Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.701.654
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Rast mišića i visina
intexuz kaže...
Mr.Natural kaže...

" Sta mislis kako je meni hahah,radim noge 4x tjedno,puklo mi je 6 pari hlaca,3 jakne(zbog mrtvog),bankrotiro sam

Moji novi PR-ovi,120x5 bp,200x5 dl,180 sq(tanak zbog sjebanog koljena),s tim da je sve ovo dosta lagano,uvijek pustam lufta 1-2 rep da se ne izmori CNS,u 3. mj idem na svoje prvo natjecanje,nosim medalje doma,inace sam u kategoriji do 82,5 kg" - Intexuz

Necural?

Najbolje da se kemijam da imam takve liftove haha,sve se to lagano dostigne tokom godinu-godinu i po powerliftanja,ja sam sad u tome malo vise od godine

Nabaci neku sliku.
Daj mi neki savjet za povecanje snage :P, jak si stvarno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 23:29 (Mr.Natural).
15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Pa eto ja ne treniram PL nego BB i na svojih 77 kila radim DL 4x120, BP ne radim ali mi je sigurno oko 90x1, a SQ 120x4, stim da DL nisam radio ozbiljnije dok nisam prešao u novi gym gdje se vlasnik ne dere na tebe kako ćeš mu "oštetit parket" ako malo jače dropaš, i u tih par mj. sam brzo napredovao do ovih 120x4.

Po meni nije neki veliki problem doći do "4 plates" na DL-u(180kg) pogotovo za 1RM, mislim da bih to mogao dosegnuti za 1god čak i uz svoj BB trening.

A za BP neću ulaziti u priče jer svi znamo koliko je PL-ski bench press drugačiji u formi u odnosu na BB, do granice gdje praktički lift nema veze s prsima više pa i ne čude znatno veće brojke koje PL-eri ostvaruju tamo u odnosu na BB-ere...

Squat je praktički jedina vježba po kojoj mislim da se uistinu može mjeriti nečija snaga, jer nema "cheatanja" s formama i varijacijama kao na DL-u (sumo) i BP-u.

Pa cuj,ja mogu bas brutalan arch napravit i sa tim i leg drivom napravim 120x5,a bez nogu i bez archa 110x5,znaci nikakav arch ni leg drive,to mi doda znaci nekih 10 kila i tjt,DL radim konvencionalni,ja sam do 200 1rm dosao u nekih 3 mjeseca,nakon progress je nikakav

l<l<l<l<l<l
15 godina
neaktivan
Mr.Natural kaže...
intexuz kaže...
Mr.Natural kaže...

" Sta mislis kako je meni hahah,radim noge 4x tjedno,puklo mi je 6 pari hlaca,3 jakne(zbog mrtvog),bankrotiro sam

Moji novi PR-ovi,120x5 bp,200x5 dl,180 sq(tanak zbog sjebanog koljena),s tim da je sve ovo dosta lagano,uvijek pustam lufta 1-2 rep da se ne izmori CNS,u 3. mj idem na svoje prvo natjecanje,nosim medalje doma,inace sam u kategoriji do 82,5 kg" - Intexuz

Necural?

Najbolje da se kemijam da imam takve liftove haha,sve se to lagano dostigne tokom godinu-godinu i po powerliftanja,ja sam sad u tome malo vise od godine

Nabaci neku sliku.

eat sleep lift repeat

l<l<l<l<l<l
14 godina
Rast mišića i visina

pratim i bb i pl, nebitno. Ionako jedno ide s drugim. Ali dobro, ne kazem da nije tako, samo je veoma cudno u godini dana. Da su u pitanju 6,7,8 god, onda nista

Ajd onda imas jebenu genetiku, nema sta drugo.. Ne moez svatko doci do tih brojki.. Kazem ti da pratim ljude ,, znam koliko treniraju, koliko dizu.. Kako izgledaju...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 23:46 (exer1234).
10 godina
intexuz kaže...
Mr.Natural kaže...
intexuz kaže...
Mr.Natural kaže...

Necural?

Nabaci neku sliku.

eat sleep lift repeat

a slika neka da znamo tko si

14 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Pa eto ja ne treniram PL nego BB i na svojih 77 kila radim DL 4x120, BP ne radim ali mi je sigurno oko 90x1, a SQ 120x4, stim da DL nisam radio ozbiljnije dok nisam prešao u novi gym gdje se vlasnik ne dere na tebe kako ćeš mu "oštetit parket" ako malo jače dropaš, i u tih par mj. sam brzo napredovao do ovih 120x4.....

Sta radis za prsa onda?

18 godina
Defa.psd kaže...
FlyBoy kaže...

Pa eto ja ne treniram PL nego BB i na svojih 77 kila radim DL 4x120, BP ne radim ali mi je sigurno oko 90x1, a SQ 120x4, stim da DL nisam radio ozbiljnije dok nisam prešao u novi gym gdje se vlasnik ne dere na tebe kako ćeš mu "oštetit parket" ako malo jače dropaš, i u tih par mj. sam brzo napredovao do ovih 120x4.....

Sta radis za prsa onda?

Hoću reći ne radim sa šipkom, radim skoro pa isključivo potisak s bućicama, kosi i ravni, a "benč" odradim cca 1 u 2 mjeseca. Jednostavno ne osjećam prsa ni upola kao na bućicama...

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mhmm, ja radim ali ne znam, nekako mi ne pase, osjecam kao neko zatezanje u donjim ledjima, mozda zato sto ga radim poslije DL...

15 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

pratim i bb i pl, nebitno. Ionako jedno ide s drugim. Ali dobro, ne kazem da nije tako, samo je veoma cudno u godini dana. Da su u pitanju 6,7,8 god, onda nista

Ajd onda imas jebenu genetiku, nema sta drugo.. Ne moez svatko doci do tih brojki.. Kazem ti da pratim ljude ,, znam koliko treniraju, koliko dizu.. Kako izgledaju...

Pa iskreno ovo su normalne brojke,mislim da svatko uporan do moze dostici,naravno ja ne mislim stat na ovome posto sa ovime jos nisam ni blizu drzavnom prvaku u mojoj kategoriji,barem 24+ god,u juniorima cak mozda jesam

l<l<l<l<l<l
15 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

Mhmm, ja radim ali ne znam, nekako mi ne pase, osjecam kao neko zatezanje u donjim ledjima, mozda zato sto ga radim poslije DL...

Radim i ja i nakon cucnja i nakon DL-a (bench nikad ne radim kao prvu vjezbu),mozda se krivo setupas,prevelik arch ako ga uopce radis...

l<l<l<l<l<l
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

dobre kilaže intexus,mada to još nisu kilaže dovoljno velike za natjecanja

15 godina
neaktivan
DuMe kaže...

dobre kilaže intexus,mada to još nisu kilaže dovoljno velike za natjecanja

znam znam,bit ce hahah

l<l<l<l<l<l
10 godina

Moji novi PR-ovi,120x5 bp,200x5 dl,180 sq - Intexuz da nisu to LBS :D? napravi neki video kako dizes

14 godina
Rast mišića i visina

upravo to , napravi video i nitko ti ne moze nista prigovoriti ;)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Aj u sub stavljam video ,moram maxat 230 DL i bp 140,mada failat cu oboje siguran sam hahaha cns mi je umro od volumena

l<l<l<l<l<l
10 godina
intexuz kaže...

Aj u sub stavljam video ,moram maxat 230 DL i bp 140,mada failat cu oboje siguran sam hahaha cns mi je umro od volumena

ako failas odmori, digni 210 DL, 130BP i  160 SQ

14 godina
Rast mišića i visina

ma digni samo jednom ove tezine koje si nabrojao

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Poz. Moze preporuka proteina, cjenovno do 200 kn.

TDI
15 godina
neaktivan
i7 extreme kaže...

Poz. Moze preporuka proteina, cjenovno do 200 kn.

8 kila piletine

l<l<l<l<l<l
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 23:00 (intexuz).
17 godina
neaktivan
Zamrzneš, baciš na naglo svaki dan, drugi i složiš sengulu s pilećim fileom :D

Ili pak uzmi myprotein impact whey od kile ako ti treba baza
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
15 godina
Rast mišića i visina

Koliko je vas iskusnih odustalo od proteinskih suplemenata? 

Baš i nisam iskusan, treniram 1.5 godinu, ali zadnji whey od 1kg koji sam uzeo prije pola godine još nisam ni do pola potrošio. 

Uopće nemam potrebu za tim prahom, valjda su me prošle bro fore, i konačno sam shvatio da mi ne treba kad imam kući meso čim dođem.

14 godina
Rast mišića i visina

Ja sam prije nekih pola godine potrošio zadnju vreću wheya i od tad mi se jednostavno ne da trošiti novac na to. Uopće ne vidim potrebu. Gledam unjeti što više kroz hranu i većinom ne unesem onih famoznih 1.5-2.0 g po kg, a svejedno ne vidim nikakvu razliku u napretku u odnosu na period kad sam (s wheyom) redovito unosio oko 2g po kg.  

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Za sve vas koji sumnjate u učinkovitost whey proteina, moram reći, da oni koji su provjerene kvalitete imaju pozitivan učinak,definitivno.

Cijela priča se vrti oko dovoljnog unosa kalorija odnosno u vašem slučaju proteina i napredak je vidljiv ako je trening kvalitetan. Naravno, zdravije je i bolje unijeti te kalorije odnosno protine kroz hranu posebno meso, pa i sam preferiram to.

Ali poanta whey-a po meni je da uskoči onda kad šnicla nemože. Znači usred predavanja nemogu izvadit posudu, nož i vilicu i udrit po pilećim prsima al mogu u pauzi popit shake pa to nadoknadit nekom hranom čim dođem doma. Isto tako zbog brže razgradnje odnosno apsorpcije po meni je bolje odmah nakon treninga popiti shake pa nakon toga neki dobar obrok.

Poanta je da ako smatrate da hranom unosite dovoljnu količinu proteina, nemate potrebe za suplementom, ali definitivno nije neka fora ili izmišljotina.

Na kraju krajeva sam protein se u tijelu razgrađuje na aminokiseline od kojih i jesu građeni mišići tako da ako sumnjate u efikasnost whey proteina,uzimajte samo amino, učinak će biti isti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 12:31 (Zin8).
12 godina
protjeran
Previse proteina bi moglo skrsiti bubrege.
14 godina
odjavljen
bunkermax kaže...
Previse proteina bi moglo skrsiti bubrege.

Provedeni su određeni pregledi i istraživanja i pokazalo se da nijedna visokoproteinska dijeta nije imala loš učinak na bubrege, čak naprotiv, neke su pokazale i poboljšanje funkcija bubrega, ali naravno da kod otežanog rada bubrega ili bolesnih bubrega visoka količina proteina može imati loš učinak.

Općenito vrijedi za proteine "više nije bolje, bolje je bolje" :)

14 godina
Zin8 kaže...

Za sve vas koji sumnjate u učinkovitost whey proteina, moram reći, da oni koji su provjerene kvalitete imaju pozitivan učinak,definitivno.

Cijela priča se vrti oko dovoljnog unosa kalorija odnosno u vašem slučaju proteina i napredak je vidljiv ako je trening kvalitetan. Naravno, zdravije je i bolje unijeti te kalorije odnosno protine kroz hranu posebno meso, pa i sam preferiram to.

Ali poanta whey-a po meni je da uskoči onda kad šnicla nemože. Znači usred predavanja nemogu izvadit posudu, nož i vilicu i udrit po pilećim prsima al mogu u pauzi popit shake pa to nadoknadit nekom hranom čim dođem doma. Isto tako zbog brže razgradnje odnosno apsorpcije po meni je bolje odmah nakon treninga popiti shake pa nakon toga neki dobar obrok.

Poanta je da ako smatrate da hranom unosite dovoljnu količinu proteina, nemate potrebe za suplementom, ali definitivno nije neka fora ili izmišljotina.

Na kraju krajeva sam protein se u tijelu razgrađuje na aminokiseline od kojih i jesu građeni mišići tako da ako sumnjate u efikasnost whey proteina,uzimajte samo amino, učinak će biti isti.

No shit Sherlock. 

To sve već i ptice na grani znaju. Radi se o tome da je ta granica potrebnog unosa proteina definitivno overrated i da definitivno nije potrebna tolika količina proteina koliko se mislilo. 

1.5g po kg je sasvim ok i to mislim da svi mogu unjeti u periodu dok su na masi. Na defki druga priča zbog kalorijskog ograničenja pa shake može dobro poslužiti. 

Ja sam osobno već više od godinu dana na lean bulku i nemam nikakve potrebe za wheyom. 

14 godina
odjavljen
Cordas kaže...

No shit Sherlock. 

To sve već i ptice na grani znaju. Radi se o tome da je ta granica potrebnog unosa proteina definitivno overrated i da definitivno nije potrebna tolika količina proteina koliko se mislilo. 

1.5g po kg je sasvim ok i to mislim da svi mogu unjeti u periodu dok su na masi. Na defki druga priča zbog kalorijskog ograničenja pa shake može dobro poslužiti. 

Ja sam osobno već više od godinu dana na lean bulku i nemam nikakve potrebe za wheyom. 

Kao prvo očito ima ljudi kojima još to sve nije jasno ili samo žele čuti tuđe mišljenje, nisu svi eksperti poput tebe.

Ti kažeš 1.5g. Zašto da ti vjerujem?

U knjizi čitam da treba 2g, konzerve kažu netreba protein sve su to teorije zavjere.

Svako treba na sebi skužit šta i koliko mu odgovara, prilagodit svoju prehranu i trening svojim mogućnostima.

Zapravo poanta mog posta je da svi trebaju naći neku zlatnu "sebi-odgovarajuću" sredinu te količine, a sad oće li to biti 1.5g ili 2.5g mislim da većini nas ovdje ne igra nikakvu ulogu posebno zbog činjenice da 9/10 ovdje prisutnih nezna u gramima izraziti vrijednosti svoje dijete  ( ne krivim nikog niti hvalim sebe samo iznosim činjenicu da ovdje nisu svi profesionalci)

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 12:49 (Zin8).
15 godina
Rast mišića i visina

Kad mi netko kaže "istraživanja" popi*dim, jer danas su istraživanja spala na tako nisku razinu da će ti za jednu star jedna strana reći da je zdravo i super, dok će ti druga reći da dobiješ rak od toga. 

Tako da stvarno ne znaš kome vjerovati, ja najviše vjerujem svom tijelu i reakcijama svojeg tijela; a moj stav je da jedem što više kuhanog i domaćeg. 

Ne mislim da su suplementi loši, ali nitko me neće uvjeriti da mi je bolje piti prah umjesto jesti domaću hranu, pa makar će mi mišić biti 1mm veći jer konzumiram napitke direktno poslije treninga.

15 godina
neaktivan
Keops kaže...

Koliko je vas iskusnih odustalo od proteinskih suplemenata? 

Baš i nisam iskusan, treniram 1.5 godinu, ali zadnji whey od 1kg koji sam uzeo prije pola godine još nisam ni do pola potrošio. 

Uopće nemam potrebu za tim prahom, valjda su me prošle bro fore, i konačno sam shvatio da mi ne treba kad imam kući meso čim dođem.

Ja sam 6 mjeseci trenutno bez tih praškova.

nije loše popit šejkić,dobro dođe kod oporavka ali meso je meso buraz:)

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav. 

Zanima me koji je najbolji nacin za izgubit ono masti sto mi je ostalo (ponajvise na trbuhu). Od proslog tjedna sam krenuo u teretanu, a jos uz to 2 put tjedno igram nogomet.

Naime, htio bih izgubit to salo bez da izgubim previse tjelesne mase, ako je ikako moguce.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice