hocu da.
kao prvo da, dao sam 1000 kn za setove utega, imam sipku, tri male sipke za bucice, imam hrpu utega, imam cak i sprave razne doma koje nikad ne koristim jer kao sto sam reko vjezbam samo s sipkom i bucicama, i da sa sipkom za zgibove. ti ako mislis da se nemoze trenirat samo sa sipkom i bucicama onda krivo mislis jer ti mogu sad odma nabrojat milijun vjezbi za svaki misic koje mozes radit s tom opremom i nijedna sprava ti nije potrebna. da ne govorim da su vjezbe kao deadlift, bench(ili varijacije istog), military, squat obavezne za svakog tko ozbiljno vjezba, a izvode se upravo sa sipkom ili bucicama.
I sve to stoji, ali u teretani, evo ti primjer jednostavan. Došao sa u teretanu sa bliže 100kg, zgibova mogu možda 3-4.
Što radim, radim na lat mašini, dok ne dođem do svoje kilaže, i vidi vraga, danas kad sam malo smršavio i ojačao, tučem po 15 zgibova na svojih 94kg danas.
E sad ti možeš svaki dan napravit 3 zgiba i tako forsirat, ili brže napradovoat sa spravama koje tebe ni trebaju naravno.
Imaš doma 100-150kg utega za dealift, za benčanje?
Kućna teretana je super, za izgradnju nekog temelja i navika vježbvanja, ali ne može se mjeriti sa teretanom, bilo kojom koja nudi više opcija.
I nemoj mi molim te naborjavat vježbe pa nisam debil, znam vježbe i njihove alternative ako nemaš neke sprave, ali sprave kao takve olakšavaju život i lakše napreduješ sa njima.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)