Jel ovo tema, šta ste danas jeli, ili rast mišića i visina?
Prehrana je 80% rasta misica
Krivo, prehrana je 100% rasta misica
Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
Jel ovo tema, šta ste danas jeli, ili rast mišića i visina?
Prehrana je 80% rasta misica
Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
pozeljno je pit vise vode ali netreba bit puno vode u mjesavini, ovo gucnes i onda ti mos popit i dvije case.
evo da se i ja pridruzim temi posto sam poceo hodati u teretanu. Znaci poceo sam 1.5 ove godine. Masa 96kg visina 191cm. struk 94cm.
s danasnjim danom imam 84kg i struk 82cm. placam si privatnog trenera i imam 4 puta na tjedan trening po 1 sat. ne pijem nikakve proteine samo pazim na prehranu.
Koliko košta trener i teretana mjesečno?
1h treninga s osobnim trenerom je minimalno 100kn :)
Ima se, može se :)
da al to se vecinom placa na mjesecnoj bazi, ja sam kontaktiro par dobrih trenera(vidio sam sto je napravio od ljudi, vrhunske rezultate ima a i trener izgleda fenomenalno) i cijene se na mjesecnoj bazi vrte oko 2000 kn, u to ulazi slaganje prehrane, beskonacno treninga na mjesec, te vodenje kroz cijeli proces. nije lose ali taj novac naravno nemam tako da nista od tog, iako ocekivao sam neku cijenu od 3-4 tisuce na mjesec.
Pogotovo ako tatica plaća.
vjerojatno bi iste rezultate imao da si sam složiš program(ili još bolje nađeš gotovi negdje).
Svaka čast na osobnim trenerima i sve to stoji, to je usluga i klasa iznad, ali mislim da ne treba toliko novaca za neke rezulatate, pogotovo ako si motiviran, želiš vježbati, i naučiti sve o prehrani, mišićima i tome.
Znam jednog čovjeka koji je profi bilder bio i njegovog frenda. Kad je bio van sezone, uzeo je tog frenda, svaki dan rigorozni treninzi, ono, od lika je napravio čudo da je cijelo selo bilo zavidno.
Nakon par mjeseci kako je počela sezona ovaj nije više imao vremena za njega, i ovaj lik je propao totalno, ali ono udeblajo se i uništio sve što mu je ovaj pomogao da izgradi.
Napominjem da su frendovi i besplatno mu je pomagao, ali nema tog novca ili čega već, ako čovjek nije motiviran i nema dovoljno jak duh, nema onda ni šanse ostati i biti fit.
Pritom ovdje ne mislim na tebe, marko ili kako već što imaš trenera nego samo konstatiram, trener ili ne, moraš se sam gurati, i biti voljan, druge nema :)
Svi su negdje morali početi, a to je početak.
Nemožeš doći u teretanu i znati sve, ali zato se skompaš sa ljudima, učiš, čitaš na internetu, u knjižnicama literaturu sportsku...i ako imaš volje sve to savladaš više manje.
Ne kažem ništa loše, dapače, svatko bira svoj način treninga i treniranja, samo ovdje ćeš rijetko naići na nekog tko ima osobnog trenera pa nam je to svima možda malo čudno :)
ovdje smo svi treneri sami sebi :)
Pa zasto nebi imo trenera ak moze, pa i ja bi rado da imam par uzo trenera i nutricionista al nazalost nemam pa se snalazim ovako.
Ja iskreno da imam love na bacanje nebi ni uzeo osobnog trenera za stalno. Eventualno bih ga uzeo par puta da mi pokaže sve moguće vježbe u teretani i kaže mi da li radim sve vježbe pravilno. Nezamislivo mi je recimo u Core Gymu da mi trener visi za vratom dok radim hardcore cardio, jedva dišem i cijelo vrijeme imam osjećaj ko da će mi glava eksplodirat, on bi mi sa strane samo smeto, nebi ga ni mogo slusat. Mislim da bi mi više odmago nego pomago.
Pa zasto nebi imo trenera ak moze, pa i ja bi rado da imam par uzo trenera i nutricionista al nazalost nemam pa se snalazim ovako.
Jesam ja igdje rekao da ne smie ili nije dobro, to je vrhunska usluga.
SAmo uspoređujem da se i bez trenera može puno napraviti, nije on preuvjet za uspjeh. I da imam para kao i petersen nebi uzeo trenera, rađe bi uložio u suplimentaciju i sportsku literaturu.
http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/djevojka-spasila-oca-podignuvsi-terenac-od-2-i-pol-tone---294542.html
Btw. netko dobar trening ruku odradio :) 
1h treninga s osobnim trenerom je minimalno 100kn :)
Ima se, može se :)
Jel ti to trening zavrsava s "happy end-om" 
evo jedna prigodna za vas teense
Može se pušit(ne cigarete) i pit vikendom, a tjednom vježbat pa i dalje imas izvrsne rezultate.
evo jedna prigodna za vas teense
Može se pušit(ne cigarete) i pit vikendom, a tjednom vježbat pa i dalje imas izvrsne rezultate.
Pa ok ti je pušenje, jedan dobar blowjob ti je potrošeno 100 kalorija u sat vrtemena, tako da samo puši :)
Šalu na stranu, naravno da može, ali bolje rezulatate će imati netko tko se full posveti vježbanju i sportskom životu.
Nego da čujem kakav je napredak, jesu six packovi spremni za pokazivanje po plažama?
prijatelj mi se pridruzio u vjezbama i mogu vam reci da je 100 puta bolje kada imas nekoga ko je pokraj tebe , dajete si motivaciju ,natjecete itd...
btw: ovo nikad nisam radio pa zato pitam , pretezito sam poslje treninga radio : bjelna, banan,mlijeko, i malo ubacim kaka, e sada jeli ja mogu sve to napravit prije trenigna pa stavit u frizider ? oce li ista biti ako stoji u hladnjaku ?
Jos ak objasnis sta je bjelna, banan i kaka mozda neko i odgovori
Hm, bjelanjak, banana i kakao, valjda...lol, nekie yeben koktel.
Hm, bjelanjak, banana i kakao, valjda...lol, nekie yeben koktel.
mogao si skuziti da si htjeo , ali vecina vas na forumu tu zajebava ljude, brat mi spava pa mi je mrak.. pa to i nije bas za mene , jer ja koristim whey proteine, ovo sam pisao za moga frende ( mozda zvuci smjesno jer sam pisao u 1 licu , ali nije bitno za koga itd..)
cesto vidim da ti na ovome forumu volis pametovati , frend mi nema para za proteine , pa sam gledao dosta na netu i dosta ljudi ovo radi kao zamjena za ''whey proteine'' , a neznam cemu je tebi tako tesko odgovoriti na nekog pitanje ? , nego tu pametuješ?
to sto si reko je istina, u ovoj temi svi previse pametuju, a svako ima svoju teoriju o necemu koju je on sam izmislio.
ali daj malo popravi pravopis, izgleda ko da nogama pises, rijeci ti se nedaju iscitat.
E, može li mi netko dati super bodyweight vježbe (za jačanje cijelog tijela)?
Uglavnom, radio sam Insanity, ali sam zbog bolesti prestao na mjesec dana i sada bih trebao sve iz početka, a nije da sam lijen nego jednostavno ne mogu vremenski to uklopiti (zadnja 2 tjedna traje škola, a teško mi je to sve uklopiti sa školom).
Mislio sam navečer trčati 45 minuta, a evo našao sam nešto slično Insanity -u, što traje 6 tjedana :
(ove vježbe bi radio ujutro).
Recite mi je li ovo dobar plan ili imate neke još bolje bodyweight vježbe koje bi radio ujutro (natašte ili poslije doručka). Naravno, svaki dan bi još i trčao.
Krenuo bih od četvrtka.
Hvala!
pretpostavljam da zelis smrsavit, tako da da, samo sto vise cardia, i naravno sredit prehranu.
mogao si skuziti da si htjeo , ali vecina vas na forumu tu zajebava ljude, brat mi spava pa mi je mrak.. pa to i nije bas za mene , jer ja koristim whey proteine, ovo sam pisao za moga frende ( mozda zvuci smjesno jer sam pisao u 1 licu , ali nije bitno za koga itd..)
cesto vidim da ti na ovome forumu volis pametovati , frend mi nema para za proteine , pa sam gledao dosta na netu i dosta ljudi ovo radi kao zamjena za ''whey proteine'' , a neznam cemu je tebi tako tesko odgovoriti na nekog pitanje ? , nego tu pametuješ?
Šta se odmah palickaš bezveze, pišeš nogom i očekuješ da netko to shvati lol.
Umjesto kakaa nek ti frend kupi grožđani šećer i miješa to, a bjelanjak nema smisla miješat jer je sve ono najbolje u žutanjaku, tako da mu je bolje pojest 2-3 jaja nakon treninga i onda zaljati to nekim miksom banane, šećera itd. Btw. ja sam neko vrijeme znao nakon treninga gucnuti 3 sirova jaja, kao rocky, ali tad sam bio ludo zaluđen tim spikama a to ni nije jako zdravo ako jaja nisu full svježa tako da se pazi toga.
Whey proteini nisu potrebni za izgradnju tijela, poželjni jesu, ali može se i bez njih, a onda frendu preporuči da malo pogleda koja hrana ima jače nutritivne vrijednosti i počne nju jesti.
Što se tiče pametovanja, tvoj problem ako to tako vidiš, nikom zbilja ne želim zlo, i svima želim da uspiju, tako da iskuliraj.
Sretno.