Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.720.800
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
TheGh0st kaže...

E, može li mi netko dati super bodyweight vježbe (za jačanje cijelog tijela)?

Uglavnom, radio sam Insanity, ali sam zbog bolesti prestao na mjesec dana i sada bih trebao sve iz početka, a nije da sam lijen nego jednostavno ne mogu vremenski to uklopiti (zadnja 2 tjedna traje škola, a teško mi je to sve uklopiti sa školom).

Mislio sam navečer trčati 45 minuta, a evo našao sam nešto slično Insanity -u, što traje 6 tjedana :

(ove vježbe bi radio ujutro).

Recite mi je li ovo dobar plan ili imate neke još bolje bodyweight vježbe koje bi radio ujutro (natašte ili poslije doručka). Naravno, svaki dan bi još i trčao.

Krenuo bih od četvrtka.

Hvala!

Dečko želi  full body, ne mršavljanje mar.

Ja bi ti preporučio p900x.

Skini ga sa neta, ima hrpa izvora tog sjajnog programa.

Evo jedna od transforamcija. Program je full body, rastura i jača tijelo. radio sam ga dok sam na faxu bio i izgradio odlične temelje koje sam nastavio u teretani. Ne trea ti puno aparature, šipka za zgibove, nešto bučica....ali ako nemaš sve se vježbe lako zamijene nečeim.

Program traje 3 mjeseca, 90 dana, nemoj preskakati dane i koliko god upala bilo probaj gurati dalje. Sretno.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

pretpostavljam da zelis smrsavit, tako da da, samo sto vise cardia, i naravno sredit prehranu.

Želim biti "toned", znači lean built.

Memento mori.
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
TheGh0st kaže...

E, može li mi netko dati super bodyweight vježbe (za jačanje cijelog tijela)?

Uglavnom, radio sam Insanity, ali sam zbog bolesti prestao na mjesec dana i sada bih trebao sve iz početka, a nije da sam lijen nego jednostavno ne mogu vremenski to uklopiti (zadnja 2 tjedna traje škola, a teško mi je to sve uklopiti sa školom).

Mislio sam navečer trčati 45 minuta, a evo našao sam nešto slično Insanity -u, što traje 6 tjedana :

(ove vježbe bi radio ujutro).

Recite mi je li ovo dobar plan ili imate neke još bolje bodyweight vježbe koje bi radio ujutro (natašte ili poslije doručka). Naravno, svaki dan bi još i trčao.

Krenuo bih od četvrtka.

Hvala!

Dečko želi  full body, ne mršavljanje mar.

Ja bi ti preporučio p900x.

Skini ga sa neta, ima hrpa izvora tog sjajnog programa.

Evo jedna od transforamcija. Program je full body, rastura i jača tijelo. radio sam ga dok sam na faxu bio i izgradio odlične temelje koje sam nastavio u teretani. Ne trea ti puno aparature, šipka za zgibove, nešto bučica....ali ako nemaš sve se vježbe lako zamijene nečeim.

Program traje 3 mjeseca, 90 dana, nemoj preskakati dane i koliko god upala bilo probaj gurati dalje. Sretno.

Ma ne stignem to, zato sam i pitao za neke vježbe koje bih sad preko ljetnih mogao napraviti do kraja, a onda od početka školske godine nekako probati uklopiti P90X ili Insanity u raspored.

Memento mori.
15 godina
TheGh0st kaže...

Ma ne stignem to, zato sam i pitao za neke vježbe koje bih sad preko ljetnih mogao napraviti do kraja, a onda od početka školske godine nekako probati uklopiti P90X ili Insanity u raspored.

Pa onda klasika, zgibovi, sklekovi, trbušnjaci, dipsevi, curlovi ako imaš šta utega, a ono...mislim klasika, ovisi o tome što imaš doma ili ideš u trt?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
TheGh0st kaže...

Pa onda klasika, zgibovi, sklekovi, trbušnjaci, dipsevi, curlovi ako imaš šta utega, a ono...mislim klasika, ovisi o tome što imaš doma ili ideš u trt?

Pa zato sam i tražio bodyweight vježbe, jer ne idem u teretanu.

Memento mori.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mene u biti zanima ima li netko neku referencu za super bodyweight vježbe, mislim mogu raditi i sklekove, ali mislim da postoje varijacije koje donose još bolje rezultate, samo što nsaim proučavao tu temu, pa zato pitam zna li tko neke super bodyweight vježbe.

Memento mori.
15 godina
TheGh0st kaže...

Mene u biti zanima ima li netko neku referencu za super bodyweight vježbe, mislim mogu raditi i sklekove, ali mislim da postoje varijacije koje donose još bolje rezultate, samo što nsaim proučavao tu temu, pa zato pitam zna li tko neke super bodyweight vježbe.

Pitaj mar123, on je stručnjak za vježbanje doma.

17 godina
fila2208 kaže...
TheGh0st kaže...

da al ne radim bodyweight.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...
fila2208 kaže...
TheGh0st kaže...

Ikakav odgovor od bilo koga?

Memento mori.
15 godina
TheGh0st kaže...

Ne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 16:06 (fila2208).
13 godina
neaktivan
TheGh0st kaže...
mar123 kaže...
fila2208 kaže...
TheGh0st kaže...

Kupi Gimnastičke Karike za 330 kn negdje ili ih sam napravi. Nabavi Foundation One početničku gimnastičku knjigu. Ne zaboravi prehranu.

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
TheGh0st kaže...

Ne.

Googleao sam i sam, ali sam mislio da mi netko može dati konkretan odgovor (jer svaki dan trčim 45 minuta, pa da nakon toga napravim samo neke vježbe, a ne full body, jer mislim da bi mi noge svisnule).

Memento mori.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 20:29 (TheGh0st).
15 godina
TheGh0st kaže...

Googleao sam i sam, ali sam mislio da mi netko može dati konkretan odgovor (jer svaki dan trčim 45 minuta, pa da nakon toga napravim samo neke vježbe, a ne full body, jer mislim da bi mi noge svisnule).

Ne razumijem, sad bi full body pa sad ne bi? Što imaš doma, na čemu radiš? Što želiš raditi?

Moj savjet ti je da radiš vježbe doma, ono što sam ti rekao, sve što se može sa tijelom. Imaš na youtubeu hrpu, ali hrpu filmića, di ekipa radi samo sa svojim tijelom...

prilično je jednostavno, odtrči svoju rutu, i onda dođi doma, i radi par vrsti sklekova, zgibove razno razne, dipseve i imaš više manje sve, odradio si cijelo tijelo tako.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Onda trčanje i nakon toga ovo?

Memento mori.
15 godina
TheGh0st kaže...

Onda trčanje i nakon toga ovo?

Da, evo solidan trening, ali ne zaboravi i zgibove ubacit u to. Isto kao i sklekovi, tako i zgibovi, uski široki obrnuti itd...na vratilu se daju isto super vježbe raditi za trbuh, podizanje noga itd.

Tako da ako imaš negdje blizu za zgibove pumpat to obavezno.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo edita prošlog posta, znači dan ide ovako :

45 minuta trčanje, nakon toga :

Sve vježbe iz

videa, znači 20 sklekova, 20 "kobri", 20 trbušnjaka i još dodam 20 leđnjaka - jedna serija. Da nakon trčanja napravim 4 serije toga (sveukupno 80 sklekova, kobri, trbušnjaka i leđnjaka) i mislim da je to solidan trening.

Mislim da će mi ovako svi dijelovi tijela biti jednako razvijeni, tj. da neće recimo torzo biti puno razvijeniji od nogu, jer mislim da ću trčanjem gubiti bodyfat i jačati noge, a nakon toga kreće jačanje torza.

Dobar plan?

P.S. Ne mogu raditi zgibove, nemam šipku.

Memento mori.
15 godina
TheGh0st kaže...

Sve vježbe iz

videa, znači 20 sklekova, 20 "kobri", 20 trbušnjaka i još dodam 20 leđnjaka - jedna serija. Da nakon trčanja napravim 4 serije toga (sveukupno 80 sklekova, kobri, trbušnjaka i leđnjaka) i mislim da je to solidan trening.

Mislim da će mi ovako svi dijelovi tijela biti jednako razvijeni, tj. da neće recimo torzo biti puno razvijeniji od nogu, jer mislim da ću trčanjem gubiti bodyfat i jačati noge, a nakon toga kreće jačanje torza.

Dobar plan?

Ok je, ali nemoj svaki dan isto dosadit će ti. Mjenjaj skelkove, jedan dan dijamanti pauci itd,. drugi dan ti tvoji. A što se tiče leđa....hm bil mogao negdje probati ovaj ''obrnuti sklek'' kako ga ja volim zvati.

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/lats/horizontal-pull-up/

To je super vježba i fino leđa jača.

Tako da jedan dan se fokusiraj na prsa i tricepse, dakle dipsevi sklekovi itd.

A drugi dan pokušaj malo više leđa, trbuh itd.

Svaki dan malo izmjeni pa jedan dan odmori, pa opet nastaviš. Stalno šokiraj tijelom raznbim vježbama,  nek treninzi budu po 20-30min ali brzi, dakle odmor između vježbi 45 sekundi ako ne i manje :)

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
TheGh0st kaže...

Sve vježbe iz

Dobar plan?

Ok je, ali nemoj svaki dan isto dosadit će ti. Mjenjaj skelkove, jedan dan dijamanti pauci itd,. drugi dan ti tvoji. A što se tiče leđa....hm bil mogao negdje probati ovaj ''obrnuti sklek'' kako ga ja volim zvati.

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/lats/horizontal-pull-up/

To je super vježba i fino leđa jača.

Tako da jedan dan se fokusiraj na prsa i tricepse, dakle dipsevi sklekovi itd.

A drugi dan pokušaj malo više leđa, trbuh itd.

Svaki dan malo izmjeni pa jedan dan odmori, pa opet nastaviš. Stalno šokiraj tijelom raznbim vježbama,  nek treninzi budu po 20-30min ali brzi, dakle odmor između vježbi 45 sekundi ako ne i manje :)

Ja i frend smo dns vjezbali i trening nam je traja oko 45 minuta .... ali mi smo rasporedili trening , jedan dan noge,  drugi dan lađe itd..  

btw. mos si dodati i cucnjeve to ti je isto jako dobra vjezbe, mozes nekad i preskakati ono uže neznam točno kako se zove puni naziv, a mozes i ubaciti propadanje ;)

eune : Flaeryy
15 godina
Super flaeryy kaže...

Ja i frend smo dns vjezbali i trening nam je traja oko 45 minuta .... ali mi smo rasporedili trening , jedan dan noge,  drugi dan lađe itd..  

btw. mos si dodati i cucnjeve to ti je isto jako dobra vjezbe, mozes nekad i preskakati ono uže neznam točno kako se zove puni naziv, a mozes i ubaciti propadanje ;)

Imaj na umu da će dečko trčati 45minuta prije treninga i tako odrađivati noge. Čučnjevi bi bili možda i overkill, plan mu je 45minuta noge, a 30-35 min body training.

Što se tiče prekakanja, misliš vijača.

Propadanja, što se tiče su super,

,  onda si treba složiti ''aparaturu'' za to, a budući da nema ni zgibove ne vjerujem. Eventualno da negdje na nekom igralištu ili između nekih ograda radi propadanja.

Btw. Svima koji radite doma, i mnoga pitanja koja vas muče, ovaj lik je dobar, ima znanja, dečko fino radi i sve to djeli besplatno, dakle sjednite i uz jedan obrok pogledajte njegove filmiće, stvarno možete dosta naučiti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 0:46 (fila2208).
15 godina
Rast mišića i visina
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Super flaeryy kaže...

Imaj na umu da će dečko trčati 45minuta prije treninga i tako odrađivati noge. Čučnjevi bi bili možda i overkill, plan mu je 45minuta noge, a 30-35 min body training.

Što se tiče prekakanja, misliš vijača.

Propadanja, što se tiče su super,

,  onda si treba složiti ''aparaturu'' za to, a budući da nema ni zgibove ne vjerujem. Eventualno da negdje na nekom igralištu ili između nekih ograda radi propadanja.

Btw. Svima koji radite doma, i mnoga pitanja koja vas muče, ovaj lik je dobar, ima znanja, dečko fino radi i sve to djeli besplatno, dakle sjednite i uz jedan obrok pogledajte njegove filmiće, stvarno možete dosta naučiti.

Sve njegove klipove sam pogledao , stvarno je dobar  sve sam skoro naucio od njega sto se tice vjezbanja , a sto se tice propadanje to se moze snaci , ja radim na dva gola ( mala) taman za moju visinu   , a moze i stolicu  uzeti i stavi neki malo zeti predmet dok radi da  stolice na padnu za vrijeme rade... 

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

taman ti paše za ruke ;)

15 godina
Super flaeryy kaže...
fila2208 kaže...

taman ti paše za ruke ;)

Sigurno bolji hvat, nego šipka :))

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

joooj pa s ovim "utezima" bi barem 3 treninga "bencha" odradio svaki dan :)))

15 godina
Rast mišića i visina
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

sve to stoji, ali baš su stari Grci i Rimljani imali Whey protein...
ugl. to je možda i dobro, ali nije baš zdravo za one koji treniraju svaki dan ili čak 2 puta dnevno, premalo je to proteina i ostalih hranjivih sastojaka...

15 godina
peterstern9 kaže...
fila2208 kaže...

sve to stoji, ali baš su stari Grci i Rimljani imali Whey protein...
ugl. to je možda i dobro, ali nije baš zdravo za one koji treniraju svaki dan ili čak 2 puta dnevno, premalo je to proteina i ostalih hranjivih sastojaka...

{#}

Nisu, imali su protein na drugi način, a sama ideja je bazirana na načinu ishrane ujutro  malo hrane pa predvečer sve više.

Tko trenira svaki dan ili dva puta dnevno ne može biti na dijeti lol.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne razumijem što sam krivo rekao? Kristalno mi je jasna ideja, ali pola nevedene prehrane se sastoji od Whey proteina + kazeina. Ta nazovimo je "dijeta" je neki pokušaj kopiranja starih Grka i Rimljana, ali po meni nije baš dobro napravljena. Bit je da su se oni navečer prežderavali i to uglavnom mesa, a to kaj su bili fizički odlično građeno je više rezultat toga što su skoro cijeli dan trenirali, a ne ko sad ti i ja tu tipkali iz stolice nekoliko sati dnevno.

15 godina

Moze biti na dijeti.

Di2 & EPS FTW!
15 godina
Rast mišića i visina

Cilj dijete je ovo: Ova dijeta se može odlično uklopiti u puni dnevni raspored. Obično smo tijekom dana puni obaveza, posao, djeca, nabava namirnica. U svoj toj žurbi izdvojiti dovoljno vremena za kvalitetan obrok, zna biti jako teško. S druge strane, ako pojedemo obilniji ručak u pauzi na poslu, to bi nas moglo uspavati i nećemo biti dovoljno koncentrirani na rad. Slično tako, otići punog želuca na trening, je kontraproduktivno. Osjećamo se teško i usporeno. Upravo iz tog razloga, laganija hrana kroz dan će nam pomoći da zadržimo budnost, a da trening odradimo maksimalno.

za ljude koji nemaju vremena i nisu slobodni cijeli dan, mogu preko protein shakeova preživljavati dok ne dođe vrijeme da se pošteno najedu. Ratničko tijelo je samo pozadinska priča i dieja kreatoru te dijete. Stavio sam je ovdje, jer iako ima onih što se hoće udebljati, možda ima i onih kojima bi ovakva dijeta mogal dati nove ideje za njihove prehrane.

Ja je nebi prakticiraio, ali sam pročitao članak i dobio neke ideje kako da usmjerim svoju prehranu. Treba znati učiti iz pročitanog, ne nužno ga prakticirati u potpunosti već primjeniti na sebe :)

hvala na konstruktivnoj raspravi :)

ivanoile kaže...

Moze biti na dijeti.

Hm na dijeti...ja sam mislio na ovakvoj, na ovom ''izlagdnjivanju'', ako treniraš dva puta dnevno, moraš puno unositi da te to drži, a to sa nekom random dijetom nećeš moći.
E sad mislimo li na dva teška treninga ili na dva dnevna kardio lagana treninga? Mislimo li na dijetu ili korigiranu prehranu?
Izjasni se što si mislio pod time,ty. 
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 12:37 (fila2208).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice