prije mj dana ak se ne varam. sad nema do 6 mj nista
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dobar si exer, vidi se da znaš puno i da to provodiš u djelo.
Exer kad god nešto napište, to je uvijek točno, samo što je u početku bio malo arogantan.
Samo deri! 
nije bas tako.
Cutler
decki sta cete vi sutra jest?ja sam se opskrbio ribom za cijeli dan, a i moglo bi par jaja uletit u jelovnik :D
vjerojatno ribu sto stara skuha, whey i posnog sira.. i naravno poslije ponoci se nazderat sunke i svega ..vjeorjatno cu sutra ici na low uh, i hi protein/fat
gledao. hahaha. zero zero zero
ee mogao bi i ja na low uh nisam dugo.da iznenadim tijelo :D
dok gledam ovu snimku mene bole ramena koliko lik glupo radi
ma samo se baca, tj ljulja se.. bezveze :D
Ima ovakvih slicnih u Blu Gymu (Ri) totalno smjesno za gledati ali bolje pustit da rade gluposti nego da ispadne da pametujes ... Zato u gymu stavit slusalice i ne hebes nikog.
ee mogao bi i ja na low uh nisam dugo.da iznenadim tijelo :D
dok gledam ovu snimku mene bole ramena koliko lik glupo radi
ma ja brijem da cu smanjit uh poslije uskrsa, jos dole.. da se prije zdefkam.. i onda reverse diet .. neda mi se vise biti debel.
ma ja brijem da cu smanjit uh poslije uskrsa, jos dole.. da se prije zdefkam.. i onda reverse diet .. neda mi se vise biti debel.
exer dat cu ti savjet...masa je mama definicija je za p*cke :D
exer dat cu ti savjet...masa je mama definicija je za p*cke :D

hehe.. al ipak se bolje prije mase zdefkat, nego krenut debel na masu, onda ces se jos vise umastit
Nemojte se ograničavati što će te jesti, jedi što jedeš. Pa niste profesionalci da se spremate za natjecanje pa da pazite što ćete jesti.
Meni nebi bilo ugodno da oko mene svi udaraju po šunki i jajima, a ja da gledam i jedem posni sir. Jedite normalno sad, ako je potrebno poslije odete tjedan-dva na deficit da to vratite u normalu (definicija).
hehe.. al ipak se bolje prije mase zdefkat, nego krenut debel na masu, onda ces se jos vise umastit
istina.valja koju plocicu nabit prije ljeta :D nije lako al ajd
sveta jesen i zima
slazem se,, nismo natjecatelji, ne trebamo se zamarati time.. na kraju nece biti neke razlike..... jedan dan manje vise. problem je u tome sto se ljudi trpaju s smecem, jer ne znaju stat... tako sam i ja prije, pocnem jest nesto, i kazem si, jbg sad je gotovo, mogu cijeli dan junkat... i to te vecnim unazadi par dana.. po meni je bolje jesti svaki dan po malo, neke " junk " stvari, nego se jedan dan trpat koliko stane. Zato sto taj jedan komad mozes svaki dan ufitat u makrose..dok cijelodnevno prezderavanje ode u velici sufitic, a ovako si i dalje na stazi. .Zato je fleksibilna prehrana zakon!
ma ja nemam velik bf, samo sto su mi trbusni dosta plitki, pa treba ici na dosta nizak bf da bi se lijepo vidjeli. morat uc ih pocet radit s opterecenjem.. do sad ih nisam ni radio
Recite sta god hocete pravilna prehrana je 70% uspjeha sto se tice dobrog tijela jer s njom mozes kontolirat udio masnoce vise manje kako ti pase i kolko ti cega treba. Nije isto pojest hamburger i tunu, najaci su mi likovi sto idu u teretanu i vicu jedem sve a zapravo su hrpa utegnutog sala. Kako se mi ponasamo prema nasem tijelu tako ce nam ono vratiti. Samo problem svih nas koji jos idemo u skolu i roditelji nam prave obroke je taj sto nemamo izbora nemozemo izmisljat, ali recimo ja dajem sve od sebe kako bi izbjego nepravilnu prehranu ujutro zobene i bjelanci i onda kasnije jebiga kad se uspara za tunu bude dobro. Uopce nije cilj kupiti protein od 1kg i piti ga 2 mjeseca po neznam mjericu dnevno jer ak os tom svojom prehranom neuneses dovoljno da ti tjelo pohrani u misice bacit ces protein. To je onak moje osobno misljenje da u prehrani lezi veci dio svega al netreba ni trening zapostavit
kako izracunati bf..nisam to dosad radio ?
kako izracunati bf..nisam to dosad radio ?
Imaš ovdje kalkulator izmjeris struk,vrat,visinu i napises i on ti izracuna http://lowcarbdiets.about.com/library/blbodyfatcalculator.htm
Recite sta god hocete pravilna prehrana je 70% uspjeha sto se tice dobrog tijela jer s njom mozes kontolirat udio masnoce vise manje kako ti pase i kolko ti cega treba. Nije isto pojest hamburger i tunu, najaci su mi likovi sto idu u teretanu i vicu jedem sve a zapravo su hrpa utegnutog sala. Kako se mi ponasamo prema nasem tijelu tako ce nam ono vratiti. Samo problem svih nas koji jos idemo u skolu i roditelji nam prave obroke je taj sto nemamo izbora nemozemo izmisljat, ali recimo ja dajem sve od sebe kako bi izbjego nepravilnu prehranu ujutro zobene i bjelanci i onda kasnije jebiga kad se uspara za tunu bude dobro. Uopce nije cilj kupiti protein od 1kg i piti ga 2 mjeseca po neznam mjericu dnevno jer ak os tom svojom prehranom neuneses dovoljno da ti tjelo pohrani u misice bacit ces protein. To je onak moje osobno misljenje da u prehrani lezi veci dio svega al netreba ni trening zapostavit
Calories in calories out.
Tvoja izjava ne drzi vodu
Tokom dvoipomječne dijete profesor Mark Haub hranio se različitim slatkišima: kolačima, kremama, keksom, čokoladom, a jeo je i čips preliven sirom. Uspio je smanjiti težinu sa 92 na 79 kilograma. Ovaj profesor nutricionizma na Univerzitetu u Kanzasu odlučio se za nevjerojatnu dijetu kako bi svojim studentima dokazao da je pri mršanju važnije brojenje kalorija od nutricionističke vrijednosti hrane. Tajna mršanja uz ovu dijetu krije se u broju kalorija: dnevni unos je smanjen s prijašnjih 2.600 na 1.800 kalorija. Haub je svaka tri sata jeo biskvitni kolač punjen kremom, a dnevna prehrana sadržavala je i čips preliven sirom, keks, zaslađene žitarice, a nije propuštao ni dvostruku dozu kave. Po imenu kolača kojeg je svakodnevno jeo profesor Haub je ovu dijetu nazvao Twinkie. Uz slatkiše, na dnevnom meniju nalazila se i mulitivitaminska tableta, proteinski šejk, a ponekad i povrće poput graška. “Upravo ovakvu hranu jede veliki broj ljudi. Moglo bi se razgovarati o količini porcija i umjerenosti, ali ova hrana se nikada neće prestati konzumirati. Teško je povjerovati i očekivati da će ljudi iz prehrane sasvim izbaciti slatkiše i jesti samo voće i povrće. Mnogi tvrde da je zdrava prehrana ključna, ali moj eksperiment je dokazao da je kod gubitka kilograma najvažnije brojanje kalorija te je potrebno paziti na količinu njihovog unosa u organizam” tvrdi profesor Haub, kojem se tokom dijete smanjio i nivo holesterola.
Sto se tice zdrave hrane i tih stvari.
Ajd da se ide na natjecateljski level,onda da,apsolutno sve.
Amater i rekreativcima sto se tice mrsavljenja ne trebaju se zamarati do odredene granice sa ketogenim,cikliranjem UH,Carbs backload i slicnim.
http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/11/08/twinkie.diet.professor/
bravo. Sto ne znaci da je cilj hranit se tako, nego je to samo dokaz na koji nacin metabolizam funkcionira.. ne deblja odredjena namirnica, nego kalorijski unos. Naravno da ces, ako si na definiciji s 1800 kalorija, logicno je da ces ici s sto cistijom hranom, zato sto na malo kalorija, a "clean" food uglavnom ima manje kalorija na vecu kolicinu, nego neki junk.... komad pizze ima 400 500 kcal bez problema,, dok 200g piletine ima oko 250 .. Radije na defki jedem vise, tj vecu kolicinu hrane, nego pojesti jednu cokoladicu s kojom ces unijeti 500 kcal,a neces je ni osjetiti.. Ali ako se zezelis neceg, ili ti uleti,, onda se ne trebas bojati, sta ces sad.. sve ces ujeb..., neces, uracunas u makrose i to je to... Kao sto sam vec pricao, ne treba se ogranicavati. ako nesto volis,ne mozes bez toga, zasto bi si to branio? Kao sto je jedan lik danas vec pisao.. Volis cokoladu,radije pojedi svaki dan po red cokolade, nego se jedan cijeli dan prezredati. na ovaj nacin ces dobit to sto zelis,a neces nista lose uciniti, dokle god "fit your macros" .. To ljudi nikako da shvate.. svi bjeze od kruha, tijesta, itd. kao da ce ih odmah udebljat. to su ugljikohidrati kao i svaki drugi. jedino sto su bez nekih nutrieanata, vlakana itd.. ali ako ih uneses kroz druge namirnire, nema problema... kruh, tijesto, krumpir, riza, zobene.. cak i sladoled.. itd.. Kako tijelo moze znati koja je dobra a koja losa kalorija? ono raspoznaje samo proteine, ugljikohidrate i masti... Moja preporuka svima vama je da pratite dnevni unos.. Zavisi od vaseg cilja, defka, masa... odredite si neke pocetne kalorije, makronutriente, i krenite.. Svaki dan unosite sve sto jedete i zadovoljite zadane brojke. poslije tj dana gledas dal ides u tom smjeru u kojem zelis.ako ne, onda lako prilagodis makrose,, spustis uh ili dignes, zavisi od cilja,...ali jedino ces tako , na taj nacin znati u kojem si smjeru. Kako ces znati koliko kalorija uneses svaki dan, ako jedes kako ti dodje.. jedan dan ces unijeti 2000 ,drugi 3000, treci 2500. . i na kraju ces ostat na nuli. Ili da imas svaki dan jelovnik, s planiranim obrocima, znas tocno kalorije itd, sto je jako dosadno i zamorno, ili budi fleksibilan..
Prosao sam to...... jeo sam i clean, i "otprilike", i sad racunam sve... na clean sam vecinom unosio premalo kalorija, jer sam se bojao ugljikohidrata.. njih maltene nisam ni unosio.- greska....
na "otprilike" sam se vrtio u mjestu par mjeseci.. nisam isao ni vamo ni tamo.. jednostavno nisam napredovao nikako.. to je cisto gubljenje vremena.
na fleksibilnoj prehrani sam poceo napredovati.. Poceo sam pratit Ogusa, isprva nisam znao sta lik prica. niti sam ista kuzio,ali poslije nekog vremena kad sam pohvatao, probao sam... radi..... Iako ce mnogi brosciencevi reci da je to glupost. Da tempiranje mora biti tocno.. Svaka 3 sata obroci, pwm odmah poslije tegova, u roku 5 min ili ces izgubit sve gainse.. u roku sat vremena poslije treba jesti piletina i riza... navecer nikako uh, jer debljaju... i te fore. glupost..
Evo pogledajte ovaj forum, to je od onog Pedje Petrovica.. izolirani su od svijeta, nista novo ne zele prihvatiti.. :D jbg.. Tamo odem kad se zelim nazivcirat :D
Recite sta god hocete pravilna prehrana je 70% uspjeha
Ne slažem se. Izuzetno je bitna, ali nije 70% uspjeha.
exer slazem se da,pogotovo sve one dijete sto fitness treneri propisu,na cemu se baziraju nego na kalorijskom deficitu ?
Samo sto se tamo nalazi clean food jer tipa salate kao kupus,zelena salata,radič itd.pune su vlakana i drze te sitim,povecaju unos proteina radi sitosti jer te drze duze sitim nego ugljikohidrati ( meso ima nizi GI ) i gdje koji ugljikohidrat u limitiranim kolicinama radi glikogena.
Naravno nitko nece reci mozes pojesti komad pizze,cokolade ili necega dok god si u kcal deficitu jer uz to trebaju prodati i uvaliti gro suplemenata nepotrebnih barem pocetniku.
Samo da se razumijemo ne pljujem po clean foodu,jedem sto vise moguce upravo radi sitosti i drzanja proteina visoko i masti,ali ljudi idu u nebuloze sa time i govore hrana je zdrava i nezdrava.
Bas citam od jednog forumasa koji me puno toga savjetovao i dalje savjetuje,evo tema i nesto sto je napisao.
Mislim da je ovime sazeo sve sto se treba reci.
kao prvo mislim da nase poimanje 'zdave' hrane u apsolutnoj velicini zavisi od nama nametnute ideje u zajednici kojoj zivimo...kako ? evo kako, mnogi od nas mislimo(ili hajmo reci uzimamo zdravo za gotovo) ideju da je celer zdrav, iako ima posran (pardon) profil nutrijenata, osim toga sto je visok u sodiumu, ima zabrinjavajuci GI i svi UH u njemu = seceri
s druge strane imamo bijeli hljeb(kruh) koji je od mnogih ljudi odbacen kao 'los' samo zato sto ima manje vlakana nego integralni - iako je generalno mnogo hranljiviji nego neke druge vrste hrane
nezavisno od ovoga, smatrati jednu vrstu hrane ''zdravom'' i ''nezdravom'' znaci ignorisati ostatak ili kontekst prehrane - ipak uticaj na zdravlje i razvoj najvise ima ISHRANA KAO CJELINA a ne pojedini dijelovi ( po milionti put, taj slatkis te nikako ne moze udebljati ako si u deficitu...s druge strane, ako jesi, moze - naravno)
sta hocu da kazem je ovo, mozes imati ''nezdravu'' hranu u ZDRAVOJ ISHRANI, i mozes imati ''zdravu'' hranu u NEZDRAVOJ ISHRANI - stovise, sva hrana koju unosis moze biti ''zdrava'' a da ti je ishrana kao cijelina karina (pardon, opet)
ako u tramvaju sjednem pored neke cure(ili X osobe) i kazem joj ''ej upravo sam pojeo saltu'', u vecini slucajeva pomislit ce ''ovaj zivi zdravo'', s druge strane, ako uradim isto i kazem ''ej pojeo sam pizzu'', zakljucak ce biti suprotan, iako to u potpunosti ignorise ostatak prehrane - mogao sam unijeti dovoljno proteina/masti/UH/minerala/vitamina/vlakana u tom danu kada sam jeo pizzu bez ikakvih problema, zar ne? isto tako mogao sam da onaj dan kada sam jeo salatu unesem 0 proteina i malu kolicinu masti, u tom slucaju ishrana mi je bila losija u svakom pogledu nego dan sa pizzom
http://www.building-body.com/forum/threads/37998-Zdrava-i-nezdrava-hrana-par-mojih-rijeci
Slazem se skroz...
fila2208 kako nije? pa herbalifeovci kazu : 70% prehrana, 20% trening i 100% uspjeh :D valjda oni znaju :D ..Znaci, samo sto vise cokolina i toga, i bit ces ok . Posto su im shakeovi iste nutrivne vrijednosti :D
Slazem se skroz...
fila2208 kako nije? pa herbalifeovci kazu : 70% prehrana, 20% trening i 100% uspjeh :D valjda oni znaju :D ..Znaci, samo sto vise cokolina i toga, i bit ces ok . Posto su im shakeovi iste nutrivne vrijednosti :D
Herbalifeovci su rak rana naše bodybuldierske civilizacije.
a što se čokolina tiče to mi ne diraj! čokolino je uber :) 
ne diram .nego kazem da su istog sastava, malo proteina, puno secera...samo sto je cokolino 20 30 kn, a ovo 300,400 za skoro istu kolicinu .D
ne diram .nego kazem da su istog sastava, malo proteina, puno secera...samo sto je cokolino 20 30 kn, a ovo 300,400 za skoro istu kolicinu .D
Ma znam, malo se šalim, ali čokos je meni droga, znam da je šećer, ali kad je finoooo :)