Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.701.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina
IvanDado kaže...

Ok,onda recimo jednu vjezbu manje za prsa i ramena,i te koje sam izbacio radit u cetvrtak,a za noge cu dodat jos recimo 2 vjezbe.Valjda je to ok.

Prsa:

-Ravni bench press

-Kosi bench press

-Propadanje za prsa!

Izmjenjuj svaki tjedan izmedu sipke i bucica.

Ramena:

-Presa za ramena sa bucicama

-Veslanje u pretklonu za zadnje rame da ne budes grbav od silnog benchanja!

-Okomito veslanje siroki hvat (upright row)

Triceps:

-Ravni bench press sa uskim hvatom

-Triceps ekstenzije

Izbacis neku od vjezbi u slucaju da ti je previse.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 1:54 (ivanzu).
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Hvala puno :D

14 godina
Rast mišića i visina

Tako je. Manje volumena, ali vece frekvencije treninga.. Naturalcu je to optimalnije zbog sinteze proteina itd. Dakle nemas nikakve koristi ubijati misic s previse vjezbi, volumena, cilj je zapravo s sto manje uraditi vise posla.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vježba za masivan triceps

14 godina
Rast mišića i visina

koji je to kralj od covjeka.. Dakle, vjezba s cigaretom :D . Vidi ga sto je gradjen go vreca govana okrenuta naopacke. Ruka bi imala 32 cm kad bi otopio to salo s nje. Stomacina ko u trudnice.. Ledja kriva ... Ajd jedino mu je forma pressdowna dobra. Ali savjeti :

Ako zelis masu onda 15 20 30 ponavljanja, a ako zelis definiciju onda manja tezina u 30 40 ponavljanja haha lik

14 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

koji je to kralj od covjeka.. Dakle, vjezba s cigaretom :D . Vidi ga sto je gradjen go vreca govana okrenuta naopacke. Ruka bi imala 32 cm kad bi...

Obrve također pridonose "opasnom" izgledu, crtane temperama.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Danas sam uveo promjenu u treningu za koju nisam znao da trebam radit,po programu prvi tjedan imam sestice na glavnim liftovima,znaci danas DL,i ono sta mislim dignut kao main lift,moram prije toga 90 i 95% isto na sestice,znaci autoregulirat,ja nisam mogao doc k sebi sat vremena od tog volumena,180x6,190x6,200x6,185x6,i onda benchat na istu foru.

Jos je ovo nakon deloada,jedva sam vec hodao danas posto je jucer bio sq,ne zelim ni zamislit sta ce bit sutra

l<l<l<l<l<l
10 godina
intexuz kaže...

Danas sam uveo promjenu u treningu za koju nisam znao da trebam radit,po programu prvi tjedan imam sestice na glavnim liftovima,znaci danas DL,i ono sta mislim dignut kao main lift,moram prije toga 90 i 95% isto na sestice,znaci autoregulirat,ja nisam mogao doc k sebi sat vremena od tog volumena,180x6,190x6,200x6,185x6,i onda benchat na istu foru.

Jos je ovo nakon deloada,jedva sam vec hodao danas posto je jucer bio sq,ne zelim ni zamislit sta ce bit sutra

napravi video sljedeci put

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zasto?

l<l<l<l<l<l
16 godina
Rast mišića i visina

bulka se...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 21:39 (KIKI3ooo).
18 godina
KIKI3ooo kaže...

bulka se...

Iskreno, po meni imaš previsok bodyfat da bi išao bulkati...

Ne znam koliko si već na bulku, ali ako si tek počeo po meni je to kriva odluka. Trebao si  prvo regulirati bf na barem kakvih 13-15%

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
12 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...

Ne znam koliko si već na bulku, ali ako si tek počeo po meni je to kriva odluka. Trebao si  prvo regulirati bf na barem kakvih 13-15%

Jep, upravo ja to radim sad, mada sam isto razmisljo o bulku, ali ne isplati se ako nisi stvarno skinny.

14 godina
Rast mišića i visina

Znaci u jednom obroku pojeo 200g spageta , 500g posnog sira, 100g salame pileca prsa nasjecene, 40 g sir ribanac, i 2 ona topljena sira trokut ... sve smixao..  ne mogu disati... ali mi je predobra kombinacija, prvi put probao i sad znam nacim kako da olaksam unos kalorija.. Dakle spageti + posni + jos nesto zbog okusa... 1200 kvalitetnih kalorija bez problema

18 godina
exer1234 kaže...

Znaci u jednom obroku pojeo 200g spageta , 500g posnog sira, 100g salame pileca prsa nasjecene, 40 g sir ribanac, i 2 ona topljena sira trokut ... sve smixao..  ne mogu disati... ali mi je predobra kombinacija, prvi put probao i sad znam nacim kako da olaksam unos kalorija.. Dakle spageti + posni + jos nesto zbog okusa... 1200 kvalitetnih kalorija bez problema

Uh dobar si, mene i 150g tjestenine s posnim i recimo 100g mesa dobro namuči :D

A evo što sam ja neki dan za večeru. Salata od konzerve graha i 500g posnog, 3 jaja, 150g puretine i malo domaćeg kruha jer sam bio  low s carbsima taj dan.

I posni i grah su mi podonošljiviji ovako nego posebno

16 godina
FlyBoy kaže...
KIKI3ooo kaže...

bulka se...

Svejedno ću bacit dirty bulk. Pa onda na defku

15 godina
KIKI3ooo kaže...
FlyBoy kaže...
KIKI3ooo kaže...

bulka se...

Ipak blagdani kreću, ne?

Nemoj mislit da je dirty bulk ono što ti treba nego se suoči s tim da ti se neda ići na defku nego bi se radije tovio.

16 godina
Keops kaže...
KIKI3ooo kaže...
FlyBoy kaže...
KIKI3ooo kaže...

bulka se...

Ipak blagdani kreću, ne?

Nemoj mislit da je dirty bulk ono što ti treba nego se suoči s tim da ti se neda ići na defku nego bi se radije tovio.

Pa to i govorim, zar ne. Idem se prižderat za blagdane, kao ono bacit dirty bulk, pa na defku. )

13 godina
Rast mišića i visina

Prezderavanje za blagdane i dirty bulk 

Bolje odradi neki clean bulk , treninzi su ti u teretani ili ? 

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Znaci ovako, ja cijelo vrijeme jedem da odrzim tezinu, pazim na unos proteina i moram rec da mi se vidi napredak, salo se manji, i pocinje mi se oblikovat tijelo, sad dal da nastavim tako skroz dok nedodjem do nekog pristojnog bodyfeta tipa 15% ili da ipak malo prije krenem s bulkom?

16 godina
Rucipe kaže...

Prezderavanje za blagdane i dirty bulk 

Bolje odradi neki clean bulk , treninzi su ti u teretani ili ? 

U čemu je problem Rucipe? Pusti nooba da malo eksperimentira. Ovo ljeto sam stvarno bio baš elegantan i vidio sam da mogu smršavit bez problema, znači znam kako se odradi defka, imam disciplinu, taj dio sam skužio. I sad sam skužio bulk i sad mi je napeto malo bulkat. S vremenom ja ću naći svoj mjeru, oće li to bit jedan period bulka pa cut ili ću se održavat na nekakvoj istoj razini to ću vidit ali prije toga treba proći ove faze, vidit kako to sve izgleda da znam bulkat i cutat i nekakv recomp.

Konkretno, trenutno sam u fazi razmišljanjanja da mi je glupo ić na defku ili održavat nešto a nemam nikakve gainse. Mislim sad nekoliko mjeseci napravit jedan dobar push sa treningom i suficit pa onda na defku i onda prije ljeta stavit slike da vidim na čemu sam i odlučit dalje što ću. U biti najbitnije mi je doći do razine da vidim neke rezultate. Kad dođem do te razine da vidim neke rezulatete, onda ću sa guštom ić u teretanu i napredovat još više, a ovo sam sad u najgoroj fazi.

14 godina
Rast mišića i visina

Pa koja je logika ići na neku defku tijekom blagdana ili se ograničavati u bilo čemu?

A i vi ga serete.. pa tih tjedan dana i treba jesti, uživati u svemu. Ionako će se u tjedan dana samo voda skupiti, što se izbaci lagano u par dana neke balansirane prehrane i eventualno cardio nekakav.

Ne kužim u čemu je problem što je rekao da će preko blagdana bulkati (premda nema smisla određivati prehranu na temelju tih tjedan dana, eventualno 10, premalo vremena za bilo kakve promjene). Neće valjda preko ljeta bulkati?

Ionako svima treba tjedan-dva off od svega, ne vidim bolje prilike od ovih dana koji sad slijede.

14 godina
KIKI3ooo kaže...
FlyBoy kaže...
KIKI3ooo kaže...

bulka se...

Zasto uopce raditi Dirty bulk? Kolicina misicne mase koju mozes nabaciti na sebe je ogranicena.. Dakle - vise kalorija ne znaci vise misicne mase, nego ce na kraju biti - Vise kalorija = vise masti .... 

Radije biti u malom suficitu , gdje ces graditi misicnu masu a istovremeno se neces toliko mastiti kao s neogranicenim kalorijama. Logicno ,,

A vidim da pricas u dirty bulku tijeko blagdana? pa to traje tj dana.. To se ne racuna. Logicno da ces tih par dana jesti vise... Tj ja sam sad na lean bulku / odrzavanju.. 2700-3000 kalorija, i logicno da cu tih par dana unijeti dosta vise, niti cu racunati ista jer nema smisla. Treba uzivati,,  i kasniej se opet vratim na staro poslije nove godine.. Pa ne spremam se za binu, ne natjecem se na mr olympiji... nit mi zivot/posao ovisi o tome.. Niti sam picajzla neka... Unosim od 160-200 g proteina.. 60-80 masti, 350-400g uh ,, i dokle god sam u tome, to je ok ... Dakle kontroliram unos.. ne gledam d aje svaki jebeni dan jednak u kaloriju, u gram itd.. Ionako tvoj bazalni metabolizam nije svaki dan jednak.. Mijenja se iz dana u dan.. Bitan je na kraju neki prosjek kojeg stvoris iz tjedna u tjedan, mjesec u mjesec.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 13:13 (exer1234).
18 godina
Cordas kaže...

Pa koja je logika ići na neku defku tijekom blagdana ili se ograničavati u bilo čemu?

A i vi ga serete.. pa tih tjedan dana i treba jesti, uživati u svemu. Ionako će se u tjedan dana samo voda skupiti, što se izbaci lagano u par dana neke balansirane prehrane i eventualno cardio nekakav.

Ne kužim u čemu je problem što je rekao da će preko blagdana bulkati (premda nema smisla određivati prehranu na temelju tih tjedan dana, eventualno 10, premalo vremena za bilo kakve promjene). Neće valjda preko ljeta bulkati?

Ionako svima treba tjedan-dva off od svega, ne vidim bolje prilike od ovih dana koji sad slijede.

A sorry al nije rekao "preko blagdana" nego je stavio sliku i rekao da bulka. Dakle već je od prije krenuo s time, i nije to "tjedan dana" a u zadnjem postu je rekao da će to trajati još par mjeseci.

Kao što je i exer rekao, dirty bulk nema smisla, a pogotovo ako ti je bodyfat ajmo reći iznad nekakvog standarda za "fit" pojam.

Ili ti preporučaš s obzirom na njegovu trenutnu kompoziciju da nastavi ovako kako je rekao, dirty bulk još par mjeseci, pa tamo par mj. prije ljeta rezati?

kiki, ako nije problem ti reći koliko dugo treniraš i kojim intenzitetom (trajanje treninga i koliko x tjedno). 

Ako si noob kao što kažeš, gainse možeš dobiti i bez bulka, recimo s blagim deficitom/maintain kalorijama (uz pošten unos proteina) upravo zbog tog tjelesnog recompositiona koji si spomenuo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2015 1:56 (FlyBoy).
14 godina
Rast mišića i visina

Moj post se odnosio na one facepalmove vezano uz bulkanje tijekom blagdana. Ne vidim gdje je tu pogriješio. 

Što se tiče dugoročne prehrane, nisam niti vidio slike pa neću komentirati.

14 godina
Rast mišića i visina

Tako je..

Prvo napisi kakvi su ti treninzi.. Ako su daleko od onih kakvi bi trebali biti, u tom slucaju bi rezao kalorije, sredio trening, i mozes imati "noob" benefite od toga... Mozes ti trenirati godinama, a da su ti treninzi jednostavno preglupi, preslabi, prelosi.. I da dalje imas nekog benefita od smislenih pocetnickih treninga 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sto mislite o ovom? Kaze da bench sa sipkom nije najbolja vjezba za prsa, kao da je to primarna vjezba za triceps, ramena i onda tek prsa te da od benchanja sa sipkom se ne mogu dobit puna prsa... Malo mi to nema smisla.

14 godina
Rast mišića i visina

Da nesto od toga sto je rekao je istina.

Bench press pogada triceps,ramena i prsa, ali to ce tek biti efikasna vjezba za prsa samo kada se koristi pravilna forma,znaci ramena iza stisnuta i dolje povucena.

Taj lik tjedno uzima par grama magicne supstance sto znaci da ce uvijek vidjeti neke rezultate, natural osobe trebaju imati trening fokusiran oko visezglobnih vjezbi(zgibovi,mrtvo,bench,cucanj,propadanje,prese za ramena,itd...) zato sto te vjezbe najvise sokiraju nas sistem sto uzrokuje jacu proizvodnju hormona,kada se napravi serija visezglobnih vjezbi tek onda se moze napraviti par izolacijskih serija.

SVE SPRAVE SE TREBAJU IZBACITI iz treninga jer ne dozvoljavaju prirodni pokret sto uzrokuje slabe stabilizacijske misice, a to moze dovesti do povrijede.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 1:22 (ivanzu).
18 godina
Defa.psd kaže...

Sto mislite o ovom? Kaze da bench sa sipkom nije najbolja vjezba za prsa, kao da je to primarna vjezba za triceps, ramena i onda tek prsa te da od benchanja sa sipkom se ne mogu dobit puna prsa... Malo mi to nema smisla.

Nije najbolja, ali mislim da nije u pravu kad kaže da se ne mogu dobiti puna prsa od benchanja.

Kao što lega iznad kaže, treba se fokusirati na dizanje prsima, uvući laktove, prsa visoko, lopatice skupljene itd...

Problem je što većina baja u gymu ganja neke kilaže na benchu pa onda forma odlazi u vodu, diže se svime osim prsima.

Po meni su bućice bolji izbor za rast mišića, ali opet i tamo ako ganjaš kilažu nećeš puno osjetiti prsa koliko tric/ramena.

Mada, ako redovno radiš i paziš na formu prsa će rasti bez obzira na to koje vježbe fokusirao, a i, usuduo bih se reći, genetika igra dosta veliku ulogu kod prsa. Džabe tebi sve vježbe ako ti je npr pectoralis genetski "plitak" tj. mjesto insercije visoko na prsnoj kosti/sternumu (kao što je kod mene) čime automatski tvoje poprsje ne izgleda ispunjeno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 2:57 (FlyBoy).
18 godina
Defa.psd kaže...

Previše je filozofije oko svega. Vrlo je jednostavno ustanoviti što pogađa što. Spusti kilažu, odradi zagrijavanje i nakon nekog vremena osjetit ćeš pump. Gdje ga osjetiš-to si pogodio. 
Znam da sam dosadan, ali malo tko je ikad imao "sise" kao arnold u mr. olympia periodu. Pa kako je on to "dobio"? Nije nešto osobito skrivao. Eto.

naravno, neide u dnevnom treningu samo to. Drito pucanje je cable crossover. 

iako se slično da odraditi u pozi "naopako" sa bučicama. Pa dakle ide i to.

A onda... kad narasteš, cure te gledaju ovako:
http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aYw8ZPw_460sv.mp4

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
Defa.psd kaže...

Cuj najbolja?

1. nikad ne uzimajte savjete od natjecatelja potpomognutim kemijom... Ako ste natural naravno :D 

2. Istina da ravni bench press sigurno nije NAJBOLJA vjezba za prsa, kosi ili kontrakosi bucicama je bolji sto se tice samog pogadjanja prsa.. 

Ali, s dobrom formom je nemoguce iskljuciti aktivaciju prsa, sto znaci, ako jacate na BP.. Snaga raste, prsa moraju rasti takodjer.. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice