Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.699.676
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Rast mišića i visina

evo,ja sam novi tu pa da pokazem nesto svoje {#}
moje tijelo,bez ikakvih dodataka prehrani,programa treninga,odradim dva tri treninga mjesečno,a prehrana općenito mi je nikakva
i prilično sam zadovoljan s obzirom na to.

14 godina
Rast mišića i visina

Evo za početak idem po ovom programu

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
ljubek kaže...

moje tijelo,bez ikakvih dodataka prehrani,programa treninga,odradim dva tri treninga mjesečno,a prehrana općenito mi je nikakva

Ne vjerujem da imas takvo tijelo sa "dva-tri treninga mjesecno" i to jos s losom prehranom,osim ako se ne bavis jos necim?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Po meni tu nije ništa čudno, trenira 2-3 puta mjesečno, genetika mu je dobra i zato mu se ne hvata masno tkivo, a ovo što kaže da jede sve i svašta je istina, ali ne jede puno što se vidi jer nema veliku masu.
Pošto ima dobru genetiku, pretpostavljam da bi uz kvalitetne treninge, prehranu i adekvatnu suplementaciju lagano nabacio mišićnu masu.

17 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...
ljubek kaže...

Ne vjerujem da imas takvo tijelo sa "dva-tri treninga mjesecno" i to jos s losom prehranom,osim ako se ne bavis jos necim?

mozda je prije treniro pa sada samo odrzava formu s malim treningom..... tako sam ja prije treniro i sada vec godinu danan nista, neradim, pa sam i dalje u ok formi. BTW. decko ima niski bf pa mu se misici dobro isticu, pogotovo trbusni, ali ja mislim da mu fali dosta mase te da je to zakamufliro s kutem slikanja, neka se uslika ravno iz malo vece udaljenosti pa ce se puno bolje vidit. Ovako svjetlost i ugao slikanja cine cuda :P

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 12:29 (mtopol).
13 godina
neaktivan
mtopol kaže...

mozda je prije treniro pa sada samo odrzava formu s malim treningom..... tako sam ja prije treniro i sada vec godinu danan nista, neradim, pa sam i dalje u ok formi. BTW. decko ima niski bf pa mu se misici dobro isticu, pogotovo trbusni, ali ja mislim da mu fali dosta mase te da je to zakamufliro s kutem slikanja, neka se uslika ravno iz malo vece udaljenosti pa ce se puno bolje vidit. Ovako svjetlost i ugao slikanja cine cuda :P

Upravo sam to reko u postu iznad samo drugim riječima i dobio nekoliko TD-ova :D
Slažem se.

16 godina
Rast mišića i visina

neznam zas mu dajete TD na slike,super izgleda decko,tipicni mezamorf,uz malo truda moze super izgledat.

12 godina
Rast mišića i visina
Prije sam treniro karate,a sad se bavim kosarkom. Mogu ja slikat iz kojeg god kuta zelite.
18 godina
ljubek kaže...
Prije sam treniro karate,a sad se bavim kosarkom. Mogu ja slikat iz kojeg god kuta zelite.

No pa eto, trenirao si i treniraš, dakle aktivno bavljenje sportom.
Što bi rekli "good for you", samo neznam čemu umanjivanje svojeg truda i vježbanja :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
ljubek kaže...

E tu sam te cekao,znao sam da se bavis jos necim.A to nebi spomenuo u tekstu a?
Ljubomorne duše mogu da mi puše
14 godina
Rast mišića i visina

pozz evo imam jedno pitanje

trenutno imam ovakvo stanje

visok:184cm

težina:80kg

Sad bi htio izgubiti jos jedno 5-6kg mozda i vise,trenutno svaki dan trcim navecer 25min i jos onda 5-10min vijača.

A kad zavrsi skola sam mislio ujutro trcanje a navecer teretana.

Pa da vas pitam dal je to u redu ili treba jos sta ukljucit?

12 godina
Rast mišića i visina
Nisam spomenuo u tekstu istina. Ali to mi od kosarke nije sigurno. S klubom nejdemo u teretani u slabo radimo snagu,znaci samo trcanje cijeli trening,a time gubim sve. Drugi svi u klubu su visoki stapici.
13 godina
ljubek kaže...
Nisam spomenuo u tekstu istina. Ali to mi od kosarke nije sigurno. S klubom nejdemo u teretani u slabo radimo snagu,znaci samo trcanje cijeli trening,a time gubim sve. Drugi svi u klubu su visoki stapici.

Ali si prije dobio figuru trenirajuci karate i sada trčiš cijeli trening- znači radiš na definiciji, održavaš formu i ne dozvoljavaš da ti se nakupe naslage na trbuhu iliti prekriju trbušni zid.

Da kreneš pumpat dobio bi na masi i snazi, ovako ti ostane dobro definirano tijelo, valjda si i više nego zadovoljan{#}

uBlowMeBro?
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 20:36 (u2Noobish4Me).
12 godina
Rast mišića i visina
Nisam dobio figuru dok sam trenirao karate sigurno. Evo sad planiram ici preko ljeta u teretanu,pa ako mi mozete dat neki savjet o programima i suplementima. Inace visok sam 170cm i imam 69kg.
13 godina
ljubek kaže...
Nisam dobio figuru dok sam trenirao karate sigurno. Evo sad planiram ici preko ljeta u teretanu,pa ako mi mozete dat neki savjet o programima i suplementima. Inace visok sam 170cm i imam 69kg.

A daj nas onda prosvijetli i reci kako si to dobio figuru kad nisi ok karatea i košarke.? zbilja me zanima.{#}

a šta se tiče programa i suplemenata...neću ti predlagat program, ima ih na tone online i tu u rubrici ispisano već, a prilagodi ih svojoj fizičkoj spremi.

dok što se tiče suplemenata, nikakvu kemiju ne preporučavam već čisti whey(proteine) za brži oporavak i izgradnju novih mišića..

al i o tom se već dosta pisalo pa prelistaj koju stranu{#}

uBlowMeBro?
17 godina
u2Noobish4Me kaže...
ljubek kaže...

A daj nas onda prosvijetli i reci kako si to dobio figuru kad nisi ok karatea i košarke.? zbilja me zanima.{#}

a šta se tiče programa i suplemenata...neću ti predlagat program, ima ih na tone online i tu u rubrici ispisano već, a prilagodi ih svojoj fizičkoj spremi.

dok što se tiče suplemenata, nikakvu kemiju ne preporučavam već čisti whey(proteine) za brži oporavak i izgradnju novih mišića..

al i o tom se već dosta pisalo pa prelistaj koju stranu{#}

ti isto ocito ne kuzis neke osnove. prvo postoji steroid i dodatak prehrani(suplement), steroid je cista kemija, znaci umjetno proizveden hormon. a dodatak prehrani je ono sto dobivamo i u normalnoj prehrani samo sto je u prahu/tabletama. tu sad ima mali milijun stvari, npr protein(najpoznatiji whey-protein sirutke, postoji jos vrsta na trzistu za one koji ne podnose sirutku), kreatin(monihidrat najbolji ali isto postoji jos vrsta), casein(spori protein), omega 3(riblje ulje, ima ga u ribi a posto je cesto da ljudi ribu bas ne konzumiraju ovo je dobar suplement), razne aminokiseline, l- carnitin te ostale stvari za brzi oporavak itd itd.

ono sto je po meni odlican miks je whey+kreatin+dekstorza.

programi se daju nac na fitness.com.hr stranici ili na bodybuilding.com stranici. no po meni najbolje je slozit sam svoj, s obzirom dal full body ili split.

12 godina
Rast mišića i visina
Figura je dio genetike,a i to sto odradim trening koji mogu sa svojim tijelom(znaci sklekovi,trbusnjaci,zgibovi sve vise..). Ni na jednom od ta dva sporta se nismo bazirali na izgled tijela i misice.
16 godina
neaktivan
Mamic kaže...
Mamic kaže...

Ljudi imam par pitanja i trebala bi mi pomoc.Kao i prosle godine idem na sezonski rad.Prošle godine mi se dogodilo to da sam sa 83kg smršavio na 70 i izgledao ko osušeno stablo ...

HELP HELP 

Ovo je odgovor i ostalima koji traže savjete.

Da ne objašnjavam metabolizam ukratko ću reć par stvari. Najčešće dosta njih griješi u prehrani. Pazite, 80% BBa je prehrana i ništa drugo. Bez prehrane nema energije, nema mišića, nema normalnog funkcioniranja organizma. Pod prehranu spada i voda.

Voda je u biti najbitniji dio prehrane. Uz to što čisti organizam od štetnih tvari koje unosite extra prehranom, ujedno je i sastavni dio "kockica" u izgradnji tijela (mišića i svego stalog). Iako na svakom koraku čujete drugačije informacije, da treba pit XY čaša/litara vode, pravila nema. Pijte onoliko koliko vam treba.

Kod BBa je to malo drugačije i potrebno je unijeti nešto više vode u organizam. Preko ljeta mnogi zaborave da je potrebno unijeti još više tekućine zbog "hlađenja sustava", pa zbog toga (ne samo zbog toga) mnogi i izgledaju kao osušene šljive. Voda se osim za hlađenje troši i kod disanja pa je svakako preporučljivo paziti na redoviti unos vode tokom ljeta.

Voda ne mora biti u obliku vode, može biti i juha, čaj, mlijeko, paradajz, krastavci, lubenica.. čak nije ni preporučljivo unositi previše "čiste" vode (u odnosu na ostale oblike tekućine), sad da opet ne objašnjavam jer svatko ima svoju teoriju, kada već postoje lubenice i svo to voće i povrće, šteta je ne iskorisiti priliku i ne jesti jeftino i dostupno voće i povrće koji su ujedno i dobri izvori vitamina i minerala (a i šećera pa pazite :).

Ako gubite na kilaži, a želite dobiti - jedite više. Na svakoj namirnici postoji tablica na kojoj su navedeni odnosi U, P i M. Otprilike bi trebali jesti u omjeru - cca (ovisno što želite postići) 65U:25P:10M. Nikada nećete bit baš 100% točni ali to nije ni potrebno. Ako vam treba 4000kcal da budete na nuli, (primjer) tada bi trebali pojesti dnevno 2600kcal u UH, 1000 u P i 400 u M, kada to pretočite u kg hrane, 650g UH, 250P, 45M - dnevno. Kako mjenjate cilj, tako mjenjajte i omjere.

Bez vode nema pravilne izmjene tvari, pa ako želite izbjeć muku na wcu - unosite dovoljno tekućine. Po tome ćete vidjet jel sve ok ili nešto treba mjenjat pa prehranu (i količinu tekućine) prilagođavajte sebi i prema potrebama organizma. Sami poznate svoje tijelo, ako ne onda ga upoznajte. Ako su vam suhe ruke i noge prije spavanja, a inače nisu, vrlo vjerojatno vam treba još tekućine. Ako se znojite, također pazite da unesete više tekućine. Ako imate problema na wcu, opet vjerojatno fali tekućine.

Savjeti su tu samo kao smjernice, okvir, ali svaki je organizam drugačiji i kao što moj ne podnosi propadanja ili dinje tako baš tvoj možda ne podnosi mrtvo dizanje ili traubenzucker. Poanta je i očuvati organizam zdravim (a ne samo ubildanim :), bio ti 5kg mišićne mase u plusu ili minusu, ako se baš tako dobro osjećaš onda je to to (ovisno što vam je cilj ofc).

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
Rast mišića i visina

Imam jedno glupo pitanje, molio bih da me ne ismijavate...

Koju kategoriju mišića (prsa, ramena...) treba vježbati da se dobije onakav izgled kada uvučem trbuh, znači kad se prsni koš digne i ramena rašire? Vježbam sve, ali me to zanima.
Hvala. 

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
17 godina
neaktivan
ljubek kaže...

slikaj onda ravno iz malo vece odaljenosti...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
18 godina
ljubek kaže...
Figura je dio genetike,a i to sto odradim trening koji mogu sa svojim tijelom(znaci sklekovi,trbusnjaci,zgibovi sve vise..). Ni na jednom od ta dva sporta se nismo bazirali na izgled tijela i misice.

Pa dakle odradiš trening sklekovima, trbušnjacima i zgibovima, to su ti sve te skupine mišića koje si i pokazivao.
Bodyweight vježbe nisu ni u kom pogledu inferiorne onima u teretani.
Ivandragi ti je u postu iznad super objasnio osnovnu prehranu, programe vježbanja ćeš vidjeti
koji bi ti odgovarali kad uđeš u teretanu. Vjerujem da imaju nekoga tko bi te uputio u program
prilagođen tvojem sportu.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
neaktivan
ljubek kaže...

Ne bih se složio da ti to nije od košarke. Trbušni nisu tako izgrađeni od košarke, ali tijelo općenito je. Čim sam pogledao tvoju sliku znao sam da treniraš košarku, to se vidi na prvi pogled.

overhaul kaže...
ljubek kaže...

Pa dakle odradiš trening sklekovima, trbušnjacima i zgibovima, to su ti sve te skupine mišića koje si i pokazivao.
Bodyweight vježbe nisu ni u kom pogledu inferiorne onima u teretani.
Ivandragi ti je u postu iznad super objasnio osnovnu prehranu, programe vježbanja ćeš vidjeti
koji bi ti odgovarali kad uđeš u teretanu. Vjerujem da imaju nekoga tko bi te uputio u program
prilagođen tvojem sportu.

Košarka je zapravo odličan sport kada se radi o izgradnji mišićne mase. Razlog tome je taj što su treninzi, koje košarkaši odrađuju u teretani, zapravo iznimno slični onima koje imaju igrači američkog nogometa ili borci u slobodnoj borbi, tako da nikakva izgradnja mišića ne smeta kvalitetnom igranju košarke. Zato ne treba prilagođavati trening ovom specifičnom sportu. A trebao bi graditi tijelo u teretani ako se misliš ozbiljnije baviti košarkom jer moderni košarkaš mora imati mišićne mase i veliku snagu u tim mišićima. Ja svojem bratu, koji trenira košarku, uvijek govorim da moderni košarkaš zapravo mora izgledati kao igrač američkog nogometa ili borac u UFC-u, iz razloga koji sam ranije spomenuo.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz , sto mislite o ovom setu utega ??

I jos si kupim par utega u pločama i to je to ....

17 godina
neaktivan
NeZnam kaže...

Jel to samo ja ne vidim cijenu?

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
14 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
NeZnam kaže...

nisi jedini

''Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.'' (c) Čapek
14 godina
neaktivan
cod2playahhh kaže...
zerocool12 kaže...
NeZnam kaže...

nisi jedini

Cijena je negdje oko 400 kn ...

13 godina
mar123 kaže...
u2Noobish4Me kaže...

ti isto ocito ne kuzis neke osnove. prvo postoji steroid i dodatak prehrani(suplement), steroid je cista kemija, znaci umjetno proizveden hormon. a dodatak prehrani je ono sto dobivamo i u normalnoj prehrani samo sto je u prahu/tabletama. tu sad ima mali milijun stvari, npr protein(najpoznatiji whey-protein sirutke, postoji jos vrsta na trzistu za one koji ne podnose sirutku), kreatin(monihidrat najbolji ali isto postoji jos vrsta), casein(spori protein), omega 3(riblje ulje, ima ga u ribi a posto je cesto da ljudi ribu bas ne konzumiraju ovo je dobar suplement), razne aminokiseline, l- carnitin te ostale stvari za brzi oporavak itd itd.

ono sto je po meni odlican miks je whey+kreatin+dekstorza.

programi se daju nac na fitness.com.hr stranici ili na bodybuilding.com stranici. no po meni najbolje je slozit sam svoj, s obzirom dal full body ili split.

Po čem si to molim te zaključio da neznam razliku? i di sam stavljao u isti tekst steroide i suplemente? ak ne čitaš ne baljezgaj.{#}

Očito je da je ti neznaš kad misliš da je kreatin čist, a imaš online brdo tog kako se proizvodi i dobiva kreatin i ne nije čist, kemija je, sam ni blizu štetna ko steroidi (il još nije dokazano drugačije).

Provjeri sastojke i ako ih već sam ne raspoznaješ, a pošto vjerujem da nisi farmaceut il kemičar nećeš, pitaj nekog od navedenih pa ti objasne kolko je to ok.

Jedino čisto što se može uzimat su proteini i .

uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nemoj ni ti pričati gluposti o kreatinu. Kreatin je vrlo koristan ako se koristi u razumnim granicama, a i ima još pozitivnih strana osim toga što pomaže razviti mišićnu masu.
Isto tako, testosteron, steroidni hormon, dakle steroid, svi kada to čuju odmah govore to su steroidi, to nevalja, itd itd. uglavnom ono što su čuli negdje, a zapravo ne znaju ništa o tome i govore bez kvalitetne podloge.
Naravno, ako se taj testosteron koristi onako kako to rade neki vrhunski sportaši da bi izvukli doslovno maksimum iz svoga tijela (npr. Alistair Overeem, Chael Sonnen, Vitor Belfort, ...) i imaju razinu testosterona u sebi kao 20 muškaraca! Naravno da to nije zdravo i zahtjeva konstantne liječničke kontrole jer se oni doslovno kockaju sa svojim zdravljem, velika je mogućnost mutacije tjelesnih stanica što može dovesti i do tumora i sl. Ali, ako se testosteron podigne prirodnim putem (pod prirodnim putem smatram hranu koja pogoduje podizanju razine testosterona (bademi, indijski oraščići, ...) ili kombinirano unošenje minerala cinka i magnezija, ako ste okruženi ženom/ženama s kojima ste stalno u akciji, ako smanjite postotak masnog tkiva itd itd., onda će se razina testosterona prirodno povećati i pogodno utjecati na opće psihofizičko zdravlje te osobe, a ono što je najvažnije za ovu temu je i puno lakše nabacivanje mišićne mase. Testosteron nije jedini steroid da se razumijemo, ima ih podosta, ali testosteron je najkorišteniji. Ostali steroidi su uglavnom vrlo štetni pa ih neću ni spominjat.

13 godina
peterstern9 kaže...

Nemoj ni ti pričati gluposti o kreatinu. Kreatin je vrlo koristan ako se koristi u razumnim granicama, a i ima još pozitivnih strana osim toga što pomaže razviti mišićnu masu.
Isto tako, testosteron, steroidni hormon, dakle steroid, svi kada to čuju odmah govore to su steroidi, to nevalja, itd itd. uglavnom ono što su čuli negdje, a zapravo ne znaju ništa o tome i govore bez kvalitetne podloge.
Naravno, ako se taj testosteron koristi onako kako to rade neki vrhunski sportaši da bi izvukli doslovno maksimum iz svoga tijela (npr. Alistair Overeem, Chael Sonnen, Vitor Belfort, ...) i imaju razinu testosterona u sebi kao 20 muškaraca! Naravno da to nije zdravo i zahtjeva konstantne liječničke kontrole jer se oni doslovno kockaju sa svojim zdravljem, velika je mogućnost mutacije tjelesnih stanica što može dovesti i do tumora i sl. Ali, ako se testosteron podigne prirodnim putem (pod prirodnim putem smatram hranu koja pogoduje podizanju razine testosterona (bademi, indijski oraščići, ...) ili kombinirano unošenje minerala cinka i magnezija, ako ste okruženi ženom/ženama s kojima ste stalno u akciji, ako smanjite postotak masnog tkiva itd itd., onda će se razina testosterona prirodno povećati i pogodno utjecati na opće psihofizičko zdravlje te osobe, a ono što je najvažnije za ovu temu je i puno lakše nabacivanje mišićne mase. Testosteron nije jedini steroid da se razumijemo, ima ih podosta, ali testosteron je najkorišteniji. Ostali steroidi su uglavnom vrlo štetni pa ih neću ni spominjat.

Nisu gluposti.

Rekao sam da nije čist, što je istina, i da je daleko bezopasniji od drugog navedenog, ali i dalje kemijski dobiven proizvod(i ne ne mislim na način na koji obrade pile koje kupiš u dućanu, ne budimo cinični).

Isto tako znamo što proizvodi kreatin u tijelu(bubrezi) i do čeg dovodi dugo ili prekomjerno uzimanje kreatina kao suplementa.

Slažem se sa svime što si napisao a moj se odgovor odnosio na kolegu koji to preporuča kao nešto super dobro a može jako štetit tijelu jer većina samo čita bez da dodatno istraži što uzimati i kako!

Bit: suplementi su korisni ali samo uz pravilno doziranje kako vremenski tako i količinom!{#}

uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

Nisu gluposti.

Rekao sam da nije čist, što je istina, i da je daleko bezopasniji od drugog navedenog, ali i dalje kemijski dobiven proizvod(i ne ne mislim na način na koji obrade pile koje kupiš u dućanu, ne budimo cinični).

Isto tako znamo što proizvodi kreatin u tijelu(bubrezi) i do čeg dovodi dugo ili prekomjerno uzimanje kreatina kao suplementa.

Slažem se sa svime što si napisao a moj se odgovor odnosio na kolegu koji to preporuča kao nešto super dobro a može jako štetit tijelu jer većina samo čita bez da dodatno istraži što uzimati i kako!

Bit: suplementi su korisni ali samo uz pravilno doziranje kako vremenski tako i količinom!{#}

Kreatin inače proizvodi tijelo, ali to su količine od oko 1-2g dnevno, što nije dovoljno kod velikih fizičkih napora. Kreatina ima najviše u crvenom mesu i mesu općenito pa ga dakle unosimo normalno prehranom, ali za unošenje 10g kreatina dnevno bi trebali pojesti 3kg mesa i zato se unošenjem 2 puta dnevno po 5g kreatina zadovolje sve potrebe za kreatinom bez neželjenog unosa ugljikohidrata i masti. Naravno 10g nije pretjerivanje, pretjerivanje bi bilo sve preko toga što ozbiljno može poremetiti prirodnu proizvodnju kreatina u našem tijelu. Prekomjerno uzimanje bilo čega je opasno, pa tako i vode, a onda o kreatinu da i ne govorim. Nažalost, puno je slučajeva gdje ljudi uzimaju suplemente bez da se prije toga dobro raspitaju o mogućim nuspojavama i negativnim učincima na zdravlje. Ali, to je drugi par rukava.

Slažem se za ovu bit koju si napisao, ja uvijek radije uzmem manje nečega (proteina, kreatina, ...) nego više jer si od manje ne mogu naštetiti.

Samo da se nadovežem, aminokiselina glutamin funkcionira po sličnom principu kao i kreatin, dakle tijelo samo sintetizira glutamin, ali kod povećane tjelesne aktivnosti, povećanog stresa i slično dolazi do nedostatka glutamina pa je unošenje glutamina i više nego poželjno i svakako preporučljivo! S ovim bi se složili čak i doktori koji su skeptični čak i po pitanju proteina. Glutamin dođe slično kao vitamin C.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice