Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.702.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Rast mišića i visina
fila2208 kaže...
cod4gamer kaže...
fila2208 kaže...

Najbolje je pustit ljude da rade kako žele,osim ako te baš konkretno traže pomoć da im se pokaže kako se radi.

Kasnije ostaneš posran jer te takav izvrijeđa ili opet radi po svome a ti u trt. ispadaš neki govordžija ala nixa svima pametuješ itd.

Radiš svoje, ako nekom treba pomoć pomogneš, ali inače, btk :)

pa da.dobro kazes.treba pomoc onom ko trazi pomoc

A da, ne vrijedi forsat nekoga, pustiš ga da se lomi, iako je i meni žao da se trga jer i meni nije tko imao pomoći, ali eto, radiš svoje i pustiš da se lomi jer mu je nixa rekao da mora raditi lateraluse sa 20kg. 

{#}

Nixa ne radi on cima ko mazga hahahaha :) 

14 godina
neaktivan

Kako spuštate šipku kod deadlifta, kontrolirano ili samo bacite na pod?

17 godina
Defa.psd kaže...

ja normalno spustim, ne bacam.

nego imam jedan "problem kod deadlifta", ima kilaza koju ja mogu spustit i dic, npr 90 kg, al mi je veliko opterecenje za prste drzat sipku s tolkom tezinom, znaci nije problem meni to dic i spustit pravilnom formom nego me prste uzasno bole od tezine, a radim s golom rukom, nemam rukavice niti spuzve. kako vi to rjesite?

14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...
fila2208 kaže...
cod4gamer kaže...
 nixa rekao da mora raditi lateraluse sa 20kg. 

moze mi netko linkati tu vjezbu  ili od nixe klip 

eune : Flaeryy
13 godina
Rast mišića i visina

Vježbam već oko 3 mjeseca i vidim neki napredak samo me kilaža muči, nikako se nemogu udebljat. Šta bi mi vi preporučili kako i šta da jedem? LP!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 22:57 (macgyver 53).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz sta mislite o ovima suplementima , i jel ih preporucljivo zajedno kombinirati prije treninga .Hvala

http://www.polleosport.hr/proizvodi/aminokiseline/taurine-ultra-powder-300-g-caffeine-gratis-mvp-nutrition

16 godina
Rast mišića i visina

Ljudi pomažite

trebam "reformu" što se tiče vježbi za leđa, preporučite vježbe, s tim da s leđima radim i biceps

također mi treba neka efektivna vježba za zadnje rame

Preporuke?

Moje će ideje jednoga dana pokretati svijet! Ne postoji zastava dovoljno velika da prekrije nevine ljudske žrtve!!
15 godina
mar123 kaže...
Defa.psd kaže...

nego imam jedan "problem kod deadlifta", ima kilaza koju ja mogu spustit i dic, npr 90 kg, al mi je veliko opterecenje za prste drzat sipku s tolkom tezinom, znaci nije problem meni to dic i spustit pravilnom formom nego me prste uzasno bole od tezine, a radim s golom rukom, nemam rukavice niti spuzve. kako vi to rjesite?

To ti je jer imaš neradničke ruke i nema ti druge nego forsat tu kilažu dok jednostavno sama šaka i prsti ne ojačaju.

Možeš probati ići preko toga sa kukama ili onim strapsima ali ne bih preporučio, jer samo negiraš slabost i prelaziš preko nje pomoću pomagala.

Jedino da ojačaš samu ruku i sa vremenom pređeš preko toga.

Imao sam identičan problem na 130kg, sad sam došao do radne serije 150, maks 170 i dalje prsti drže.

Dakle samo rad rad i rad dok se prsti i cijela ruka ne navikne.

Vjerovatno ćeš se uvrijediti, ali samo ti realno kažem di ti je problem, i savjetujem da ne koristiš ni kuke ni strapse.

Imam frenda, doduše sad bivšeg no nebitno, cijeli život radi uz strapse, jedan dan ih je zaboravio, nije mogao više od 140, a inače smo dizali skupa i čak je dizao više od mene.

Ja strapse i kuke nikad nisam koristio baš radi toga da ojačam i pređem te kilaže.

sretno!

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
17 godina
Rast mišića i visina

ma ne mislim koristit nikakva pomagala, jbg kako kazes ojacat ce s vremenom, samo ono kazem tesko mi je drzat *ebenu sipku i znam da mogu radit s vecim kilazama al jednostavno bi mi prsti otpali, sad kad pustim sipku prsti su skroz crveni. al dobro radit cu jos neko vrijeme s 80kg pa ce valjda ojacat, planiram do ljeta doc do 100 kg na deadu. ipak je 100 kg za nekog ko ima samo 65 kg dosta. bas me zanima kolko dizu profi lifteri moje mase ako ih ima uopce takvih.

18 godina
Rast mišića i visina

Čuj, probaj si rukavice neke uzeti/posuditi čisto da ne bereš bespotrebno žuljeve
pa vidi kako ti ide. Nekima ne paše u rukavicama, ali obično je lakše.
No mišići podlaktica ti u biti kontroliraju grip, dakle njih vježbaj.
Kao što Fila kaže, glupo je preskakati jedne mišiće "varanjem"
sa kukama ili strapovima samo da bi pisao recke podignute kilaže. 
Ja jednako pažljivo i dižem i spuštam jer mi kilaža ne znači puno,
a jako volim negativne otpuštajuće radnje ili izdržavanja.
Znaš već ono "mind-muscle" đirovi:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

Najbolje ti je malo ubacit podlaktice i pokušat rolat uteg po rukama do prstiju da istegen prste i razne treininge ''šerafanja'', da prsti ojačaju.

Pogledaj prste od mehaničara, yebeni ćevapi, stalno nešto šerafaju....

ja imam jako tanke prste, reklo bi se lopovske i isto muku mučim sa napretkom nekad radi njih baš.

Moja preporuka, vezano uz haula, kvaltetne rukavice, sa steznikom za zglob, obavezno, dobro iz zategni, uhvati što črvšći hvat oko cijele šipke (ako imate tanje šipke njih koristi).

Doći će s vremenom, ali ne brigaj za kilaže, ne ideš na nikakav ispit nit nema potrebe da se uspoređuješ, a ionako svi pitaju samo koliko dižeš u benču?

To mi je njgluplje pitanje ikad...koliko dižeš u benču? 140 i što sad? ne pitaš mrtvo, ne zanima me te biceps, ne zanima te skull crusher? rameni potisak ništa? Čučanj ne=

Samo yebeni benč? yebeni noobovi koji misle da su pametni kad pitaju tako glupo pitanje :)

17 godina
Rast mišića i visina

da, pitaju kolko dizem u benchu a sto da im odgovorim kad radim s bucicama i nece ni skuzit kad im kazem to, jer nemaju pojma sto to znaci uopce radit bench s bucicama, jer su bench vidli samo u filmu.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

da, pitaju kolko dizem u benchu a sto da im odgovorim kad radim s bucicama i nece ni skuzit kad im kazem to, jer nemaju pojma sto to znaci uopce radit bench s bucicama, jer su bench vidli samo u filmu.

i koliko radis sa bucicama? {#}

eune : Flaeryy
16 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...

Ljudi pomažite

trebam "reformu" što se tiče vježbi za leđa, preporučite vježbe, s tim da s leđima radim i biceps

također mi treba neka efektivna vježba za zadnje rame

Preporuke?

lateralno podizanje u predklonu

obrnuto letenje bucicama

14 godina
mar123 kaže...
Defa.psd kaže...

jel mixas hvat ? over under?

Top Bugovac  a imas more vjezbi. al ajd neke od osnovnih su zgibovi, lat masina i veslanja (bucice sipka) ... overhand, uderhand...  Za zadnje rame facepulls no1.. i letenje iz pretklona 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 2:28 (exer1234).
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Defa.psd kaže...

Trpim i potiho placem u sebi.

17 godina
macgyver 53 kaže...

Vježbam već oko 3 mjeseca i vidim neki napredak samo me kilaža muči, nikako se nemogu udebljat. Šta bi mi vi preporučili kako i šta da jedem? LP!

Ne jedes dovoljno iako mislis da jedes dovoljno.
Izracunaj si kalorije potrebne za odrzavanje ( TDEE kalkulator,ima na zdravoj dijeti,sve lijepo objasnjeno ) i napravi suficit 300-500 kalorija ( viditi ces sam koliko te masti vise kalorije ) i kreni biljeziti preko Myfitnesspala sve sto jedes,drzi proteine visoko 1.5-2 gr po kg tjelesne tezine ( iako to vec znas ),ugljikohidrate vise od proteina i unosi masti ( 0.8-1 gr po kg tjelesne tezine ) i ciljaj da jedes clean food UH ( riza,integralna tjestenina,krumpir,heljda,zobene,leća itd. ).

citaj ovdje,imas dosta toga objasnjeno u clancima :)

http://www.building-body.com/kako-dobiti-na-kilazi-faktori-za-uspjeh-1.-dio.html 

17 godina
Rast mišića i visina

Exer ne miksam hvat, obje ruke su mi over, jednom sam probo miksat pa mi skoro palo sve na pod

18 godina
neaktivan

Bez mixed gripa nećeš napredovat tako lako, usavrši ga malo i vidit ćeš da možeš bar 20kg više s mixed gripom, ja npr. bez mixed gripa ne mogu priko 125kg, dok ovako mogu 150kg, još jedna stvar, ne znam ima li ti teretana kredu, ako nema kupi sam i vidit ćeš kako kreda pomaže da šipka ne klizi.

http://www.zajedno.tv/strategija-razvoja-hrvatske/
13 godina
doky01akablava kaže...

Ne jedes dovoljno iako mislis da jedes dovoljno.
Izracunaj si kalorije potrebne za odrzavanje ( TDEE kalkulator,ima na zdravoj dijeti,sve lijepo objasnjeno ) i napravi suficit 300-500 kalorija ( viditi ces sam koliko te masti vise kalorije ) i kreni biljeziti preko Myfitnesspala sve sto jedes,drzi proteine visoko 1.5-2 gr po kg tjelesne tezine ( iako to vec znas ),ugljikohidrate vise od proteina i unosi masti ( 0.8-1 gr po kg tjelesne tezine ) i ciljaj da jedes clean food UH ( riza,integralna tjestenina,krumpir,heljda,zobene,leća itd. ).

citaj ovdje,imas dosta toga objasnjeno u clancima :)

http://www.building-body.com/kako-dobiti-na-kilazi-faktori-za-uspjeh-1.-dio.html 

Ok hvala, pokušat ću se pridžavat toga pa javim rezultate.

15 godina
mar123 kaže...

Exer ne miksam hvat, obje ruke su mi over, jednom sam probo miksat pa mi skoro palo sve na pod

Eto ti tu problema.

kad savladaš ''mixani'' sa obe strane, tj. da mjenjaš ruke pri svakom liftu počet ćeš gutati kilaže.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mar probaj hook grip (omotaš prste oko palca) ili mixed grip. Ja vučem sa hook gripom 150 kg na ponavljanja bez problema.

14 godina
Rast mišića i visina

bas narucio 5kg wheya iz polleo.. jel tko narucivao? koliko treba da stigne? posto sam i frendu i meni,a njemu je bitno da do kraja tj stigne

14 godina
neaktivan
ineedmoney kaže...

Pozz sta mislite o ovima suplementima , i jel ih preporucljivo zajedno kombinirati prije treninga .Hvala

http://www.polleosport.hr/proizvodi/aminokiseline/taurine-ultra-powder-300-g-caffeine-gratis-mvp-nutrition

itko ?

18 godina

imam nekoliko pitanje u vezi sa sobnim biciklom

koje su skupine misica aktivne za vrijeme vjezbanja?

kako moraju biti pozicionirana stopala na pedalam? mogu li vrtiti pedale na vrhovima prstiju ili moram stat cijelim stopalom na pedalu

da li je pozeljno da se opterecenost mijenja svako malo (npr u vremenu od 30 min interval od 5 min promjena opterecenosti) ili je bolje da se u tih 30 min koristi jedna razina opterecenosti?

citao sam neke stvari na internetu ali zanima i misljenje ovdje malo iskusnijih ljudi po tom pitanju

hvala

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
exer1234 kaže...

bas narucio 5kg wheya iz polleo.. jel tko narucivao? koliko treba da stigne? posto sam i frendu i meni,a njemu je bitno da do kraja tj stigne

meni stigao za 2-3 dana

14 godina
ineedmoney kaže...
ineedmoney kaže...

itko ?

ne mislim nista.. coffein je dobar ako imas koristi od njega, tj ako tebi odgovara... meni osobno pase.. ugl uzmi pa vidi.

Obi Wan bicikl ti moze biti kao cardio trening...aerobni trening/potrosnja kalorija / znaci ne mozes od pedaliranja ocekivati rast quada  ili sta ja znam..

sto se tice intervala, odaberi sam sto zelis... Uostalom, sta ti je cilj svega toga?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 16:53 (exer1234).
18 godina
exer1234 kaže...

Obi Wan bicikl ti moze biti kao cardio trening...aerobni trening/potrosnja kalorija / znaci ne mozes od pedaliranja ocekivati rast quada  ili sta ja znam..

sto se tice intervala, odaberi sam sto zelis... Uostalom, sta ti je cilj svega toga?

pa ne ocekujem neki ekstremni rast misica ili takvo sto, vecinom dignuti izdrzljivost i ako se zalomi da se koja kila izgubi.

It's not who u are, it's who u know.
14 godina
Rast mišića i visina

da

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 17:45 (exer1234).
14 godina
Obi Wan kaže...
exer1234 kaže...

pa ne ocekujem neki ekstremni rast misica ili takvo sto, vecinom dignuti izdrzljivost i ako se zalomi da se koja kila izgubi.

Čekaj da ti overhaul odgovori. Ne vjerujem da ima itko ovdje da se razumije više u bicikliranje od njega {#}

Why so serious?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice