Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.703.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo nekoliko ljudi me pitalo za moj program treninga

Vjezbe su na engleskom,navikao sam se na engleske nazive

Ovo radim 4 puta tjedno,znaci:

PON   /

UTO gornji dio

SRI donji dio

CET /

PET gornji dio

SUB donji dio

NED /

Gornji dio:

flat bench: 3 seta 8 ponavljanja
incline bench: 3 seta 8 pon
dumbell flys: 3 seta 8 pon
dips: 3 seta 8 pon
tricep extension: 2 seta 10 pon
t-bar row: 3 seta 8 pon
lat masina: 3 seta 8 pon
seated cable rows: 3 seta 8 pon
bar bicep curls: 3 seta 8 pon
hammer curls: 2 seta 8 pon
podlaktice: 3 seta 10 pon
military press: 3 seta 8 pon
reverse flys: 3 seta 8 pon
side lateral: 3 seta 8 pon

Donji dio:

squats: 3 seta 10 pon
leg press: 3 seta 10 pon
leg extension: 3 seta 10 pon
hamstring curls: 3 seta 10 pon
calf raise (dvije varijante): 3 seta 10 pon
seated calf raise: 3 seta 10 pon
ab crunch machine: 3 seta 10 pon
leg raise: 3 seta 10 pon
side band: 3 seta 10 pon
hyperextension: 3 seta 10 pon

Ljubomorne duše mogu da mi puše
17 godina
Rast mišića i visina

ti 2 dana zaredom radis iste misice? daj mi samo reci kako se oni stignu oporavit?

14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

ti 2 dana zaredom radis iste misice? daj mi samo reci kako se oni stignu oporavit?

Gdje ti vidis iste misice dva dana zaredom?
15 godina
donator_bubrega kaže...

Složio sam si plan treninga, što mislite?

1. dan

Ruke (biceps, triceps, ramena, podlaktica) i prsa : curlovi, hammer curlovi, pullup, pushup, dips, diamond pushup

2. dan

Biciklo (4.5km), plivanje

3. dan

Leđa, trbušni: deadlift, dumbell shrugovi, trbušnjake, leg raisove

4. dan

Biciklo (4.5km), plivanje

5. dan

Odmor

6. dan

Košarka, nogomet, trčanje, parkour..

7. dan

Odmor

Noge ne radim jer su mi daleko razvijenije od ostatka tijela, a i biciklo dosta vozim...

Dobro je, ali ja bi malo više vježbi za ramena ubacio, military i sa bučicama malo potiske radio. Ramena su jako bitna :)

MR.Boro kaže...

Hmm ja za treniram masu vec skoro pa 10 mjeseci imao sam 70 kg na svojih 197 i u svakoj vjezbi konstantno napredujem s kilazom al u zadnje vrime sve sporije...

Za 197cm 70kg je pre ali pre malo.
Uzimaš li kakve suplimente? Prehrana? Paziš li na to? Nemožeš ići  na masu ako nema suficit kalorija u prehrani, dakle počni više jesti da se mišić ima čime hraniti.
Tebi treba bar 90kg majstore.
MR.Boro kaže...

Bile su male izmjene al nista posebno...al zasto bi nesto mjenjao ako vidim i dalje rezultate..zasto?

Pa ako vidiš rezulatate nemoj mjenjat ali ne kužim onda poantu tovjih pitanje.
Dobro je svakih par mjeseci malo izrotirat vježbe i to da se mišići ne navikavaju. Mjenjaj vježbe po danima, npr. jednom za prsa radi ravni benč ravni potisak i razvlačenje a drugi tjedan radi kosi benč, kosi potisak i cross spravu, razumiješ, mjenjaj vježbe i radi vježbe koje drukčije pogađaju mišić da se ljepše izgradi.
xR4Z3R kaže...

Evo nekoliko ljudi me pitalo za moj program treninga

Vjezbe su na engleskom,navikao sam se na engleske nazive

Ovo radim 4 puta tjedno,znaci:

Zanimljivo. Koliko ti ti treninzi traju? Pritom kužim da ne radiš valjda 15 vježbi po treningu, nego svaki dan pola :)
ali inače koliko ti trening traje
pitanje za učene:
što i kada prije treninga jesti?
Sad sam popodne na kupanju i kad dođem doma 1 sat prije teretane gladan sam pun qurac i osamsto i ne znma šta da jedem.
Znam sprašit neki mali sendvić ili pahuljice sa mlijekom ali ne znam koliko mi to valja?
što i kako jesti prije? Hvala.
Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 18:25 (fila2208).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Trening mi traje sat-sat i pol,ovaj program vam je dobar ako idete na masu jer treniras samo 4 dana u tjednu a pogađas iste skupine misica dvaput u tjednu.Fila,radim svih 14 vjezbi u jednom danu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 18:26 (xR4Z3R).
17 godina
xR4Z3R kaže...
mar123 kaže...

Gdje ti vidis iste misice dva dana zaredom?

ma krivo sam procito {#}

malo je to previse vjezbi, ja sam u svoj ipak stavio 2-3 vjezbe za pojedini misic i gornji dio tijela raspodijelio na 2 dijela.

15 godina
xR4Z3R kaže...
Trening mi traje sat-sat i pol,ovaj program vam je dobar ako idete na masu jer treniras samo 4 dana u tjednu a pogađas iste skupine misica dvaput u tjednu.Fila,radim svih 14 vjezbi u jednom danu.

14 vježbi u jednom danu i odradiš ih za sat i pol?

Svaka čast, ja radim 7-8 vježbi po skupini, jedna mišićna skupina i ponekad me 2 sata nema doma.

baš overkillam, još ajde razgovr sa ekipom tu se zaboravim.

Ali ne kužim, dakle pon i uto, radiš iste vježbe iste mišiće ili ja ne vidim dobro?

Gledam te vježbe i ono, wtf ti kombiniraš sve sa svime, svrha tih treninga je forma jel?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 18:38 (fila2208).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ne,ponedjeljak mi je odmor (vidis kosu crtu).Kak mislis kombiniram sve? Gornji dio podrazumijeva prsa,ruke,leđa i ramena.Mislis da imam previse vjezbi?
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 18:44 (xR4Z3R).
15 godina
xR4Z3R kaže...
Ne,ponedjeljak mi je odmor (vidis kosu crtu)

Ja sam mislio da se ona odnosi na pon i uto kao isto lol.

A dobro ugl. koji je cilj tih treninga, dobra forma, kondicija ili?

17 godina
fila2208 kaže...
xR4Z3R kaže...
Ne,ponedjeljak mi je odmor (vidis kosu crtu)

Ja sam mislio da se ona odnosi na pon i uto kao isto lol.

A dobro ugl. koji je cilj tih treninga, dobra forma, kondicija ili?

on kaze masa, po meni to nije za masu.

15 godina
Rast mišića i visina

Pa ne znam, ja ovako kad gledam, podjelio je sve u dva velika treinga, jedan dan samo noge drugi dan sve ostalo.

Po meni bi bilo bolje na sedam dana napravit si 4 treninga manja, ali hej svatko vježba kako njemu paše i drago mi je da vidim i ovakav sistem treninga.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ovo mi je jedan od boljih programa koje sam radio,dobio sam 4kg od njega u 4 mjeseca.
15 godina
odjavljen
ovi sto se svadjaju oko zgibova, morate jednu stvar shvatiti, da je svaki covjek na svoju tezinu navikao i da je ista stvar na svakome... i da, rad nije jednak, al napor je.
15 godina
MARKOZD15 kaže...
ovi sto se svadjaju oko zgibova, morate jednu stvar shvatiti, da je svaki covjek na svoju tezinu navikao i da je ista stvar na svakome... i da, rad nije jednak, al napor je.

To nije bila uopće svađa nego rasprava.

naravno da je cilj svoju kilažu što više dići, ali nemaju svi iste uvjete, netko će morati puno raditi na lat mašini da može dić sebe na zgib, a netko manje.

Ciljao sam da je rad veći onome tko ima više kg na zgibu što smo i raspravili.

xR4Z3R kaže...
Ovo mi je jedan od boljih programa koje sam radio,dobio sam 4kg od njega u 4 mjeseca.
Nebi se na takvo nešto odvažio, više volim dan po dan svaki dan jednu skupinu ili dvije, ali svaka čast na rezulatatima.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 19:06 (fila2208).
16 godina
xR4Z3R kaže...

Ja radim 3 puta tjedno i 3 puta iste mišićne skupine znači da ima još nešto bolje od toga za masu.

14 godina
neaktivan
crack kaže...
xR4Z3R kaže...

Ja radim 3 puta tjedno i 3 puta iste mišićne skupine znači da ima još nešto bolje od toga za masu.

To sam bas sad mislio rec.Full body tri put tjedno je najbolje za masu.
12 godina
15 godina
neaktivan
Pa sad sam doso na 90 kg... Al pauza s treninzima radi popravnog
Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz (4 CPUs), ~3.1GHz,NVIDIA GeForce GTX 460,4096MB RAM,Windows 7 Ultimate 64-bit SP 1
15 godina
neaktivan

lagano sa steroidima...

14 godina
neaktivan

Jedan od kvalitetnijih po meni!

Al ja nebi kreto s njim jer je malo preskup rade skupis jos para i na njuskalu uzmes veca pakiranja!!

17 godina
xR4Z3R kaže...
crack kaže...
xR4Z3R kaže...

To sam bas sad mislio rec.Full body tri put tjedno je najbolje za masu.

tako sam ja dosad radio, odlican program.

prvi whey koji sam koristio, dobar okus, a whey ko whey, i da dobro se mjesa. mozda malo skuplji da, tu se prodaje ime ko i kod optimuma.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...
MR.Boro kaže...

Ekioa imam jedno pitanje, znaci nakon godinu dana treninga kako naglo napredujes misic onda pocne slabije reagirst na trening sad kako ga natjerat da i dalje reagira na trening (-raste) ? Mozda promjenom treninga?

povecavas tezine i unos proteina i misic ce rast.

Ne nužno!

Tijelo (i mišići) se "naviknu" na nekakav rad pa ih je dobro zdrmat svako malo drugačijom vježbom. Mišić raste ako je pod naporom, kada taj napor prestane bit stresan za tijelo, tako tijelo prestane pumpat "masu" u mišić. Tijelo se brani od preteškog napora pa hrani mišiće.

Dakle da, treba povisiti težinu na spravama i unos proteina ali je dobro promjenit način izvedbe vježbe kako bi tijelu napravio novi - drugačiji napor.

Svako tijelo drugačije reagira pa netko treba češće mjenjat vježbu, u biti ako vidiš da slabije napreduješ, a povećao si težinu na spravama i unos proteina, dobro je promjenit malo vježbe.

Ali to je dosta općenito pojašnjenje. Možda treba popraviti koncentracijske vježbe, možda treba raditi vježbe u kojima koristi "više zglobova", možda treba unositi samo malo više proteina.. Puno stvari može utjecat na (ne)rast mišićne mase.

Ja sam primjetio najveći napredak nakon što sam se pošteno posvetio dobrom rest dayu! Tu sam u biti povećao unos UH (kao i pred trening ali i u PWM). Iskreno nisam u startu davao toliku važnost metabolizmu UH (jeo sam zobene, rižu, kruh, pašte, krumpir i voće), jer sam svugdje čitao "protein, protein, protein", al najviše sam napredovao kada sam skontao važnost UH (u početku sam samo u PWM uzimao whey).

Počeo sam dodavat UH (kada nisam imao bolje koristio bih onaj DMov traubenzucker) i nije dugo trebalo da "skočim" u masi.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
crack kaže...
xR4Z3R kaže...

3 kružna treninga, dakle 3 puta isti trening tjedno radiš?

Ja radim isto full body, ali svaki dan posobenu skupinu ubijaš i na kraju tjedna kad sve zbrojiš napraviš puno više za pojedinu skupinu.

ivan dragi kaže...

Počeo sam dodavat UH (kada nisam imao bolje koristio bih onaj DMov traubenzucker) i nije dugo trebalo da "skočim" u masi.

Ne znam zašto toliko pričate za taj šećer kao da je smeće...koristim ga skoro godinu i zadovoljan sam.
ne, ne nemam para za pucanje u to, tako da sam zadovoljan i sa time, daleko od toga da neki super specijalni od 100kn nebi bio bolji, ali mislim da stvarno čini posao i više nego odlično.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 21:36 (fila2208).
16 godina
Rast mišića i visina

da 3 x tjedno isto radim,svaka 2 tjedna mijenja se intezitet,i tako vec jedno 6 mjeseci

15 godina
crack kaže...

da 3 x tjedno isto radim,svaka 2 tjedna mijenja se intezitet,i tako vec jedno 6 mjeseci

Za to još nisam čuo.

Inače preporučam ekipi kod nas koja počinje da prvih par tjedana rade kružne da se mišići malo aktiviraju, prođu upale, nauče sprave, ali kasnije trening posebnih mišićnih skupina svaki dan druga.

Mišiću za full odmor treba bliže 48 sati, tako da se trudim dečkima složiti da uvijek imaju odmora dovoljno između dana.

Ali vidiš zanimljiv trening, svašta ću ja još ovdje i naučiti.

16 godina
fila2208 kaže...
crack kaže...

Za to još nisam čuo.

Inače preporučam ekipi kod nas koja počinje da prvih par tjedana rade kružne da se mišići malo aktiviraju, prođu upale, nauče sprave, ali kasnije trening posebnih mišićnih skupina svaki dan druga.

Mišiću za full odmor treba bliže 48 sati, tako da se trudim dečkima složiti da uvijek imaju odmora dovoljno između dana.

pa gle ja imam isto 48 sati odmora,nevidim problem. imaš 3 faze min opterećenje mid i max,i vrti se u krug,poslje mase daješ tijelu prostor za rast u fazi niskog volumena, i tako u krug. inače nisam si sam salgao program složen je od strane profi trenera.

17 godina
crack kaže...
fila2208 kaže...
crack kaže...

Za to još nisam čuo.

pa gle ja imam isto 48 sati odmora,nevidim problem. imaš 3 faze min opterećenje mid i max,i vrti se u krug,poslje mase daješ tijelu prostor za rast u fazi niskog volumena, i tako u krug. inače nisam si sam salgao program složen je od strane profi trenera.

jesi to platio ili?

16 godina
Rast mišića i visina

ne,dobar sam si sa trenerom{#}

14 godina
Rast mišića i visina

ljudi jel pomaze sta od ovoga kod mrsavljenja,ima neko iskustva,koje bi bilo najbolje uzet.

Visok sam 183cm i imam 80kg,htio bih izgubiti jos jedno 4-5 kila.Radim insanity i pijem whey poslije treninga.

http://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proizvodi-mrsavljenje.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 15:31 (Doca15).
15 godina
Doca15 kaže...

ljudi jel pomaze sta od ovoga kod mrsavljenja,ima neko iskustva,koje bi bilo najbolje uzet.

Visok sam 183cm i imam 80kg,htio bih izgubiti jos jedno 4-5 kila.Radim insanity i pijem whey poslije treninga.

Bitno je da stvoriš kalorijski deficit, dakle unosiš manje nego što trošiš.

Insanity je lud program za rastapanje kilograma i svakako će ti dobro doći.

Koji whey piješ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice