Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.702.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

https://www.dropbox.com/s/jvxz1usvolm5b06/BDC51DF35B4B9A50C472467D787213B0.mp4?dl=0

evo video,220(plave su 20 kg,crvena 25,zuta 15),poprilicno ,lagano,ovo je bilo nakon vec dignutih 220 i 230,znaci 3. set ,230 nisam snimao jer ovaj tip koji me snimao je dosao nakon toga,kako god PR  

l<l<l<l<l<l
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

koje proteine uzeti? htio bih nabiti jos 5-6 kila (78 kg sad) ali zadrzati kako sam sad izdefiniran

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

možda će nekome biti debilno, al pitanje u vezi vježbe "wrist roller"-što točno označava set u ovoj vježbi, koliki broj ponavljanja ukupno?

Npr. 3 seta-hoće li to biti ukupno 3 puta gore-dole ili 15 puta (3 seta po 5 ponavljanja)?

pitam jer mi se vježba čini teškom i dugotrajnom, pogotovo da bi je radio npr 24 puta (3 serije po 8 ponavljanja)

nadam se da ste skužili što pitam ^^

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 0:04 (Gunner_V).
18 godina
Re: Rast mišića i visina
icip kaže...

koje proteine uzeti? htio bih nabiti jos 5-6 kila (78 kg sad) ali zadrzati kako sam sad izdefiniran

Za to će ti trebati nešto više od proteina :)

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
14 godina
Zin8 kaže...

Za sve vas koji sumnjate u učinkovitost whey proteina, moram reći, da oni koji su provjerene kvalitete imaju pozitivan učinak,definitivno.

Cijela priča se vrti oko dovoljnog unosa kalorija odnosno u vašem slučaju proteina i napredak je vidljiv ako je trening kvalitetan. Naravno, zdravije je i bolje unijeti te kalorije odnosno protine kroz hranu posebno meso, pa i sam preferiram to.

Ali poanta whey-a po meni je da uskoči onda kad šnicla nemože. Znači usred predavanja nemogu izvadit posudu, nož i vilicu i udrit po pilećim prsima al mogu u pauzi popit shake pa to nadoknadit nekom hranom čim dođem doma. Isto tako zbog brže razgradnje odnosno apsorpcije po meni je bolje odmah nakon treninga popiti shake pa nakon toga neki dobar obrok.

Poanta je da ako smatrate da hranom unosite dovoljnu količinu proteina, nemate potrebe za suplementom, ali definitivno nije neka fora ili izmišljotina.

Na kraju krajeva sam protein se u tijelu razgrađuje na aminokiseline od kojih i jesu građeni mišići tako da ako sumnjate u efikasnost whey proteina,uzimajte samo amino, učinak će biti isti.

Donekle se slazem..

ali 

1. na predavanju, jedes ako si gladan, a taj shake te nece zasititi , popit ces ga i dalje ces biti gladan vjerojatno.. Tako da tu po meni nema smisla ( naravno ako ne mislis da se mora jesti svaka 3 sata)

2. briza apsorbcije ne igra znacajnu ulogu poslije treninga.  U praksi popio whey + dextrozu ili pojeo meso + riza,  neces primjetiti razliku na sebi.

3. to si u pravu,sto se tice razgradivanja,, to je isti primjer i za UH.. unio ti secer ili kompleksni uh, na kraju se sve to razgraduje na secer

Cordas

ne postoji univerzalna brojka sto se proteina tice.. Dakle da svakom zadas isti broj i to je to.. Iako se to sve vrti oko 1.8 -2.2, Dakle u tom rangu si "siguran", neces pogrijesiti. Ali isto tako netko ce s 1.5 vs 2.2 isto napredovati, onda njemu logicno nema smisla unositi 2.2g ...

Na defki bih ipak isao u onaj visi raspon, dakle oko 2-2.2, jer si u kalorijskom deficitu, i na neki nacin moras to sve nadoknaditi, a i protein je zasitniji

Keops

nece nista biti vece.. Protein u prahu (whey) je hrana kao i svaki protein. Prakticki tvom tijelu je isto pojeo 100g mesa ili popio mjericu proteina ( oboje imaju 20tak g proteina i  1-2g masti)...

Meso ce te zastititi, shake nece.... 

Whey je zapravo i protein najvece bioloske vrijednosti, dakle,ako vuces vecinu dnevnoh proteina iz tako kvaltetnog izvora onda ti je prakticki dovoljan i manji krajnji unos proteina kroz cijeli dan 

johnsteR

da bi izgubio salo na stomaku, moras raditi 2000 trbusnjaka svaki dan,, serije po 200 .. dakle ujutro 5x200, i navecer 5x 200

intexuz

ok,posteno.. Priznajem da sam sumnjao.. ali video je tu da dokaze ;) ...cine mi se dosta lose tenisice za dl 

icip kupi onaj whey protejin. cuo sam da je dobar za masu

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 17:26 (exer1234).
12 godina
protjeran
Doktori kazu da se masno tkivo topi ravnomjerno sa svih dijelova tijela i nije moguce selektivno ciljati regiju za to.

Hrpa je studija koje to nepobitno dokazuju. Rad trbusnjaka jako malo doprinosi topljenju masnog tkiva zbog niza razloga. A i pretjerivanje u trbusnjacima ce deformirati izgled a moguce su i trajne tegobe i ozljede usljed 2000 ponavljanja. Tako mi danas rekose dvoje doktora unutar obitelji.
15 godina
Rast mišića i visina

Pa to bi svima bilo jasno samo kad bi se malo zapitali. 

Jeste ikad vidili nekoga da je radio trbušnjake, skinuo salo s trbuha i ima ravan trbuh, a ostatak tijela mu je masan? Neproporcionalno bi izgledalo skroz i zato mi nije jasno kako netko vjeruje u takve gluposti.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

exer da nisu bas idealne ali su ful ugodne i dobre su mi za sve,a za neke sa ravnim đonom nemam para a bos ne zelim jer se na natjecanju mora sa patikama radit

Sljedeci tjedan deloadam pa cu nakon toga jos snimit BP i SQ

Jedna na half natty lighting

l<l<l<l<l<l
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 19:37 (intexuz).
18 godina
bunkermax kaže...
Doktori kazu da se masno tkivo topi ravnomjerno sa svih dijelova tijela i nije moguce selektivno ciljati regiju za to.

Hrpa je studija koje to nepobitno dokazuju. Rad trbusnjaka jako malo doprinosi topljenju masnog tkiva zbog niza razloga. A i pretjerivanje u trbusnjacima ce deformirati izgled a moguce su i trajne tegobe i ozljede usljed 2000 ponavljanja. Tako mi danas rekose dvoje doktora unutar obitelji.

Ma to exer trola malo :)

14 godina
Rast mišića i visina

Ne, ne trosi se ravnomjerno, nego zavisi od tvoje genetike,gdje se najvise masti skuplja, ne odlazi uvijek jednako s svakog mjesta.. nekom ce prije otici dupe, stomak,bokovi...  ako ratite matt ogusa, lik je mastan svuda osim na stomaku.. i s 15 i vise bf% stomak je kao da je ispod 10... Ali da , ne mozes ciljati na to.. 

Naravno da trollam.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 1:35 (exer1234).
16 godina
Rast mišića i visina

Jucer mi je iz cista mira zivac u laktu poceo tu i tamo kad okrenem ruku u neki polozaj onako strecnut ko kad slucajno lupite negdje s laktom u onaj zivac ali ne sad u toj mjeri da me to boli kao obicno kad se lupite 10-20sec nego onako na pol sekunde strecne samo i cimne mi ruku.. Bojim sutra u teretanu ic da me nebi pri nekoj vjezbi tako strecnulo pa da se polomim.. Je imao ko slicnih problema?

PSN: Chov1ch
10 godina
Encyanix kaže...

Jucer mi je iz cista mira zivac u laktu poceo tu i tamo kad okrenem ruku u neki polozaj onako strecnut ko kad slucajno lupite negdje s laktom u onaj zivac ali ne sad u toj mjeri da me to boli kao obicno kad se lupite 10-20sec nego onako na pol sekunde strecne samo i cimne mi ruku.. Bojim sutra u teretanu ic da me nebi pri nekoj vjezbi tako strecnulo pa da se polomim.. Je imao ko slicnih problema?

No Pain no Gain bajo moj  xD

15 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Odmaraj,kad prestane kreni trenirat,nema smisla se slomit jos vise

l<l<l<l<l<l
15 godina
Rast mišića i visina

Evo jedna blesava pozica od večeras,čisto da znate da sam tu i da nisam umro, detalj leđa da vidim, bit će to samo bolje do ljeta :)

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 21:50 (fila2208).
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Evo jedna blesava pozica od večeras,čisto da znate da sam tu i da nisam umro, detalj leđa da vidim, bit će to samo bolje do ljeta :)

dobro je,još to malo "očisti" imalo se više fokusirajna latove..  dobro zadnje rame :)

15 godina
DuMe kaže...
fila2208 kaže...

dobro je,još to malo "očisti" imalo se više fokusirajna latove..  dobro zadnje rame :)

Do poze je, lats je tu nema greške, samo ova poza ubija širinu inače.

Išao sam na masu sad, 98kg je tu tako da što se rezuckanja tiče to će bit na ljeto pa će bit sve detaljnije.

hvala.

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
DuMe kaže...
fila2208 kaže...

Do poze je, lats je tu nema greške, samo ova poza ubija širinu inače.

Išao sam na masu sad, 98kg je tu tako da što se rezuckanja tiče to će bit na ljeto pa će bit sve detaljnije.

hvala.

visina?

15 godina
DuMe kaže...

visina?

185cm/98kg trenutno. Malo pao u kondiciji, ali snaga se vratila i to mi je drago, kilaže su krenule gore, napokon sam se vratio nakon 11mj ljenčarenja na ak.

14 godina
DuMe kaže...
fila2208 kaže...

zasto na latove?u toj pozi ni Coleman "nema" latove

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Slikaj pozu da vidimo latove fila.

18 godina
Kad već pričamo o latovima, konačno mi se donji dio počeo nazirati. Mislim da mogu zahvaliti mrtvom...
15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
Kad već pričamo o latovima, konačno mi se donji dio počeo nazirati. Mislim da mogu zahvaliti mrtvom...

mrtvom sigurno ne

15 godina
neaktivan
DuMe kaže...
FlyBoy kaže...

mrtvom sigurno ne

Mrtvom sigurno da

Latovi,erektori,trap,loza,kvad,donja ledja,sve je to jako aktivno u deadliftu,ledja i loza pogotovo,ja sam svoja ledja izgradio prakticki samo sa mrtvim,imam jako siroka ledja i debele erektore,DL majka.

Sad u zadnje vrijeme pogotovo,nemam volje da radim ikakve vjezbe za ledja,mozda par serija rowsa i to je to,a ledja veca nego ikad

l<l<l<l<l<l
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne slažem se baš sa vama..  trapez,latovi,kvad. su aktivni ali ne dovoljno. 

Mrtvo dizanje je vježba prvenstveno za zadnju ložu i donja leđa, i to je vježba snage

od mrttvog nećeš "popunit" leđa.

Zgibovi (različita hvatišta),veslanje (različiti položaji) i to je ono osnovno. Dalje možemo ubaciti malo sajle i bućice 

15 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Ne slažem se baš sa vama..  trapez,latovi,kvad. su aktivni ali ne dovoljno. 

Mrtvo dizanje je vježba prvenstveno za zadnju ložu i donja leđa, i to je vježba snage

od mrttvog nećeš "popunit" leđa.

Zgibovi (različita hvatišta),veslanje (različiti položaji) i to je ono osnovno. Dalje možemo ubaciti malo sajle i bućice 

Sve je vjezba snage,zabrijavas brutalno,da su zgibovi osnovni onda bi bar brotheri imali najveca ledja,ali nemaju ni blizu naspram onima koji deadliftaju.

Sa deadliftom + accessory dobit ces puno jaca i veca ledja nego da samo radis accessory,i samo od toga sto ces bit PUNO jaci i uz to ti ide bolja hipertrofija jer sa vise kila radis,obican progressive overload koji se prenosi sa main lifta na accessory i obrnuto.

I jest da je deadlift prvenstveno za zadnju lozi i donja ledja ali ako mislis da kompletna ledja ne radi malo si progooglaj to jer si se zaj*ebo,i ako ces s cim popunit ledja to je mrtvo jer erektori i trap jedva prakticki nis ne rade na zgibovima,veslanjima i sajlama.

Mislim ja sam to sve dokazao na sebi,bio sam prvo BB i radio samo sporednje vjezbe i nisam imao ni priblizno ledja kao i sad

l<l<l<l<l<l
18 godina
Gle naravno da nitko ne tvrdi da je mrtvo lat dominant vježba, ali da dobrim dijelom i pogađa područje donjih leđa, znači donje latse, iz svog iskustva bih rekao da pogađa.

Na kraju krajeva, rowanje, kabele, zgibove itd sam sve radio od početka, i gornji dio latova je rastao, dok je donji dio počeo tek nedavno kad sam se ozbiljnije posvetio mrtvom.
15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
Gle naravno da nitko ne tvrdi da je mrtvo lat dominant vježba, ali da dobrim dijelom i pogađa područje donjih leđa, znači donje latse, iz svog iskustva bih rekao da pogađa.

Na kraju krajeva, rowanje, kabele, zgibove itd sam sve radio od početka, i gornji dio latova je rastao, dok je donji dio počeo tek nedavno kad sam se ozbiljnije posvetio mrtvom.

I ti isto krivo pricas,''donji'' latsi ne postoje,lat je lat,ko da postoji donji biceps,to ti je hvatiste,prije jednostavno nije dolazio do izraza,sad si ga nabildao i povecao se pa ti izgleda ko da ti se nabildao samo donji lats,ali povecao ti se cjeli lat,ti ne mozes gadjat donji lat direktno,lat radi cjeli kompletno.

l<l<l<l<l<l
18 godina
Nisam nigdje rekao da su latovi više mišića, ali to ne znači da će uvijek cijelom površinom mišić trpiti jednako opterećenje itd...
Latisssimus je jako velik mišić, insercije se praktički protežu od pelvisa, sacruma pa sve do ispod pazuha, do scapule....

Dakle mišić koji se proteže doslovce od guzice do ramena.

Kad to uzmeš u obzir jasno je da neće uvijek svako vlakno tog mišića raditi jednakim intenzitetom, da će jednaka kontrakcija ili ekstenzija biti u svakom predijelu, vec da će biti varijacija.

Kod nekih drugih malih mišića je možda drugačije, ali za lat def. nije

14 godina
Rast mišića i visina

Više će tijelo rasti ako se rade samo tri osnovne PL vježbe, sa progresom, nego ako se rade sve moguće kombinacije izolacija. Treba svatko naći neku sredinu između BB i PL treninga koja mu odgovara. 

@intexuz rojc u Puli?

15 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Više će tijelo rasti ako se rade samo tri osnovne PL vježbe, sa progresom, nego ako se rade sve moguće kombinacije izolacija. Treba svatko naći neku sredinu između BB i PL treninga koja mu odgovara. 

@intexuz rojc u Puli?

Da

l<l<l<l<l<l
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice