Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.700.652
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
IvanDado kaže...

Sto je tocno kreatin? Moze neko pojasnit malo to? Sto on radi?

Hidratizira mišiće, na taj način mišići postaju veći i jači, a vrijeme potrebno mišiću za odmor od rada se smanjuje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 20:01 (lllnuclearlll).
16 godina
Rast mišića i visina

Podzrav, uzeo sam sad beta alanin i argi power od olimpa.. pa me zanima koliko tableta od jednog i drugog moram uzet prije treninga na trenutno tezinu od 96kg i dali popit i kreatine zajedno s tim prije treninga?

PSN: Chov1ch
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Jel imao neko problema s bolovima u preponama? Nakon dobrog squatanja sam primjetio bol koja se javlja kad pokušavam čučnuti, podići nogu ili malo hodati "u stranu" .

Zagrijao se jesam (možda ne dovoljno al u tom trenu mi se činilo ko da sam zagrijan), ali se nisam istegnuo poslije treninga.

I radi se o boli baš u preponi, nebi rekao da se radi o aduktorima nego mi više vuče na neko istegnuće tetive ili neš slično...

12 godina
odjavljen

A kuzim, thx. Nego kako se piju ti kreatini i koji je dobar?

18 godina
Zin8 kaže...

Jel imao neko problema s bolovima u preponama? Nakon dobrog squatanja sam primjetio bol koja se javlja kad pokušavam čučnuti, podići nogu ili malo hodati "u stranu" .

Zagrijao se jesam (možda ne dovoljno al u tom trenu mi se činilo ko da sam zagrijan), ali se nisam istegnuo poslije treninga.

I radi se o boli baš u preponi, nebi rekao da se radi o aduktorima nego mi više vuče na neko istegnuće tetive ili neš slično...

Jel radiš low bar ili high bar?

Ja sam imao sličnih problema s low bar sq, iako su doduše kod mene nastali kod trčanja (hint prije sprint treninga barem 20min se zagrijavati). Onda sam prešao na high bar dok me nije prošlo, kod njega nisam imao bol u preponi, i kasnije se vratio na low bar.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
14 godina
odjavljen
Hmm isto low bar,jel mislis da je zbog toga? Planirao sam uzeti 5-7 dana odmora uz povremeno istezanje pa polako krenuti sa front squatom
18 godina
IvanDado kaže...

A kuzim, thx. Nego kako se piju ti kreatini i koji je dobar?

Svaki dan 5g (neki profesionalci uzimaju i više, ja nisam profić niti bodybuilder i ne treba mi toliko) nakon treninga skup s whey proteinom i glukozom. Nakon 3 mjeseca napraviš pauzu od tjedan-dva (ja radim i duže nekad).

Osobno kupujem Kreatin Monohidrat od MyProteina.

Bitna stvar kod kreatina je da trebaš piti dosta vode, ne smiješ to zanemariti jer u suprotnom kreatin neka apsolutno nikakvog učinka. Ali mnogo vode se općenito podrazumjeva kod ljudi koji treniraju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 11:46 (lllnuclearlll).
14 godina
Zin8 kaže...

Moj savjet ti je da odmoriš i ne radiš noge koliko god treba dok ne prođe skroz i onda lagano kreneš s povratkom. Ja sam ozlijedio prepone prije 8 mjeseci na nogometu i nisam pustio da prođe do kraja i par puta sam obnovio ozlijedu i sad cijelo vrijeme to vučem, nikako ne uspjevam zaliječiti. Noge ne radim već 2 mjeseca, a čučanj nisam radio pola godine sigurno, a o nogometu ne mogu niti razmišljati. 

Dakle, ne zezati se s time jer može biti dosta nezgodna ozlijeda.

18 godina
Rast mišića i visina

Kad smo kod ozljeda. Ja imam pucketav kuk ne lijevoj strani, i to otkad znam za sebe 

Dakle recimo kod jačeg istezanja noge dok radim vježbe za trbušnjake to osjetim (tipa "bicikl" vježba na leđima).

Ne boli me, al osjećaj je onak neugodan jer svaki put pukne kad ispravim nogu pri tim vježbama... Jel mi to može predstavljati kakav problem?

Inače pri hodanju, trčanju, vožnji bicikla i ostalim sportovima mi se to ne dešava. čak ni pri čučnju (tu pucketaju samo koljena, al puno drugačije nego kuk, kuk nekak jače pukne, ne znam kak da objasnim, ovo kod koljena je samo zvuk, dok kod kuka baš osjetim)...

Zanima me dali bi trebao te vježbe izbaciti iz repertoara radi toga?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 13:11 (lllnuclearlll).
12 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Svaki dan 5g (neki profesionalci uzimaju i više, ja nisam profić niti bodybuilder i ne treba mi toliko) nakon treninga skup s whey proteinom i glukozom. Nakon 3 mjeseca napraviš pauzu od tjedan-dva (ja radim i duže nekad).

Osobno kupujem Kreatin Monohidrat od MyProteina.

Bitna stvar kod kreatina je da trebaš piti dosta vode, ne smiješ to zanemariti jer u suprotnom kreatin neka apsolutno nikakvog učinka. Ali mnogo vode se općenito podrazumjeva kod ljudi koji treniraju.

Pijem negdje 2,5 litre vode na dan. Jer to ok?

18 godina
IvanDado kaže...

Pijem negdje 2,5 litre vode na dan. Jer to ok?

Ovisi o tjelesnoj masi, fizičkoj aktivnosti, temperaturi, vlažnosti zraka, genetskom faktoru znojenja, itd. Točna količina je za svakog različita i svaki dan drugačija.

Ukratko ako ti je mokraća žuta/narančasta i koncentrirana nije dobro...

Mora biti bijela do blago žuta, to ti je najbolji znak da nisi dehidriran. I nikad ne smiješ biti žedan, dakle vodu treba piti konstantno i po malo što je mnogima tlaka i nespretno.

Ja pijem više od 2.5L dnevno dok uzimam kreatin. Prek ljeta znam popit i 5-7L vode ako je jako vruće i ako sam na biciklu pola dana...

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ni početnici ni oni koji rade P90x ne trebaju kreatin. Osim ako volite bacati novac.

18 godina
ks95hr kaže...

Ni početnici ni oni koji rade P90x ne trebaju kreatin. Osim ako volite bacati novac.

Pa baš nebi rekao da bacam novac, kilu kreatina imam za 2 ciklusa P90Xa, toliko i radim godišnje. Stoga me to ispadne jako malo...

Složio sam si dakle onaj "Recovery Drink" koji oni piju nakon svakog treninga. Znači umjesto da kupujem već smiksan koji je duplo skuplji, ja si ga složim sam.

30g whey, 5g kreatin, cca 30-50g glukoza.

Sad koliko pomaže, ne znam, ali tako sam navikao i tako ću i nastavit uzimati. A 100kn godišnje stvarno nije neki izdatak. Osim P90Xom još se bavim i MTB biciklizmom, tenisom, HIIT trening ubacim jednom tjedno. Tako da sumnjam da nema apsolutno nikakve koristi od njega.

Uzimaju ga sportaši svih profila, a ne samo bodybuilderi, a sad nekom manje, a nekom više pomogne. Štete od uzimanja nema, a turbo je jeftino, pa ne vidim zašto ne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 15:48 (lllnuclearlll).
14 godina
Rast mišića i visina

Sta pokusavas postici sa P90xom?

18 godina
ivanzu kaže...

Sta pokusavas postici sa P90xom?

Održavam formu i sportski izgled.

Prvo sam ga počeo raditi prije 3 godine kad sam nabacio previše kila na sebe.

183 sam visok, a natjerao sam 96kg na sebe. Uspio sam u ta 3 mjeseca skinut 13kg i dovesti se u super kondiciju.

To je bilo 2013.

2014 i 2015 radim 7-8 mjeseci godišnje, ali prilagođeno. Izbacio sam dio kardio treninga i yogu jer ne želim više mršavjeti, a yoga je predosadna (KempoX, YogaX su znači izbačeni, a umjesto Kempa napravim HIIT trčanja 20min) a ostavio sve treninge snage. Dakle radim trening za prsa, leđa, noge, ramena, tricepse, bicepse i AbRipper za trbušnjake. To je pon, sri, pet.

Još tu ubacim utorkom plyometricx koja je slična HIITu i još dodam jedan HIIT trening sprintanja četvrtkom od 20min. Dakle to mi je pon-pet raspored.

Nedjelja je obvezno veća MTB tura s ekipom (40-50km), a subota većinom slobodna, iako i tu često upadne neka sportska aktivnost tipa tenis/nogomet/plivanje/bicikl i sl. 

Zadovoljan sam na ovaj način i kondicijom i izgledom, nije mi se cilj nabildavati u teretani, a i ne izgledam dobro izdefiniran, fali mi one masti malo . Držim se na 83-85kg i to mi odgovara (prek zime jbg. uvijek malo popustim jer ne mogu van na bicikl i ostale sportove pa se uhvati čvaraka i kobasice )

Imao sam sad jedno 2 mjeseca pauzu pa sam došao na 88kg, i ovaj tjedan sam krenuo s treningom. Planiram 2 ciklusa po 3 mjeseca napravit do 7. mjeseca na ovaj način. 

U svakom slučaju meni je ovo jako dobar način održavanja forme, a ne zahtjeva previše vremena. 25-60 minuta dnevno pon-pet, ovisno o treningu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 16:50 (lllnuclearlll).
15 godina
Rast mišića i visina

prelisto sam malo temu i koristio pretragu ali nisam našao ono što me zanima pa ću pitati 

Zanima me neka aplikacija ili program isključivo namjenjena za trbušnjake, famozni six pack i V 
Dosad sam koristio runtastic six pack abs  i prošao sam sva 3 levela treninga i ne mogu reći da nema rezultata, ima, čak sam i zadovoljan njima ali kako sam došao do kraja nema smisla sad ići otpočetka..možda samo ovu najtežu razinu al opet imam osjećaj da ću više nazadovat nego napredovati jer kako dani odmiču tako se povećava broj ponavljanja i vježbe postaju teže pa sad da se vraćam sa 50 ponavljanja na 26 i slabijom vježbom..nema logike 

Imam 202 cm i 98 kila, nemam masne naslage, trbušnjaci se već sad dobro vide, al može to bolje pa ako imate nekakve savjete, prijedloge nekih programa, pri tom ne mislim na one gluposti "six pack in 7 days" nego nešto konkretno pošto nigdje ne žurim, imam cilj da do ljeta postignem što bolje rezultate tako da vremena imam, samo trebam neki kvalitetan program ili aplikaciju(sumnjam da ima neka al et) koju ću pratiti

sad ću ukratko opisat kako sam do sad radio 
svaki drugi dan(utorak, četvrtak, subota) kombinacije 3-4 vježbe po 2-3 serije i na svakom trećem treningu su išla dva ponavljanja više, znači 26 26 28 28 30 30 itd i svakih ne znam ni ja, npr nakon 8 treninga promijenim kombinaciju vježbi dok sve ostalo ostaje isto samo što ne idem opet od 26 nego nastavljam gdje sam stao prošli put, npr 32 i tako 25 dana, to je bila ta najteža razina, na istom principu rade i ova prva dva levela samo manji broj ponavljanja, slabije vježbe i manji broj serija

i to sam sve preživio mada sam pred kraj umiro doslovno, čak nisam ni uspjevo do kraja privesti vježbu, malo je previše kad radiš plank 50 ponavljanja (ispružiti ruku i suprotnu nogu ko supermen, s tim da se pod jedno ponavljanje broji i lijeva i desna ruka-noga) doslovno 2-3 min radis vjezbu i sad to 3 puta

možda to i nije neki najbolji način i program, možda je čak i krivo ovoliko ponavljanja raditi, ali eto za bolje ne znam, nisam neki profesionalac u tome, ne znam previše o bodybuildingu, nisam održavo neku prehranu, ni u teretanu nisam išo nego sam ih sve doma radio.

Eto nadam se da sam napiso sve potrebne informacije, ako imate kakve savjete, linkove, programe pucajte 

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
14 godina
Rast mišića i visina

Radi manja ponavljanja sa dodanom tezinom.

18 godina
win4crazzy kaže...

prelisto sam malo temu i koristio pretragu ali nisam našao ono što me zanima pa ću pitati 

Zanima me neka aplikacija ili program isključivo namjenjena za trbušnjake, famozni six pack i V 
Dosad sam koristio runtastic six pack abs  i prošao sam sva 3 levela treninga i ne mogu reći da nema rezultata, ima, čak sam i zadovoljan njima ali kako sam došao do kraja nema smisla sad ići otpočetka..možda samo ovu najtežu razinu al opet imam osjećaj da ću više nazadovat nego napredovati jer kako dani odmiču tako se povećava broj ponavljanja i vježbe postaju teže pa sad da se vraćam sa 50 ponavljanja na 26 i slabijom vježbom..nema logike 

Imam 202 cm i 98 kila, nemam masne naslage, trbušnjaci se već sad dobro vide, al može to bolje pa ako imate nekakve savjete, prijedloge nekih programa, pri tom ne mislim na one gluposti "six pack in 7 days" nego nešto konkretno pošto nigdje ne žurim, imam cilj da do ljeta postignem što bolje rezultate tako da vremena imam, samo trebam neki kvalitetan program ili aplikaciju(sumnjam da ima neka al et) koju ću pratiti

sad ću ukratko opisat kako sam do sad radio 
svaki drugi dan(utorak, četvrtak, subota) kombinacije 3-4 vježbe po 2-3 serije i na svakom trećem treningu su išla dva ponavljanja više, znači 26 26 28 28 30 30 itd i svakih ne znam ni ja, npr nakon 8 treninga promijenim kombinaciju vježbi dok sve ostalo ostaje isto samo što ne idem opet od 26 nego nastavljam gdje sam stao prošli put, npr 32 i tako 25 dana, to je bila ta najteža razina, na istom principu rade i ova prva dva levela samo manji broj ponavljanja, slabije vježbe i manji broj serija

i to sam sve preživio mada sam pred kraj umiro doslovno, čak nisam ni uspjevo do kraja privesti vježbu, malo je previše kad radiš plank 50 ponavljanja (ispružiti ruku i suprotnu nogu ko supermen, s tim da se pod jedno ponavljanje broji i lijeva i desna ruka-noga) doslovno 2-3 min radis vjezbu i sad to 3 puta

možda to i nije neki najbolji način i program, možda je čak i krivo ovoliko ponavljanja raditi, ali eto za bolje ne znam, nisam neki profesionalac u tome, ne znam previše o bodybuildingu, nisam održavo neku prehranu, ni u teretanu nisam išo nego sam ih sve doma radio.

Eto nadam se da sam napiso sve potrebne informacije, ako imate kakve savjete, linkove, programe pucajte 

Ček malo. ti radiš samo trbušnjake? Nikakav drugi trening?

Samo od trbušnjaka i treninga za trbušne mišiće nećeš dobit "6 pack", a bome ni lijepo tijelo...

Ono što tebi treba je kompletni trening snage za cijelo tijelo recimo 3x tjedno, a pošto si dosta visok i jako dobra prehrana puna proteina za rast mišića.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 22:20 (lllnuclearlll).
15 godina
Rast mišića i visina

naravno da ne pičim samo po trbušnjacima, nisam spominjo jer sam mislio da je nebitno, ugl da, pon (prsa - triceps) sri (biceps - leđa) pet (ramena - noge), nedjelju odmaram i toga se drzim vec dosta dugo, isto povečavam kilažu i broj ponavljanja 

vjerovatno je onda prehrana problem koje se ja ne držim jer i ovako nemam vremena, faks, poso, treninzi itd uzima to sve vremena, jedem ono što stara napravi i nemam nekog izbora da ja sad sebi pravim onako kako to rade fitness treneri (slike po IG i fejsu) 

eventualno pit proteine al to sam do sad izbjegavo, ne znam ni sam zašto ali eto držim se prirodnog haha, mogu jako puno jesti, eo npr, jučer sam dva polubijela velika kruha pojeo u cijelom danu, naravno ne sam, nego uz doručak, ručak i večeru, ali se ništa ne prima, što je u neku ruku i dobro pošto mogu jesti neograničeno bez straha da se udebljam haha a u drugu ruku ak želim radit definiciju, a želim, nemam na šta kad sam mršav 

a i ove vježbe trbušnjaka i cijeli program bi trebo malo drukčije osmisliti ili me uputite na neku stranicu gdje mogu "preuzet" postojeći, jer ova aplikacija malo previše ubije, ko je probo znat će o čemu pričam 

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
14 godina
Rast mišića i visina

Kad radis preko 20 ponavljanja samo dobijas na kondiciji tako da nije ni cudo sto si prestao napredovati u misicnoj masi.Fokusiraj sa na broj ponavljanja od 6-12 sa dodanom tezinom.

Znaci stavit uteg od 10kg na prsa i radi trbusnjake npr. ili radi trbusnjake na kablovima. I ako ja mislim da je za trbusnjake najbolje mrtvo dizanje i cucanj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 0:58 (ivanzu).
15 godina
Rast mišića i visina

nene krivo sam se izrazio, kod vježbi za tijelo radim tako da npr jedan tjedan radim 8 ponavljanja, drugi 12, treci 15 (ako mogu, ovisno o tezini) onda cetvrti tjedan pojačam težinu i opet radim istim redoslijedom 
dok kod trbušnjaka radim naravno više, kao što sam reko od 26 do 50 jer radit neku vježbu za trbušnjak samo 10-12 puta, nema smisla osim ako ne radim s nekim velikim težinama....možda se i varam, samo logički razmišljam

to sa utezima i trbušnjacima mogu par vježbi, al npr za bočne trbušnjake pa kad dižem ruku i nogu u isto vrijeme dok balans držim drugom rukom i nogom, tu ne mogu ubaciti uteg, isto tako i kod podizanja trupa i na još dosta vježbi, kablove nemam tako da i to otpada, a ovo za mrtvo dizanje nisam znao, al to već radim u sklopu ovih vježbi koje radim pon-sri-pet

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 1:15 (win4crazzy).
14 godina
Rast mišića i visina

Sve preko 20 ponavljanja uzrokuje rast kondicije toga misica ali ne i porast misica.Velika ponavljanja ce donjeti porast misice mase samo tjekom pocetnicke faze znaci prvih par mjeseci.Trbusnjaci su misic ko i svaki drugi znaci najbolje rastu pri manjim ponavljanjima znaci ispod 12.2 vjezbe za trbusnjake je sasvim dovoljno a sve prijeko toga vec pocinje ici pod "kardio trening" pogotovo ako se koristi ogroman broj ponavljanja kao ti.

18 godina
Rast mišića i visina

Trbušnjaci i v-taper nisu nikakva famozna enigma niti išta drugačiji od ostatka tijela da se toliko fokusiraš na njih i radiš poseban program koji se revolvira oko vježbanja trbuha.

U biti je to sve stvar bodyfata i genetike.

Ako imaš dovoljno nizak bodyfat i par mjeseci vježbanja trbuha iza sebe, realno ništa više ti ni ne treba, na tebi je samo da to održavaš.

Dakle, stimuliraj mišiće 2-3x tjedno i održavaj isti ili idi na čak i manji bf%.

Ovdje je ključna riječ stimulacija, dakle nije potrebno ubijati i mrcvariti taj trbuh da imaš upale po 2 dana kasnije, računaj da je isti intenzitet kojim pogađaš ostale mišiće dovoljan i za trbuh.

Druga stvar je genetika, koja igra ulogu kod v-tapera. Netko ima širi, netko uži struk pa to igra ulogu kod vizualnog dojma. Uzmi u obzir da je za tapered look potreban i razvijen upper body, dakle široka leđa, puna prsa i ramena jer onda dolazi do kontrasta sa strukom.

Dakle, ja ne vidim potrebu da ti ideš ganjati sada neki još zahtjevniji program od ovoga kojega sada izvodiš, eventualno gledaj da postoji progresija u broju ponavljanja, opterećenju ili izdržaju (kod statičkih vježbi). Pa nije to deadlift da sada si došao do 4plates pa ideš ganjati 5...

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
18 godina
FlyBoy kaže...
Zin8 kaže...

Jel radiš low bar ili high bar?

Ja sam imao sličnih problema s low bar sq, iako su doduše kod mene nastali kod trčanja (hint prije sprint treninga barem 20min se zagrijavati). Onda sam prešao na high bar dok me nije prošlo, kod njega nisam imao bol u preponi, i kasnije se vratio na low bar.

Budite sretni da niste naletjeli na ovakvog spotera, pa samo prepone zezaju.
http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aGxeyO5_460sv.mp4
Sad bez šale, da, prepona kod najnižeg položaja čučnja dosta trpi, a koliko - ovisi o 
opterećenju, posturi izvođenja i ravnoteži razvoja ostalih mišića u skupini. Evo nekog 
primjera i uputa za popravak situacije.
https://bretcontreras.com/repeated-adductor-strain-during-squats-a-case-study/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz svima,

Nakon par dana u gymu počeo sam osjećati jaku bol u podlaktici, ali nije to onaj obični tip boli nego imam osjećaj kao da se radi o kosti. Bol nastupa kada pustim utege odnosno spravu ali i za vrijeme vježbe. Nisam tek počeo, trenirao sam već 4 mjeseca kod kuće i nisam imao tih problema. Što bi to moglo biti? Kako spriječiti?

Hvala

Pamti pa vrati.
12 godina
odjavljen
Fissler kaže...

Pozz svima,

Nakon par dana u gymu počeo sam osjećati jaku bol u podlaktici, ali nije to onaj obični tip boli nego imam osjećaj kao da se radi o kosti. Bol nastupa kada pustim utege odnosno spravu ali i za vrijeme vježbe. Nisam tek počeo, trenirao sam već 4 mjeseca kod kuće i nisam imao tih problema. Što bi to moglo biti? Kako spriječiti?

Hvala

Imo sam ja slican problem. Ne bi se trebao time opterecivat, meni osobno je trener reko da ce kosti takoder bolit. Mene je sad vec sve to prestalo bolit tako da bi ti to trebalo brzo proc.

10 godina
neaktivan

Znaci da radim istim intenzitetom kao i do sada? Sumnjam da je to moguce ali vidjet cemo...

Pamti pa vrati.
15 godina
neaktivan
Fissler kaže...

Znaci da radim istim intenzitetom kao i do sada? Sumnjam da je to moguce ali vidjet cemo...

Smanji na kilazu na kojoj te boli ili te mrvicu boli i postepeno dizi kilazu

l<l<l<l<l<l
10 godina
IvanDado kaže...

Sto je tocno kreatin? Moze neko pojasnit malo to? Sto on radi?

to je magicni prasak s kojim ako budes pio puno vode imat ces 2x vece misice

12 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Šta je ovo 300kn 2.5 kg proteina...Jel se meni čini ili samo raste cijena u zadnje vrijem...Nisam odavno kupovao pa mi je čudno !?

This time next year we'll be millionaires
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice