Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.701.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

https://www.youtube.com/watch?v=fn7CGgYvEaU 

Barić objasnio,malo manje čitajte nebuloze po forumima šta piše dječurlija,a malo gledajte i pratite profesionalce.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Bok bilderi

Zna li netko kakvu dobro opremljenu teretanu na području Zagreb-Trešnjevka.

Što biste vi Virtus, Mo-fit, Metalac... itd. ?

Za sad mi se najviše sviđa Metalac. Kakva iskustva imate s tom teretanom?

Hvala.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 22:48 (Ikarus01).
17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Ikarus01 kaže...

Bok bilderi

Zna li netko kakvu dobro opremljenu teretanu na području Zagreb-Trešnjevka.

Što biste vi Virtus, Mo-fit, Metalac... itd. ?

Za sad mi se najviše sviđa Metalac. Kakva iskustva imate s tom teretanom?

Hvala.

Metalac ti je odlican...sirova teretana kako bi se reklo, tamo se bas cjepa...

Mofit je okej, a virtus je jako dobar, skup ali i za preseravanje

meni dosta smeta guzva, tako da ti je metalac prijepodne stvarno mozda i najbolji izbor u ZG...imaju sve.

Isao sam prije redovno tamo jedno 3g...jako zadovoljan, virtus odem nekad povremeno, a mofit sam cuo samo dobra iskustva.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Metalac ti je odlican...sirova teretana kako bi se reklo, tamo se bas cjepa...

Mofit je okej, a virtus je jako dobar, skup ali i za preseravanje

meni dosta smeta guzva, tako da ti je metalac prijepodne stvarno mozda i najbolji izbor u ZG...imaju sve.

Isao sam prije redovno tamo jedno 3g...jako zadovoljan, virtus odem nekad povremeno, a mofit sam cuo samo dobra iskustva.

Hvala na odgovoru :)

Veoma me zanima metalac jer bi se htio okušati u powerliftingu, jedino što me zabrinjava su gužve zato što mogu zbog rasporeda samo navečer otići.

Ima li tamo iskusnih koji vole pomoći oko forme i sličnih stvari?

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
neaktivan
Koliko pomaže fish oil ,omega 3 kod treninga ,redukcije stresa ?
McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
18 godina
DuMe kaže...

https://www.youtube.com/watch?v=fn7CGgYvEaU 

Barić objasnio,malo manje čitajte nebuloze po forumima šta piše dječurlija,a malo gledajte i pratite profesionalce.

Jbg, uvijek ćeš naći za i protiv pobornike, skoro pa za svaku bodybuilding temu.

Imaš isto tako video od Eliot Hulsa, video se doslovce zove "how to build lower lats" u kojemu kaže"do deadlifts" ukratko

Evo slušam ovaj video od Barića i već sam čuo par stvari s kojima se ne slažem.

Na kraju krajeva nigdje ne govori da mrtvo ne pogađa leđa, nego da se ne mogu izolirati leđa na mrtvom što nitko od nas nije ni tvrdio.

Za hipertrofiju i pump kod mrtvog no comment, pa tko je ikada, al iskreno, napravio mrtvo u nekom hipertrofskom rangeu od 15-20? 

Eto po njegovom je dl leg dominantna vježba, pa ja nikad nisam osjetio pump u nogama niti blizu kao kod nekih pomoćnih vježbi za noge, čak ni na čučnju nisam osjetio neki poseban pump a čučanj mi je stvarno jača strana. Jel to znači da ta vježba ne pogađa taj mišić?

Uostalom provedena su i mjerenja aktivacije vlakana i iznova se potvrđuje da kod mrtvog općenito najveći broj mišićnih vlakana gledano na razini cijelog tijela bude aktiviran...

I s ovime što kaže da je dl uvijek leg dominantna vježba se ne slažem skroz. Pa čovječe, nema svatko jednaku dužinu femura, fibule, humerusa itd..  niti su ove kosti jednako proporcionalne u svakoga pa da će svakome biti leg dominantna vježba ili ham/quad omjeri aktivacije jednaki...

To se sve mijenja ovisno o proporcijama, i upravo zato nema poante raditi textbook i pokušavati preslikati nečiju formu kada nitko od nas nije identičan. Netko ima duže ruke i može se više čučnuti kod mrtvog a da i dalje zadrži ramena iznad šipke i neutralnu kičmu čime će mu automatski quad biti više aktiviran na mrtvom. A netko ima kraće ruke pa mora biti puno manje savijen u koljenima i onda će mu praktički hamsi biti jedini dizač...

Silent Mike je o tome lijepo ispričao na svom yt kanalu (a čovjek se stvarno kuži u to) pa pročekiraj.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 1:52 (FlyBoy).
14 godina
Rast mišića i visina

Poslije mj dana pushanja, ovaj tjedan deload.. 

Sad kad sam radio bench prekjucer, osjetio sam u desnoj saci neku bol pri donjem polozaju.. Ugl nisam htio riskirati pa sam se prebacio na cijeli trening s bucicama, nazalost. Iako ravni bench obozavam, sredio sam formu totalno, planiram ga prakticirati 3x tjedno kao i cucanj, zelim sto vise ojacati na tim liftovima, dok mi dl i nije toliko bitan , jer radim conv... pa jedan trening conv drugi rumunjski, posto ne mogu nikako sredit formu za sumo, koji bi volio raditi ali ne znam kako :D jbg... 

Btw forma se popravlja, poslije recimo dugo vremena s losim neredovitim treninzima, i katastrofa prehrana (malo proteina, malo kalorija), prije mj dana se otvorila nova teretana pa krenuo redovito s puno motivacije... Kalorije pocele na 2400, sad su na 2600, to je kao neko odrzavanje,ali bitno mi je da jacam i da se izgled popravlja, pa cu polako dizati vjerojatno,, proteini oko 180, carbsi oko 300-350, masti od 55--70, a ako pretjeram s mastima, rezem iz UH, jednostavno... 

Ugl jako mi se svidja ovaj nacin, prije nikad nisam bio strpljiv, uvijek ili debeli suficit ili deficit.. Ali od kad treniram,najvise vremena sam bio u deficitu, nikad nisam bio duze vrijeme na preko 2000 kalorija nazalost, uvijek sam mislio da cu se mastiti bezveze.. A sad kad sam krenuo odmah u startu s 2500, bf pada, snaga raste, izgled se popravlja fino..  Kalorije nisu fixne na 2600, nego oko, prekjucer sam recimo 2800, jucer 2500, danas cu vjerojatno 2600 da budem na nekom prosjeku od 2600 tjedno,to je najbitnije, a ne da bas svaki dan bude tocno, jer tijelo ne radi na taj nacin... 

Mozes biti jedan dan u deficitu,drugi u suficitu... i tako stalnno,a da tjedni prosjek na nekom odrzavanju... A ne da ces jedan dan gubit salo a drugi gradit misice.. ti procesi se desavaju stalno, ne postoji neki ON OFF prekidac jel.

DuMe

niti jedna vjezba nije oavezna, slazem se, ako ti ne pase.. Ali ako mozes, volis, treba raditi DL CUCANJ BENCH.. uostalom, ja dl ne radim ciljano za ledja, nego radim na leg danu

Donekle se slazem ali ne bas i u svemu... 

Naturalnom vjezbacu je tezina bitna, ajd na pocetku i nije, dok si novi vjezbac, pa cak i neki intermediate.. ali naprednom vjezbacu, koji vise ne gradi misice tako brzo i lako... njemu je snaga bitna, dakle porast u snazi je znak da ipak napredujes.. iako se misicna masa , tj porast ne primjecuje tako lako kao kod nekog pocetnika, porast u snazi je znak da ipak napredujes i da ides na bolje ;) .. Dakle BITNA JE SNAGA.. nije bitno koliko je to kg, dal je 150 200 250, tj ne treba ti biti cilj ubit se da bo digao sto vecu kilazu.. Nekom je 100kg puno, nekom 200..  netko se igra s 200 kg, netko se pati s 100.. kontas?

Dakle treba napredovati u snazi, jer na taj nacin si SIGURAN da ides na bolje, misic mora rasti,ako jacas.. .. Ako danas dizes 80kg na benchu 5 puta... Godinu dana kasnije isto dizes 80 x 5... to nije napredak, ostao si na istom, i zasto bi se izgled mijenjao ? 

To je kao da stalno unosis isto kalorija..... pa naravno da neces ni raasti niti mrsaviti.. tj na pocetku ce ici ili prema gore ili prema dole, ali ce onda stati, i moras nesto mijenjati, zar ne? Isto je tako i s treningom.. 

Glupe su one tehnike superserije, drop itd.. to je po meni nepotrebno, tj jedino ako si bas kratak s vremenom ,pa da nabijes voluemena na treningu, onda sam za,, inace ne.. radije jacaj ... ;) 

Ovo sto on prica su za steroidase, kojima tezina zapravo uopce nije bitna, njima je bitnija pumpa,a kod nas naturalaca bas i nije tako.. Da je tako onda bi mogao uzeti i praznu sipku, s kojom ces dobiti pump i na prsima i na nogama  itd... al dal ces od toga rasti? ne

Ako nekom nije uopce cilj snaga, onda ne bi trebawo raditi bas s vecim tezinama, dakle ispod 5 ponavljanja, ali ako i radis recimo 8-12, to ne znaci da ne moras napredovati u snazi, moras... danas uradis 80kg 3x12, sljedeci trening povecas na 85kg .pa uradis 3x8... pa sljedeci 3x8. itd.. tj ima 100 nacina za napredovati.. ali superserije, giga serije itd su bezveze. jer uviejk ces ostati na istoj kilazi, nikad neces znati kakav ti je napredak... itd..

I sam sam bio na tome, priznajem,, sto vise superserija to bolji pump,,, ali jebes to... ;)

Najbrze ces jacati na glavnim vjezbama,.... a jebes one extenzije, curlove itd..  to su sve pomocne vjezbe ,koje mozes a cak ni ne moras raditi... radeci bench, potiske itd, ako jacas,, triceps mora rasti!!! ne mozes ti dizati 140 kg na benchz,a da je triceps i dalje mali, kontas? 

Samo me zanima kako bi vi napredovali uopce? sokirali misice? hahahahehah

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 14:28 (exer1234).
12 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Ekipa  

Ima li tko od vas doma one plastične CM ploče za utege  ( punjeni betonom i potom plastificirani ) ?

Vidim da su duplo jeftiniji od željeznih , a zanimale bi me točne dimenzije ploča jer vjerujem da su veći od 

željeznih za istu težinu.

Ako netko ima, molio bih da točno izmjeri i posta ovdje dimenzije promjera i širine tih ploča za utege za 5 kg  i  2.5 kg težine, fi 30 mm rupe.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 14:43 (bunkermax).
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Koliko vjezbi bi trebalo radit za jednu misicnu grupu?

14 godina
Rast mišića i visina

bunkermax

imamo takve u teretani, jedan par od 5kg i jedan od 2.5 , ugl taj od 5 izgleda kao da je 10, a od 2,5 kao da je od 5...

IvanDado

zavisi  sve, od frekvencije treninga..

Ako treniras isti misic samo 1x tjedno (a to ne bi trebao raditi), onda vise volumena po treningu

Ako treniras 2-3 puta (sto je optimalno) , onda taj isti volumen raspodjelis na ta 2-3 treninga.. Dovoljno je po 2-3 vjezbe za prsa, 3-4 ledja, za ruke i ramena po 1 izolacijska vjezba i to je to

18 godina
IvanDado kaže...

Koliko vjezbi bi trebalo radit za jednu misicnu grupu?

Ja se drzim pravila 12-16 setova (3vj. x 4 seta,3 vj. po 5 setova, 4x4 itd..) za veće skupine (leđa, prsa) i 6-12 setova za manje (2x3, 2x4, 3x4) za manje (bic tric, ramena)

Listove, trapez, zadnje rame itd još i manje, po 3-4 seta.

Noge malo specifično jer se ubijem na čučnju pa nemam više puno snage. Obično napravim 6-7 serija čučnja, 3 serije iskoraka i 4-5 serija stiff legg mrtvo ili nekih curlova za zadnju ložu..

I gledam da svaki mišić pogodim 2x tjedno

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 16:57 (FlyBoy).
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ja idem 6 puta tjedno u teretanu.Pon(prsa,biceps)Utorak(noge,ramena),Sri(Leđa,triceps),Čet(prsa,biceps) itd.Radio bi jednu heavy vjezbu npr. za noge naravno cucnjeve i onda nekoliko vjezbi na spravama.I tako slicno i za ostale misicne grupe.Jel to ok?

12 godina
protjeran
@exer1234

Hvala.
14 godina
Rast mišića i visina

Danas zajebana situacija u teretani... 

Nasle se 2 cure koje treniraju tek mj dana, i to je trening maltene bez oprerecenja ( da se ne prebildaju jel ), i neki lik koji je tek poceo trenirati.. I cura ga pita , kao kupila je whey, i sta ce se desiti kad ga prestane piti, dal ce imati "after" ucinak, dakle kad prestane piti, dali ce imati koristi od toga ili ce pasti u masi jel, jer misli da ce se od wheya napuhati... ja iza u sebi rikavam.. isusati, pa citaj internet, ako nista drugo.. ... naci ces bar neke korisne informacije, a ne takve gluposti.. bitno da ima whey al to sto ne zna trenirati nema veze jel... 

I jos pricaju o onim kao folijama sto se stavlja oko struka haha. kao da smrave. pa jebote , koje glupace. Samo ce vise vode izbaciti iz sebe, i to je to.. su ljudi toliko glupi....

IvanDado

da, na pocetku radis glavnu vjezbu, gdje povecavas kilaze, tj jacas iz treninga u trening, i onda ubacujes pomocne, po svom izboru.. Iako ja bi te trening bolje rasporedio, radi push pull legs x2, nego ovo, nema smisla... 

Dakle nesto s vise smisla.. Push - (dakle vjezbe guranja) -  ( prsa triceps srednje rame)..

Pull (vjezbe povlacenja)  ( ledja bica zadnje rame )

LEgs (noge jel) 

S ovim tvojim bi ako gleas realno ruke pogadjao 4x tjedno, dakle biceps bi pogodio s ledjima 2x, i biceps posebno 2x... isto tako i triceps 4x .. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 19:19 (exer1234).
18 godina
exer1234 kaže...

Danas zajebana situacija u teretani... 

Nasle se 2 cure koje treniraju tek mj dana, i to je trening maltene bez oprerecenja ( da se ne prebildaju jel ), i neki lik koji je tek poceo trenirati.. I cura ga pita , kao kupila je whey, i sta ce se desiti kad ga prestane piti, dal ce imati "after" ucinak, dakle kad prestane piti, dali ce imati koristi od toga ili ce pasti u masi jel, jer misli da ce se od wheya napuhati... ja iza u sebi rikavam.. isusati, pa citaj internet, ako nista drugo.. ... naci ces bar neke korisne informacije, a ne takve gluposti.. bitno da ima whey al to sto ne zna trenirati nema veze jel... 

I jos pricaju o onim kao folijama sto se stavlja oko struka haha. kao da smrave. pa jebote , koje glupace. Samo ce vise vode izbaciti iz sebe, i to je to.. su ljudi toliko glupi....

Nekad mi dođe da se ubacim u razgovor kad načujem sličnu glupost, ali rekoh bolje se prepustiti uživanju u showu  

ionako nitko ne voli pametnjakoviće koji odgovaraju kad ih nitko ne pita.

Ali da, 90% cura ima promašen trening koji se u pravilu sastoji od: malo cardia, malo guzice zabacivanjem nogu, pa onda malo na bicikl, pa malo širit noge na abduktor/aduktor, eventualno ekstenziju za leđa ili prešu za noge, moožda koji čučanj s girjama (naravno od 4 kile da se ne nabildaju) pa opet na traku i ako su baš jako zagrizle malo trbuha.

Kao da će od tog silnog steady state kardia dobiti toniranu guzicu i te obline koje toliko žele...

Žalosno je da i one koje dobro izlgedaju dobar dio toga krivo rade

18 godina
IvanDado kaže...

Ja idem 6 puta tjedno u teretanu.Pon(prsa,biceps)Utorak(noge,ramena),Sri(Leđa,triceps),Čet(prsa,biceps) itd.Radio bi jednu heavy vjezbu npr. za noge naravno cucnjeve i onda nekoliko vjezbi na spravama.I tako slicno i za ostale misicne grupe.Jel to ok?

Grupiraj prsa i triceps te leđa i biceps. Ramena možeš povezat s triceps i prsa. Pon - prsa, ramena i triceps za kraj, utorak - leđa i biceps, srijedu noge, cetvrtak ko ponedjeljak i petak ko utorak. Subotu i nedjelju chillaj ili napravi noge jos jednom ako te veseli.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 8:54 (NEW_MAN).
13 godina
neaktivan

Kaj radit za leđa? Koje vi radite vježbe za leđa?

Chill Now And Forever
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Hvala decki :)

12 godina
odjavljen
NEW_MAN kaže...

Grupiraj prsa i triceps te leđa i biceps. Ramena možeš povezat s triceps i prsa. Pon - prsa, ramena i triceps za kraj, utorak - leđa i biceps, srijedu noge, cetvrtak ko ponedjeljak i petak ko utorak. Subotu i nedjelju chillaj ili napravi noge jos jednom ako te veseli.

Pitanje samo jos jedno.Kad ubacit trbusnjake i kardio(ako treba kardio)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 13:12 (IvanDado).
18 godina
IvanDado kaže...
NEW_MAN kaže...

Pitanje samo jos jedno.Kad ubacit trbusnjake i kardio(ako treba kardio)

Trbusnjake mozes kad god oces ali isto dan razmaka da se regeneriraju a kardio mozes svaki dan i ne moras nikad ako reguliras prehranu. Kardio je zdrav ali nije neophodan. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2015 13:31 (NEW_MAN).
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Super :) Hvala 

14 godina
Rast mišića i visina

FlyBoy

ma zapravo je vecinom genetika... netko s odlicnom genetikom ce s bilo cime napraviti rezultat.. tj moze izgledati odlicno, imati nizak bodyfat... a zapravo da nema pojma zasto, kako, ni s cime to postici .. 

Netko tko ima usranu genetiku,a mnogo znanja, i dalje ce se patiti da postigne to sto zeli, i onaj s genetikom ce mnogo brze napredovati, iako nema pojma zasto, ni kako....

keky911

a imas ih more, ali to ne znaci da trebas sve raditi u jednom trenigu,.. imaj smislen trening .. dakle, vjezbe za latove, gornji dio, dubinu.. 

Osobno volim veslanje u pretklonu, ali ne s previse kg, jer onda ne osjetim ledja uopce, iako nije problem povuci i 90tak kg, ali u tom slucaju uopce ne osjecam da ledja vuku... Dakle manja kilaza a vise ponavljanja mi najvise pase.. 10-15 cak

Zgibovi, varijacije.. Lat pulldown varijacije... veslanje na kosoj klupi bucicama ( obozavam ), i veslanje na ravnoj klupi sipkom... i nekad jednorucno veslanje ali imam problema s tom vjezbom pa izbjegavam.. 

IvanDado

trbusnjake ubaci na kraju treninga kad god hoces.. ne treba ti xx vjezbi i xx serija.. 

cardio zavisi,, sta ti je cilj uopce, kondicija ?1-2x tjedno neki low intesitiy i dobar si

Ali ja ne bih radio ciljano cardio, jednostavno idi setaj... umjesto da ides autom negdje, odi pjeske itd... 

Al sad da odem trcat na traku, ne hvala. smor

16 godina
exer1234 kaže...

...veslanje na kosoj klupi bucicama ( obozavam ), i veslanje na ravnoj klupi sipkom... i nekad jednorucno veslanje...

Koje su ovo vježbe, jeli može neki video?

15 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
exer1234 kaže...

...veslanje na kosoj klupi bucicama ( obozavam ), i veslanje na ravnoj klupi sipkom... i nekad jednorucno veslanje...

Koje su ovo vježbe, jeli može neki video?

l<l<l<l<l<l
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ok da se jos jednom zahvalim kolegama @NEW_MAN i @exer1234.

Ovako sam onda mislio:

Pon(prsa,triceps,ramena) vjezbe:prsa(bench press,kosi bench press, potisak na ravnoj klupi s bučicama),triceps(Tricep Extensions,lezeca triceps ekstenzija EZ sipkom),ramena(standing press,rameni potisak na spravi)

Utorak(ledja,biceps) vjezbe:ledja(deadlift,bent over row,vucenje na lat spravi,hiperekstenzija),biceps(incline curls,hammer curls)

Sri(Noge) vjezbe(cucanj,iskoraci,nozna ekstenzija)

Cet isto ko pon

pet isto ko utorak

sub trubsnajci i malo kardia nekakvog,tbusnjaci(ni sam ne znam jos tocno koje,ali negdje 3-4 vjezbe je valjda dovoljno svaki drugi dan.Ako znate neki video mozda sa dobrim ab workoutom slobodno postajte)

ned nista.

Sto kazete,jel valja ovo?Broj ponavljanja i serija sam mislio 4x8.Ok to?

14 godina
Rast mišića i visina

evo jedna malo starija slika, tu sam bio pun k zaliven a i prazan ( malo kcal , puno masti, malo proteina=, tj struk je bio dosta ravan, bez vidljivih trbusnjaka

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 18:48 (exer1234).
15 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Ok da se jos jednom zahvalim kolegama @NEW_MAN i @exer1234.

Ovako sam onda mislio:

Pon(prsa,triceps,ramena) vjezbe:prsa(bench press,kosi bench press, potisak na ravnoj klupi s bučicama),triceps(Tricep Extensions,lezeca triceps ekstenzija EZ sipkom),ramena(standing press,rameni potisak na spravi)

Utorak(ledja,biceps) vjezbe:ledja(deadlift,bent over row,vucenje na lat spravi,hiperekstenzija),biceps(incline curls,hammer curls)

Sri(Noge) vjezbe(cucanj,iskoraci,nozna ekstenzija)

Cet isto ko pon

pet isto ko utorak

sub trubsnajci i malo kardia nekakvog,tbusnjaci(ni sam ne znam jos tocno koje,ali negdje 3-4 vjezbe je valjda dovoljno svaki drugi dan.Ako znate neki video mozda sa dobrim ab workoutom slobodno postajte)

ned nista.

Sto kazete,jel valja ovo?Broj ponavljanja i serija sam mislio 4x8.Ok to?

Preeeeevise volumena na pon,razje*at ces si ramena tik tak sa toliko pushanja

l<l<l<l<l<l
12 godina
odjavljen
intexuz kaže...

Savijet neki onda?A ovo ostalo ok?

15 godina
neaktivan
IvanDado kaže...
intexuz kaže...

Savijet neki onda?A ovo ostalo ok?

Pa manje vjezba radi,rasporedi ih kroz 2 dana..,ne trebas apsolutno sve moguce vjezbe nakrcat u jedan dan,i na leg dayu dodaj vise volumena,tj. vjezbi kad ih vec samo jednom tjedno radis

l<l<l<l<l<l
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ok,onda recimo jednu vjezbu manje za prsa i ramena,i te koje sam izbacio radit u cetvrtak,a za noge cu dodat jos recimo 2 vjezbe.Valjda je to ok.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice