Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.699.771
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
FlyBoy kaže...

Ta ekipa vreba 25% popusta na bezokusni whey po .uk i ostalim jeftinijim domenama i onda preprodaje.

Može se bezokusni 5kg Impact whey uzeti za cca 350-360 kuna na .uk kad bude 25%, tako da mi se ova cijena po kojoj prodaju čini realnom, da ipak nešto i zarade.

Da, to je na stvari. Uzeo sam nekoliko puta, ne sjećam se koji prodavač, ali uvijek su ti isti na njušci i sve normalno. Jasno, isto može i tu ekipa napraviti, i često i radi, da se alarmira kad u UK myprotein imaju voučere i akcije, pa se skupi nekoliko zbog poštarine i nabavi po cca 350 kuna vreću. Pošto bi se meni vjerojatno pokvarilo da vreća od 5 kg pola godine čeka na red i onda još pola godine stoji otvorena, to je jedini razlog što ne uzimam tako. Inače mislim da je ok.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
11 godina
neaktivan
overhaul kaže...
 Pošto bi se meni vjerojatno pokvarilo da vreća od 5 kg pola godine čeka na red i onda još pola godine stoji otvorena, to je jedini razlog što ne uzimam tako. Inače mislim da je ok.

Ne vjerujem da se to može pokvarit tako brzo. 

If you have nothing to lose, try.
18 godina
Filip720 kaže...
overhaul kaže...
 Pošto bi se meni vjerojatno pokvarilo da vreća od 5 kg pola godine čeka na red i onda još pola godine stoji otvorena, to je jedini razlog što ne uzimam tako. Inače mislim da je ok.

Ne vjerujem da se to može pokvarit tako brzo. 

Nebi sigurno, provjereno iz vlastitog iskustva. Još je i rok trajanja prošao 

15 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav momci.Imao sam u planu u blizoj buducnosti napraviti si bench klupu,danas surfam i naletim na ovakvo nesto.Što vi kazete isplatit li se dati pare za ovo?

Bench klupa

18 godina
Tomy Lee kaže...

Pozdrav momci.Imao sam u planu u blizoj buducnosti napraviti si bench klupu,danas surfam i naletim na ovakvo nesto.Što vi kazete isplatit li se dati pare za ovo?

Bench klupa

Pa ako si imao u planu sam napraviti, onda ti se ovo ne isplati, jel...

Osim toga, što ima više krakova/spojeva/zglobova to bi naprava, u ovom slučaju klupa, trebala biti nestabilnija i podležnija kvaru, lomu, a iskreno ova mi se čini takvom.

Ako već kupuješ, gledaj najprostiju moguću klupu (podesivu po nagibu) jer će ti vjerojatno najduže trajati, a i biti jeftinija. 

Možda čak bolja opcija posebno klupu a posebno stalak. 

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Jel mi moze neko pomoc oko myfitnesspal aplikacije? Npr. kad neku hranu kao kikiriki masal/sirni namaz unesem pojave se mjere naravno. Ali ne nude nikakvu realnu mjeru. Pise 1g, 1 ounce, 100g. Koliko bi bilo 2 snite toga?

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Decki, je li tko probao battery whey, battery shocker... opcenito, kakvi su njihovi proizvodi? isto tako, ako netko zna po iskustvu neki dobar preworkout, probao sam do sad od olimpa redweiler, od sciteca no xplode (zato sto mi je prodavac rekao da su najbolji, najprodavaniji, od redweilera apsolutno nikakav hype i bolji pump nisam osjetio, od no xploda, tu i tamo i ako sam uzeo vise od jedne doze... ne razumijem u cem je problem, nit pijem kofein   (kavu) niti taurin, pa je nemoguce da imam toleranciju na to... po sastavu je jaci jedino c4 i jack3d, ima li netko iskustva s time?

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@IvanDado Kupi vagu i važi ako te to veseli

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 12:20 (ks95hr).
18 godina
IvanDado kaže...

Jel mi moze neko pomoc oko myfitnesspal aplikacije? Npr. kad neku hranu kao kikiriki masal/sirni namaz unesem pojave se mjere naravno. Ali ne nude nikakvu realnu mjeru. Pise 1g, 1 ounce, 100g. Koliko bi bilo 2 snite toga?

A što mjerkaš toliko? Pokušavaš smršaviti ili?

@Goddish ma mazni karla prije treninga 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 12:42 (lllnuclearlll).
10 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav, imam pokoje pitanje u vezi prehrane :D

Odmah da napisem da sam 186cm, 86kg...

Da predem na ono bitno, sto preporucate za jelo iza treninga? konkretno, sto pojesti kada trening (kickbox) zavrsi u 22h i kad sam spreman za spavanje? Jaja, piletina, riza, mozda zalit mlijekom? Nikad nisam pio whey i ostale shakeove... Jos jedan problem mi predstavlja dorucak i gablec na poslu... Ujutro jedem cokoladne zitarice ili jabuke, a za gablec sendvic tipa cetvrt kruha i 10dkg parizera ili cajne. To nemam pojma sa cime bi zamijenio posto nemogu previse zabusavat :D

14 godina
Rast mišića i visina

Pa preporuka je da jedes obrok bogat proteinima, ugljikohidratima i nesto masti, eto. 

18 godina
neaktivan
Shivi kaže...

Da predem na ono bitno, sto preporucate za jelo iza treninga? konkretno, sto pojesti kada trening (kickbox) zavrsi u 22h i kad sam spreman za spavanje? Jaja, piletina, riza, mozda zalit mlijekom? Nikad nisam pio whey i ostale shakeove... Jos jedan problem mi predstavlja dorucak i gablec na poslu... Ujutro jedem cokoladne zitarice ili jabuke, a za gablec sendvic tipa cetvrt kruha i 10dkg parizera ili cajne. To nemam pojma sa cime bi zamijenio posto nemogu previse zabusavat :D

Piletina i riža ti je čist ok. Po meni mlijeko se ne treba pit uopće.

Ujutro rađe pojedi jaja ili žitarice bez čokolade, tj. bez dodatnih šečera.  Ili napraviš visokokalorijski smoothie. 

Za gablec, možeš doma speć piletinu, ponijet na posao, uzet pecivo ili kruh s cijelovitim žitaricama, raženi ili slično +posni sir (ako na poslu imate frižider). 

Ako baš uzimaš nareske uzmi pureću salamu, tipa onu kuhanu. 

I možeš slobodno kupit Whey i piti ga poslije treninga. 

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
12 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...
IvanDado kaže...

Pa mjerim da znam da sam u suficitu. Odkad je to lose?

18 godina
IvanDado kaže...

Pa mjerim da znam da sam u suficitu. Odkad je to lose?

Pa nije loše, ako ti se da vagati hranu i ako imaš vremena za to... Meni se neda, a otprilike znam kad sam u suficitu, a kad u deficitu i bez vaganja i brojanja kalorija.

18 godina
Geek kaže...
 Po meni mlijeko se ne treba pit uopće.

Po meni, ako osobi ne smeta, treba ga piti! :)

Xbox: Muskarcina
18 godina
Virty kaže...

Po meni, ako osobi ne smeta, treba ga piti! :)

ne vidim zašto ne piti mlijeko, ja popijem 0.3-0.5L svaki dan...

Čak je dokazano da ga je dobro popit i nakon treninga (naravno whey je bolji, ali bolje mlijeko nego ništa), ima odličan omjer proteina i ugljikohidrata (pogotovo čokoladno/kakao)...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 17:16 (lllnuclearlll).
12 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Pa nije loše, ako ti se da vagati hranu i ako imaš vremena za to... Meni se neda, a otprilike znam kad sam u suficitu, a kad u deficitu i bez vaganja i brojanja kalorija.

Vjeruj mi mislis da ja ne bi to htio? Ne znam kak da znam jesam li u suficitu ili ne bez mjerenja. Ajmo rec mjerim svo ovo vrijeme i dalje sam na istoj kilazi xD

18 godina
Goddish kaže...

Decki, je li tko probao battery whey, battery shocker... opcenito, kakvi su njihovi proizvodi? isto tako, ako netko zna po iskustvu neki dobar preworkout, probao sam do sad od olimpa redweiler, od sciteca no xplode (zato sto mi je prodavac rekao da su najbolji, najprodavaniji, od redweilera apsolutno nikakav hype i bolji pump nisam osjetio, od no xploda, tu i tamo i ako sam uzeo vise od jedne doze... ne razumijem u cem je problem, nit pijem kofein   (kavu) niti taurin, pa je nemoguce da imam toleranciju na to... po sastavu je jaci jedino c4 i jack3d, ima li netko iskustva s time?

Od Battery sam proba nekoliko proizvoda a među njima je i whey od čokoalde i creamy vanilla.

Čokolada je ukusna u rangu više-manje ostalih proizvođača, dok mi nije legla dobro creamy vanilla, preslatka je.

Puding im je ludnica, zaraza teška :)

Ostali proizvodi su također dobri, sve u svemu, battery proizvodi su mi dobri.

Xbox: Muskarcina
18 godina
IvanDado kaže...

Vjeruj mi mislis da ja ne bi to htio? Ne znam kak da znam jesam li u suficitu ili ne bez mjerenja. Ajmo rec mjerim svo ovo vrijeme i dalje sam na istoj kilazi xD

Ak hoćeš bit u suficitu, onda jedi, a ne mjeri 

Puno je teže napraviti optimalni deficit nego suficit. Ako si stalno na istoj kilaži onda nisi u suficitu. Na ono što izračunaš dodaj još malo kvalitetnih proteina. Ne treba ti prevelik suficit UH i masti, ali proteina da ako ideš u teretanu.

14 godina
lllnuclearlll kaže...

Čak je dokazano da ga je dobro popit i nakon treninga (naravno whey je bolji, ali bolje mlijeko nego ništa), ima odličan omjer proteina i ugljikohidrata (pogotovo čokoladno/kakao)...

Ma gdje je to dokazano?
Kao prvo nije dokazano niti da whey ima nekakav poseban učinak nakon treninga (u odnosu na bilo koje drugo doba dana), a pogotovo ne mlijeko. 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

https://www.dropbox.com/s/woi804tnp36yr1a/dl.mp4?dl=0&preview=DL.mp4

DL rekord,207,5 x4,ovaj put mi je to bio jos warmup,iako je bio rekord za 2,5kg ,sljedeci set sam napravio 220x4 i jos jedan rep mi je ostao in the tank ,to nisam snimao jer zadnji put kad sam snimao rekorde sam skoro glavu izgubio i sipku slomio pa mi je stalno u glavi da cu se slomit ako se snimam.

Sljedeci tjedan 250 DL i 145 BP cu probat

l<l<l<l<l<l
18 godina
Cordas kaže...
lllnuclearlll kaže...

Ma gdje je to dokazano?
Kao prvo nije dokazano niti da whey ima nekakav poseban učinak nakon treninga (u odnosu na bilo koje drugo doba dana), a pogotovo ne mlijeko. 

Da malo potražiš našao bi...

Jednostavno izguglaj, provedena su istraživanja neka u vezi tog.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

dobra kilaža..ali šta je sa tehnikom?

14 godina
Geek kaže...
Shivi kaže...

Piletina i riža ti je čist ok. Po meni mlijeko se ne treba pit uopće.

Ujutro rađe pojedi jaja ili žitarice bez čokolade, tj. bez dodatnih šečera.  Ili napraviš visokokalorijski smoothie. 

Za gablec, možeš doma speć piletinu, ponijet na posao, uzet pecivo ili kruh s cijelovitim žitaricama, raženi ili slično +posni sir (ako na poslu imate frižider). 

Ako baš uzimaš nareske uzmi pureću salamu, tipa onu kuhanu. 

I možeš slobodno kupit Whey i piti ga poslije treninga. 

Izvukao si se pa si napisao "po tebi", dakle, tvoje misljenje... A sad praksa je nesto drugo. Ako nisi inolerantan na laktozu, mlijeko je ok. Zasto ne? Kalorija kao i svaka druga.

Cokolada je isto lose? :P 

14 godina
DuMe kaže...

dobra kilaža..ali šta je sa tehnikom?

istina, tehnika nije najbolja

14 godina
lllnuclearlll kaže...

Da malo potražiš našao bi...

Jednostavno izguglaj, provedena su istraživanja neka u vezi tog.

Da postoji linkao bi ga, ali nažalost, mit kao i svaki drugi.

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Može li neka vježba/e za ojačanje leđa? Puno sjedim za računalom.

18 godina
Cordas kaže...

Da postoji linkao bi ga, ali nažalost, mit kao i svaki drugi.

LINK

Nisam tražio izvor istraživanja, ali ne vjerujem da je lažno. Također ne vidim što bi bilo kontraproduktivno za ne popiti čašu mlijeka nakon treninga. Istina, nisu brzi proteini kao whey, ali ipak su tu i proteini i UH.

Po meni bolje išta nego ništa  

Vidim mnogo članaka i mišljenja koji govore protiv mlijeka u prehrani, ali ne vidim nigdje valjan razlog. Ja ga pijem otkad znam za sebe, odgovara mi, fino mi je, ima sastojke koje tražim i to je to...

Naravno onom tko ne podnosi laktozu se ne preporuča i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2016 23:46 (lllnuclearlll).
15 godina
neaktivan
Goddish kaže...

Itko? koj ste bar preworkout probali, ako ste probali?

18 godina
lllnuclearlll kaže...

LINK

Nisam tražio izvor istraživanja, ali ne vjerujem da je lažno. Također ne vidim što bi bilo kontraproduktivno za ne popiti čašu mlijeka nakon treninga. Istina, nisu brzi proteini kao whey, ali ipak su tu i proteini i UH.

Po meni bolje išta nego ništa  

Vidim mnogo članaka i mišljenja koji govore protiv mlijeka u prehrani, ali ne vidim nigdje valjan razlog. Ja ga pijem otkad znam za sebe, odgovara mi, fino mi je, ima sastojke koje tražim i to je to...

Naravno onom tko ne podnosi laktozu se ne preporuča i to je to.

Slažem se s Cordasom da mlijeko (kravlje) nije prilagođeno i idealno za ljude.

Ima dosta istraživanja, ono što sam ja upamtio je da kravlje mlijeko podiže razinu estrogen hormona, što jel, nama bodibilderima, nije nikako u intereu, a bome niti bilo kojem muškarcu (gyno any1?).

ISto tako dokazano je da pospješava osteoporozu i općenito oslabljuje kosti jer izvlači kalcij iz njih (iako je bogato njime).

Osim toga, naš organizam, bez obzira na to da li ti "podnosiš" ili ne laktozu nije u potpunosti opremljen za probavljanje kravljeg mlijeka, što je i realno kad pogledaš kakvim puževim koracima evolucija ide i onda na to dodaš činjenicu da su krave domesticirane prije svega 10-ak tisuća godina. 

Osim toga, kravlje mlijeko je prilagođeno telićima, a ne ljudima. Npr. u prosjeku ima 3x više proteina od ljudskog i čitav niz drugih spojeva koje ljudsko mlijeko nema.

A evo i što kaže 30 sekundni google search:

1. In observational studies both across countries and within single populations, higher dairy intake has been linked to increased risk of prostate cancer.
  2. Observational cohort studies have shown higher dairy intake is linked to higher ovarian cancer risk.
  3. Cow’s milk protein may play a role in triggering type 1 diabetes through a process called molecular mimicry.
  4. Across countries, populations that consume more dairy have higher rates of multiple sclerosis.
  5. In interventional animal experiments and human studies, dairy protein has been shown to increase IGF-1 (Insulin-like Growth Factor-1) levels. Increased levels of IGF-1 has now been implicated in several cancers.
  6. In interventional animal experiments and human experiments, dairy protein has been shown to promote increased cholesterol levels (in the human studies and animal studies) and atherosclerosis (in the animal studies).
  7. The primary milk protein (casein) promotes cancer initiated by a carcinogen in experimental animal studies.
  8. D-galactose has been found to be pro-inflammatory and actually is given to create animal models of aging.
  9. Higher milk intake is linked to acne.
  10. Milk intake has been implicated in constipation and ear infections.
  11. Milk is perhaps the most common self-reported food allergen in the world.
  12. Much of the world’s population cannot adequately digest milk due to lactose intolerance.

Ok, istina, slično bi se moglo reći za dobar dio junk fooda i procesirane hrane, ali ima tu nešto, pa osim toga ionako svi izbjegavaju junk food.

Osobno, volim mlijeko, ali ga sve rijeđe pijem, otprilike 1-2x tjedno, jer imam ogromne probavne smetnje nakon konzumacije, doslovce nije normalno. 

Ovo mi je čudno jer prije nisam imao smetnje od mlijeka, ali u cca zadnje 2 god stvari su izmakle kontroli.

Tako da i whey i mlijeko, ako ga pijem, radim to isključivo kada sam doma i mogu u miru prditi.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 1:39 (FlyBoy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice