Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.701.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mtopol kaže...
mar123 kaže...
mtopol kaže...

Ma dajte ljudi sta je vama, pricate bajke o dobivanju kilaze, kao u 3 mjeseca mozes dobit 6kg misicne mase, to znaci da u godinu dana mozes dobit 24kg misica, dodje mi da vristim od smjeha. Uz najbolji trening i najbolju prehranu u godinu dana (znaci 12 mjeseci) se moze maksimalno dobit 6-10 kg misicne mase, zato ljudi dajte molim vas savjetujte se s nekim trenerom ili malo procitajte neki BB forum ili nesto, i nemojte lupat bezveze gluposti. A ovo za 20 kg u 2 i pol mjeseca nezelim ni komentirati... (sta si dđepove napunio kamenjem..??)

donekle si u pravu ali dobivanje misicne mase ovisi o dosta faktora. prvo postoji onaj pocetnicki boom gdje se dobije najvise u malom vremenu. ovo 10 kg na godinu je istina(i to samo prvu godinu, drugu ce vec ic manje itd).

mnogi poznati treneri su dali svoju tezu o dobivanju misicne mase.

https://www.facebook.com/notes/marko-dr%C4%8Di%C4%87-personal-trainer/prirodni-geneti%C4%8Dki-potencijal-/219137378193796

na ovom linku mozete procitat vise o tome.

Glavno da ove izjave o 6-7kg misica u 3 mjeseca ili 20 kg misica u 2 i pol mjeseca su nerealne tvrdnje. {#}

x2

Ako i dobiju, dosta od toga je ili salo ili voda.

http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/supplement-marketing-on-steroids-by-alan-aragon.html

http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/whats-my-genetic-muscular-potential.html

13 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...

Ljudi, daj se više naučite, mišić se sastoji 70% od vode! Prilikom povećanja mišićne mase zapravo većinom ulazi voda u mišić!

Seljo link:
http://wiki.answers.com/Q/What_percent_of_muscle_is_composed_of_water

Naravno da brzo povećanje mišićne mase za sobom nužno vuče i dobivanje sala, ali to salo se skida ako su kvalitetni (intenzivni) treninzi koji zahtjevaju veliku potrošnju kisika.

13 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Ljudi, daj se više naučite, mišić se sastoji 70% od vode! Prilikom povećanja mišićne mase zapravo većinom ulazi voda u mišić!

Seljo link:

Naravno da brzo povećanje mišićne mase za sobom nužno vuče i dobivanje sala, ali to salo se skida ako su kvalitetni (intenzivni) treninzi koji zahtjevaju veliku potrošnju kisika.

Znam to, ali govorio sam o višku potkožne vode. Ono kada se napuniš natrijem i postaneš napuhan.

EDIT: To se salo skida kalorijskim deficitom, ako si u suficitu nema te sile koja će učiniti da izgubiš salo osim ako nemaš veoma dobru inzulinsku osjetljivost za spremanje nutrijenata u mišiće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 13:33 (Kramerdida).
17 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...
Kramerdida kaže...

Seljo link:

ok DECKO, ajde nabaci sada svoju sliku ali slikanu od naprjed, malo iz vece daljine, pa imas 3 mjeseca da stavis drugu sliku, pa cemo vidit rezultat, 6-7 kg misica se itekako primjeti. Ako stvarno vjerujes u svoju teoriju da mozes dobit 6-7 kg misica u 3 mjeseca stavit ces sliku vec danas, u protivnom pricas lovacke price, zivi bili pa vidili... {#}

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ima koga da je bio na GOMAD(gallon of milk a day),i kakva su im iskustva

l<l<l<l<l<l
17 godina
neaktivan
intexuz kaže...

proljev.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
13 godina
neaktivan
intexuz kaže...

Dobar je ako imaš problema sa apetitom ili sa financijama, ali nema nikakva magična svojstva i neće te nabildati u kombinaciji sa Čučnjevima. Radije se drži raznovrsne prehane da uneseš sve makro i mikro nutrijente. Umjesto 4 litra mlijeko kupiš neki whey s okusom ili bez okusa i dobiješ isto proteina uz manje kalorija ako ti je to bio cilj.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja se bojim probati GOMAD...

Od tolko mlijeka kod nas umres od aflatoksina...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
18 godina
djdomi kaže...
intexuz kaže...

proljev.

Ja sjećam se daaavnih dana kada sam kao mali klinac bio na (tadašnjem) selu (kada su tamo živjele krave, kokoši..)
i ja, lud za mlijekom, čekao da pomuzu na večer kravu, i udri s guštom po tome. 4 velike šalice punomasnog mlijeka,

bez vađenog maslaca, i u krevet. Kad odjednom.... uspio sam istrčati do ulaznih vrata okrenuti stražnjicu prema

dvorištu... i tako, ostala mi je u pamćenju uspomena. Sva srećapa tada nije svatko imao mobitel, kameru ni YT {#}

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Moji narucuju domace mlijeko mislim da je cijena oko 4.5 kn/l i ima potpuno drukiciji okus, a onu vodicu koju 1.5 mm smatram vodicu jer nema okusa ( ko zna s cim razrijede)

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
13 godina
neaktivan
Trustek kaže...

Moji narucuju domace mlijeko mislim da je cijena oko 4.5 kn/l i ima potpuno drukiciji okus, a onu vodicu koju 1.5 mm smatram vodicu jer nema okusa ( ko zna s cim razrijede)

Istina, domace mlijeko je neusporedivo s kupovnim, moguce da je ovo kupovno proizvodeno iz praha. Jbg, vecina stvari je danas kemija i neka vrsta otrova, nemoguce je izbjec to

17 godina
neaktivan
Trustek kaže...

Mlijeko na koje ne pise iz domacih farmi je mlijeko u prahu uvezeno iz Češke, ovdje se miješa sa vodom i prodaje.
Ono na kojem piše iz domacih farmi je obicno mlijeko iz domacih farmi ali isto su unutra razni aditivi i rijeđeno je.
Mlijeko iz mljekomata je obično mljeko i po meni je ono najbolje.

To mi je govorio jedan poljoprivrednik koji je bio u tom poslu neko vrijeme.

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
15 godina
Rast mišića i visina

Koliko fitness trenera i profesionalaca u jednoj temi, počašćen sam.

Je mogu dobit slike od tog bildera koji je u 2 mj dobio 20kg, to bi volio vidjeti, hvala.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Je mogu dobit slike od tog bildera koji je u 2 mj dobio 20kg, to bi volio vidjeti, hvala.

Stavit cu ih do nedjelje {#}

15 godina
Mamic kaže...
fila2208 kaže...

Stavit cu ih do nedjelje {#}

Jedva čekam, baci nam cijelu galeriju. Vjerujem da si se slikao svakih tjedan dana kao svaki pravi body builder.

U isčekivanju slika, pozdrav.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
Rast mišića i visina

znaci on je dobio svaka 3 dana 1kg, koliko ovo samo glupo zvuci to je nevjerovatno. i to je tako islo 2 mjeseca {#}

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovaj Mamic ili trolla ili je neobrazovan.Gdje si ti vidio majke ti da je netko dobio 20kg misica u 3 mjeseca?? sta sve ovdje procitas...

Ljubomorne duše mogu da mi puše
17 godina
Rast mišića i visina

ajde jos 20 kg je moguce, salo cisto, trpas se govnima i mozes to. ali misica je teoretski nemoguce toliko dobit u to vrijeme, ne postoji kemija na ovom planetu koja to omogucuje.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ajde jos 20 kg je moguce, salo cisto, trpas se govnima i mozes to. ali misica je teoretski nemoguce toliko dobit u to vrijeme, ne postoji kemija na ovom planetu koja to omogucuje.

mozda se hrani uranom , hehehehe

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
18 godina
KIKI3ooo kaže...

Uglavnom da duljim - što je veća tolerancija na bol to je brži napredak a tolerancija na bol se povećava kontinuitetom rada. Ne treba preskakat trening.

Bol je cijena koja se plaća i to je prepreka između tijela kojeg se želi. To je razlog zašto svi ljudi nisu nabildani.

Nije to baš tako. Jedno je mišićna bol, ali posebno početnici, vole zapeti po težinama jer su čitali da
velika težina pravi velike mišiće (preskočivši dio o tome koliko treba da se dođe na veliku težinu) pa nastradaju
ligamenti, tetive a zna puknuti i mišić. Najčešće nadrapaju ligamenti ramena i tetive tricepsa, jer svi vole dizati
što veći benchpress pa makar samo jednom-dvaput, da se mogu pohvalit kilažom. Potom tetive gluteusa, i
križa, jer vole mrtvo dizanje. To se posebno javlja kod pretreniranosti, u koju se sad pred ljeto odjednom mnogi
zalijeću jer bi što više u što kraće vrijeme. Gradite mišiće preko cijele godine, a sad ako baš želite pokaz na plaži,
skinite koju kilu kardiom i prehranom.
Sjećate se dečka koji je ovdje pred koji mjesec radio street workout sa dečkima?
Ma čuda je radio, pričao o rastu mišića na očigled. Odjednom muk, pa pitanje što
činiti...

big_guy kaže...

Ekipa imam jedno pitanje,kad radim sklekove ili vježbe za triceps sa bučicama,pri podizanju bučica ili kad se spuštam i dižem iz skleka mi,neznam kako bih vam opisao kao da pucketa nekakva kost u tricepsu.Opis nije baš najbolji ali je osjećaj jako neugodan.Možda je netko imao sličan problem?

Krckanje i kliketanje je normalno. S vremenom će proći, pa se pojaviti na nekom drugom mjestu. Samo pažljivo ako je neka nagla bol u pitanju a ne samo
krckanje, ne ustrajavaj, nego na hlađenje tog mjesta i kontrolu kod doktora.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
Rast mišića i visina
Jel isao netko u sparta gym? Misljenja?
13 godina
neaktivan
ljubek kaže...

Ja sam cuo dosta prica o sparti, ali po svemi sudeci mislim da je bolji core gym, isao sam prije u core, a opet krecem od iduceg tjedna. Za razliku od sparte, core ti po novom u cijenu ukljucuje klasicnu teretanu, onda bas core gym u podrumu, bazen, i mislim cak saunu... po meni odlicno za 350 kn mjesecno i bolje od sparte...jedino ako ti je core predaleko onda idi u spartu

17 godina
peterstern9 kaže...
ljubek kaže...

Ja sam cuo dosta prica o sparti, ali po svemi sudeci mislim da je bolji core gym, isao sam prije u core, a opet krecem od iduceg tjedna. Za razliku od sparte, core ti po novom u cijenu ukljucuje klasicnu teretanu, onda bas core gym u podrumu, bazen, i mislim cak saunu... po meni odlicno za 350 kn mjesecno i bolje od sparte...jedino ako ti je core predaleko onda idi u spartu

a to je?

16 godina
mar123 kaže...
peterstern9 kaže...
ljubek kaže...

a to je?

uspisi u youtube core gym mario mlinaric,dobro izgleda

17 godina
Rast mišića i visina

a to je onaj glumac, nisam znao da on tako profesionalno trenira. i prvi put cujem za te core treninge, cini se ko oke stvar.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

12 godina
Rast mišića i visina
Kakve sve price si cuo o sparti?
13 godina
neaktivan
ljubek kaže...
Kakve sve price si cuo o sparti?

Sparta je zapravo nastala po uzoru na Core Gym tj. njegova kopija. Sparta ti zapravo dođe kao klasična teretana, ništa specijalno, samo što je jako lijepo uređena, nove i moderne sprave itd., a ime privlači dosta veliki broj ljudi. Ne kažem da je Sparta loša, dapače, odlična teretana, ali Core Gym je po meni isplativiji jer za istu cijenu dobiješ i teretanu koja je ogromna, isto tako dobro uređena, a dobiješ još i Core Gym tj. teretanu gdje se forsira cardio i izdržljivost, a i u videu koji sam stavio u postu iznad vidiš da ima traktorske gume i slične stvari gdje ti je teret pomičan za razliku od obične teretane i razvijaš više eksplozivne snage. Samo da naglasim, prije godinu dana je bilo posebno Core Gym i posebno teretana i tko je htio oboje cijena je bila 600 kn, sad se sve to dobije za upola manje. Još ima i bazen za razliku od Sparte. Meni je Core zato puno privlačniji. Ponavljam, nisam bio u Sparti, samo sam vidio slike na internetu i čuo mišljenja od više ljudi pa po tome mislim da je Core bolji.

12 godina
protjeran
peterstern9 kaže...

za sipku i gumu placat 350 kn?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

koliko litar mleka ima protina gledao sam i svugde pise drugacije

Repent the end is near!
E-mail:
Lozinka: