Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.723.936
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
Kramerdida kaže...

Ma i to sam uzeo u obzir, ali nisam napisao, mislim si da ne može biti tolika šteta ako padne tren na pod.

Petar Čelik je manit lik ako ga pratiš na facebooku. Ispada da je tajno granatirao neke gradove. Danas ima estetika na Mr. Olympiji, npr. Shawn Rhoden ili umirovljeni Shawn Ray.

Ne razumijem ovo za Čelika daj pojasni i linkaj mi fcb profil ako možeš, hvala.

A što se tiče ova dva...too much mi je ovo svejedno.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 14:26 (fila2208).
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...

Ma i to sam uzeo u obzir, ali nisam napisao, mislim si da ne može biti tolika šteta ako padne tren na pod.

Petar Čelik je manit lik ako ga pratiš na facebooku. Ispada da je tajno granatirao neke gradove. Danas ima estetika na Mr. Olympiji, npr. Shawn Rhoden ili umirovljeni Shawn Ray.

Ne razumijem ovo za Čelika daj pojasni i linkaj mi fcb profil ako možeš, hvala.

A što se tiče ova dva...too much mi je ovo svejedno.

I meni su ova too much, ali lijepo se drže za mass monstere.

https://www.facebook.com/petar.celik.1?fref=ts

Potraži mu to na profilu, sve je u ćirlici pa upotrijebi google translate ili koji drugi program. Pogledaj objave prije nekoliko mjeseci. Nemoj ga nikako zaozbiljno shvatiti, tip se očigledno zajebava.

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

Nemoj vrijeđati Arnolda, on je baš estetičan, radije kritiziraj moderne bodybuildere koji su većinom prestali mariti za bilo kakvu simetriju.

Neznam jesi mislio na mene  sa tim citatom , ali ja nisam nista vrijeđao  samo se rekao da mi je to jako ružno za vidijeti tako  nabildano..

{#}

btw:  ja iskreno ne vidim nikakvu razliku u vrijeme Arnolda i ovih modernih bodybuildera.

eune : Flaeryy
17 godina
Rast mišića i visina

kremerdida cisto iz znatizelje pitam, jesi li ti ikad koristio steroide?

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Ne, ali dosta čitam o njima, zanimljivi su mi, a ako me nešto zanima imam teretanu.net. Možda jednom odradim ciklus kada baš dođem na vrhunac genetskog potencijala.

17 godina
Kramerdida kaže...
mar123 kaže...

Ne, ali dosta čitam o njima, zanimljivi su mi, a ako me nešto zanima imam teretanu.net. Možda jednom odradim ciklus kada baš dođem na vrhunac genetskog potencijala.

znaci ko ja si(samo stariji i iskusniji u vjezbanju), poceo sam dosta citat o njima, najvise na bodybuilding forumu, ima puno tema i dosta iskusnih ljudi. cito sam i neke znanstvene clanke. ja iako ne preferiram umjetne hormone, mislim da je to opcenito lose za tijelo, napravio bi jednu kuru cisto iz znatizelje, ali isto kako ti kazes, kad dostignem neko stanje u kojem je iskoristen sav potencijal tijela, hrane, i vjezbi. i da, mislim da ljudi od nekih dvadesetak godina nebi ni trebali pomisljat na to jer im je razina testosterona i tad dobra. ovo sve pricam o nama vjezbacima koji to ne rade profesionalno, bb je druga stvar.

15 godina
Super flaeryy kaže...

btw:  ja iskreno ne vidim nikakvu razliku u vrijeme Arnolda i ovih modernih bodybuildera.

Ne znam što da ti kažem ako ne vidiš razliku zbilja. Ljudi su prije težili simetriji i lijepom mišićavom tijelu, danas samo pucaju to smeće i pušu se ko baloni.

Ali dosta offa.

:P

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Super flaeryy kaže...

Ne znam što da ti kažem ako ne vidiš razliku zbilja. Ljudi su prije težili simetriji i lijepom mišićavom tijelu, danas samo pucaju to smeće i pušu se ko baloni.

Ali dosta offa.

:P

Misliš da se prije nisu ''pucali to smeće'' ?

15 godina
Super flaeryy kaže...

Ako i jesu, bar su bili pametni i nisu pretjerivali. Uz pomoć kemije, naturalne, wheya itd, može se čudo napraviti od tijela...bez ikakve šprice.

Samo hoću reći, da je prije simetrija bila bitna, ljepota tijela, a dansa je samo pucanje i gruvanje i svi izgledaju kao yebeni oblaci.

13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Super flaeryy kaže...

Ako i jesu, bar su bili pametni i nisu pretjerivali. Uz pomoć kemije, naturalne, wheya itd, može se čudo napraviti od tijela...bez ikakve šprice.

Samo hoću reći, da je prije simetrija bila bitna, ljepota tijela, a dansa je samo pucanje i gruvanje i svi izgledaju kao yebeni oblaci.

Jesu, ali tada je izbor kemije bio daleko manji.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koliko je najbolje grama glukoze(grožđanog šećera) staviti s whey proteinom i 300 ml vode?Dakle,uz 30 g wheya koliko je optimalno staviti glukoze?Znam da o ovome ima dosta na netu,ali neki kažu omjer 1:2 u korist glukoze,tj. 60 g,neki kažu 50-70 g,neki manje neki više.

Mene zanima Vaše mišljenje.

15 godina
lebron kaže...

Koliko je najbolje grama glukoze(grožđanog šećera) staviti s whey proteinom i 300 ml vode?Dakle,uz 30 g wheya koliko je optimalno staviti glukoze?Znam da o ovome ima dosta na netu,ali neki kažu omjer 1:2 u korist glukoze,tj. 60 g,neki kažu 50-70 g,neki manje neki više.

Mene zanima Vaše mišljenje.

50-70 dobro ti vele.

Uzmi mjericu od wheya i snjom zagrabi gožđani do vrha., to ti je od 55-65 gr šećera :)

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...
Super flaeryy kaže...

Jesu, ali tada je izbor kemije bio daleko manji.

ako pricamo o bodyvbuilidingu mislim da  se i prije korisitilo isto kao i sada , ispravite me ako grijesim.

15 godina
Rast mišića i visina

Ajmo ontopic malo:

Trenutna ljetna forma. 183/93

Stavljam pa možda potaknem ostale sudionike teme da se malo uključem, da stave svoj progress, da komentiramo, savjetujemo itd.

Volio bih čuti kometar od kramerdide ili kako već jer vidim da je dečko stručan dosta. 

Noge su solidne, nije mi se dalo naslikavati i njih sad.

Eto, pa me thumb downajte :)

Kvaliteta slike je bojlerom slikano tako da sry.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.7.2013 14:22 (fila2208).
16 godina
protjeran
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

Meni su nudili isto svašta od tih hormona, šprica amo tamo, ono pozove te i šapuće ti na uho e gle e možeš bit toliki itd....reko e ne hvala, samo naturale, koji whey tu i tamo, ali igle u guzice primam samo kad mi ih doktor daje...

jedna smiješna priča što sam čuo od kolege: Njegov frend se pucao u guzicu tim, ne znam šta je uzimao, ugl. to neko smeće. I sad dođe doma, zatvori se u sobu i ide se puknut. U to ga stari zovne i njemu igla nespretno ispadne na pod. On je kao malo rukom obriše i veli ma bude to ok i pukne se sa tim. Sve je bilo ok tu noć, drugo jutro se probudi njemu je cijela  noga i dupe tako nateklo da nie mogao iz kreveta. Cijeli dan je bio u krevetu pravio se da kašlje i da je bolestan da ga starci ne diraju. Srećom splasnulo s vremenom...ali naravno da je opet nasatvio sa time kao da se ništa nije desilo....ugl. moraš biti debil za to.

Ma stvar je u tome što su mnogi steroidi loše kvalitete ili su fake, a taj tvoj frend neka nađeg boljeg dilera. Nisam stručnjak, ali možda je to u ovome slučaju.

Nemoj vrijeđati Arnolda, on je baš estetičan, radije kritiziraj moderne bodybuildere koji su većinom prestali mariti za bilo kakvu simetriju.

Ne nisi shvatio, njemu je igla pala na pod i inficirala se pa je tako pokupio nateknuće guzice i noge cijele. Ne znam koje su kvalitete bili, nije ni bitno previše :)

Što se tiče ovih koji su protiv Arnolda...nepotrebno. Arnold je izgledao perfektno za te godine, tad je simetrija igrala ulogu i ko je mogao izgledati kao Hercules, taj je bio baja.

Primjera radi:

Evo slika od Arnolda, heatha, Lou Ferrigna i jay cutlera.

Kao što se vidi, Arnold i meni osobno favorit tog zlatnog doba, Lou Ferrigno izgledaju perfektno, simetrično, realno...

a gle ove napuhance, samo su nagruvani mišićima da hodat ne mogu, to je jadno.

I jedan iz naših krajeva, Petar Čelik koji kad stane kraj Arnolda izgleda smiješno, ali gle ga danas...i dalje pozira i rastura...a ima mislim bliže 60.

Pogledajte slike i shvatite razlike, kako je nekad bilo i šta je bilo bitno... a danas samo čisto trpanje, jad da ne može bit jadnije. Imam čast trenirat sa starijim ljudima sa kojima često pričam o tako prijašnjim Mr. O i tako, zbilja užitak slušati ljude koji su pratili Arnolda, Čelika i Ferrigna i tada uživali u toj zlatnoj eri body buildinga....danas je to sve samo trpaj steorid i ko jači ugovor ima sa jačim proivođačem suplimenata taj pobjeđuje.

Meni svi ti likovi odvratno izgledaju...

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
fila2208 kaže...
Kramerdida kaže...
fila2208 kaže...

Meni su nudili isto svašta od tih hormona, šprica amo tamo, ono pozove te i šapuće ti na uho e gle e možeš bit toliki itd....reko e ne hvala, samo naturale, koji whey tu i tamo, ali igle u guzice primam samo kad mi ih doktor daje...

jedna smiješna priča što sam čuo od kolege: Njegov frend se pucao u guzicu tim, ne znam šta je uzimao, ugl. to neko smeće. I sad dođe doma, zatvori se u sobu i ide se puknut. U to ga stari zovne i njemu igla nespretno ispadne na pod. On je kao malo rukom obriše i veli ma bude to ok i pukne se sa tim. Sve je bilo ok tu noć, drugo jutro se probudi njemu je cijela  noga i dupe tako nateklo da nie mogao iz kreveta. Cijeli dan je bio u krevetu pravio se da kašlje i da je bolestan da ga starci ne diraju. Srećom splasnulo s vremenom...ali naravno da je opet nasatvio sa time kao da se ništa nije desilo....ugl. moraš biti debil za to.

Ma stvar je u tome što su mnogi steroidi loše kvalitete ili su fake, a taj tvoj frend neka nađeg boljeg dilera. Nisam stručnjak, ali možda je to u ovome slučaju.

Ne nisi shvatio, njemu je igla pala na pod i inficirala se pa je tako pokupio nateknuće guzice i noge cijele. Ne znam koje su kvalitete bili, nije ni bitno previše :)

Što se tiče ovih koji su protiv Arnolda...nepotrebno. Arnold je izgledao perfektno za te godine, tad je simetrija igrala ulogu i ko je mogao izgledati kao Hercules, taj je bio baja.

Primjera radi:

Evo slika od Arnolda, heatha, Lou Ferrigna i jay cutlera.

Kao što se vidi, Arnold i meni osobno favorit tog zlatnog doba, Lou Ferrigno izgledaju perfektno, simetrično, realno...

a gle ove napuhance, samo su nagruvani mišićima da hodat ne mogu, to je jadno.

I jedan iz naših krajeva, Petar Čelik koji kad stane kraj Arnolda izgleda smiješno, ali gle ga danas...i dalje pozira i rastura...a ima mislim bliže 60.

Pogledajte slike i shvatite razlike, kako je nekad bilo i šta je bilo bitno... a danas samo čisto trpanje, jad da ne može bit jadnije. Imam čast trenirat sa starijim ljudima sa kojima često pričam o tako prijašnjim Mr. O i tako, zbilja užitak slušati ljude koji su pratili Arnolda, Čelika i Ferrigna i tada uživali u toj zlatnoj eri body buildinga....danas je to sve samo trpaj steorid i ko jači ugovor ima sa jačim proivođačem suplimenata taj pobjeđuje.

Meni svi ti likovi odvratno izgledaju...

netko se slaze samnom {#}

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ajmo ontopic malo:

Trenutna ljetna forma.

Stavljam pa možda potaknem ostale sudionike teme da se malo uključem, da stave svoj progress, da komentiramo, savjetujemo itd.

Volio bih čuti kometar od kramerdide ili kako već jer vidim da je dečko stručan dosta. 

evo ja bi mogao staviti sutra po danu  malo da pokazem svoje adute ;) pa da mi odmah netko prokomentira  kako izgledam  ;)

17 godina
fila2208 kaže...

Ajmo ontopic malo:

Trenutna ljetna forma.

zasto se ne obrijes, bolje ce ti se vidit misici.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
fila2208 kaže...

Ajmo ontopic malo:

Trenutna ljetna forma.

Nije gay.

17 godina
_Rainmaker_ kaže...
mar123 kaže...
fila2208 kaže...

Ajmo ontopic malo:

Trenutna ljetna forma.

Nije gay.

zasto bi bio gay ako se obrije? i cemu ovi td-ovi? pa ako je obrijan vise ce mu se isticat misici.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav ekipa, imam jedno pitanje...

Postoji li koja vježba (po mogućnosti bodyweight) da izolira donji dio prsa? Našao sam decline bench press, ali nemam pristup teretani...

Do sad sam za prsa samo sklekove radio i gornji dio mi je dosta razvijeniji od donjeg.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Šta mislite je li dovoljno oko 38 g bjelančevina poslije treninga (tjestenina, posni sir i kikiriki)? 

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
17 godina
donator_bubrega kaže...

Pozdrav ekipa, imam jedno pitanje...

Postoji li koja vježba (po mogućnosti bodyweight) da izolira donji dio prsa? Našao sam decline bench press, ali nemam pristup teretani...

Do sad sam za prsa samo sklekove radio i gornji dio mi je dosta razvijeniji od donjeg.

Da izolira?WTF?? Propadanja su ti primarno za donji dio prsa.

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Wow, ova tema dokazuje da ima 3 vrste forumasa. Preveliki, premali, i oni koji se smiju drugima...
Uglavnom, da se pridruzim... Ja trebam savjet dva od nekoga tko je nabio misicne mase iz moje situacije. Imam 15 god, 57 kg, 183-184 sam visok. Jedem ko slon (barem mislim) ali se ne prima. Naravno ne vjezbam, al dok sam vjezbao primilo se nesta malo, al prestao pa otislo... xD Uglavnom, ako nije problem ja bih plan prehrane i vjezbanja. Naravno sve spartanski treninzi (bez sprava iz teretane) jer nedam pare za teretanu. Kad sam vjezbao na svoje sam radio zgibove (dlanovi prema meni, i oni glava lijevo, glava desno itd), sklekove (normalne, pa one obrnute na klupici), cucnjeve (mogao sam nekih 70 komada do kuta od 90 stupnjeva) i po 100 trbusnjaka (ali je to drukcije, radio sam na krevetu, i pricekao da ne odskocim izmedju svakog skleka, ne mogu na parketu ili betonu zbog ozljede trtice) i to bi bilo to. Mogao sam nekih 10 zgibova, 20-25 sklekova, 20ak onih obrnutih na klupici... Eto, cilj mi je kilaza od 68-70 kila, naravno podkozna mast na 20% ili manje...
Savjeti?
We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
14 godina
neaktivan
Svenos kaže...
Wow, ova tema dokazuje da ima 3 vrste forumasa. Preveliki, premali, i oni koji se smiju drugima...
Uglavnom, da se pridruzim... Ja trebam savjet dva od nekoga tko je nabio misicne mase iz moje situacije. Imam 15 god, 57 kg, 183-184 sam visok. Jedem ko slon (barem mislim) ali se ne prima. Naravno ne vjezbam, al dok sam vjezbao primilo se nesta malo, al prestao pa otislo... xD Uglavnom, ako nije problem ja bih plan prehrane i vjezbanja. Naravno sve spartanski treninzi (bez sprava iz teretane) jer nedam pare za teretanu. Kad sam vjezbao na svoje sam radio zgibove (dlanovi prema meni, i oni glava lijevo, glava desno itd), sklekove (normalne, pa one obrnute na klupici), cucnjeve (mogao sam nekih 70 komada do kuta od 90 stupnjeva) i po 100 trbusnjaka (ali je to drukcije, radio sam na krevetu, i pricekao da ne odskocim izmedju svakog skleka, ne mogu na parketu ili betonu zbog ozljede trtice) i to bi bilo to. Mogao sam nekih 10 zgibova, 20-25 sklekova, 20ak onih obrnutih na klupici... Eto, cilj mi je kilaza od 68-70 kila, naravno podkozna mast na 20% ili manje...
Savjeti?

ako zelis nabitii misice , jedi  zdravu hranu , sa sto vise proteina  ( banana,jogurt)   rasporedi se trening svaki dan izdvoji sat vremena   (30min trcim , 30 min vjezbam zavisi koji je dan ) sklekovi , trbusnjaci, zgibovi, propadanje  to su ti glavne vjezbe 

sto se tice prehrane :  barem 3 obroka dnevno , i izmedu jos neko voce itd.. ..

14 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...
Svenos kaže...
Savjeti?

ako zelis nabitii misice , jedi  zdravu hranu , sa sto vise proteina  ( banana,jogurt)   rasporedi se trening svaki dan izdvoji sat vremena   (30min trcim , 30 min vjezbam zavisi koji je dan ) sklekovi , trbusnjaci, zgibovi, propadanje  to su ti glavne vjezbe 

sto se tice prehrane :  barem 3 obroka dnevno , i izmedu jos neko voce itd.. ..

Oko prehrane. Sad cu ti opisati moju prehranu...

Dorucak (svaki dan isto vec 10 godina): Cokolino

Do rucka nista. Rucak (uglavnom ovog tipa): Piletina ili svinjetina (snicle ili na brzo, ili pecenje), krumpir (peceni ili pire), mrkva, luka, rajcice, krastavca...

Nakon rucka: Poslastica. Ako ima slatkog, tamanim to (gumeni bomboni rijetko, mozda dva puta mjesecno, uglavnom cokolade (ali to je jedna u tjedan dana) i keksi... Znaci, jedem dosta slatkog. Tijekom dana pojedem voce (neku bananu, ili jogurt tipa jogobela, ili si napravim puding od cokolade), i onda za veceru ili jaja (kajganu) sa pariskom salamom unutra, i salatom od luka i rajcice ili krastavcima itd., ili sendvic s pariskom salamom, sirnim namazom, alpskim ili bijelim kruhom i lukom (da, jedem puno luka i ne, ne jedem kruh, samo na sendvicima). I uz sendvic jogurt i nakon toga jos neko voce ili tako nesto... I to je prakticki moja prehrana... Da znam, puno masnoca njanjanja, promijenit cu u nesto zdravije...

Staaaa? 30 minuta trcanja? Oces da mi srce otkaze? Pa meni je kardio tako u k*rcu da nemam rijeci za to... Prije par dana sam sa curom prehodao 12-13 kilometara, pa umro sam... Uglavnom... Pitanje: Sta je to propadanje? I da, ja imam dosta malo podkozne masti, jer mi se osjeti six pack kad sam pod nekim kutom od 45 stupnjeva (noge vodoravno a gornji dio tijela pod kutom), i malo se vide trbusnjaci. Al mizerija uglavnom... Na nogama mogu vidjeti (nadkoljenici) ona tri misica kad stisnem nogu, a na podlaktici mogu vidjeti dva ona misica kad stisnem saku... xD toliko sam mrsav... znaci, sklekovi, trbusnjaci, zgibovi... A donji dio tijela nista, a? O.o

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
15 godina
mar123 kaže...

3 razloga.

1. jer smatram da su dlake na muškarcu ono što ga čini muškarcem

2. jer mi djevojka neda

3. jer mi nije potrebno isticanje mišića, vježbam za zdravlje, da porbijem svoje ciljeve i budem zadovoljan sobom.

Ovdje sam slike stavio radi konstruktivnih savjeta. Jedan od njih je i tvoj, koji uvažavam, ali ga neću poslušati. Za thumbove neam blage, valjda ekipa razmišlja slično kao ja. 

thy :)

15 godina
Svenos kaže...
Savjeti?

Pojasni boldano...šta je teretana nešto što je precijenjeno i ne valja?

Savjet: nađi na youtube 300, spartan workout ili nešto i radi to, prevrći gume, skači vijaču, radi zgibove i začas si do cilja..samo mi je nejasna izjava nedam pare za teretanu, velim ako je u stilu ne treba teretana, zašto bi to plaćao, onda te žalim.

15 godina
EZY-E kaže...

Šta mislite je li dovoljno oko 38 g bjelančevina poslije treninga (tjestenina, posni sir i kikiriki)? 

bjelančevine slash proteini, da, ako uzimaš po ~30gr wheya onda i 38grama proteina iz hrane isto nebi bilo previše nego taman.

Dakle, da, bilo bi dovoljno. Kolika je to mjerica hrane, mislim koliko sira, kikija i tijesta?

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Svenos kaže...
Savjeti?

Pojasni boldano...šta je teretana nešto što je precijenjeno i ne valja?

Savjet: nađi na youtube 300, spartan workout ili nešto i radi to, prevrći gume, skači vijaču, radi zgibove i začas si do cilja..samo mi je nejasna izjava nedam pare za teretanu, velim ako je u stilu ne treba teretana, zašto bi to plaćao, onda te žalim.

Eto daj mi 3 razloga zasto je teretana bolja od ovakog vjezbanja, i ja cu ici u teretanu. Najlakse je skupit ekipu i krenit negdje. Samo da kazem, u Osijeku su teretane dosta skupe (150-200kn mjesecno)...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice