cijelodnevna prehrana smece..
Gle jebes taj pwm od par grama proteina i nesto uh, ako ti je cijelodnevna prehrana smece..
Ovo definitivno potpisujem 
Mozda si erektor istegnuo,odmaraj i istezi se. Desilo se i meni kad sam probavao behind the neck press u cucnju,nagnjecilo mi erektore i sljedeci dan dignuo 50 kila mrtvo i ode sve u k,nepokretan tjedan dana
Mozda si erektor istegnuo
Vjerujem da erektor nije ono što sam ja prvo pomislio 
bez pederluka
bez pederluka
no homo
Moze li se intezivnom kucnom vjezbom: cucnjevi,iskorak, trcanje skinuti salo sa nogu? Barem neki rezultat, nakon mjesec-dva, vise?
Salo se ne moze ciljano skidati, jedino sa cijeloga tijela.
Kad sam prije vjezbao sve mix. smrsavio sam ali samo gore, dok su noge ostale iste.
Kad sam prije vjezbao sve mix. smrsavio sam ali samo gore, dok su noge ostale iste.
Lokalizirano topljenje sala NIJE moguce.
Iako, svako se deblja na sebi svojstven nacin. Neko prvo dobije u rukama, neko nogama i sl. pa je isto tako moguce da na tom ili nekom drugom mjestu prvo i pocnes gubiti.
Tako da vrlo je vjerojatno da si tek usao u neki proces gubljenja masnih naslaga posto si promjene vidio samo na odredenim mjestima.
Ali i sam trening (bez obzira jel doma ili u teretani) nije dovoljan ako prehrana nije usklađena 
Trudim se koiko mogu sto se tice prehrane, mora se uzet u obzir buđet i zelje ostalih ukucana. Smanjio sam unos ugljikohidrata te masnoga i slatkisa.
Trudim se koiko mogu sto se tice prehrane, mora se uzet u obzir buđet i zelje ostalih ukucana. Smanjio sam unos ugljikohidrata te masnoga i slatkisa.
svaka cast za slatko,ja ga se nemogu rijesiti nikako ali ipak sam uspio za godinu dana izgubiti 27kg 
Salo se ne moze ciljano skidati, jedino sa cijeloga tijela.
Može...
LIPOSUKCIJOM